Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Totul despre anvelope (https://forum.4tuning.ro/692-anvelope.html)
-   -   Review anvelope Michelin Crossclimate (https://forum.4tuning.ro/692-anvelope/422985-review-anvelope-michelin-crossclimate.html)

Dripci 29-05-15 17:32

Review anvelope Michelin Crossclimate

Salutare !

In urma concursului organizat de Hondaru, userul BLN a castigat un set de anvelope Michelin Crossclimate. Felicitari Hondaru pentru impartialitate si felicitari BLN pentru castigarea setului de anvelope. Sa le stapanesti sanatos, fara incidente si "La Multi Ani!" pentru ca am inteles ca este ziua ta de nastere pe 30 Mai.

Avand in vedere ca sunt direct interesat de aceste anvelope si pe langa mine sunt interesati si restul userilor care au avut cate ceva de comentat pe threadul dedicat concursului, unii dintre ei aratandu-se dispusi sa si cumpere Crossclimate, il rog public pe BLN sa ne tina la curent cu un review pe termen lung in ceea ce priveste comportamentul anvelopelor de-a lungul saptamanilor, chiar lunilor. In numele informarii corecte, speram sa citim periodic in acest thread diverse experiente pe care BLN le-a avut cu Crossclimate, experiente pe care nu le poti citi in reviewuri facute de-a lungul a 10-50 de km. Fara a ne impartasi aceste experiente, din pacate scopul concursului va fi fost atins doar pe jumatate.

Pe langa testele uzuale, suntem curiosi cum isi pastreaza proprietatile de-a lungul miilor de km, pana si la zgomotul de rulare care poate aparea merita o atentie data. Ar fi frumos sa avem si un tabel cu rezultatele obtinute pentru obiectivitatea testelor.

Totodata, pentru a ingropa sau scoate la lumina faptul ca Michelin, in ultimul timp, s-a axat pe publicitate si mai putin pe inginerie, ar merita notat primul aspect al anvelopelor, apoi completata notarea la fiecare 5000 de km.

In numele userilor care sunt interesati de aceste "gume", iti multumim in avans pentru faptul ca ne vei tine la curent cu aceste anvelope Michelin.

Nu in ultimul rand, felicitari yitzack pentru ca ai stiut sa tii threadul concursului aprins si multumesc pentru ca ne-ai pus tuturor mintea la contributie !

BLN 29-05-15 18:36

Re: Review anvelope Michelin Crossclimate

Am pus la bookmark topicul asta.

Indata ce le primesc, le montez si o sa revin cu feedback pe care o sa-l acord si pe termen lung.

Mai greu cu testarea in situatii exterme, ca-s mai linistit la condus, pe principiul cea mai buna frana-i distanta. :) Dar o sa incerc prin parcari niste frane mai bruste atat pe uscat cat si pe asfalt umed.
Mersi de urari. :D

Daniel_Toa 30-05-15 06:21

Quote:

Originally Posted by BLN (Post 5800679)
Am pus la bookmark topicul asta.

Indata ce le primesc, le montez si o sa revin cu feedback pe care o sa-l acord si pe termen lung.

Mai greu cu testarea in situatii exterme, ca-s mai linistit la condus, pe principiul cea mai buna frana-i distanta. :) Dar o sa incerc prin parcari niste frane mai bruste atat pe uscat cat si pe asfalt umed.
Mersi de urari. :D

Ce pot sa iti zic , felicitari pentru ele ! Eu puteam sa le testez si in conditii mei grele ( chiar zilnic ) :)

rover_cabrio 30-05-15 10:42

sunt tare curios unde se va ajunge cu ele :) eu am perioade cand fac si 5000 de km pe luna :) chiar sunt curios ce va spune respectivul

acum pe 25 mai am fost la oradea , am prins mare ploaie si inundatie pe sate iesise raurile , am fost pe transfagarasean , am prins zapada la 1800-1900 inaltime , am intrat pe un drum forestier....chiar sunt curios cand va face cel ce le-a primit testele pe aici sa ne spuna cum se comporta ..din pacate trebuie sa asteptam 1 AN sa ne spuna daca sunt bune sau nu pe zapada !

