Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Discuri de frana (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/42114-discuri-frana.html)

ameer 24-05-07 15:55

Discuri de frana

Ma puteti indruma si pe mine un pic, vreau sa imi schimb discurile de frana. Desi masina are doar 27.000 km discurile ei se incing foarte repede si ma deranjeaza fadingul destul de tare. Indrumati-ma si pe mine catre niste discuri care pot tine 300 cp si 1,7 t. Eventual daca mi-ati spune si de unde sa cumpar ar fi super. Am inteles ca Brembo sunt demne de luat in considerare.

Kalastar 24-05-07 16:00

Re: Discuri de frana

daca se incalzesc asa tare nu e o problema si de la discuri? adica sunt ventilate / gaurite, etc? din cate stiu eu sunt foarte importante si discurile!

ameer 24-05-07 16:08

Quote:

Originally Posted by Kalastar (Post 917804)
daca se incalzesc asa tare nu e o problema si de la discuri? adica sunt ventilate / gaurite, etc? din cate stiu eu sunt foarte importante si discurile!

Nu sunt ventilate si le-am schimbat odata deja pe garantie ca s-au ovalizat :sad: am mers prea tare pe ploaie. Si deja si astea au inceput sa imi faca figuri, vreau discuri aftermarket...

apline5 24-05-07 16:31

ce masina ai de 300 de cai ?

alexalfa 24-05-07 19:19

Salut ! Daca au fost discurile de origine ale masinii iar inlocuirea lor a fost facuta cu un alt rand de repere sti****te in catalogul masinii atunci problema este la etrierii de franare. De regula se pot bloca pistonasele din cel putin trei motive : 1) garniturile antipraf se fragmenteaza si gripeaza . 2) se descompun garniturile o-ring din etrier datorita lichidului de calitate indoielnica ori a impuritatilor ajunse acolo accidental. 3) prin incalzirea si racirea brusca in mod repetat se formeaza condens care duce la corodarea pistonaselor. In toate aceste cazuri pistonasele se blocheaza si se incing , se ovalizeaza nu-si efectueaza cursa de revenire la eliberarea pedalei de frana. In mod logic pasul urmator este supraincalzirea discurilor si la prima balta mai serioasa se deformeaza.Inainte de a investi o suma foarte mare in alte discuri ar trebui verificata instalatia de franare ( pompa, circuit, etrieri ) . Este ieftin si rapid . Succes !

Hondarul 24-05-07 19:52

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 917822)
Nu sunt ventilate si le-am schimbat odata deja pe garantie ca s-au ovalizat :sad: am mers prea tare pe ploaie. Si deja si astea au inceput sa imi faca figuri, vreau discuri aftermarket...

Daca are garantie sigur e nou, sigur are discuri ventilate (dublu disc). Daca iei nr 6 din revista 4tuningRO, vei gasi acolo un articol amplu despre discuri si etrieri.

Tu ai discuri ventilate, dar probabil nu sunt nici perforate si nici santate (cu santuri mici pentru racirea placutelot si disiparea prafului). Normal, franele din fabrica ar trebui sa-ti ajunga, dar probabil franezi mai violent si mai des.

Pentru inceput, eu as schimba furtunele de frana cu unele imbracate in metal, se gasesc la Racing Nick. De ce? Cand franezi, lichidul de frana nu se comprima, dar se intinde materialul din care este conducta. La cele imbracate in metal, asta se intampla mult mai putin. Fara ca lichidul sa aiba unde sa se duca, doar spre piston, franarea se imbunatateste.

Daca iti permiti, poti cumpara si niste discuri de frana perforate care se racesc mai bine, desi acestea nu prea sunt recomandate la mersul uzual, fiind mai predispuse la crapare, deci la dezastru.

Fa-le pe rand. Controleaza circuitul cum a zis alexalfa, schimba conductele cu unele metalice, abia apoi schimba discurile daca mai simti nevoia.

