Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Jante de plastic!!! (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/44288-jante-plastic.html)

RoSonic 21-06-07 15:45

Jante de plastic!!!

1 Attachment(s)
In viitorul mai mult sau mai putin apropiat, jantele de aliaj ar putea fi inlocuite cu jante din plastic. Acestea sunt realizate dintr-un plastic ranforsat cu sticla (glass-reinforced plastic GRP) si au ca avantaj o greutate redusa fata de cele din aliaj. Deasemenea si costul de productie ar fi unul mai scazut.

Desi proiectul nu este unul nou, acest tip de jante nu au putut fi testate pana acum. Dar acest lucru s-a schimbat odata cu crearea unui laborator de testare de catre centrul de cercetare european Fraunhofer-Gesellschaft.
Astfel se va putea testa rezistenta si durabilitatea jantelor de plastic. Pana in acest moment, cateva prototipuri au fost testate cu succes rezistand in simulari de peste 250.000km.

19tdi 21-06-07 16:12

Re: Jante de plastic!!!

aiurea ca daca iei o bordura nu se indoaie...se sparge direct... :???:

Iulixxx 21-06-07 16:21

bun ....sa zicem
Dar pui asa ceva pe un A8? pe un seria 7? sau pe vreun SUV?pe ceva greu
nu as pune asa ceva pe masina niciodata....poate pe vreun oltcit sau matiz

juana_man 21-06-07 16:34

Quote:

Originally Posted by 19tdi (Post 959786)

....... "und erzielen so sogar die Festigkeit von Metallen und das bei geringerem Gewicht." datorita fibrelor din interioru plasticului se vor ajunge la duritatea metalelor folosite la jenti si asta la o greutate mai redusa,asa k vor fi la fel de rezistente k cele din aleaj sau alte metale,am citit p un forum vw din germania k cei d la VAG au mai avut cateva proiecte cu jenti d plastic

ROSSI 46 21-06-07 17:21

Quote:

Originally Posted by 19tdi (Post 959786)

poate ne spui shi noua de unde pana unde ai ajuns la aceasta intzeleapta concluzie

in viitorul apropiat shi chiar in prezent sutem martorii a f multor inovatzii tehnice menite sa fie mai ieftine mai bune mai rezistente cat se poate de nonpoluante... e clar k industria automobilistica este shi va fi intotdeauna intro continua schimbare

Rasputin 21-06-07 17:23

Plastic :rolleyes2 de ce nu.

19tdi 21-06-07 17:39

Quote:

Originally Posted by ROSSI 46 (Post 959905)
poate ne spui shi noua de unde pana unde ai ajuns la aceasta intzeleapta concluzie

in viitorul apropiat shi chiar in prezent sutem martorii a f multor inovatzii tehnice menite sa fie mai ieftine mai bune mai rezistente cat se poate de nonpoluante... e clar k industria automobilistica este shi va fi intotdeauna intro continua schimbare

banuiesc ca ai fost de fata sau ai auzit de oameni care de cat de bine conduc au dat intr-o bordura mai cu viteza si s-a indoit janta (bordura ei)
... eu 1 nu am auzit de plastic care sa se indoaie...pana acum...

Dripci 21-06-07 18:34

...ca un exemplu, fibra de carbon este mult mai casanta decat polimerii, si totusi, se folosesc pe anumite masini, (ca jenti) datorita rezistentei mari si greutatii reduse. Am incredere in jentile de polimer...este o chestiune de timp pana va fi acceptata de catre majoritate.

@19tdi: gandeste-te la scaunele acelea de plastic infecte, care se gasesc pe terase vara. Alea se indoaie, intr-o anumita masura, se indoaie. Sigur stii ca atunci cand te asezi pe ele, o iau intr-o parte sau in alta daca le fortezi putin.

mihai.ghetto 21-06-07 19:10

calmati-va ca jantele din plastic nu vor fi realizate sa flambeze si sa se indoaie peste borduri, aberati prea mult. cum ar fi la viteza mare (peste 200km/h sa zicem) sa dai peste o mica denivelare si janta sa inceapa sa danseze si sa se indoaie "precum scaunele de plastic"... va las pe voi sa va dati seama

Preparatul 21-06-07 19:54

nu prea le vad eu pe astea la 280 in viraj....sau la ce drumuri e in romania....

ceoby 21-06-07 20:06

ma la prima vedere par cam subrede dar totusi sunt gandite de cineva care ofera o garantie ca nu se rup...nu ar avea cum sa se indoaie in gropi ...si nu au nici o legatura cu plasticul ala de la scaunele de pe terasa ....ar fii interesante ca ar putea sa le scoata mai iaftine si niste modele de iti pica fata ca baniuesc ca se fac usor matrice pt ele

ErdVento 21-06-07 20:32

N-as pune nici odata pe nici o masina asa ceva....
Sa am yo un Q7(dac-as avea...)si sa-mi schimb cele cromate super faine pe niste tampenii din plastic.......
Nu imi pot inchipui!!!!!:shock:
Poate la masinile sport unde depinde totul de Kg.....

