![]() |
masina la bani putini
salutare ,de cand am luat permisul (2decembrie 2014) tot am urmarit pe net o masina la bani putini (pana in 600 euro )
spre ce model sa ma incadrez? am urmatoarele modele :fiat punto 1.1 nissan micra dacia solenta /nova ford ka daewo cielo ,matiz astra f (beak ) vectra a ,etc vreau sa nu consume mult si sa nu bag prea multi bani in ea fiind inca elev nu am salariu.. sper sa nu incepeti sa radeti dar cam aceasta este suma care o am:oops: |
Re: masina la bani putini
Daca gasesti Solenza la banii aia ia-o, daca nu orienteaza-te spre SuperNova.
Altfel ia o Berlina. |
Quote:
Cea mai buna variata la banii astia este Astra F sau Ford Ka....chiar daca e nevoie sa bagi niste bani, macar piesele sunt super ieftine, si gasesti la dezmembrari din plin. Cauta ceva cu motor mic, ca nu o sa ai tu bani de benzina...been there. |
sau daca as gasi ceva ge Gpl ar fi super:rolleyes2
|
Quote:
Ford Ka e masina? |
Quote:
Problema la rugina au toate in pretul asta...insa nici ca Dacia...care e atat de proasta tabla incat se mananca oalele pana se rup de tot, plus ca apar inflorituri peste tot. |
Ka e o masina de fetite (18-21 de ani) sau de poponari.
Nu m-am referit la o Astra F impecabila, ci sa nu fie mancata ca o Dacie si sa nu aiba toata articulatia rupta. |
:evil::evil: de renault twingo ce ziceti ? :))
|
Quote:
|
Cielo pe gpl ! costuri de intretinere mici si fiabila . Mult mai bun decat Ka si Twingo !
|
Hai cu masinile sa-mi fac si eu o idee :D
|
la 600 de euro cumperi o bicicleta ok, nu o masina
cam 600 de euro bagi intr-o masina in primele 2 luni dupa ce o cumperi in revizii si consumabile, poate gasesti o masina gratis si atunci e ok iti ajung banii |
Pf... de 600 de euro abea iti iei o bicicleta la mana a doua.
|
mai mult nu am..
ps .ce ziceti de nova asta ? https://olx.ro/oferta/dacia-nova-97-I...tml#d81f8e0c18 |
Problema la Daciile vechi e ca nu au timbrul de mediu platit si costa de cateva ori cat masina. Vorbeste cu proprietarii daca te lasa sa mergi pe numerele lor.
|
Eu ti-as recomanda Punto, primul model e destul de reusit, nu prea au rugina iar piesele sunt destul de ieftine.Am avut 2 modele de punto MK1 si au fost foarte ok.Cel de 1.1 are injectie monopunct dar isi face treaba iar daca are rotile din talon si nu altele prea mari care sa incarce masina va consuma ok.
Opel Astra F nu cred sa gasesti in banii aia care sa nu aiba rugina la pasajele spate iar Ford Ka din ce am vazut eu le ia rugina la clapita de la benzina si aripi spate. Punto e destul de incapator si te poti descurca cu el, nu vei gasi cu A/C in banii aia cred dar macar sa fie un SX care sa aibe servo + geamuri electrice. O alta varianta buna ar fi Honda Civic EG3, insa nu cred sa gasesti una la banii astia fara rugina. |
Quote:
|
De unde sti ca nu si-o permite?
|
prin faptul ca are 18 ani, niciun venit, si dispune de doar 600 de euro ?
|
Asta asa e
|
Quote:
|
ia-ți fra un trabant 601 !