Numai bine si tine-ne la curent ca este un subiect interesant pentru toata lumea!

ps: inainte de a cumpara discurile perforate, inainte de acest pas, cumpara placute mai tari, Ferodo Racing sau ceva dintr-un material mai dur, ce se incalzeste mai greu si nu scoate asa mult praf. Oricum, sunt mai ieftine ca discurile.

einstein1984 24-05-07 22:46

Mai e o varianta: invata sa folosesti si frana de motor, ca soferii adevarati!

Kalastar 24-05-07 23:05

cum faci asta la 100 la ora?!?!

ameer 25-05-07 00:17

Va multumesc pentru ajutor si pentru raspunsurile rapide!

Mai am putini km pana la urmatoarea revizie si o sa pun la service cateva intrebari. Problema e ca si daca intr-adevar e o problema de la etrieri sau conducte etc discurile astea care au 7000 km sunt deja ovalizate pentru ca tremura cand franez pe anumite plaje de viteza. Alt fapt confirmat este ca la modelul meu de masina asta este o problema cunoscuta, si si am mai vorbit cu inca cineva care spune ca a avut aceeasi problema numai k la mai multi km ca mine.

O sa va tin la curent cu aceasta chestiune, probabil peste doua saptamani cand ii fac revizia. Deci la service ar trebui sa ii pun sa verifice etrieri, pistonasele si conductele de frana sa vedem daca e ceva in neregula si dupa aceea sa iau hotararea in privinta discurilor.

Am vorbit deja azi cu racingnick in problema aceasta.

turbojack 25-05-07 00:21

Quote:

Originally Posted by Kalastar (Post 918445)
cum faci asta la 100 la ora?!?!

Clasic...iei piciorul de pe acceleratie. ;) eventual schimbi intr-o treapta inferioara (insa nu cite doua odata).

Si revenind la problema in discutie,deoarece ai o "caruta" de 1.7T cu 300 de cai,pe drum normal e greu sa prajesti in asemenea hal frinele ,de circuit nu poate fi vorba,asta inseamna ca te dai tare in jos . ;)
Solutia este una singura :discuri ventilate ,gaurite, plus obligatoriu placute de frina ceramice,fiind singurele ce asigura o frinare eficienta la rece cit si la "roshu". Uita-te in "ograda" la OMP si TAR-OX.

ameer 25-05-07 00:24

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 918570)
Clasic...iei piciorul de pe acceleratie. ;) eventual schimbi intr-o treapta inferioara (insa nu cite doua odata).

Si revenind la problema in discutie,deoarece ai o "caruta" de 1.7T cu 300 de cai,pe drum normal e greu sa parjesti in asemenea hal frinele ,de circuit nu poate fi vorba,asta inseamna ca te dai tare in jos . ;)
Solutia este una singura :discuri ventilate ,gaurite, plus obligatoriu placute de frina ceramice,fiind singurele ce asigura o frinare eficienta la rece cit si la "roshu". Uita-te in "ograda" la OMP si TAR-OX.

Merg tare cu masina.... in nici un caz pe circuit, si in nici un caz atat de tare incat sa distrug discurile in halul asta... Cat despre discuri ceramice nu poate fi vorba... nu se justifica in nici o masina o investitie asa mare. Poate doar cine foloseste o masina in conditii de circuit

ameer 25-05-07 00:27

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 918119)
Daca are garantie sigur e nou, sigur are discuri ventilate (dublu disc). Daca iei nr 6 din revista 4tuningRO, vei gasi acolo un articol amplu despre discuri si etrieri.

Tu ai discuri ventilate, dar probabil nu sunt nici perforate si nici santate (cu santuri mici pentru racirea placutelot si disiparea prafului). Normal, franele din fabrica ar trebui sa-ti ajunga, dar probabil franezi mai violent si mai des.

ps: inainte de a cumpara discurile perforate, inainte de acest pas, cumpara placute mai tari, Ferodo Racing sau ceva dintr-un material mai dur, ce se incalzeste mai greu si nu scoate asa mult praf. Oricum, sunt mai ieftine ca discurile.

