![]() |
Cum stii dinainte daca masina pe care vrei sa o cumperi e Euro 3 sau Euro 4
Am facut postul asta pentru ca am auzit o gramada de lume care isi da cu presupusul despre anumite motoare ca sunt euro 4. Personal nu stiu si as vrea sa aflu o lista cu motoare sau macar o parte din seriile motoarelor care sunt euro 4. pe situl RAR www.rarom.ro exista o lista cu motoarele care sunt euro 4, insa cred ca e veche si se refera la perioada cand nu se puteau inmatricula masini doar daca erau euro 3. Cred ca au ramas putin in urma cu actualizarea sitului si au uitat sa publice si o lista cu seriile motoarelor care indeplinesc conditiile standardului euro 4. Daca cineva are vre-o informatie...cred ca e bine venita, multa lume are nevoie sa stie asta...
|
Re: Cum stii dinainte daca masina pe care vrei sa o cumperi e Euro 3 sau Euro 4
eu stiu ca scrie in talon norma de poluare!;)
|
Quote:
|
daca te zgarcesti sa nu platesti pe cineva ca sa-ti caute masina, atuncia trebuie sa orbecai tu si sa te descurci singur. nu este imposibil, dar sigur ajungi la acealeasi cheltuieli si poate timp si nervi mai multi. singura metoda de a verifica este de a suna la vanzator si a cere pe FAX o copie dupa "BRIEF". de cativa ani incoace scrie in brief daca masina este euro 3 sau euro 4. atentie insa la masinile din BELGIA unde nu prea scrie ce euro este, si pe brief ( talon) scrie data primei inmatriculari , nu data fabricatiei. data fabricatiei este doar in certificatul de conformitate. in brief-ul de olanda nu este insa trecuta seria motor si nici macar codul motor, deci trebuie rugat vanzatorul sa se uite dupa seria motor si sa o scrie acolo pe brief s-o poata trimite pe fax. cu brieful si codul motor se merge la RAR si se face cerere de verificare , raspunsul vine destul de repede daca masina este sau nu euro3 sau euro4. SUCCES
|
interesanta idee nu baieti?
|
man dupa numarul de identificare scrie E3 sau E4....sau numar unic de inregistrare
|
cand mergi in piata sa cumperi masini iei la tine numarul de telefon de la RAR si la fiecare masina.. te uiti la seria de sasiu.. suni la rar si dai seria.. si iei iti spun daca in romania se considera euro 3 sau 4
|
sau cum zice cicione cu E 3 sau 4 ;) ,cand deschizi capota vezi acolo ca scrie
|
Quote:
eu inca nu am auzit de asa ceva... si in plus.. cine se ocupa cu masini.. si le aduce.. in tara ptr vanzare.. fie trage tare ca sa prinda ceva euro 4 sau daca nu... scrie el pe anunt ca e euro 4 ei cu asa ceva nu se joaca.. sa scrie ca e euro 4 si cancolo e euro 3... nu se risca nimeni.. ca pana la urma urmei.. tot el pierde... vanzatoru.. |
Quote:
deci...ce ma interesa pe mine era urmatorul lucru...vroiam sa aduc o masina de afara, iar la descriere pe situl de vanzare zicea ca e euro 4, iar vanzatorul a zis acelasi lucru. Mi s-a parut suspect la masina aia sa fie euro 4 ca era din 2001, dar am mai vazut masini din anul ala tot benz care erau euro 4. Cand am ajuns acolo, insa, surpriza, scria clar euro 3 pe brief. As fi vrut sa stiu daca exista undeva o lista unde scrie ce serii sunt considerate euro 4 in romania, la fel cum se poate gasi pe situl RAR o lista cu cele care sunt euro 2 sau euro 3. Asta ma intereseaza ca atunci cand merg dupa masina, sa stiu dinainte seria si sa stiu ce iau. oricum mersi de raspunsurile pe care mi le-ati dat, sper sa foloseasca si altcuiva |
D3 euro4.. ?¿
|
citesc o gramada de aberatii.