BLN 30-05-15 11:42

Păi cāți au regimul ăsta de exploatare?

Eu sunt average Joe, adică cea mai reprezentativă clasă.

Daniel_Toa 31-05-15 16:39

Quote:

Originally Posted by BLN (Post 5800749)
Păi cāți au regimul ăsta de exploatare?

Eu sunt average Joe, adică cea mai reprezentativă clasă.

Pai tocmai ca trebuia sa le castige careva , care face un numar foarte mare de km lunar , pe diverse drumuri . Doar atunci ne putem da seama daca aceste anvelope merita sau nu numele de cele mai bune ! Cum ai zis un pic mai sus , ca faci o testare prin parcari cu frana de mana . Aia nu se numeste testare ... Eu am reusit in 7 luni de cand mi am cumparat acest Golf 5 sa fac undeva pe la 25-28 de mii de km . Am fost zilnic in orasul vecin la 65-70 km pe zapada de 20-30 cm dar si mai mare unde am ramas blocat . Merg mereu si pe ploaie , si asfalt incins , si drum cu namol dupa ploaie , si aveam ce sa povestesc 5 zile din 7 pe saptamana . In fine , te felicit pentru noul set de anvelope , si asteptam cu totii sa ne zici pe ce drumuri testezi si ce parere ai despre ele !

rover_cabrio 31-05-15 17:03

nu stiu cine este acest BLN , nu prea are activitate pe acest forum ...

nu am auzit niciodata de el , aceste anvelope trebuia sa ajunga la un USER cu vechime al acestui forum ....un om care face km zilnic ..

asteptam poze cu anvelopele pe masina ...si primii 5000 km ...dar cred ca terbuie sa asteptam un an ....

in al doilea rand acest om trebuia descalificat pentru ca a MILOGIT voturi pe PM la lume pe acest forum .!

BLN 31-05-15 21:12

Bine.

rover_cabrio 31-05-15 22:49

Quote:

Originally Posted by BLN (Post 5800928)
Bine.

sa nu te superi pe mine , dar eu personal asa vad lucrurile nu am nimic cu tine , nu te-am deranjat cu nimic si nu m-ai deranjat cu nimic ..este doar punctul meu de vedere pe care mi l exprim pe un post public

Dripci 01-06-15 19:39

Va rog mult sa nu mai atacati la persoana! Si cat se poate, offtopic cat mai putin, va multumesc !

@BLN

Cand intri in posesia lor, ar fi interesant de stiut cat de grele sunt anvelopele. Am citit ca se foloseste un mix nou pe baza de siliciu si ar fi trist sa fi pus masa pe ele. De asemenea, am tot vazut in ultimul timp ca anvelopele noi am talonul moale. Pentru absorbirea socurilor si izolarea fonica probabil, dar mi-e teama sa nu devina sensibile la deformari laterale si sa fie prea usor de impuns cu diverse cuie, cioburi etc.
Si-n plus, ca sa vedem ca Michelin inca fabrica lucruri de calitate, ar trebui ca anvelopele sa nu aiba nevoie la echilibrat corectii mai mari de 10-15 grame. Asta cu prezumptia ca ai jantele ok.

coco_stancu 02-06-15 15:58

Sper sa pot si eu ajuta in curand la detalii despre aceasta anvelopa. In curand imi voi achizitiona un set.

Dripci 02-06-15 18:12

Super !

Chiar mai bine daca vom merge in paralel cu mai multe pareri. Cu cat mai multe pareri ale posesorilor, cu atat mai intreaga va fi imaginea formata despre ele.

Poti impartasi cu noi ce angrenaj sofezi si pe ce marime sunt anvelopele ?

Now we wait :D

BLN 16-06-15 11:39

Le-am ridicat acum 15 minute. Prima impresie: sunt extraordinar de usoare, le cari cu 2 degete!

Daniel_Toa 17-06-15 07:28

Ce greutate are o anvelopa ?

Hondarul 17-06-15 08:07

Mie nu mi se par asa de usoare... Par normale.