Si apropo de incalzire... mi s-a intamplat sa le vad oarecum incandescente noaptea... deci se incalzesc si ele destul de tare...
Da ai dreptate sunt ventilate dar nu perforate ( nu stiu ce era in capul meu)
Cat despre placute noi... daca discurile sunt deja ovalizate mai are rost? Daca au doar 7000 km se mai pot repara cumva sau trebuie schimbate direct?

turbojack 25-05-07 00:33

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 918575)
Merg tare cu masina.... in nici un caz pe circuit, si in nici un caz atat de tare incat sa distrug discurile in halul asta... Cat despre discuri ceramice nu poate fi vorba... nu se justifica in nici o masina o investitie asa mare. Poate doar cine foloseste o masina in conditii de circuit

Placutele sint ceramice,discurile fiind doar aferente acelui tip de placute,dupa cum spuneam ventilate gaurite ,insa de otel ,costurile nefiind atit de mai pe cit pare.Consulta orice magazin de tunig ce are asa ceva in panoplie pentru a-ti gasi in catalog componentele pentru masina ta.

ameer 25-05-07 00:39

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 918588)
Placutele sint ceramice,discurile fiind doar aferente acelui tip de placute,dupa cum spuneam ventilate gaurite ,insa de otel ,costurile nefiind atit de mai pe cit pare.Consulta orice magazin de tunig ce are asa ceva in panoplie pentru a-ti gasi in catalog componentele pentru masina ta.

Cam greu cu cataloagele de componente pt mine,nu prea gasesc multe chestii :cry: :cry:

turbojack 25-05-07 00:49

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 918603)
Cam greu cu cataloagele de componente pt mine,nu prea gasesc multe chestii :cry: :cry:

OMP ,BREMBO, TAR-OX sint firme de top in domeniul frinelor ( si nu numai).
Daca o masina valoroasa a aparut ieri pe piata,fi sigur ca au deja un set de frine pregatit . ;)

Hondarul 25-05-07 09:32

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 918582)
Si apropo de incalzire... mi s-a intamplat sa le vad oarecum incandescente noaptea... deci se incalzesc si ele destul de tare...
Da ai dreptate sunt ventilate dar nu perforate ( nu stiu ce era in capul meu)
Cat despre placute noi... daca discurile sunt deja ovalizate mai are rost? Daca au doar 7000 km se mai pot repara cumva sau trebuie schimbate direct?

Tot nu ne-ai zis ce masina ai. Discurile ovalizate se pot rectifica, dar asta nu se merita la o masina noua, in garantie. Despre ce masina este vorba? Intreb, pentru ca unele modele sunt cunoscute ca fiind dotate din fabrica cu frane mai putin performante, care nu fac fata nici macar puterii si specificatilor stock.

DACIA-Wrc 25-05-07 09:41

turbojack ia da un link unde se gasesc discuri si placute din alea jmechere...
sau eventual un link cu pret asa informativ ca m`ai facut curios.
si eu am discurile ovalizare(dar masina are 550.000 km si ii din 94)

turbojack 27-05-07 02:13

Quote:

Originally Posted by DACIA-Wrc (Post 918848)
... un link unde se gasesc discuri si placute din alea jmechere...
sau eventual un link cu pret asa informativ ca m`ai facut curios.

http://www.brembo.com/ENG/AfterMarketBrakes/
http://www.tarox.com/
http://www.weiss.it/

Pe acolo vei gasi si cataloage .

NT33EXE 28-05-07 14:59

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 917795)
Ma puteti indruma si pe mine un pic, vreau sa imi schimb discurile de frana. Desi masina are doar 27.000 km discurile ei se incing foarte repede si ma deranjeaza fadingul destul de tare. Indrumati-ma si pe mine catre niste discuri care pot tine 300 cp si 1,7 t. Eventual daca mi-ati spune si de unde sa cumpar ar fi super. Am inteles ca Brembo sunt demne de luat in considerare.

trebuie sa te gandesti si la faptul ca mergi destul de tare si oricum franele stock nu sunt concepute la a functiona mereu la regim de solicitare maxima.
si eu am probleme cu discurile de frana. tocmai de aceea urmeaza sa le schimb cu discuri perforate si ventilate. si placute ferrodo, bineinteles.

Kalastar 27-06-07 17:39

placute.. care sunt mai bune, ce diferente sunt intre ele?
se exclud cele stock....ma refer pt folosirea in regim de uzura sporita!