găsești unu în stare foarte bună în banii ăștia :)) dacă ești atent îți rămân bani și să plătești taxa (170 eur) s-o înscrii pe numele părinților, nu pe al tău, să fie asigurarea ieftină. cu unu ok mergi 75-80 viteză de croazieră. ai 18 ani, nu-ți trebuie mai mult, iar piesele sunt ieftine la un nivel pe care nici un posesor de nici o altă mașină nu-l visează. cu cu 200-250 ron schimbi TOT ce e considerat consumabilă pe mașina respectivă (filtru aer, ulei cutie, bucși, tot ce înseamnă garnitură pe mașină, saboți noi) etc etc etc, dacă e reglată bine (nu e complicat și culmea găsești oameni pricepuți care te ajută pe o bere în toate colțurile țării) consumă vreo 7l la suta de km în oraș. când aveam 601 așa îmi consuma. 1l de ulei de 2 timpi îți ajunge pentru vreo 30L de benzină...și evident nu tre să-i faci schimbul de ulei că e în 2 timpi. ca idee...un set nou de segmenți e 60ron. și, ca idee, că se discuta mai sus, un amic de-al meu și-a luat vara trecută un opel astra f 1.8 16v GSI fără probleme, fără rugină, cu taxa plătită pe 700 eur de pe OLX, deci dacă ai răbdare se pot face multe. |
scrisit, tu reprezinti tiparului romanului autentic, analfabet, dispus sa comenteze chiar daca in cea mai mare parte a timpului spune niste aberatii sau nu gandeste ce spune, comenteaza doar sa se afle in treaba si sa se simta bine ca a ragait si el ceva. In mod normal nu`mi aplecam atentia asupra ta si a celorlalti ca tine, majoritari de altfel in tara asta oribila, dar totusi poate te mai abtii si tu si ai vreo retinere data viitoare cand vrei sa scrii ceva pe`aici.
Scuze de offtopic. |
Quote:
|
nu ma grabesc ,in fiecare zi ma uit pe olx la masini ..
momentan conduc loganu' parintilor pana imi gasesc si eu o masina .. ps ,uitati aici trabant <3 :-)8) https://olx.ro/oferta/trabant-ID2KIPb.html#6e243abd98 |
E cool trabantul...oricum ar arata el. Ocelari de soare si deja e funny :))
Poate cumperi eventual ceva neinmatriculat, mai astepti 3 luni (nr rosii)..eventual mai mergi inca 2 luni cu transport in comun. Daciile nu au taxa platita, deci acte...mai greu. Corsa B, Ford KA, Ford Fiesta, Clio Mk1,Fiat Seicento,Fiat cinquecento.Pui pe numele parintilor si platesti 220 lei asigurare/6 luni. Presupun ca la banii astia nu ai mofturi de genul sa aiba AC,7 geamuri electrice si interior din piele crem cu masaj la oua:lol:.... Nu te descuraja, eu sunt la a 3-a masina, iar pe fiecare din ele unii le-ar fi aruncat. Corsa B- 2 ani circulat cu MINIME cheltuieli (1 set pivoti,capete de bara,bujii), Rover 25 -2,5 ani ( capete de bara +probleme cu electromotorul, dar 150 de lei a costat piesa - deci ieftin) iar acum am un Clio Mk1 la care nici macar nu am completat uleiul - masina merge Impecabil si la 120km/h ,de 6 luni cu 0 lei cheltuiala pe reparatii. Un set de placute de frana pt masinile de la sus e ~50 de lei, un pivot la fel, un capat de bara la fel, o bieleta de directie la fel. Sunt piese chiar si la 30 de lei ( noi). Ulei pui semi-sintetic cu 75 lei/4l. Le intretii cu banii de cola pe 1 luna. |
corsa, punto, lupo, astra f, si multe alte masinute de genul asta...
Dacie mi-as lua doar daca m-ar manca tare sa am o dacie sa o fac bibelou. E mult inferioara fata de masinile de varsta ei...indiferent ca vorbim de 1310, nova, supernova, solenza. Eu mi-as lua o masina neinmatriculata(preferabil recent adusa, gasesti multe), scos numere rosii....si strangi bani de taxa de mediu... |
| All times are GMT +2. The time now is 13:35. |
- Copyright 2026 4Tuning