Ce am remarcat imediat cum le-am pus eu este ca au santuri destul de adanci si ca aduna pietricele. Un aspect la care nu cred ca s-au gandit inginerii cand le-au facut, ca Romania e mai salbatica, asa... iar pe asfalt avem multe gunoaie, cuie, suruburi, pietre si alte cele. In alte tari nu cred ca ar fi o problema.

BLN 17-06-15 13:11

Chiar n-am avut pe ce sa le cantaresc, dar fata de cele vechi eu am simtit o diferenta considerabila. E drept, nu poate fi generalizat.
Am facut in schimb furori la service, toti baietii de la autosoft se inghesuie aa le vada. :D

BLN 17-06-15 14:52

1 Attachment(s)
Si o poza. :)

tigermotorsport 17-06-15 20:15

Quote:

Originally Posted by BLN (Post 5803306)
Si o poza. :)

ce dimensiune?

BLN 17-06-15 20:20

Sunt pe 16.

tigermotorsport 17-06-15 21:06

Quote:

Originally Posted by BLN (Post 5803342)
Sunt pe 16.

225 55 16?

BLN 17-06-15 22:47

215/55/R16
Totusi le voi folosi si la iarna, nici prea late nu e bine.

yitzack 18-06-15 09:45

Ai 215 55 16 omologate in carte pentru e46?

Pentru e46, BMW recomanda doar 205 55 R16 sau 225 50 R16.

BLN 18-06-15 10:01

Nu, nu-s omologate īn carte. Acolo am doar 205/55/R16 si īncă o dimensiune pe 18, nu mai știu exact.

yitzack 18-06-15 13:24

Pai si atunci cum naiba ai primit de la Hondarul anvelope ne-omolagate in cartea masinii??

Dimensiunea asta nu apare in echiparea de serie a nici unui BMW.

BLN 18-06-15 14:33

L-am pacalit cu o carte falsa.

Hondarul 18-06-15 15:10

Haideti sa nu fim tendentiosi. Putea omul sa ceara anvelope pe 18 inch daca avea chef, ca doar scrie in carte. Dar a vrut pe 16 omul.

Si, daca se poate, in loc de 205 sa fie 215 latime. Nu a fost nicio problema din punctul meu de vedere, comanda era aceeasi la Michelin.

Ce nu inteleg eu este ce vei face la ITP, ca vor stramba din nas atunci cand vor vedea ca nu ai anvelopele din acte... Dar e treaba ta, te descurci tu.

Intre timp, sa lasam rautatile si sa mai pui poze si eventual primele impresii despre gume.

yitzack 18-06-15 15:26

1 Attachment(s)
Nu e vorba de rautati, ci de corectitudine si de respectarea normelor legale.

Cu atat mai mult cu cat conditiile au fost puse de tine (vezi attach).

Nu am nici un interes sa astern aici "moartea caprioarei". Fiecare poate trage concluziile..

BLN 18-06-15 15:44

Eu cred ca e destul de clar si a fost asa de la inceput ca prin dimensiunea(si nu dimensiunile) se referea la inch deoarece cei de la Michelin nu au lansat anvelopa pe toate dimensiunile.

coco_stancu 18-06-15 15:57

1 Attachment(s)
Hondarule ai pus-o, ca vrei sa faci un bine si sa fii usor maleabil tot nu este bine ca-ti sar ceilalti in cap, dar daca erau ei si te rugau sa faci exceptia asta cu siguranta trebuia sa se poata ca doar era vorba de ei si nu de altul. In fine, atasez si eu un selfie cu CrossClimate-urile mele.
195/65/15 sunt mai usoare cu 600grame decat alte anvelope de aceeasi dimensiune pe care le am in garaj si care-s purtate 3 sezoane.

BLN 18-06-15 17:05

Sa le tocesti sanatos!

Hondarul 19-06-15 13:19

E bine daca se vand cu succes in Romania aceste anvelope. Si eu si BLN am asteptat mai mult dupa ele ca nu existau pe stoc.

