![]() |
Alfa Romeo 169
5 Attachment(s)
la sfarsitul anului ar trebuie sa apara alfa 169 succesoarea lui 166 am cateva chopere de pe parcursul timpului.. ce parere avetzi?
|
Re: Alfa Romeo 169
Ultimu cu culoare rosie ioi da super tare ii :) Foarte fainutze is :)
Si cu ce motorizare o sa fie? Sau inca nu se stie nimic? Da oricum sunt superbe :lol: :lol: :D |
1 Attachment(s)
inca nu stiu motorizarile oficiale dar se spune ca varfu de gama va avea un v8 de 400 cp .. asa am auzit eu ....
cica cam asa o sa arate |
Vai da ce brutala ii masina :D Ca si un audi RS4 :)
Foarte foarte frumos :joy: :joy: |
un 69 ... ce design-ui au inceput sa faca macaronarii... impresionanta!
oare sunt mai fiabile? am inteles ca mot de alfa sunt cele mai grele de reparat. |
Vezi ca ai inteles gresit , nu te mai lua dupa ce spune lumea (si nu o spun pt. ca sunt posesoru' unei Alfa) ! Daca este ceva mai mult de muncit cand se repara la ele asta nu inseamna ca sunt cele mai grele de reparat ! ....... In legatura cu 169 , din poze vad ca e destul de misto ! Sa vedem pana la urma ce o sa iasa ! Cu respect !
|
Quote:
si totusi.. 400 de cai nusunt..dicolea..:-P eu am gasit 3 motorizari pe benzina..unu pe motorina.. I benzina partono dal 2.8 V6 da 250 cavalli, poi il 3.2 V6 da 285 cavalli, un 4.3 V8 da 400 cavalli .... asta e tata lor ;) Il 3.0 V6 diesel dovrebbe sviluppare 275 cavalli . |
Am gasit niste informatii privind AR 169 pe o renumita revista GENTEMOTORI din Italia => (tradus) propulsoarele : 2.0 turbo benzinar 4 cilindri in linie 230 cai, 3.2 benzinar 6 cilindri in linie 280 cai , 3.0 turbodiesel 6 cilindri in linie 250 cai . Si se mai gandesc cei de la ALFA sa puna in timp si renumitul 4.2 benzinar V8 400 cai . Data aparitiei : in Iunie 2009 (dar pana atunci cred ca vor schimba data) . Pret : de la 39.000 € . Cu respect !
|
mi se pare reusita...are un design curat
|
La alfa designul a fost,este si cred/sper ca va fi punctul forte intotdeauna,nu are cum sa nu-ti placa...o privire si stii ca ai de-a face cu o MASINA sportiva..interiorul este de calitate,supercomfortabil,bine gandit.Este o masina rigida totusi,cea ce o face mai putin po****ra la noi...modelul de fata nu face decat sa respecte traditia,cu alte cuvinte:frumoasa rau!!!
|
Da asa e , aci e mana lu' GIUGIARO (referitor la design) ! Cu respect !
|
Criminal frate..
|
1 Attachment(s)
o "masina" cu CLASA superioara.suprba ca toate modele-le.
|
foarte frumoasa. modelu asta chiar imi place. Espinoza te-ai gandit sa o schimbi pe actuala cu asta?
|
daca o sa scoata asa ceva pe piata...multa lume se va lua in calcul si alfa romeo,nu doar mercedes si bmw
|
Pura speculatie pana acum. Nimic concret si toate pozele postate sunt photoshop-uri mai mult sau mai putin reusite. Mai aveti rabdare un pic ca sigur vor anunta ceva in curand legat de succesorul lui 166.
