![]() |
diverse probleme Cielo??
Salutari la toata lumea!! m-am inscris pe acest forum pt ca am vazut discutii interesante despre cielo. de curand si eu sunt fericitul posesor al unui model coreean din '96 full... masina arata si merge super.. insa aau inceput sa apara problemele : un cap de bara si un pivot trebuiesc schimbati.... garnitura de chiuloasa schimbata pt ca nu facea racirea ... baga apa in galeria de evacuare si o scoatea pe toba afara... (problema rezolvata 220 ron)... am schimbat uleiul(am bagat Valvoline 5W30 am auzit ca nu e prea bun dar nu mai aveam ce face deja il cumparasem)... aste-as cateva lucruri marunte.. insa mai am multe de facut... la casetofon nu prind frecventa Fm...,doar Am..(DE CE?) , in mers se aude un vajait....(la service mi-au verificat rulmentii si au zis ca sunt ok) si totusi de ce vajaie ?..., am geamul de la pasager care nu se deschide, becurile din bord nu se aprind toate(nu lumineaza pe faza scurta-becul acela verde din bord, nu se aprinde de fiecare data ceata cand apas butonul de ceata, nu am luminat torpedoul, nu am luminat panoul unde este casetofonul acolo unde este temporizatorul si alea de aer....cum se cheama stiti voi la ce ma refer...) nu am Ac(baga aer cald).(Mi-a zis cineva ca trebuie sa bag Freon(unde cum ? cat ?))... si mai sunt ... mici detalii care au inceput deja sa imi manancce zilele.... La suspensii iar, am impresia ca sta cam prost .... cam troncane,ambreiajul este foarte tare..am facut ceva muschi de cat tre sa aps pe el(ce sa-i fac?) ... etc... lista mea poate continua .. Dar Nu am scris toate astea ca sa ma vait ... stiam ce ma asteapta cand mi-am luat o masina , mai ales la varsat ei ..... una peste alta ce rugaminte am eu la voi... sa ma ajutati si pe mine si sa imi spuneti ce ar trebui sa fac eu ... din toate cele metionate ca sa o aduc cat de cat la "liman", ce anume trebuie sa schimb unde gasesc respectivele piese si cat costa ... Va multumesc ! sper ca am postat unde trebuie.
|
Re: diverse probleme Ciello??
Ai verificat cauciucurile de uzura inegala?
|
oooppssss...se pare ca nici la mine nu se aprinde ledul acela pt faza scurta...o fi ledul ala dus...
la ac am un prieten care a schimbat freonul...la costat vreo 2 mil cu tot cu manopera...un geam de la pasager nu imi merge nici mie sa il inchid decat sa il deschid merge, eu folosesc panoul de comanda de la sofer care merge ok la toate geamurile... (imi facuse cineva toate motorasele acum un an dar se cam duc in timp), trebuiesc scoase de acolo si date cu smilgherul unde fac ele contact acolo si indoite putin.... sa postezi shi tu ce rezolvi cu ledurile alea de la bord in special cel de faza scurta...eventual pm please...thx |
becurile din bord sunt becuri, nu leduri. daca se arde unul dintre ele, sau nu face contact, nu se mai aprinde o intreaga parte din circuit.
|
asa am avut si yo probleme cu motorasu d l inchiderea centralizata. Cand se dezarma scotea un bazait mai puternic. Cand m-am dus la service s-a mi-l schimbe, cik sa imi fac rezervare k ei nu lucreaza altfel. Si asa simplu am luat motorasu (25 ron) si mi l-am montat singur aksa. Asa capeti si experienta si nu mai platesti manopera kre ma ajungea si aia ink vreo 15 ron.
|
Quote:
|
e bec, nu led. e becul ars probabil sau nu face contact bine.
