![]() |
Carti tuning
1 Attachment(s)
Maximum Boost de Corky Bell
O carte care ar trebuii citita de toti care sunt interesati de principiile functionarii unui motor turbo (injectie sau carburatie), si posibilitatile de tuning un link interesant de citit dupa ce a fost citita cartea http://www.turbobygarrett.com/turbob...o_tech103.html |
9 Attachment(s)
O \" biblie\" in Romania in priviinta motoarelor Turbo este Andrei UGA !!! Si nu numai in priviinta motoarelor ...
Daca nu va merge netul bine si aveti o problema cu Downloadul celor 50 Mb, incercati sa-l contactati ! Este un super baiat ... si stie mai mult decat inginerii aia de la Cernavoda ... P.S. : Nice pics under ... :peace: |
Re: Maximum Boost de Corky Bell
Acum si in format PDF.
http://www.tud.ttu.ee/~t041509/Maximum_boost.pdf Click dreapta->save target as... Stiti voi! |
Re: Maximum Boost de Corky Bell
pana una alta am gasit eu ceva foarte interesant... http://www.pumaracing.co.uk/
|
7 Attachment(s)
Supercharging, Turbocharging and Nitrous Oxide performance handbook
Mi se pare o idee f buna cu postatul e-book-urilor aici, poate putem face o librarie in domeniu. Am in format PDF cartea din titlu, dar am vazut ca maximum e 30MB, pe cand cartea are 197. Cum o pot pune? Mersi. OK, ar trebui sa mearga. Scuze de intarziere, dar va imaginati voi cum e cu sesiunea... :p |
Re: Carti tuning
topicul asta nu cred ca ar trebui sa-l ocoleasca mai nimeni...asa evitam micii "ingineri" si mecanici "atotstiutori" ce se mai gasesc pe forum.
|
un link interesant http://promotor.8m.net/
|
maximum boost e un pic trecuta acum, dar inca foarte desteapta! am cumparato acum cativa ani, si a fost interesanta, si am citito de la cap la coada de cateva ori... avand in vedere ca e gratis, sugerez sa o citeasca toti...
|
Daca tot s-a deschis topic-ul asta am si eu o rugaminte la baietii care cunosc si au trecut prin ce vreau sa trec si eu. Termin Informatica si vreau sa intru la mecanica imi place si imi doresc cu adevarat sa ajung sa cunosc masina cel putin la fel de bine cum stiu un Pc... e greu dar imi doresc si sunt sigur ca voi reusi. Acum sa va zic rugamintea mea ... as dori sa aflu si eu niste autori sau edituri fie ele straine sau romanesti de calitate sa aflu mai pe detaliat cum sta treaba cu motor-ul pe benzina sau cel pe motorina ... chestii electrice directia tot tot tot despre masina ... si daca se poate un disctionar tehnic roman englez daca se poate ar fi super ... Va multumesc pentru ajutor .... am descarcat ce e mai sus si am sa trag cu ochiul dar ar fi de preferat sa fie carte ... altfel e cu cartile ... a si daca sunt si carti de tuning mai bine ... cu toate ca astea cred ca se rezolva cu reviste ... de pe internet am inceput sa ma documentez sa imi fac un dosar cu ce mai gasesc pe ici pe colo ;)
PS: Nu sariti pe mine in sensul negativ ... Pace ! ;) |
Aici probabil gasesti ce vrei, dar despre electonica nu prea sunt carti fiindca e la fel mai la toate, nu prea le modifici, numai soft-ul, dar gasesti carte in care se scrie in detalui fiecare component ce face si ce electronici de motor exista.
De acolo in colo urmezi diagramele, datele intre care trebue sa afla motorul si poti face un maping corespunzator, dar mentin, nu din electronica se face tuningul la motoare, de acolo se regleaza numai! Ce auzu tu peste tot ca "chip tuning", aia inseamna ca mai regleaza cateceva la motor si scoti catva cai in plus, dar asta e max 10%, dar asta in general nu efecteaza de loc motorul, asta se numeste optimalizare, nu tuning in senul cunoscut. Cauta pe amazon, sunt sigur ca gasesti ce iti trebue. https://forum.4tuning.ro/showpost.php...0&postcount=61 Dar cred ca pe tine te intereseaza mai mult asta: How to Tune & Modify Engine Management Systems By Jeff Hartman |
Multam frumos pentru promtitudine... ma intereseaza cam tot ... toata masina + modificari (tuning) ... am habar adica am idee ce face chestia aia sau ce face ailalta dar vreau sa aprofundez vreau sa stiu mai in amanunt ... am citit mult pe aici dar mi-ar fi mai usor sa fie o carte ... altfel o citesti aici sunt mai mult dezbateri ... oricum e de mare ajutor si acest forum, tot respectul ... na m-am uitat prea mult la fast and furios :lol:
|
Pe acest forum 90% e aberatie sau abatere, deci pune bani pe cont si comanda 3-4 carti de pe net. Dupa ce ai citit alea iti dai seama ce si cum cu masinile si motoarele, dar mentin, nu poti sa sti toate, max poti avea habar despre multe la masini. Daca vrei sa ajungi la un nivel inalt...fara universitate is PHD nu ai sansa (nu iti aproba nimic ce realizezi), si din pacate masina e asa de complexa incat numai o parte poti intelege in detalii, ori suspensie, motor, transmisie, aerodinamica, caroserie sau electronica. Alege una din acestea si specializazate pe tema respectiva, nu incerca sa intelegi pe toate.