Bemelo 21-06-07 20:36

Niciodata un plastic nu o sa aiba acel aspect placut pe care il are un metal.. indiferent daca e polisat , mat, cromat etc.. Cum cromezi plasticul?.. nu mi se pare ceva de viitor oricat de usoare ar fi..

no limits design 21-06-07 21:07

sunt najpa shi gata

Cypos 21-06-07 21:31

cine zicea ca nu se poate croma plasticu???...mai gandeste-te ...io sunt sigur ca janta aia are o duritate f f f mare,inginerii aia care au proiectat-o s-au gandit sigur la treaba cu greutatea masinii si toate celelalte fortze care actzioneaza asupra jantei...asa ca io zic ca o sa iasa ceva foarte tare cu jentzile astea din plastic!!

ROSSI 46 21-06-07 21:31

Quote:

Originally Posted by Preparatul (Post 960116)
nu prea le vad eu pe astea la 280 in viraj....sau la ce drumuri e in romania....

esti redus rau de tot amice....poate ne zici shi noua cum este un astfel de viraj care se ia cu 280...o fi ac de par:?: ...:rolleyes2

MixMaster 21-06-07 22:06

lasati-i ma pe astia ca nu stiu ce vorbesc..ba ca se sparge ba ca nu duce nu stiu ce viraj ba ca nu ar pune-o pe q7...ei saracii sunt pe jos si nu ar pune jantele alea pe q7...si plus de asta aveti impresia ca toti aia care vor sa le produca sunt prosti numai voi sunteti destepti? credeti ca ei nu s-au gandit? s-au trezit doar asa intr-o dimineata si au zis hai sa facem jante de plastic ca poate toata lumea e proasta le cumpara si le sparge de o bordura sau sub greutatea q7-lui...dar pana atunci noi suntem fugiti...

The_Mask 21-06-07 22:12

Quote:

Originally Posted by Preparatul (Post 960116)
la ce drumuri e in romania....

Grea a dracu limba...

OnTopic: Multi vor trece la jante de plastica din cauza greutatii reduse, mai ales cei care vor ca masina lor sa fie cat mai "supla". Oricum industria auto este mereu in expansiune, si trebuie sa ne obisnuim cu noile produse de pe piata.

19tdi 21-06-07 22:48

la jantele astea...ca la orice lucru de altfel exista avantaje si dezavantaje...lucru indestructibil eu nu am vazut inca...si la cum stiu unii sa conduca :rolleyes2 sunt bune...poate mai bune decat cele din aliaj/magneziu...etc. ... si asta datorita faptului ca vor fi mai ieftine mai usoare si poate mai rezistente...dar nu indestructibile...

_anaconda_ 21-06-07 23:02

Mi se par interesante!Cu siguranta vor fi multi care vor prefera jantele din plastic in dauna celor din aliaj.Unu din avantaje este pretul...
PS:pt cei care zic ca se strica...ca nu mere sa iei o curba cu 300...Jantele din carbon(cu garda mica la cauciuc)daca dai klumea intr-o groapa...S-AU DUS!!!Si costa cateva mii de euro...nu ca astea.Dar despre alea nu ziceti nimic.Da cu siguranta jantele astea nu o sa aiba probleme cu asa ceva...calmati-va

madmaxtata 21-06-07 23:05

ma o sa fie la mare cautare pt masinile sport, rally si altele de curse, dar cum spuneau si altii is urate frateee. nu se compara cu croamele, auritele si altele din aliaj. Plasticul e plastic. N-ati vazut la bord, oricat ar fi el de plastic tot in piele e mai criminal, asa si cu astea. chiar daca sunt la fel de rezistente nu au acelasi sex-apeal(l, cu unu sau cu 2?).

FIGHET 21-06-07 23:07

asa ets e romanu mereu gaseste cite ceva de zis , ba ca nu sunt bune sau cine stie ce au

eu zic ca sunt ceva de viitor si mereu ce a fost facut pt viitor a iesit bine acum asteptam si noi sa apara pe piata si care o sa aiba bani si poate vrea sa le incerce zic ca nu o sa fie dezamagit

Cosmin255 21-06-07 23:26

ramane de vazut , cum spunea cineva mai sus , nu sunt aia tampiti si noi mai destepti....au aia ceva in cap nu? Doar nu o sa fie facute din PET-uri de bere....

mishu415 21-06-07 23:39

Frateeee kre k o sa fie super tari,sa nu uitam d aripile d p renault kre sunt multe d plastic(5 stele la euro NCAP),sau piesele multor masini,lipite,in loc sa fie sudate
Toate sunt kestii kre au fost privite cu oki rai, si uite k s comporta bine
Sa nu n amintim d cladirile facute din sticla mai rezistenta k betonul