Designul la AlfaRomeo imi place dar sper sa fi facut progrese la fiabilitate. Am avut si eu o Alfa 166 acum vreo 4-5 ani si era un dezastru :sad: |
Quote:
Si mai spunea cineva mai sus ceva despre calitatea constructiei. Nu situ la 159 dar la modelele dinainte era sub orice critica. La 166 imi cadeau butoanele de la radio si de la navigatie, mi s-au rupt clantele de la usa etc si etc. Dpdv al calitatii era o prostie, nici nu fugea, tractiunea fata era un dezavantaj clar la o masina care se vrea a fi "Sport" si cel putin 166 mi se parea greoaie si inceata :( Si nici nu vreau sa enumar problemele pe care le-am avut cu motorul. PLus ca cei de la autoitalia sunt niste incompetenti de prima clasa. Service-ul e sub orice critica. Ce mi-a placut la masina a fost designul si intr-adevar era o masina confortabila. |
Quote:
|
Quote:
Eu aveam 2.5 V6, nu mi se parea ca fuge, am mers si cu 3.0, nici aia nu m-a impresionat (avem conceptii diferite despre ce fuge si ce nu :-)) Masina mea era din 2000 eu am luat-o in 2002 cu 60k km si am vandut-o dupa un an la 100k km. In timpul acesta am schimbat : Toate injectoarele, pompa de benzina, pompa de apa, compresorul de la clima, bucsi, bascule la toate rotile, amortizoare, un calculator ( 1000 usd) debitmetru de aer, senzori de la airbag, mi s-a intamplat ceva la valve ( nu mai retin exact ce doar sti u ca a costat mult) In total intr-u an de zile m-a costat aproape 4500-5000 USD in reparatii facute la ea. La fiecare 2 saptamani mi se mai aprindea cate un bec ceva trebuia sa ma duc la service sa il stinga (100-150 USD de fiecare data). Zic preturile in dolari ca eu am avut-o acum ceva timp si asa calculam atunci. Nu mai spun de ce mi se intampla cu alarma care mereu facea pe nebuna, inchiderea centralizata mergea numai cand vroia ea, toba tot timpul rupea clemele in care era prinsa ( dincauza evidentei slabe calitati de fabricatie) si trebuiau inlocuite mereu si cater si mai cate. Per total am fost absolut nemultumit de masina, service-ul e jalnic, in plina iarna mi s-a stricat calculatorul de la clima si 2 saptamani am mers iarna fara caldura din cauza incompetentilor de la autoitalia ca au gresit comanda si a venit altceva. Imaginati-va ce nervi mi-au facut. ETC. In opinia mea aveti mare grija la ce cumparati. Cunosc si posesori fericiti de alfe, eu sunt insa unul foarte nemultumit. Cea mai proasta masina pe care am avut-o. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Si crede-ma ca mi s-au dus toate alea, e adevarat ca eu am alergat masina asta dar tot nu se justifica atatea chestii, nu am nici un motiv sa mint in legatura cu reparatiile pe care le-am facut. Si cel caruia i-am vandut masina a trebuit sa segmenteze motorul la 130k km. ASta spune tot... |
Am un prieten care are un AR 166 2.4 JTD din 2003 cu vreo 110k km : merge sageata , nu prea a avut probleme => am auzit la multi ca prima serie au auvt destule probleme in special cu clima (din cate stiu dupa ce se termina trebuie reincarcata , doar daca mai vrei clima altfel ramai cu AC) ... oricum 166 are un design si un comfort de 5 stele :D
|
Hm...ce inseamna "nu prea a avut probleme" ? Daca a avut probleme..expune-le.
|
Adica a schimbat cea ce se consuma la o masina => asa zise consumabile . In rest totu' bine ... dar oricum o sa il mai intreb ce ii so mai intamplat apoi spun mai cu exactitate ! Cu respect !
|
hei fratilor topicul asta e despre 169.... care probabil va fi mai fiabila decat 166 (se stie k fac eforturi italienii, vezi 159)
Din cate am citit Alfa vrea sa schimbe umpik strategia.. 169 urmand sa fie un model de nisa (un sedan de lux cu look dinamic).. care sa concureze MB CLS shi viitorul Porsche Panamera.. deci ambitiile sunt mari.. trebuie sa puna la punct o masina ft buna (shi fiabila :) ) care sa fie insotita de un design spectaculos shi f frumos in acelasi timp.. am vzt in reviste alte variante de design la fel de reusite.. pana la urma vom vedea pe ce fel de linie a designului ("8C style", "brera style", o combinatie intre cele doua; + detalii care vor aduce aminte de modele clasice alfa) va merge Giugiaro ... sunt chiar mai multe variante.. dupa cum el insusi spunea.. "Desenez Alfa pt ca Alfa nu se demodeaza niciodata" |
Super masina. Sa speram k se va rezolva problema devalorizarii. Asta e principalul, si singurul motiv cred, pt care nu prea vedem Alfa Romeo pe strazi.