Daca te concentrezi la o singura tema tu vei fi cel mai bun!!! Succes la ales!!! Prepare To Win, Engineer To Win, Tune To Win, Drive To Win and Nuts, Bolts, Fastener and Plumbing all by Carroll Smith. (cea mai buna alegere) Race Car Vehicle Dynamics by Milliken / Milliken. Race and Rally Car Source Book by Allan Staniforth. Tuning BL`s A-Series Engine by David Vizard. How To Build ********** Vol 1 by David Vizard. Race Car Engineering & Mechanics by Paul Van Valkenburgh. Competition Car Composites By Simon McBeath. Race Car Chassis Design and Construction by Forbes Aird. Brake Handbook by Fred Puhn. Automotive Supercharging and Turbo Charging Manual by John D. Humphries. |
mda...si pe mine ma intereseaza cam aceleasi chestii,nu de alta,da' sunt "tanar si nelinistit",mi-ar placea sa invat mai multe chestii despre masini,ca eu in afara de chestiile esentiale nu prea am habar de nimic...m-ar interesa in vacanta sa ma angajez la un service ceva...chiar si pe bani putini,repet,vreau sa invat meserie :D
|
Cine stie de unde pot comanda din Romania cartile de Carroll Smith?
|
Quote:
si eu de acolo fac comanda tot timul, in 2 saptamani e la tine, numai sa nu uiti gift rap (adica sa fie postat ca cadou, ca atunci nu mai platesi vama) Quote:
Chear acum am cumparat inca o carte (acum 2 minute) pe asta: http://www.amazon.com/gp/product/0912656468 La amazon cartea costa 13$ + 7$ (shipment) si am platit 3450 Ft = ~40 de lei, eu zic ca e ok. |
am inteles, si cu un link de pe amazon cu mai multe carti cand ma poti ajuta sa postezi aici; ti-am spus, numai cu bmw si inca vreo 2 am gasit ! doar cand ai timp, nu frige ! merci pentru tot :D
200SX: va rog continuati discutia pe privat despre ce trebuie si cum se fac cumparaturi pe internet pai daca posta aici un link era publicitate sau ce ? deja in posturile anterioare se pomenise numele site ului ! eu vroiam sa fie postat aici un link pentru a vedea toti doritorii ! imi cer scuze pentru faptul ca am gresit :evil: 200SX: eu v-am sters si v-am atras atentia asupra offtopicului facut cu tipul de card in valuta in lei si alte frectii dastea care le puteti discuta pe privat, nu cred ca am sters nici un link catre nici o carte. (taman postul cu linkul a scapat - vezi o pagina in urma) |
Stie cineva vreun link cu cartea lui Corky Bell - Supercharged ?
|
Am facut rost de Corky bell - Maximum Boost(carte) ! probabil in curand de altele ... poate vrea cineva
|
in format electronic ?
|
nu, carte, .PDF am vazut ca era, si ma apucasem sa l citesc...dar obosesc ochii repede ! Am carte :D
|
Multumesc
|
1 Attachment(s)
Inca ca carte ce mi s-a parut extrem de interesanta....
Poate o sa va placa si voua. :D |
a mai fost...pe prima pagina
|
in romana nu e nici una? :D:D:D
ca la engleza sunt varza. |
daca iti doresti sa inveti , faci comanda si dai cartile la tradus ... asta e , dai un ban dar " stai in fata " :lol:
|
1 Attachment(s)
( +carte )
|
1 Attachment(s)
Turbo Sizing
|
E30 factory manual 500mb COMPLETE
Un manual f.f. bun , nu trebuie ratat !!!
astept pareri |
nu mai aveti carti? sau toti au ajuns la stadiul maxim in care nu mai au de invatat nimic:)) (glumesc, normal. vechea vorba: cat traim, invatam.)
|
sal baieti!