AlexXx-4ti 27-06-07 18:13

2 Attachment(s)
Salut legat discurile de frinä am fost sä iau discuri de frinä pentru un micut Bravo 105cp si am dat de originale Fiat 111€ pe buc si surpriza a fost discuri Brembo easy check cu 120€ amindouä astea sunt:

Hexer 27-06-07 20:46

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 917795)

Despre discul de frana, in primul rand ce masina ai?, poate e prea mic discul sau etnierii, daca mergi asa tare ar fi bine sa pui etnieri cu 4 sau 6 pistoane (ex porsche in general asta aplica, si sunt aplicate la mai la toate misinile, cel mai usor la cele din vag) care vin impreuna cu discuri, taiate sau santate, ventilate, eventual si gaurite cu niste placute ca lumea, dar asta costa cam 2000euro, dar iti asigur ca nu vei avea probleme.
Sunt si afrermarket dar eu recomand cele de porsche, cel mai ieftin, mai ales la secound.

AlliedComposites 03-07-07 13:02

mai nu ROTORUL ti se incalzeste, ci placutele de frana!! alea probabil ca sunt facute dintr-un material facut sa reziste multi multi kilometri fara sa faca mult praf sau sa scartzaie, dar din pacate compromite performanta... multe placute care vin de la fabrica lasa de dorit....

deci iti trebuie placute... daca discurile nu au santuri adanci in ele, trebuie doar sa dai cu niste smilgher ca sa le decontaminezi de materialele de pe franele vechi, si dupa poti sa-ti pui ce placute de performanta crezi tu ca ai nevoie...

dar te rog, orice faci, nu-ti schimba discurile pt ca mai mult ca sigur e o pierdere de timp... nu-ti trebuie discuri cu santuri sau perforate decat daca chiar iti place sa calaresti franele mereu

cat despre frane cu 4-6 pistoane, te rog ignorai ca habar n-au ce vorbesc... masina mea are peste 360 de cai si culmea franele n-au decat un piston fiecare :rolleyes2

Kalastar 03-07-07 14:57

si se opreste? :)) glumesc!

AlliedComposites 03-07-07 21:44

hehehe :-P ABS-ul si cauciucuri de 225 ajuta si ele :-P

Hexer 03-07-07 22:07

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 979156)
dar te rog, orice faci, nu-ti schimba discurile pt ca mai mult ca sigur e o pierdere de timp... nu-ti trebuie discuri cu santuri sau perforate decat daca chiar iti place sa calaresti franele mereu

cat despre frane cu 4-6 pistoane, te rog ignorai ca habar n-au ce vorbesc... masina mea are peste 360 de cai si culmea franele n-au decat un piston fiecare :rolleyes2

1. discurile se incalzesc din cauza frecarii, asta rezulta deformarea discului ( pur si sumplu fiindca e din metal, care deformeaza la temperatura...), deci nu placuta e de vina.
2. cu cat suprafata folosita din disc e mai mare cu atat scade tamperatura respectiva.
3. daca diametrul discului e mai mare, uprafata e mai mare, raza va fi mai mare, forta va fi mai mica, asta rezulta temperatura scade.
4. santurile sunt facute pentru a inlatura praful care rezulta din placute
5. faurile sunt facute pentru o ventilatie mai buna.
6. ultimile 2 rezulta o fololosire mia mare a placutelor = trebue sa schimbi mai des.
7. E problema ta ca ai numai un piston in etnier...nu al meu...

Ps. Nissan 300zx, skyline au etnieri in fata cu 4, in sapte cu 2 pistoane, in general AMG are brembo cu 6 sau 8 pistoane, la fel si porsche...poate nici ei habar n-au de ce pun asa de multe.....dute si invatale ca scot performante superioare cu un singur pistonas...sau as lasi de prostia asta: "culmea franele n-au decat un piston"

AlliedComposites 03-07-07 22:27

bai, e grozav ca pe supermasini au super frane, dar zimi tu mie cum le faci sa se potriveasca pe masina ta??? crezi ca astea sunt unviersale? crezi ca tu o sa poti sa pui discuri de 25cm pe dacie si frane cu 8 pistoane??

habar n-ai ce vorbesti... doar fiindca se face piesa, nu inseamna ca chiar poti sa pui tehnologia aia pe orice masina...