|
Alfa romeo au un design frumos motoarele sunt cele care sunt si pe opelurile noi jtd->cdti, twinspark->twinport, si oricum in ziua de azi diferenta intre marci este aproape inseziabila la masinile cu preturi apropiate... Iar in legatura cu Bmw, sefule meu are 525xi nou are 10k de km iar acuma o saptaman nu-i mai statea la relanti si mergea foarte rau, consum mare etc... dupa 2 zile intregi de lucur la ea, au reparato mecanici dar nici ei nu stiu ce a avut... deic fibailitate indoielnica...
|
eu am un model mult mai vechi,din ´96,alfa 145,prima era din 95 si am circulat cu ea pana la 280mi km si nu am schimbat decat pompa apa(curele,etc,consumabile)si are motor boxer,care e mai pretentzios,acum 2 luni am mai luat tot un 145,dar cu motorul spart(blocul)si din 2 masini am facut una.Reparatzia motorului ma costat 600euro(facut set motor,rectif arbore si chiuloase,cuzinetzi,etc,toate noi)piesele nu sunt scumpe deloc.Acum am 2840km facut cu motorul si merge CEAS.nu stiu ce probleme ati avut voi la Alfe,dar recunosc ca e o masina BUNA SI FOARTE FIABILA.
|
@viperthevenom: wtf ?! ce motoare se folosesc pe alfa se folosesc si pe noile opeluri ?! asta nu am mai auzit-o...sa-mi dai si mie un link unde scrie asa ceva.
|
Pe alfa se folosesc ce sunt is pe fiat cel putin unele dintre motoare iar opelurile noi au aceleasi motoare, am avut o disputa cu cineva pe tema asta si intmplator am fost la reprezentanta cu respectivul si mi-au dat dreptate cei de acolo, cica momentan fuzioneaza cu fiatu...
|
Am gasit si un link http://en.wikipedia.org/wiki/JTD_engine este vorba de JTD dar se aplica si la benzinare:)
|
Italienii nu au de gand sa ii lase pe nemtii sa domine atat de usor segmentul limuzinelor hipersportive, pregatindu-se sa le faca o mega-surpiza la lansarea noului Alfa Romeo 159 GTA: un motor Ferrari!
Da, se pare ca limuzina de clasa medie a constructorului milanez va fi propulsata de motorul V8 al lui Ferrari F430, una din putinele solutii care le-ar asigura un loc la o petrecere unde mai sunt prezenti Mercedes C63 AMG, BMW M3 si Audi RS4. Evident, motorul va fi “domolit” pentru a se potrivi mai bine caracterului unei limuzine (si pentru a nu intra in concurenta cu F430), dar, data fiind puterea initiala de 490 CP, suntem convinsi ca minusul de cai putere nu va fi atat de important incat rezultatul sa scada sub cei 420 CP ai lui RS4 si M3 (C63 va fi totusi ceva mai puternic, ultimele zvonuri acordandu-i circa 475 CP). Ca si adversarii sai, 159 GTA va fi oferit atat ca sedan cu patru usi cat si ca break, insa despre aptitudinile dinamice (sustinute de prezenta tractiunii integrale) nu vom afla mai devreme de primavara anului viitor, cand este programata lansarea la Geneva. |
Quote:
|
Quote:
Or face ei eforturi da trebuie vazut daca le iese. Nu ne putem da cu parerea inca despre 159 pt ca nu are nici un an de la aparitie. Nu ma intelege gresit, alfa alaturi de aston martin mi se par cele mai frumoase masini in productie astazi, dar la alfa eu am avut o experienta oribila. Si alta mare parte in experienta mea cu alfa este calitatea execrabila a service-urilor alfa de la noi. |
3 Attachment(s)
Masina in realitate !!! Pozele sunt "de ultima ora" ! Super masina !Cu respect!
P.S:Pozele nu au fost facute de mine , am scris pe poze numelemeu asa la vraja :D |
Quote:
|
NOScox , ameer are dreptate : chiar scria de unde am luat informatiile cu propulsoarele ca sau inspirat de la Maserati Quattroporte ! Cu respect !
|
Quote:
numai bine |
Quote:
Asta ca sa nu creada cei care au sau isi vor lua o Alfa ca au un ferrari in miniatura, si sa se iste alte threaduri fara sens.(Valabil si pt Maserati) :-) Ferrari nu are legatura cu celelalte doua marci de mai sus. Adica la fel de multa cum are Veyronul cu Golful, apartin de VAG si au amandoua cutie DSG. ( nu aceeasi, evident ) |
| All times are GMT +2. The time now is 15:43. |
- Copyright 2026 4Tuning