Oricum, cine are chef sa impartaseasca pareri despre ele aici e binevenit.

coco_stancu 21-06-15 16:43

1 Attachment(s)
Multumesc BLN si tu sa le tocesti cu drag, mai ales ca tu esti mai pasibil de acest lucru, tractiune spate, alea, alea :)

Revenind la topic, m-am bucurat foarte mult ca azi a plouat, am putut sa testez un pic mai bine anvelopele ca pe uscat nu am observat nicio diferenta. Asa deci pe ploaie se comporta ireprosabil, la plecare de pe loc calcat in blana nu prea patineaza. In curbe se tine bine rau, cei din Bucuresti stiu rondul de la stadionul 23 August, azi l-am prins destul de liber si m-am invartit in el iar masina nu vroia deloc sa iasa de pe trasa ei. Franarea si ea buna, in fine va tin la curent pe parcurs, tare curios sunt cum se vor comporta la iarna, acolo-i testul suprem sper sa nu ma dezamageasca. Pana una alta merg pe mana celor de la Michelin care cica au testat tipul asta de anvelopa circa 5 milioane de km.
Pai ce dreaq test sa mai fac eu ma cand aia s-au dat 5 mil km cu ele si au fost multumiti :).

Daniel_Toa 21-06-15 21:06

BLN - La drum lung cum se comporta anvelopele ? Zgomotul cum e ? La viteze de 100-130 km/h cum sunt ? Dupa o franare la viteza de 100 km/h cum sunt ? Presupun ca de cand le ai primit pana acum ai facut macar un minim de 500 de km cu ele , cum e uzura ? Raman pietricele intre rizuri ?

coco_stancu - felicitari pentru achizitie , si iti urez uzura linistita si fara incidente ! Probabil ca o sa avem un jurnal de bord cu informatii si poze din partea ta decat de la userul BLN :)

BLN 21-06-15 23:18

Eu pe topicul ăsta n-o să mai calc, dacă vrea cineva pe privat cāteva update-uri o fac cu cea mai mare plăcere, dar nu sunt obligat să văd maimuțoi īncercānd să se dea peste cap īn fața mea.

Prefer ca īn timpul liber, cānd intru aici, să nu dau de hateri.

Cheers!

LE: Weekendul ăsta au īmplinit mia de km și saptămāna viitoare vor călca prin 2 țări străine. Așa că..

Daniel_Toa 22-06-15 06:21

Quote:

Originally Posted by BLN (Post 5803880)
Eu pe topicul ăsta n-o să mai calc, dacă vrea cineva pe privat cāteva update-uri o fac cu cea mai mare plăcere, dar nu sunt obligat să văd maimuțoi īncercānd să se dea peste cap īn fața mea.

Prefer ca īn timpul liber, cānd intru aici, să nu dau de hateri.

Cheers!

LE: Weekendul ăsta au īmplinit mia de km și saptămāna viitoare vor călca prin 2 țări străine. Așa că..

Mai omule , in primul rand ti ai luat un angajament sa postezi aici impresii , ca de aia ai primit anvelopele GRATUIT ! Tu ai pus o poza si atat ! Explica si tu ce diferente ai observat intre anvelopele vechi si cele noi ! Poate sa implineasca si milionul de km , daca tu nu postezi ceva legat de ele , degeaba .
Iar eu nu am adus injurii la adresa ta ! Asa ca ai grija la limbaj !

Iar updat-uri postezi aici , nu pe privat !

giubau_v8 22-06-15 08:59

A luat el cauciucurile ? Ce mai conteaza acum ....auzi sa isi mai dea si cu parerea. Lasati omul sa se bucure de cauciucuri
:lol: :lol: :lol:

Daniel_Toa 22-06-15 09:45

Quote:

Originally Posted by giubau_v8 (Post 5803925)
A luat el cauciucurile ? Ce mai conteaza acum ....auzi sa isi mai dea si cu parerea. Lasati omul sa se bucure de cauciucuri
:lol: :lol: :lol:

A primit cauciucurile alea cu un scop , adica sa posteze mereu cate o parere despre ele . Iar el nu face asta :) Eu nu l am jignit , am vorbit frumos cu el , doar ca el incepe sa ma faca maimutoi :)

Hondarul 23-06-15 10:10

BLN, am zis de la inceput ca cel care castiga NU este obligat sa faca review aici pe site. Dar am aprecia cu totii acest lucru...