1: da normal ca discurile se incalzesc de frecare, nu sunt prost... dar se pare ca tu habar n-ai despre cat de mare variatie e intre placutele de frana... daca sunt facute sa reziste la temperaturi uriase, ghici ce, o sa continue sa mearga bine mult dupa ce s-a incins discul... gandeste si tu putin... discu se incalzeste, si transfera caldura in placute... placutele se incing si ele... placutele o sa se dezintegreze mult mai repede la caldura decat un disc din metal... baga un cutit in placutele de frana si rupi o bucata... da cu un ciocan cat de mare vrei intr-un disc si ce o sa se intample? o sa-l indesi putin unde ai lovit dar altfel atat.... SAU, gandestete, dintre placute si frane, care se uzeaza primu??
2: da bravo, dar cum maresti tu suprafata fara sai ai problem cu cum montezi etnierul? A da, iti iei si altlele dealea nu? asa, si pe ce exact le montezi?? in aer? iti sudezi tu alte puncte de montare? VARZA! foarte putine masini au loc sa-si puna frane mai mari fara sa coste o mana si-un picior...
si doar fiindca rotorul o sa fie UN PIC mai rece, dar asta nu inseamna decat ca e mai putina caldura care sa incalzeasca placutele.
4: sigur, e sa scoata praful, dar inca un motiv pt a avea santuri sau gauri esta ca santurile taie mereu in placute, si inlatura materialul care s-a ars pe placute pt ca sunt expuse la temperaturi mari (se face ca o glazura pe frane, si santurile o shlefuie ca sa ai mereu material bun... in schimb, viata placutelor scade)
7. daca tu ai nevoie de mai mult de 1 pt masina ta de zi cu zi, poate ca franele tale sunt varza si ar trebui sa-ti pui niste placute adevarate... a dar stai, tu esti prea preocupat sa-ti bagi discuri noi cand n-ai nevoie

PS: mai copile, nimeni nu a zis ca nu e bine za ai frane cat mai marfa, cat mai mari si cu cat mai multe pistoane...

lasama sa-ti dau mura-n gura despre ce ajuta la oprire

-tipul de placute de frana
-tipul de cauciucuri care le ai si latimea lor
-greutatea masinii
-furtune de frana invelite in metal (scuze, nu stiu inca exact pe romaneste... steel braided lines)
-si in sfarsit rotoarele...

AlliedComposites 03-07-07 22:37

e asa de ridicol sa nu pui nici un pic de greutate pe calitatea placutelor... cand am luat una dintre masinile mele (2005 Neon, discuri pe fata, tamburi pe spate, 132cp) aveam aceeasi problema cu franele care se incalzeau aproape imediat, si opreau masina cu incetinitorul... am schimbat placutele si am pastrat discurile, si diferenta e ca de la zi la noapte...

dupa aia am zis sa fiu si mai smecher si sa-mi pun si discuri cu santuri... nu au facut mai nici o diferenta! singura diferenta a fost ca cand le calaream tare tare de tot, rezistau un pic mai bine pana incepeau sa se inmoaie... dar si viata placutelor a scazut, asa ca dupa ce s-au uzat am vandut discurile si am trecut inapoi la stoc cu inca un set de placute noi, si sunt foarte fericit...

AlliedComposites 03-07-07 22:49

Quote:

Originally Posted by Kalastar (Post 969850)
placute.. care sunt mai bune, ce diferente sunt intre ele?
se exclud cele stock....ma refer pt folosirea in regim de uzura sporita!

HAWK fac placute bune si pentru foarte multe masini.. HAWK HPS e versiunea de "strada", si HAWK HP+ e versiunea de curse... HPS e un pic mai slab la oprit (desi mult mai bun decat stoc), dar rezista mult si face o diferenta simtibila... HP+ sunt de ultraperfomanta, deci trebuie sa se incalzeasca ca sa opreasca la maxim, scartaie cand se incing, si nu rezista mai muld de vreo 20 de mii de km pana sunt duse, dar opresc spectacular de bine... a, si pe deasupra fac o tona de praf! trebuia sa-mi spal gentile la 3-4 zile :(

le-am incercat pe amandoua, si la pista HP+ sunt grozave, dar ma oftica prea mult scartaitul si viata scurta si m-am reinros la HPS...

