![]() |
Peugeot 206 RC ( 180 CP) vs. Opel Bertone 2.0T ( 192 CP )
Va ascult.........
ce credti? Peugeot 206 RC ( racing car) cau Bertone turbo ?? eu zi ca e egalitate, dar inclin totusi un pic spre Peugeot ca e mai usor cu vreo 250 kg. |
la 400 m sau overall ?
Eu zic ca 206-le chiar si varianta de raliu e tot masinutza pt blonde... nu e vina masinii... dar asta e... stigmatul e pus nu il mai scapa nici o duzina de exorcisti... la liniutza si eu inclin pt egalitate... |
Pai trebuie sa ai masina si sa o conduci ca sa te indragostesti de ea. Totusi RC este o masina destul de bine vanduta in afara si culmea nu fetelor. Nu stiu de unde ai tu ideea asta ca ar fi masina de fete, dar eu nu sunt deloc de aceeasi parere.
|
Si eu am cam aceiasiparere despre 206. Il consider o masina pt. femei, mica, nu prea robusta, sa poti sa te strecori. Cu toate ca punand un motor de 2.0 L care produce 180 Cp nu prea mai spui ca e pt. femei dar aspectul conteaza foarte mult.
Cred ca bertone il face. |
totusi....... masinutza pt blonde e peugeot 206 1.6 mpi...nuh? eu asa stiam ............ca aia de 83 de cai e pt blondutze....... totusi, 180 de cai ( 177 mai exact) cred ca sunt putin cam multi pt o \"domnisoara\" blonda.....
Anyway.......... eu inclin spre peugeot pt ca am mers cu el si......... :shock: AVION !!! pt o masina de gabaritul ei am ramas uimit. Nu stiu in schimb cum merje Bertone de 2.0T , dar am mers in bertone 1.8i si in afara de faptul ca stateam mai rau decat intr-o cusca, nu imi plac deloc performantele motorului............ prarea mea.......... oricum sunt rupt de somn si poate gandesc mai lent acuma. |
Nu se poate spune despre Peugeot ca este masina pt blonde... In general masinile care depasesc 150 Cp nu prea mai sint pt fetite! Fuge si chiar binisor, dar as inclina pt Bertone, pt. ca desi e mai greu cu 200 si ceva de k, are 32 Cp in plus... Oricum, daca se trag pe 400, diferenta o sa fie facuta numai de soferi si daca sint buni amandoi, o sa fie srtansa rau.
Peste 400 de m, clar Opelul e mai bun! |
Desi in aces topic sunt PRO peugeot, pe 800m cred ca s-ar putea sa se duca bertone inainte............ nush nimik de top-speedul la peugoet, dar oricum, la viteze mari mi-e cam frica cu ea (peste 200) pt ca e ff usoara si poatge sa isi ia zborul de pe sosea.
|
Poate sa aiba masina aia si 800 de cp ca tot masina de femei ramane, designul ma refer. E adevarat ca 206 clasic a consacrat masina ca o masina de femei dar RC-ul e tot un 206 doar ca mai puternic. De performante nu zic nimic, e normal sa fie tare cu caroseria aia usoara si motorul de 2 litri.
|
Clar si la 400 m si 800 m sau cat vrei u TURBO DE LA OPEL se va duce in fata chiardaca este putin mai grea decat 206.
|
Chiar daca 206 este mai usor bertone-ul are mai multi cai si il prinde de coada. Bertone > 206 :D :!:
|
am o foarte mare incredere in astra bertone, chiar daca e mai usor 206le.......totusi e mai puternic bertone cu destul de mult cat sa compenseze greutatea in plus
|
Nush ce sa zic............. vad ca lumea sustine ca e mai tare Bertone.......... nu imi place sa cred asta.
o sa incerc sa vin duminica pe baneasa cu un RC ca sunt chiar curios......... sa vedem daca apare vreun bertone sa ii tina piept......... |
bretone e mai bun mai ales ca are si turbo !!!! nici 206 \"RC\" nu e rau la exterior dar bretone il bate si la exterior si la motor
|
Hmm..yo cred ca Bertone e mai rapid , aia 29 de cai cred ca fac diferentza :)
|
hmm.............. m-am uitat pe www.mobile.de acum 10 min....
rectific.................. opel astra bertone, 2.0 T are doar 192 de cai nu 209 cum am pus in topic.................. deci corectez titlul. |
Pai atunci s`ar putea sa yo dea peugeot , dar yo stiam ca motoru de 2.0T de la opel are 200 cai ... :!: :?:
|
Stai linistit ca intra turbo si o sa zici ca unde e peugeotu.....chiardaca are 192 de cai
|
Am mai spus-o si o repet: Pe 400m e mai bun Opel! E posibil ca RC sa plece mai tare si sa aiba avantaj dupa prima suta de m, dar dupa aia e mancat...
