Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Jante deformabile (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/44964-jante-deformabile.html)

Alex-Rahova 30-06-07 15:41

Jante deformabile

8 Attachment(s)
nu stiu daca s-a mai discutat despre asa ceva... dar mi-a trimis un prieten cateva poze si am ramas prost

19tdi 30-06-07 16:50

Re: Jante deformabile

astea au o multime de avantaje...dar arata mai urat decat o baba goala

Alex-Rahova 30-06-07 17:24

da sunt si avantaje
dar la o plecare mai 'in forta' de pe loc.. cuplu mare ... cai multi.. inchipuie-ti ca se fac 'pachet' jantele alea :lol:

AK-ZER 30-06-07 17:59

Quote:

Originally Posted by Alex-Rahova (Post 974615)
nu stiu daca s-a mai discutat despre asa ceva... dar mi-a trimis un prieten cateva poze si am ramas prost

ce jante deformabile???:shock: jantele is alea mici.. ce vezi tu acolo e o inventie de-a celor de la michelin, se numeste tweel shi tine loc de anvelopa... principalul "avantaj" fiind faptu k nu tb umflate.. deci nu pot exploda, nu pot face "pana"... desi cred k se pot dezintegra la viteze mari:lol:

Alex-Rahova 30-06-07 19:14

Quote:

Originally Posted by AK-ZER (Post 974743)
ce jante deformabile???:shock: jantele is alea mici.. ce vezi tu acolo e o inventie de-a celor de la michelin, se numeste tweel shi tine loc de anvelopa... principalul "avantaj" fiind faptu k nu tb umflate.. deci nu pot exploda, nu pot face "pana"... desi cred k se pot dezintegra la viteze mari:lol:

mie mi-a trimis cineva pozele alea.. nu stiam ca alea mici IS jante .. uita-te atent la schema aia mica si vezi ca scrie Deformable Wheel

frozzen 30-06-07 19:17

Quote:

Originally Posted by Alex-Rahova (Post 974845)
mie mi-a trimis cineva pozele alea.. nu stiam ca alea mici IS jante .. uita-te atent la schema aia mica si vezi ca scrie Deformable Wheel

wheel = roata
rims= jante
nu crezi ca e o diferenta?

andrei.badea 30-06-07 21:19

Alea sunt nijte insertii in interiorul cauciucului. Pozele au rol pur demanstrativ. Nu cred k vor arata vreodata asa.

Nautilus 30-06-07 23:58

Sunt deja in productie pentru unele excavatoare.

Daca se vor produce pentru autoturisme, cel mai probabil vor avea un perete lateral care sa le faca identice in aspect cu o anvelopa normala

~Nautilus

Alex-Rahova 01-07-07 03:34

Quote:

Originally Posted by frozzen (Post 974850)
wheel = roata
rims= jante
nu crezi ca e o diferenta?

bun domnule englez.. sa schimbe cineva topicul in ROTI DEFORMABILE.. crezi ca se va observa diferenta? pur si simplu am pus pozele ... nu e ora de engleza asa ca daca te simti cocosh , exprima-ti ideile inteligente catre altcineva

yo_tipu 01-07-07 04:03

poate nu a-ti observat dar in poze sunt 2 tipuri de roti cea din desen e "deformabila" (probabil e facuta dintr-un material mai elastic decat otelu) iar in celelalte poze sunt jante de aliaj.
au un mare avantj in materie de aderenta(de exemplu pe o pietricica mica acestea se 'muleaza' mai mult in locul respectiv,fata de gumele normale) , stabilitate, nu vb aiurea am vazut pe
DW o emisiunne acum 3-4 ani cu ele si erau cu mult mai bune decat cele normale chiar si la viteze mari, nu va mai spun la acvaplanare, iar

frozzen 01-07-07 14:32

Quote:

Originally Posted by Alex-Rahova (Post 975379)
bun domnule englez.. sa schimbe cineva topicul in ROTI DEFORMABILE.. crezi ca se va observa diferenta? pur si simplu am pus pozele ... nu e ora de engleza asa ca daca te simti cocosh , exprima-ti ideile inteligente catre altcineva

era vb ca induci lumea in eroare...cu jante deformabile!!si mai e un topic in care sunt prezentate cauciucurile astea!!trebuie sa ai putina logica ca nu are cum sa fie jantele deformabile!

topser 01-07-07 15:17

e veche treaba..mai dati cu searchu pe forum...

TheFasterMan 01-07-07 20:41

interesante jantele...imi plac....nu stiu daca o masina "incaltata" cu astfel de jante ar face fata pe drumurile din Romania

speedster 14-07-07 11:04

Quote:

Originally Posted by yo_tipu (Post 975398)
poate nu a-ti observat dar in poze sunt 2 tipuri de roti cea din desen e "deformabila" (probabil e facuta dintr-un material mai elastic decat otelu) iar in celelalte poze sunt jante de aliaj.
au un mare avantj in materie de aderenta(de exemplu pe o pietricica mica acestea se 'muleaza' mai mult in locul respectiv,fata de gumele normale) , stabilitate, nu vb aiurea am vazut pe
DW o emisiunne acum 3-4 ani cu ele si erau cu mult mai bune decat cele normale chiar si la viteze mari, nu va mai spun la acvaplanare, iar

Corect, au fos prezentate in 2002in revista Car and Driver si pe DW dupa 1 an :-) . Probabil ca va mai dura ceva pana sa ajunga sa se fabrice in serie asa ceva. Oricum e mare lucru sa nu faci pana...