EBC de asemenea face frane bune, si sunt si altii....

diferenta intre placute este materialul din care-s facute.. fiecare material are compromisuri... daca vrei viata lunga, nu o sa opreasca la fel de bine... daca vrei sa opreasca de parca intrii intr-un perete, atunci viata lor o sa fie mai scurta, si probabil o sa faca mai mult praf...

pe scurt, cel mai important lucru e ca placutele de performanta sunt facute sa reziste la caldura mare.. dupa mine, asta e primul pas in a inbunatatii orice sistem de franare, urmat de cauciucuri bune

-LEXION- 03-07-07 23:11

cam offtopic in subiectul discutiei, dar am o intrebare....

Daca la franare, se aude fluierat, nu pe toata durata franarii, e vreo problema serioasa?

AlliedComposites 03-07-07 23:16

nu cred, cred ca sunt doar fierbinti...

cand se incinge materialul de suprafata la placute, se face ca o glazura... deci cand apesi pe frane scartaie pana se duce materialul ars de la suprafata placutelor... deasta ziceam ca ajuta discurile cu santuri, ca mereu rad suprafata placutei deci ai mereu material bun si sunt gata sa prinda bine de la inceput

Hexer 04-07-07 01:25

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 980193)
bai, e grozav ca pe supermasini au super frane, dar zimi tu mie cum le faci sa se potriveasca pe masina ta??? crezi ca astea sunt unviersale? crezi ca tu o sa poti sa pui discuri de 25cm pe dacie si frane cu 8 pistoane??

habar n-ai ce vorbesti... doar fiindca se face piesa, nu inseamna ca chiar poti sa pui tehnologia aia pe orice masina...

1: da normal ca discurile se incalzesc de frecare, nu sunt prost... dar se pare ca tu habar n-ai despre cat de mare variatie e intre placutele de frana... daca sunt facute sa reziste la temperaturi uriase, ghici ce, o sa continue sa mearga bine mult dupa ce s-a incins discul... gandeste si tu putin... discu se incalzeste, si transfera caldura in placute... placutele se incing si ele... placutele o sa se dezintegreze mult mai repede la caldura decat un disc din metal... baga un cutit in placutele de frana si rupi o bucata... da cu un ciocan cat de mare vrei intr-un disc si ce o sa se intample? o sa-l indesi putin unde ai lovit dar altfel atat.... SAU, gandestete, dintre placute si frane, care se uzeaza primu??
2: da bravo, dar cum maresti tu suprafata fara sai ai problem cu cum montezi etnierul? A da, iti iei si altlele dealea nu? asa, si pe ce exact le montezi?? in aer? iti sudezi tu alte puncte de montare? VARZA! foarte putine masini au loc sa-si puna frane mai mari fara sa coste o mana si-un picior...
si doar fiindca rotorul o sa fie UN PIC mai rece, dar asta nu inseamna decat ca e mai putina caldura care sa incalzeasca placutele.
4: sigur, e sa scoata praful, dar inca un motiv pt a avea santuri sau gauri esta ca santurile taie mereu in placute, si inlatura materialul care s-a ars pe placute pt ca sunt expuse la temperaturi mari (se face ca o glazura pe frane, si santurile o shlefuie ca sa ai mereu material bun... in schimb, viata placutelor scade)
7. daca tu ai nevoie de mai mult de 1 pt masina ta de zi cu zi, poate ca franele tale sunt varza si ar trebui sa-ti pui niste placute adevarate... a dar stai, tu esti prea preocupat sa-ti bagi discuri noi cand n-ai nevoie

PS: mai copile, nimeni nu a zis ca nu e bine za ai frane cat mai marfa, cat mai mari si cu cat mai multe pistoane...

lasama sa-ti dau mura-n gura despre ce ajuta la oprire

-tipul de placute de frana
-tipul de cauciucuri care le ai si latimea lor
-greutatea masinii
-furtune de frana invelite in metal (scuze, nu stiu inca exact pe romaneste... steel braided lines)
-si in sfarsit rotoarele...