Si nu cred ca ai 12 ani si nici nu esti vreo domnisoara firava ca sa iti iei jucariile si sa pleci ca te ataca unul sau altul. E normal si trebuia sa te astepti :lol: Evident, daca ar fi fost ei in locul tau, ma indoiesc ca ar fi facut in 2 saptamani: "La drum lung cum se comporta anvelopele ? Zgomotul cum e ? La viteze de 100-130 km/h cum sunt ? Dupa o franare la viteza de 100 km/h cum sunt ? Presupun ca de cand le ai primit pana acum ai facut macar un minim de 500 de km cu ele , cum e uzura ? Raman pietricele intre rizuri ?"

Deci treaba ta ce faci mai departe, oricum, sa le folosesti sanatos si fara incidente! Si daca mai intri pe aici din cand in cand sa ne spui cum se comporta, eu unul, as aprecia!

coco_stancu 23-06-15 11:04

1 Attachment(s)
1. Offf BLN tinand cont ca suntem singurii sau presupun ca suntem singurii de pe forum care au aceste anvelope as aprecia si eu ca restul colegilor daca ai continua sa iti spui parerea despre aceste anvelope asa cum o sa o fac si eu.

2. Offff, mai oameni intelegeti ca omu doar a avut bulanul de a castiga aceste anvelope, acum nu trebuie sa faca km cu nemiluita doar ca-l puneti sau il rugati voi sa faca. Poate nu are benzina, poate trece printr-o perioada grea, poate nu are timp, haideti sa fim intelegatori!

3. Offff dar nu off topic :)
Am trait primele emotii crezand ca aceste anvelope nu-s la fel de confortabile ca restul pe care le-am avut pana acum din cauza ca de atata entuziasm si discutii cu cei de la vulcanizare au uitat sa imi faca presiunea. Iar anvelopele au ramas cu presiunea de 2.5 bari si mi se pareau foarte rigide anvelopele.
Acum ca am revenit la presiunea de 2.2 si totul este ok.
Pietricele nu raman intre rizurile anvelopelor desi pe strada de la munca trec zilnic pe o bucata de drum cu pietris.
Va rog sa mai postati intrebari deoarece nu am prea multe idei de cum sa observ anumite chestii la aceste anvelope.
In viitor cand voi iesi din Bucuresti voi face si un rezumat al lor la drum lung.

Daniel_Toa 23-06-15 20:24

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 5804107)
Evident, daca ar fi fost ei in locul tau, ma indoiesc ca ar fi facut in 2 saptamani: "La drum lung cum se comporta anvelopele ? Zgomotul cum e ? La viteze de 100-130 km/h cum sunt ? Dupa o franare la viteza de 100 km/h cum sunt ? Presupun ca de cand le ai primit pana acum ai facut macar un minim de 500 de km cu ele , cum e uzura ? Raman pietricele intre rizuri ?"

Deci eu intr o saptamana fac in jur de 1000-1200 de km :) Tu ai zis ca vrei sa oferi aceste anvelope unei persoane ,care face niste km si sa zica o parere despre ele . Daca doresti filmez de cand plec de acasa si pana ajung inapoi timp de 7 zile , fac poze si la km etc . In fine , de unde s a inceput si unde s a ajuns e la 180 de grade . Ma opresc aici si da , imi doream setul de anvelope ca am nevoie de ele , pentru ca fac multi km , si am mers si pe ploaie , si namol si pietris si zapade de 30 cm etc . Nu asta te interesa pe tine ? Sa vezi cum se comporta la drum . Eu te felicit pentru gestul tau , de a darui cuiva un set de anvelope , un lucrul foarte rar in ziua de astazi si mai ales in Romania .

All times are GMT +2. The time now is 17:08.

- Copyright 2026 4Tuning