nu scrie nici-unde E3 sau E4 ....asta e tampenie, scrie Euro3 sau Euro4 .. in germania au coduri cand nu este scris euro3 sau euro4, coduri adica un nr din 2 cifre, te poti ghida si dupa ala orientativ. normele lor NU conicid tot timpul cu normele noastre. am adus masini care erau euro4 acolo si la noi au fost euro3. un prieten a adus un euro3 si aici a iesit euro2. trebuie verificat la RAR ! D3 = euro2 D4 = posibil euro3 dar nu intotdeauna |
Quote:
Quote:
sunt ocazii rare unde gasest D4 Quote:
stiu caz concred care in genrmania e D3 euro 4 si pe cand merge cu ea la RAR in cluj.. afla ca e euro 2 DECI : in principiu o data ajuns in germania.. in tarc si ai pus ochii pe masina.. kiar daca te costa ceva bani.. dai un telefon la RAR si iti zic ei pe loc.. si de acolo e decizia ta.. daca o iei sau nu. |
D3 euro4 in germania si euro2 in romania ? cred ca vorbesti din auzite prietene.
in brief-ul german, la schandstoffklass ori scrie D* ori euro* , niciodata nu scrie amandoua normele impreuna ! |
Quote:
m-am exprimat eu gresit.. era.. doar euro 4 si in romania recunoscut ca euro 2 |
Cand ai Brieful german, sau scrie acolo Euro3 sau Euro4 sau si atunci este totul in ordine. Insa daca scrie D4 sau D3 trebuie sa te consulti cu cei de la TÜV sau de la DEKRA. Costa ceva (ca. 70-80Euro) dar economisesti o groaza de nervi.
Sau ma contactezi pe mine! |
nu pierde vremea cu TUV sau DECRA . suna la RAR, cu ei o sa ai de a face la inmatriculare nu cu TUV-u`
|
Quote:
Uneori din Germania pana in Romania masinile devin din Euro4 Euro2. Dar daca tu ti-ai gasit drumul tau direct la corectii de la RAR si esti multumit noi o respectam, insa ce faci cand hotararea lor nu e corecta?? Sau cand esti in strainatate si nu ai ajutor sau nu esti un "as" in norme europene? Eu voiam numai sa ajut pe cei care nu sant asa versati ca si tine. Iti doresc succes mai departe cu cantitatea de CO2...de la 1.07.2008. Adica de azi... |
SAL AM ADUS UN pEUGEOT 206 AN 2002 MOTOR 1.400 CMC BENZINA SI IN BRIEF SCRIE EURO 3 UND D4 PAN LA URMA CE EURO ARE,CA CINEVA MI O ZIS CA EURO 3 UND D4 INTRA LA EURO 4,CUM STA TREABA????/
|
Quote:
am adus 2 ford focus, aceasi motorizare acelasi an de fabricatie 2001 ( doar luna diferea), aceasi caroserie..... masini din aceasi serie cu aceleasi specificatii in brief. una mi-a iesit euro3 si cealalta euro 2 ...a trebuit s-o duc inapoi in germania si s-o revand, binenteles ca am pierdut o groaza de bani. de atunci iti pot spune cu siguranta ca ciudatii de la RAR au listele lor care nu totdeauna coincid cu listele din germania , singura metoda de a verifica ...ramane lista de la RAR pentru ca aia e singura care conteaza cand platesti taxa in romania. nu am vrut sa fiu rau in vreun fel si nici sa ma dau destept .... vorba aia ..."ca patitu` nu stie nimeni mai bine" e mult mai complicat sa te intelegi cu RAR prin telefon sau fax, insa este singura metoda 100% ....ca sa nu patesti ca mine . da-mi nr tau ca te sun eu cand merg in germania :)) |
Quote:
REPET INCERCATI SI VORBITI CU CEI DE LA TÜV SAU CU CEI DE LA DEKRA daca santeti in Germania. Sau pardon, cei de la DEKRA au birouri si in Franta, Italia, Spania, Ungaria, Cehia, si chiar aproape in toata Europa... EU FAC PARIU PE ACEST FORUM CU TINE CA DACA IMI DAI DATELE NECESARE ITI SPUN CARE A FOST FORDUL CU EURO2 si care cu EURO3. Stiu si acum unde a fost problema. Acelasi lucru se intampla la ford fiesta. Deci mare atentie sau contacteaza-ma cand esti in Germania. |
Quote:
spor la treaba PS> vroiam sa te contactez ca sa bem un suc impreuna, nu pt masini. |
Hmmm...deci daca la mine pe Opel Astra apare euro 3 D4 se poate sa intre la Euro 4?faza e ca cel din Germania de unde a fost luat sustine sus si tare ca e Euro 4,chiar s-a oferit sa0mi dea diferenta de bani daca intra euro 3....si mai mult,am mai intrebat lume si toti mi-au spus ca Astra din 2001-2002 sunt Euro 4...eu ce sa cred daca in brief apare E3-D4?!?!?