Dacia 1100 fata-spate are discuri de 250mm :-) dar ma rog...

In general la masinile VAG, Mercedes si BMW se poate monta usor frane brembo de oricare vrei (2-4-6-8 pustoane, si se da kit pentru a pune), numia sa intre sub janta.

Nu stiu de ce asi fi mai mult copil decat ut...dar ma rog, poate este super destept...peste toti de aici...poate.

Cu mura-n gura...discurile conteaza mult mai mult decat crezi tu 9mai ales materialul si marimea lor). Invata ceva fizica (mai bine ceva mult mai complex, ceva ce invata inginerii).

ps. placutele nu prea schimb marimea, nu sunt din metal...in schimb discutile sunt, si la temperatura mare deterioriaza (daca sunt fortate cereodara se incalzesc peste 7-800 grade) Cele din fabrica nu sunt facute ca sa mergi ca nebunul, pur si simplu nu tin, va face exact ceace despre ce discutam (nu este facut dintrun material care sa suporte calcura mare pentru mult timp, este mai ieftin asa...)

Hexer 04-07-07 01:45

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 980242)
pe scurt, cel mai important lucru e ca placutele de performanta sunt facute sa reziste la caldura mare.. dupa mine, asta e primul pas in a inbunatatii orice sistem de franare, urmat de cauciucuri bune

Aici nu despre placute era vorba aici despre cateva discuri ovalizate, deteriorate, care vine din cauza caldurii...daca schimbi placuta caldura probabil nu va schimba...deci va avea probleme cu discul in continuare...

Cu placuta si cauciucul faci ceva, ceace reiese numai daca folosesti ca o masina de strada, daca folosesti mult mai sever franele nu ai facut nimic...numai marirea franei va avea efect, asta stiu din experienta, din pacate facem cateva frane pentru masini de curse, nu poti convinge ca habar nu am despre ce vorbesc...din pacate multi platesc pentru asta, poate si ei sunt idioti, a, si copii.

AlliedComposites 04-07-07 02:24

CAT DE DES se intampla sa ti se deformeze rotorul??? a zis ca ii se inmoaie franele cand le foloseste, nu ca ii s-au indoit discurile....

Hexer 04-07-07 02:31

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 980755)
CAT DE DES se intampla sa ti se deformeze rotorul??? a zis ca ii se inmoaie franele cand le foloseste, nu ca ii s-au indoit discurile....

Rar, dar se intampla la masini standard folosite la ce nu sint facute.

ps. stiai ca masinile cu turbo sunt facute pentru a functiona cam...30 de secunde la forja...de acoolo in colo sunt mult, mult subdimensionate!!!

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 917822)

Si aici este problema, despre care vorbeam eu...citeste mai mult, nu numai primul post!

AlliedComposites 04-07-07 02:38

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 980676)
Dacia 1100 fata-spate are discuri de 250mm :-) dar ma rog...

In general la masinile VAG, Mercedes si BMW se poate monta usor frane brembo de oricare vrei (2-4-6-8 pustoane, si se da kit pentru a pune), numia sa intre sub janta.

Nu stiu de ce asi fi mai mult copil decat ut...dar ma rog, poate este super destept...peste toti de aici...poate.

Cu mura-n gura...discurile conteaza mult mai mult decat crezi tu 9mai ales materialul si marimea lor). Invata ceva fizica (mai bine ceva mult mai complex, ceva ce invata inginerii).

ps. placutele nu prea schimb marimea, nu sunt din metal...in schimb discutile sunt, si la temperatura mare deterioriaza (daca sunt fortate cereodara se incalzesc peste 7-800 grade) Cele din fabrica nu sunt facute ca sa mergi ca nebunul, pur si simplu nu tin, va face exact ceace despre ce discutam (nu este facut dintrun material care sa suporte calcura mare pentru mult timp, este mai ieftin asa...)

dacia are discuri de 25cm? wow impresionant! masina mea are frane de 11", deci cam exact la fel...