|
Bun .... problema mea nu este numai acel bec/led ce o fi ... sau un motoras...de geam... ma gandesc sa nu aiva legatura toate intre ele.. si sa fie ceva pe la vreo siguranta... pt ca geamul care nu merge la mine nu merge deschis.. ca in sus(adika ca si cum l-as inchide) el bazaie trage.. (desi este inchis si nu are unde sa se mai duca ,in schimb cand dau in jos,sa-l deschid nu face nimik)...Referitor la cauciucuri inca nu am verificat de uzura inegala... dar o sa ma uit...Deocamdata vreau un electrician bun si cineva ca sa fac Ac. Am mai auzit ca la valcea ar fi 60 ron freonu... nustiu ce sa mai fac.... oricum multumeesc pt raspunsuri. ;) keep in touch
|
Quote:
http://myscreensavers.info/lindsay***** |
Exista bec pt faza scurta in bord???La mn nu se aprinde nici macar nu stiu unde este :oops: :oops: :oops: .
Aktimel de care cauciucuri ai??Daca sunt mixte de asta iti scoate zgtomotu ala . |
Relax ca nu aveti bec pt. faza scurta ca doar nu e Dacie!:lol:
Ceea ce nu se aprinde este ABS, AIR-BAG si PWD. Daca ai cutie automata tb. sa se aprinda si PWD. |
Nucu_as: problema ta e cablajul de la geamurile electrice. Am avut-o si eu si stiu.Rezolvare: ori le verifici tu (ceea ce n-a fost cazul meu avand doua maini stangi..) ori mergi in service ca nu costa mult. Nu mai stiu cat costa, da`intrebi si tu..
|
Adevaru e ca nu am vazut nici in cartea masinii becin bord pt faza scurta ci doar pt faza lunga
|
Quote:
|
Salutare all ! Nu am mai dat drumu la calculator cred ca am vreo 2 saptamani... Problemele mele le-am cam rezolvat: Adica am schimbat cap de bara si pivot (nu mai troncane), Am schimbat si bendixu ca facea figuri... Am rezolvat partea cu geamurile...... Cand am fost la electrician si mi-a verificat circuitul geamurilor a zis ca problema este din panoul de comanda de la sofer.. si astfel mi-a legat geamul de la pasager individual... eu nu mai am control de la panou..... Problema cu becurile sau leduri ce or fi ele la bord nu am rezolvat nimik pt ca nu ar fi o problema din moment ce nu exista decat un simplu desen pe bord atat. deci nu are ! Deci Nucu_as daca vrem bec aprins pe bord pe faza scurta trebuiesc legate fire si bec/led montat acolo ...
revenind la mine ... vajaitul de la roti inca nu l-am rezolvat... ne`maiavand bani dar ar fi totusi de la rulmenti ?! am impresia ca rotile din spate au un pic de joc :shock: si inca o chestia! Ambreiajul este hidraulic nu ? nu ar trebui sa mearga foarte usor??? la mine ma doare piciorul doar ca dau o fuga in oras prin aglomeratie... ce sa-i fac sa-l fac mai " moale " ce trebuie sa schimb ? o zi buna ! |
Quote:
Vezi ca vajaitul rotilor e posibil sa fie din cauza cauciucurilor..daca sunt de alea mixte asta e motivul, dacanu uzura inegala sau rulmentii.Ambreajul la mn este perfect nici moale nici tare ...si nu am nici o idee ce ar putea avea al tau |
sa-l aerisesti. daca-i la fel sa schimbi pompa si daca-i si atunci la fel sa-i schimbi placa de presiune.
apoi va trebuii sa schimbi gumele mentru ca vei invarti rotile prea mult, fara sa vrei :P |
Ok am inteles! s-ar putea sa le am pe toate gramada adika si uzura pe cauciucuri dar si probleme cu rulmentii... Gumele sunt matador toate, nu sunt mixte. Referitor la ambreiaj mi-a mai spus un nene(mecanic) ca tre sa schimb pompita de ambreiaj pt ca sunt uzate garniturile din'nauntru. (de aerisit degeaba l-am aerisit ca e la fel - tot tare). Capu de bara si pivotul amandoua 70 ron(35+35). Momentan stagnez un pik cu imbunatatirile de parte mecanica... si o sa ma risc sa montez gpl (undeva la 12 mil o instalatie BRK sau ceva de genu asta si e dinaia care se monteaza in locul rotii de rezerva :P )... Va tin la curent :D
|
Nu e chiar asa de complicata masinutza asta minunata Cielo, poti sa ajungi mecanicul tau propriu foarte usor.E facuta de asa natura incat, iti arata ea singura ce ai de facut.