Kre k o sa aiba mare succes p masini mai ales p cele sport,fiind usoare,plus k mai mult k sigur vor fi ieftine deci nu va fi mare problema sa l skimbi

andreiuuu 21-06-07 23:55

O intrebare buna este ce se intampla daca le tot freci de borduri sau le ciupesti.... oricum mi ash lua asa ceva :???:

einstein1984 21-06-07 23:56

GRP=PAFS (poliesteri armati cu fibra de sticla, desi eu as folosi rasina epoxidica pentru asa ceva), sau chestia din care e facuta caroseria benei la papuc. Exista scutere care au deja jante din plastic, desi cred ca e PET, nu PAFS.
Va rog nu mai aberati cu deformarea jantei, ca la o asemena situatie se pierde etanseitatea anvelopei si........ mori!

Dripci 21-06-07 23:59

@einstein1984: caroseria benei la papuc este din fibra de sticla.

Mario_Dub 22-06-07 00:00

eu zic ca fiecare produs isi va gasi cumparatorul sau indiferent daca este primit bine pe piata sau nu. momentan fiind in faza experimentala nu putem spune cat de rezistente sunt sau nu sau cat de bine vor arata, etc... sunt pure speculatii. pana una alta eu sunt chiar curios sa pun pe masina asa ceva sa vad cum se va comporta pe drum

ROSSI 46 22-06-07 01:16

aspectul lor este voit prezentat asa ptr a evidentzia cats e poate de clar compozitzia lor...fara a exista vreun dubiu k ar fi facut din pet de bere la 2 litri...cat despre pozibiliatea finisajului nu exista limite .. pot fi cromate nichelate , finisaj piele carbon..practic nu exista limite din contra se pot incerca noi idei deoarece plasticul permite asta fatza de metal...si cu sigurantza vor face furori

22VIN 22-06-07 01:41

o sa ma distrez cu bricheta pe jentile astora de plastic:))) le tunez :>
nu da acu serios vine tziganu isi incinge bine cutitu si scrie pe jenti: smecheru smecherilor greu greilor bossu jupanu sau cum si-or mai zice astia :|

FIGHET 22-06-07 01:42

orcum una peste alta o sa fie o inventie buna si asteptata de multi kred

k4r4 22-06-07 10:40

nu va ganditzi la plasticu de la bidonu de cola sau la sticla din parbriz....k nu e vb d asta...sunt doar fibrele....am mai vazut niste materiale destul de interesante din combinatzia asta si va zic k am ramas prost cnd am vazut ce rezistentza au...

mihai.ghetto 22-06-07 11:32

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 960760)
o sa ma distrez cu bricheta pe jentile astora de plastic:))) le tunez :>
nu da acu serios vine tziganu isi incinge bine cutitu si scrie pe jenti: smecheru smecherilor greu greilor bossu jupanu sau cum si-or mai zice astia :|

aici ai dreptate... in schimb daca ai jante de aliaj/cromate nu are ce sa-ti faca, nu se zgarie, sunt indestructibile.

topser 22-06-07 11:45

Doamne da ce minte au unii.... :|

cum sa se arda ma cu bricheta ? nu e plastic ordinar fratilor..de fapt nici nu e plastic...

razak 22-06-07 11:53

palea da direct cu cheia si tot si-a inscriptionat numele :D sau o hartie abraziva de 40 ... parfum :D

Sindrom 22-06-07 12:25

pai da se putea sa nu viseze lumea la q7.....al draq tractor....daca termina proiectu si vor iesi in productie va fi o treaba buna...poate nu ne intoarcem la fier...etc....tehnologia trebuie sa avanseze. Parerea mea!

Tzus 22-06-07 13:02

Sa testeze la noi in Romania astfel de jante...Sa echipeze un Logan cu niste jante din acest aliaj si sa strabata tara sa vedem cat de rezistente sunt.

Alex-Rahova 22-06-07 13:38

eu zic ca 'de mare fitza' ar fi, aceste jante..daca s-ar putea sa le faca ( nu complet) transparente... si cu niste cauciucuri , nu negre, ci colorate, albastru, ceva de genul racordurilor siliconate...albastrul ala puternic..
:lol:

Bemelo 22-06-07 14:19

ar fi ceva... kitsch dar ar fi ceva.. :)) .. On topic .. Jantele astea la prima vedere dau impresia de ceva ieftin..Nu cred ca ar da bine deloc pe un supercar sau o masina de lux de ex..

B-87-CTE 22-06-07 23:01

nu stiu cat de repede se vor lasa oameni convinsi de asemene chestii!!!!!!!plus de asta exista un monopol al industriei de "aliaj" si astia nu or sa se lase dusi de la borcnul cu miere asa de repede ,vor incerca si ei sa mai imbunatateasca perfomantele !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
asa ca putem sa mai asteptam pana o da vedem productii de serie la asa ceva!!!

All times are GMT +2. The time now is 15:07.

- Copyright 2026 4Tuning