PS: placutele nu sunt gandite sa schimbe marimea, nimeni nu poate zice asta decat poate ingineri ca tine... **** mea, nici NU POTI sa pui placute mai mari si gata, ca nu o sa se potriveasca :rolleyes2

te rog eu, citeste asta intai si dupa spune-mi ce crezi
http://www.promini.com/technical/tec..._explained.php

AlliedComposites 04-07-07 02:43

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 980763)
Si aici este problema, despre care vorbeam eu...citeste mai mult, nu numai primul post!

scuze asta n-am vazut... daca nu sunt ventilate, nu ma mir ca s-au strambat... ma asteptam ca sunt model nou, ventilate si gata, cum sunt toate masinile acum... gresala mea... eu nu cred ca au nevoie de diametru mai mare, ci doar sa fie facute din materiale de calitate si sa fie ventilate...

dar daca nu i se strambau discurile, sunteti de acord ca placutele trebuie schimbate primele?

Hexer 04-07-07 02:48

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 980779)
scuze asta n-am vazut... daca nu sunt ventilate, nu ma mir ca s-au strambat... ma asteptam ca sunt model nou, ventilate si gata, cum sunt toate masinile acum... gresala mea... eu nu cred ca au nevoie de diametru mai mare, ci doar sa fie facute din materiale de calitate si sa fie ventilate...

dar daca nu i se strambau discurile, sunteti de acord ca placutele trebuie schimbate primele?

In sfarsit. Vezi mai clar acuma, dar totusi nu ai citit primele pagini...baiatul habar n-are despre ce vorbeste, discurile sunt ventilate, nuami prea mici pentru 1.7 tone...

Daca era vorba numai de placute ai dreptate, asta e prima c eschimbi daca vrei ceva mai bun.
Eu ma pus pe o dacie 1100 etnieri de nissan 300zx...no aia este o schimbare mare!!! fata disc de golf 2 GTI modificat (mult, daca vede cineva de la rar sai itp est mort instantaneu...) spate de renault 16 TS.

AlliedComposites 04-07-07 02:55

dar cum reusesti sa pui frane mai mari? ... ma oftica ca nu stiu sa zic in romaneste, dar poate aflu acum...

deci, discul si etniera se monteaza pe un "spindel", si acel spindel are sudate pe el punctele de montare a etnierelor... tu ce ai facut, ai taiat alea si le-ai refacut tu? ca de obicei si kiturile de frane mari vin cu etniere noi si cate o data piese noi de montare.

mi se pare foarte belea faptul ca ai reusit sa faci asta, si deabia astept as aflu putin mai mult de la tine despre cum ai facut :)

Hexer 04-07-07 03:11

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 980787)
dar cum reusesti sa pui frane mai mari? ... ma oftica ca nu stiu sa zic in romaneste, dar poate aflu acum...

deci, discul si etniera se monteaza pe un "spindel", si acel spindel are sudate pe el punctele de montare a etnierelor... tu ce ai facut, ai taiat alea si le-ai refacut tu? ca de obicei si kiturile de frane mari vin cu etniere noi si cate o data piese noi de montare.

mi se pare foarte belea faptul ca ai reusit sa faci asta, si deabia astept as aflu putin mai mult de la tine despre cum ai facut :)

Foarte simplu, am calculat fortele la ce trebue sa reziste o noul suport cu roti ce am si ma multiplicat cu 3, ca sa fiu sigur ca nu va rupe si facut din A38 (materiel care nu va fi asa de rezistent, adica mia repede indoaie decat rupe, rezista mai bine) Si suruburi speciale, acuma este cel putin 2 ori supradimensionate...deci daca va intampla ceva, sunt sigur ca Dumneroo va avea ceva de facut cu asta...
Discurile sunt taieta mijlocul in jur si facut un centru nou din Al, este legat cu 10 suruburi si gata.

Ps. nu este asa de simplu, dar in romana nu pot sa scriu mult mia complex, si oricum ar fi mai mult de 2 pagini, este o parte dintr-o munca de diploma.

All times are GMT +2. The time now is 03:04.

- Copyright 2026 4Tuning