R35p3ct pentru totii cu Cielo |
mersi soryn pt incurajare ... stiu ca nu este foarte complicata ca masina .. dar totusi nu stiu sa ma bag peste tot ... Am montat Gpl , m-a costat 11 mil 500.... am ramas fara bani ... i-am facut din nou schimbul de ulei ....si acum ma uit la ea in parcare ca nu mai am bani nici de gaz :D.... uff.... masina imi trebuia mie ... :((
|
sal baietzii...care ar putea sa ma ajunga cu o schema de evacuare la cielo??stiu ca sunt of topic dar...pls
|
Quote:
|
dak sar putea un desen ceva din care sa se inteleaga traseul evacuarii de la motor pana la final
|
Quote:
|
FTU, vezi ca ti-am raspuns pe undeva... la cate posturi ai cu asta, nici nu mai stiu unde :lol:
|
Quote:
|
Re: diverse probleme Cielo??
salutare.am si yo o problema.am un cielo GLE din 98.nu imi mai functioneaza becul din bord knd deschid usile.dar knd deschid potbagajul se aprinde, deci becul nu e de vina.ma ajuta si pe me cineva?ms.
|
La fiecare usa , pe prag, ai cate un contact acoperit cu cauciuc. Cumpara 4 bucati noi (te costa max 10 ron toate 4; sa ceri pt cielo). Fiecare are cate un surub (care este masa), desfaci surubul, scoti contactul, cu grija sa nu cada firul in prag (ca sa nu stai sa-l cauti 100 ani dupa aia...). Cureti papucul de pe fir (eventual pui papuci noi), pui contactele noi, cu suruburi noi... si trebuie sa mearga.
|
Sau e posibil sa se fi oxidat sau ruginit si nu mai face masa. In cazu asta dai si tu cu o perie de sarma sau smilgher ca sa inlaturi rugina sau oxidu. Dar totusi, cel mai bine e sa le schimbi.
|
Quote:
|
si daca rupi firul nu`i grav ca desfaci plasticaraia, inlocuiesti firul si te`ai scos...dar este ceva de lucru, o zi ..daca vrei sa si repui innapoi toate plasticurile originale, altfel iti ia maxim 2 ore daca cumperi altele ca le vei rupe :P
|
sall.am si yo o mare rugaminte...kre vrei sa imi trimiti si me schema electrik la cielo???id mess bogdan_ionutz18 ms mult.
|
Hai salz bajetzii mei, nu am mai intrat de mult.Si vin cu o intrebare...cum era faza cu foliile pe geam?Eu vreau sa imi pun pe geamurile laterale din spate si sincer nu am chef sa ma iau la bataie cu gaborii pe strada pentru ele si nici bani sa imi pun la toata masina folii legale....e in jur de 480-500 RON.Hai ca va astept
|
Pai faza cu folia e ca trebuie sa fie autorizata RAR: Llumar, Samurai si 3M stiu ca sunt... si parca ar mai fi aparut si o a 4a marca... Samurai am auzit de la "profesionisti" ca e cea mai proasta, se strange si face cute, se decoloreaza... dar e si cea mai ieftina. 3M e cea mai scumpa, este f buna, dar, la bani mai putini, Llumar e la fel de buna.
Si eu o sa-mi pun, dar 100% autorizata. Nu vreau sa am probleme, in primul rand cu politia, si in al 2lea rand cu folia... sa se faca "naspa" dupa cateva luni. |
| All times are GMT +2. The time now is 02:24. |
- Copyright 2026 4Tuning