bine v-am gasit.sunt nou nout in grup asa ca nu stiu prea tare ce si cum.... am un golf3 1.8 abs si tare ma mai intereseaza daca pot face rost de un kit turbo pt el! nu mai vrea sa alerge din 90 de caluti!!! i-l iubesc rau si vreau sa-i satisfac dorinta! mecanic ma pricep un pic da daca are legatura cu electronica....nu prea! de unde i-l iau si cam cat? |
Quote:
|
1 Attachment(s)
amandoua mi s-au parut mai mult decat interesante:-)
|
a doua se numeste Modern engine tuning scrisa de A. Graham Bell.......din pacate nici arhivata nu am putut sa o uploadez:cry:
|
multumesc de raspunsuri baieti
|
Quote:
|
Quote:
E doar un sfat. |
Quote:
+1 desi...eu as merge mai degraba pe 2.0 16v de gti. Pe aria dedicata VW a forumului il gasesti pe un baiat specializat pe golf3...dezmembrari adica. Are de vanzare cam orice motor pus pe g3, inclusiv 2.0 16v si cutii si tot ce vrei tu. Nu are preturi mari...si daca te pricepi sa te uiti, poate dai peste un motor in mintile lui, fara sa mai trebuiasca sa bagi bani in el. in orice caz, cu 1500 eur iei motor 2.0 16v de gti + cutie + ce mai trebuie si il si aduci in mintile lui daca nu e. cu 1500 eur nu pui turbo, sau pui o minciuna cu piese sh si alte nebunii, si nu ai sanse sa te apropii de 2.0 16v ca performanta, sau daca te apropii iti crapa motorul in scurt timp sau vreo piesa. cheers ! |
new holland t 4050F, 2010. nu de tuning...:)
manual de intretinere! nu gasesc pe nicaieri multumesc frumos. |
si asta e foarte interesanta, mai ales ca e scrisa de Jeff Harman :-)
http://books.google.ro/books/about/T...d=SvG0gq4DxecC |
1 Attachment(s)
Marti pe 28 apr 2015 iese de la tipar cartea "Tuning Auto-Cum sa-ti modifici masina cu bani putini". Cred ca e prima carte despre acest subiect din Romania.
Subiectul principal este despre cum sa-ti modifici masina din punct de vedere al puterii, tinutei de drum si aspectului, fara sa cheltuisti o avere. Contine secrete dezvaluite de campionii Lucien Hora, Vali Porcisteanu si Sorin Ene. Theodore Perimenis de la Exelixis ofera sfaturi pretioase, la fel si Willi Nicolae de la circuitul Motorpark de la Adancata. Pentru comenzi intrati pe olx sau pe pagina de facebook Gotuning. Intrati acum pe facebook pe pag Gotuning ca sa participati la un concurs cu 5 carti gratis premiu. Marti e ultima zi de participare. La primele 100 de carti comandate, din partea www.4tuning.ro si www.algernon.ro primiti cadou un sticker 4tuning. Postez aici cuprinsul final ca sa va faceti o idee de subiectele din carte. Cuprins Despre mine .................................................. ....................................7 De ce am scris aceasta carte? .................................................. .......11 Cap. 1 Planificarea modificarilor .................................................. ....13 Cap. 2 Cum modifici un motor? .................................................. .....15 Cap. 3 Construieste un sistem de admisie performant ...................17 Cap. 4 Filtre de aer sport: Da sau Nu? ............................................20 Cap. 5 Intretinerea filtrelor sport .................................................. ..23 Cap. 6 Cum sa maresti clapeta de acceleratie ................................24 Cap. 7 Modificarea galeriei de admisie ............................................28 Cap. 8 Cum sa construiesti un plenum ............................................29 Cap. 9 Cum montezi clapete de motocicleta ...................................37 Cap. 10 Cum faci trompete pentru ITB-uri .......................................45 Cap. 11 Cum sa faci o garnitura termoizolanta ...............................48 Cap. 12 Portarea chiulasei .................................................. ............50 Cap. 13 Cum maresti raportul de compresie ...................................53 Cap. 14 Cum maresti cilindreea motorului .......................................60 Cap. 15 Cum alegi axe cu came mai agresive .................................64 Cap. 16 Cum montezi axe cu came mai agresive ............................69 Cap. 17 Calibrarea arcurilor de supapa...........................................7 1 Cap. 18 Masurarea tolerantei dintre supape si piston ....................73 Cap. 19 Cum faci buzunare in pistoane ..........................................74 Cap. 20 Cum sa faci pinioane de distributie reglabile .....................75 Cap. 21 Cum sa calculezi capacitatea injectoarelor ........................79 Cap. 22 Cum sa faci regulator de benzina reglabil ..........................84 Cap. 23 Despre bujii .................................................. .....................88 Cap. 24 Eliminarea restrictiilor pe evacuare ..................................100 Cap. 25 Chip tuning, remapare, stand alone ................................103 Cap. 26 Imbunatatirea sistemului de franare ...............................106 Cap. 27 Usurarea masinii........................................... ....................114 Cap. 28 Reducerea maselor aflate in miscare de rotatie ...............119 Cap. 29 Despre jante si anvelope .................................................. .24 Cap. 30 Tuning, styling si bun gust ...............................................129 Cap. 31 Prepararea masinilor pentru competitii ............................140 Interviu 11 Intrebari pentru Lucien Hora ......................................151 Interviu 11 Intrebari pentru Vali Porcisteanu ................................160 Interviu 11 Intrebari pentru Sorin Ene ..........................................163 Bibliografie .................................................. ..................................172 |
| All times are GMT +2. The time now is 01:12. |
- Copyright 2026 4Tuning