![]() |
Vehiculul amfibie intra in productie de serie
2 Attachment(s)
In prezent se inregistreaza progrese mari pe piata vehiculelor amfibie modele noi fiind lansate constant. Cu toate acestea niciun concept amfibie nu a ajuns pana in faza de productie. Britanicul Neil Jenkins si neo-zeelandezul Alan Gibbs au dezvoltat acum cativa ani un vehicul amfibie botezat Aquada.
Dupa indelungi dificultati financiare Aquada va intra in productie si va avea si o veersiune militara care se va numi Aquaski. Potrivit celor doi creatori, vehiculul amfibie a costat peste 100 de milioane de dolari si a insumat peste un milion de ore de munca. De la conceperea sa, Aquada a trecut prin clipe grele, trenul de rulare fiind redesenat si Rover, furnizorul motorului, intrand in faliment. Cu toate acestea Aquada a reusit chiar sa stabileasca un record, fiind primul prototip amfibie care traversat Canalul Manecii. Viitorul Aquaski va fi construit impreuna cu Lockheed Martin, o companie specializata in domeniul apararii. Dupa aceasta reusita Gibbs Technologies intentioneaza sa creeze vehicule amfibie pentru orice segment al pietei. |
Re: Vehiculul amfibie intra in productie de serie
la cum sunt strazile din Bucuresti in ultimul timp cand ploua...cred ca va fi foarte cautata pe la noi
|
Destul de interesante aceste masini...insa nu stiu cati le-ar cumpara tinand cont de capacitatea lor de a merge si pe apa...poate doar ca sa aiba niste masini mai deosebite:D
|
Quote:
poate dak pun motor d dacie o sa fie mai ieftin si o sa il vdm p strazi |
E buna asta ne dam cu el si in micul Paris.
|
foarte misto....seamana din fata cu o mazda miata :)
|
oricum,am auzit k cik nu e prea rapid p uskt:sad:
cik face suta in fro 8sec si vmax cik fro 160km\h si e destul d scump:sad: |
cine face naveta braila galati sau asta ... e ff folositor :)
|
1 Attachment(s)
si totusi park e mai misto rinspeed splash
|
E destul de indrazneata ideea construirii unui astfel de vehicul in serie...in domeniul militar poate fi util insa pt. domeniul civil nu prea ai vad rostul...poate cum spuneai mai sus baietii k e util in Bucuresti cand ploua...
|
Super tare,sper ca nu o sa coste mult.:-)
|
interesant idee, in buc ar fii fff buna pe ploaie..:D
|
masina a fost prezentata la discovery...in sfarsit intra in productia de serie
|
interesant...cam cati cai are o masina din asta?:?:
|
Parca vad politia romana alegand dupa un vehicul dasta in hidrobiciclete si barci gonflabile :lol: :lol:
|
in bucureshti e buna o dintrasta da sa aiba shi o bomba atomica pe ea...si ar rezolva toate problemele
cat despre pretzul de 100 de milioane imi pare ceva super aberant...sunt prosti de aia leau trebuit atatzia bani...cu 100 de milioane romanashii noshtri o faceau sa shi zboare ramane de vazut shi pretzul...dak nu va fi unul exorbitant shiar merita banii tzinand cont de ce e capabila |
avand in vedere k se afla pe un teritoriu calcat de putini..constructori auto, 100milioane e un pret bun pt conceperea si ducerea conceptului la bun sfarsit :wink:
mai exista un model clasic de masina amfibie..construit in cateva sute de exemplare si e considerata drept cea mai urata masina din LUME, calitate f proasta a caroseriei..rugineste usor, apoi s-au mai facut cateva incercari tot prin Anglia..poate chiar aceeasi constructori si in final s-a ajuns aici... O asemenea masina va fi foarte apreciata in ciuda parerii unora care sunt obisnuiti prera mult cu mentalitatea romanilor saraci..o masina/barca e ceva demult asteptat...si urmatorul pas..e masina/avion..care desi a aparut sub forma mai multor prototipuri...inca nu e gata de productia de serie..si oricum va fi foarte scumpa, pe cand masina amfibie e mult mai acceptabila k pret :) |
nu mi se pare cine stie ce la pret:D:Dcred k o sa se vanda masina.ar sta bine una in garaj:Pcand ma duc la m-te la bolboci ma bag pe lac;))interesant:D:D:P
|
Quote:
|
Quote:
|
ohoooo videanule...ai gasit solutia pt bucuresti :P
|
seamana izbitor cu mx5 sau miata...mi se pare o masinuta super...sper sa vedem si la noi pe strazi..adica gropi :D
|
De la mx 5 s a si plecat .... mx5 ul a fost modelul de baza din cate stiu ....
|
Pai daca a intrat in prod d serie inseamna ca s-au facut niste studii d piatza,ca exista cerere..nu baga nimeni bani in asa ceva doar de dragul"artei"....... Pe la aia prin delta dunarii ar fi buna.
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:24. |
- Copyright 2026 4Tuning