|
ahahahha TURBO asta face minuni pai si daca ii facem o mica modificare:P il facem biturbo adiooooo peugeot il cautam pe pista ca nu il mai vedem minune s a teleportat peugeotu:P:P
|
pai hai sa ne uitam putin la datele tehnice ale masinilor inainte sa ne dam cu parerea:
peugeot 206 RC: motor: 1997cmc normal aspirat 16v dohc putere: 174cp/7000rpm cuplu: 202nm/4750rpm 0-100kmh in 7.4s si 0-400m in 15.5s 0-1000m in 28s greutate: 1100kg viteza max: 220kmh opel astra bertone coupe turbo: motor: 2000cmc 16v dohc turbo putere: 192cp/5400rpm cuplu: 250nm/1950rpm greutate: 1345kg 0-100kmh in 7.5s 0-400m in 15s viteza maxima: 245kmh ramane sa decideti voi cine castiga! |
Re:
Quote:
|
oricum topicu tre inchis s a ajuns la o concluzie opelu lasa in spate rc
|
Pana nu se aliniaza la start ambele masinii nu avem de unde sa stim. Pe hartie toate dau bine, dar realitatea este alta.
|
Bertone face 206, e clar si dupa datele tehnice
|
ooopel
te rog sa incerci pe viitor sa postezi ceva concret nu doar \"ooopel\"! daca vrei posturi multe dute in alta parte ! - DnI |
peugeot
Potentialul unui turbo este mai mare. DEe serie eu am facut aceste teste si Peugeot castiga la demaraj, manevrebilitate, franare iar Astra la viteza maxima. Dar daca pun pe RC un turbo sau un Kompresor credeti ca va fi alta situatia? |
Re: peugeot
Quote:
|
Re: peugeot
Quote:
Mai scriam si eu la misto ca aberau prea mult, masina mea are in plus fata de una de serie un filtru de aer si din 177-180cp declarati scoate 146cp pe banc. |
putere
La motor ca la roti cred ca are 130. Va nine sa credeti 146cp cumparati in loc de 177-180cp. Le-am dus mortul inapoi sa-l resusciteze cei de la reprezentantza si dau din colt in colt. Sa-i vad cum pun caii care lipsesc pe unde-i inghesoaie. Ei nu inteleg ca la 150cp o masina de 1100kg nu e chiar moarta dar nici de 180 nu trage si am stiut, vazut si probat. https://www.4tuning.ro/forum/viewtopi...asc&highlight= |
rc : 0-100 km/ h : 7.4 s top speed 220 km/h
bertone : 0-100 km/ h : 7.5 s top speed 245 km/h si alegerea mea este firesc, bertone, desi il consider o continuare nereusita a calibrei ! |
Re:
Quote:
|
am ales opel bertone
parca are o aiura asa ma sportiva mai de coupe... 206 ptr mine este mashina de orash... si am vazut un opel bertone cu o culoare cogniac frumoasa... la echipari nu stiu ce sa zic... motorul fara nici un dubiu al opelului este mai bun fiind si turbo... 206 are si el punctele lui forte cum ar fii gingashia,cai putere multzi pe kilograme putzine... dar per total...opel bertone! |
nu fac parte din aceeasi clasa insa pe traseu sau la liniute scurte castiga peugeot garantat.peugeot are experienta in raliuri,nu te joci cu el.nu sunt fan peugeot 206 insa cand vorbim de RC se schimba treaba
|
Re:
Quote:
s-a dus cu ea la probe si a ramas :shock: ... experientza in raliu...degeaba au experientza daca dau tzepe! :x |
Am votat si aleg Opel Bertone. Tot batranul Opel e mai bun.
|
Re:
Quote:
|
Bertone turbo e o masina superioara, mult mai usor de castigat putere si cuplu.
Ca si look - e foarte impunatoare, pe cand 206-ele pare o jucarie. Motrul Turbo Z20LET ii ofera un cuplu motor superior, cu un chip tuning si o mica ajustare a presiunii in turbina, devine muuuuuult mai sprinten. Nicu unul nu are o tractiune care sa-l avantajeze, ambele masini avand tractiune fata. Investitia pentru o turbina sau un compresor volumetric duce pretul RC-ului la valori nejustificate, bani cu care Bertonele se transforma in bestie (vezi Bertonele Negru de la legale). Peugeot in Romania e cea mai neserioasa reprezentanta, cel mai prost service iar masinile au multe minusuri!!! |
cine o tot tine ca RC-ul este masina de femei , ce masina conduce?
|
Re:
Quote:
Ontopic : imi place mai mult cum arata RC dintre cele 2, dar cred ca face totusi Opel, si este si mai usor de modificat(teoretic) |
Re:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:08. |
- Copyright 2026 4Tuning