|
Cum as putea sa-mi fac rost de o lista (la anumita masina) de la RAR, care sunt euro2 si care euro3. Ca la e-mailuri nu raspund.
|
Quote:
benzina ? euro 4 aproape sigur, opel e masina ieftina , insa sunt printre primii care introduc norma de poluare foarte repede. cere copie dupa brief si codul motor , cu un drum la rar iti raspunde pe loc orice functionara. :) Succes ! |
Antilles, uitate la codul motorului si iti dai seama singur ce euro e, daca incepe cu X e euro 2, Y euro 3 si Z euro 4.
de ex. Z14XE e euro 4, Y17DT euro 3 ... |
Merci pt. raspunsuri,ieri mi-a spus si cineva de la RAR aceeasi chestie
|
Cineva se pricepe la motoarele Alfa Romeo 156? Din ce an au inceput sa produca motoare de euro4 (1.8 pe benzina)?
Sau daca nu puteti sa raspundeti, imi pot spune cei de la RAR daca nu completez acel formular care costa 30 de lei? |
aveti idee la un citroen xsara 2001 luna a 6 a ...ce euro e...? m-am uitat in brief si scrie decat euro 3 .....pe motor nu stiu ce scrie ca masina e in service, a avut accident .....ms pt ajutor
motrul e 1,6 16v 110 cp |
diferenta de poluare mai vine si din catalizator :P aveti grija, daca nu e schimbat la timp poate sa fie masina si euro 4 ca de e terminat catalizatoru nu mai ies gazele
bafta |
iti zic masina care in Germania e E2 si in Romania Non Euro :D
sfatul meu e sa puneti mana pe telefon si sa sunati la RAR cu serile masinii si stiti sigur, fara surprize si alea alea. |
corect, cel mai bine suni, eu m-am dus la cumparaturi cu tabelul de pe site-ul rar, dupa codul motor mi-era euro 3, cand am ajuns la ei era discutabil intre e2 si e3...dupa cerere trimisa la bucuresti si rugaciuni a iesit e3, dar altii cu acelasi motor sunt inmatriculati cu e2
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
O lista cu toate modelele euro3
|
In primul rand Salutare!:-) Am si eu o problema,nu am idee cum sa aflu ce euro am la masina. E o Alfa Romeo GTV 2.0 Twin Spark din 97 si asi vrea sa o inscriu in ro daca nu costa prea mult imatricularea . Ms anticipat
|
In Romania cred ca asta o vor baga la Euro2
|
Salut turbo 2007 , vad ca esti o persoana cu anumite cunostinte in ceea ce privesc normele euro . Vreau sa iti cer ajutorul intr-o pentru achizitionarea unui autoturism. Imi doresc o Skoda Fabia 2001-2004 , am inteles ca anumite coduri de motor sunt euro 3 si anumite coduri euro 4 . Eu imi doresc un euro 4 . Poti sa ma ajuti sa fac alegerea potrivita :?:
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:49. |
- Copyright 2026 4Tuning