22VIN 14-07-07 14:24

o sa fie misto knd vine tiganu cu foarfeca pe ele:))))))

BC 37 ALB 24-07-07 09:31

super tari la o liniutza ....

ovytt 24-07-07 17:05

credk cauciucuri deformabile vrei sa zici. avantajul e k nu explodeaza deci poate o sa vedem pe masinile de valuta peste ktv ani:))

22VIN 25-07-07 23:02

dupa cum se vede ca nu stii exista tehnologie anti-glont pt cauciucuri... se umfla rapid inapoi de obicei.. sau or mai exista altele pe care eu nu le stiu
de fapt nu sunt sigur de asta dar mai stiu si cauciucurile pline fara aer in ele...

rider on wheel 09-08-07 04:38

hmm.. macar astea nu se sparg,deci nu trebuie schimabate,deci nu mai trebe inca o roata in portbagaj,deci faara roata= mai usoara masina:) si mai mult loc in portbagaj

EvLSant0S 09-08-07 06:48

nu stiu cat de bune/performante si etc sunt, stiu ca sunt urate rau de tot,dau a carutza...

Cosmin255 09-08-07 12:55

Da arata urat tare...

26WRC 09-08-07 13:01

nu as pune asa ceva pe masina pt nimic in lume..

NT33EXE 09-08-07 13:12

sunt urate ca:twisted: !!!!!!!!!!!!!!!!!
astia nu au ce face cu banii de proiecte!
mai bine punem niste senile de tanc ca nici alea nu se sparg8)

kirin 09-08-07 14:18

alea doar se rup/tocesc si trebuiesc si ele schimbate ... iar schimbatul e mult mai greu de facut decat se schimba o roata...

Sasha_z 09-08-07 14:22

:o:o:o:o destul de frumoase..cu avantaje multe.....k si masina pe kre sunt practicate desigur...:D

NT33EXE 11-08-07 12:17

frumoase!?
zici ca-s oase descarnate!

Ace Axel 15-08-07 17:09

nu inteleg de ce topic se numeste "jante deformabile" ... dar mie mi se pare o idee misto ... ar mai trebui lucrat la aspect totusi :)

Xerius 15-08-07 22:02

iti dai seama ca se ovalizeaza rau astea..

NT33EXE 15-08-07 23:23

mai lasati topicu' asta ca alea nu sunt jante!:evil:

THX-1 28-08-07 14:54

Un topic cu titlul gresit si plin de prostii!!!
In primul rand alea sunt anvelope deformabile si nu jante,in al-2-lea rand ce vedeti in poze sunt niste anvelope sectionate tocmai pt. a vedea cum functioneaza sistemul din interior,adevaratul model va arata ca un cauciuc normal,iar in al 3-lea rand nu este o noutate,de exemplu bmw deja foloseste anvelope cu un sistem asemanator pe seria 3 ca dotare standard de vre 2 ani!(run-flat)-Pax-system.....Mister dezlegat! Aurevoir!

Ace Axel 28-08-07 17:01

Quote:

Originally Posted by THX-1 (Post 1069082)
In primul rand alea sunt anvelope deformabile si nu jante,in al-2-lea rand ce vedeti in poze sunt niste anvelope sectionate tocmai pt. a vedea cum functioneaza sistemul din interior,adevaratul model va arata ca un cauciuc normal,iar in al 3-lea rand nu este o noutate,de exemplu bmw deja foloseste anvelope cu un sistem asemanator pe seria 3 ca dotare standard de vre 2 ani!(run-flat)-Pax-system.....Mister dezlegat! Aurevoir!

ai dreptate pana la un punct ... tie ti se par proiectate sa ruleze cand ai pana ?

22VIN 31-08-07 14:49

Quote:

Originally Posted by THX-1 (Post 1069082)

daca e asa cum zici e f bine pt ca ar fi fost groaznice si impracticela cum aratau...

THX-1 31-08-07 15:50

Quote:

Originally Posted by Ace Axel (Post 1069305)
ai dreptate pana la un punct ... tie ti se par proiectate sa ruleze cand ai pana ?

Nu,asta este un prototip proiectat tocmai pt. a nu mai exista asa zisa "pana"-pierderea de presiune a unei anvelope,dupa parerea mea este un prototip pt. roata de rezerva mai degraba pt. ca ar fi foarte greu: 1-prinderea anvelopei pe janta(fata de o anvelopa normala care este fixata de presiune), 2-cum faci sa eviti rotirea lui pe janta la accelerare,franare,etc si 3-ce faci dc. ai jante de ex:18'-19' si talon de 30-35!?!? cred ca ar fi foarte greu pt. acele "spitze sau palete" din interior sa amortizeze socul pt. ca marimea lor s-ar reduce automat odata cu micsorarea talonului. ....cel putin in stadiul asta nu le vad un viitor prea stralucit Bafta! ;)

All times are GMT +2. The time now is 10:17.

- Copyright 2026 4Tuning