![]() |
Cum procedam pentru un burn-out reusit?
Salutare tuturor membrilor forumului!
Dupa ce am urmarit cateva filmuletze ce aveau in prim-plan nume grele ale lumii curselor legale si ilegale, m-am intrebat oare cum reusesc acele burn-out-uri spectaculoase? 1) Care este treapta ideala? 2) Frana de mana este secretul? 3) Diferente intre masinile cu tractiune pe fata si cele pe spate. (la cap. burn-out) Astept cu nerabdare raspunsurile voastre! :lol: |
indiferent ca ai caminon, trolebuz, ferrari sau dacie bagi treapta 1-a o tragi frana de mana pana la capat turezi motorul peste turatia unde se afla cuplulul maxim (adica ~ 4000rpm) si dai drumu la ambreiaj si o calci pana la fund avand grije sa nu depasesti turatie maxima a masinii...
|
Re:
Quote:
|
Pai si daca te apropii de turatia max ii dai a 2-a ???? yo nu am cum sa incerc pt. ca am frana de mana pe rotiile cu tractiune .... si cu masina lu tata nu incerc ca ma rupe :D :punch:
|
eu nu pot face burn-out...am frana de mana pe fata...unde am tractiunea...
:) oltcit rulzzz |
hmzzz frana d mana e o solutzie ... a 2`a sunt prietenii .. dai cu 1`a .. daca poti sa`i dai si a 2`a dar sa duca motoru .. daca nuh .. moare calci rpd ambreiaju si bagi 1`a sii ii dai in continuare :) .. da nu ulei si apa si o sa ai un super burn`out + fum
|
Cu uleiu stiu ca pui peste tot (cauciuc, balta dedesupt) dar cu apa ce faci?
|
Re:
Quote:
fa asa ... pune ulei jos .. pune pe cauciucuri .... dai .. un mic burn ... k uleiu sa umezeasca tot cauciucu ... asa .. apoi pune apa peste ulei si peste cauciuc si da`i ... secretu e k ... apa peste ulei aluneca .. ami salvezi vb vine din cauciucuri .. si scoate fum garantat .. retzeta e incercata :) |
merci pentru sfaturi
urmatoarea mea problema e frana de mana care nu prea tzine :lol: o sa pun catziva amici sa ma ajute, sper sa nu ii omor :lol: |
si gumele ce zic la faza cu uleiu?
|
daca esti hotarat sa faci burn nu te mai gandesti la gume
daca esti chitra te duci shi itzi cumperi 2 cauciucuri terminate cu 100 de mii shi faci cu alea :lol: |
Psycho o intrebare mai am: pe ce se face mai bine: bitum sau ciment?
|
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
vecine sa tresti tu crezi ca o sa fac pe bloc? :lol: :lol:
cat sa se incalzeasca? ca doar nu fac 30 de min, dar nici atunci nu cred ca o sa se intample asha aderentza e mai scazuta pe ciment :wink: |
poti sa faci pe ce vrei tuh .. in port portziunea pe care dadeam noi burn`out`uri .. e din smoala din aia care se face chuwingum ... :) ... cand se incalzeshte afara .. de la ce burn`out`uri sau dat .. pot sa spun k s`a gaurit ... deci sunt bucatzi ... cu cate 2 rotzi in | | paralel .. unde sunt gauri ... ... acum ce sa`ti zic .. poti sa` dai burn .. si cu rotzile dupe o bordura de nu`ti tzine frana d mana ... desii am vazut destui care dau burnout singuri .. am un preten .. care cand faceam iuresh cu el .. la fiecare stop incalzea gumele .. dadea burn ... singur .. doar cu frana d mana :) .. dar are montana :) ... asa ... hmzz .. faza cu uleiu si cu apa e k sa pierzi aderentza .. cineva spunea ce zic gumele .. pai .. cand dai un burn-out iti spun io k nu t gandeshti la ele ... te gandeshti cum sa faci sa traga ambele rotzi .. cum sa iasa fum .. ami mult .. cum sa .. cum sa ... a inca ceva .. cand datzi burn .. luatzi stanga dreapta de volan putin .. pentru a invartzii ambele rotzi ... de obicei cand dai cu fatza ... trage dreapta .. cu spatele .. stanga .. e verificata :) ...
apropos d ulei .. intreaba gashka d nebuni d la constantza ... ce faceam noi cu ulei .. sau intra la noi la constantza si la portu tomis .. aduceam cate 20 de litri de ulei ... il turnam pe jos si sa vezi atunci distractzie ... reteta ptr asta e urmatoarea ... se iau 20 - 25 de litri ulei se cauta 1 loc bun fara gropi ( la noi portu era solutzia ) se toarna uleiu .. p jos .. se intinde uleiu p sol .. cu mashina si cu frana de mana la viteza mika ... .. si apoi da`i span ... fa show ... Dezavantaje .. consumat benzina .. si facptul k nu t primeshte nimeni la spalatorie ... dupa ce vine 1 ... am patit`o eu in 2 locuri .. cand m`am dus au zis k nu mi`o spala .. le`am zis k le dau 300 de mii unde 100 de mii era exterioru .. nu au vrut .. au zis k a venit unu cu un matiz si au frecat la ea 2 ore :) deci tre sa o speli singur .. m`am dus la munk si am spalat`o :) ... so ... have pfun .. asa ne distram noi la constantza ... si inka ceva ... ai ulei p jos .. poti sa dai cate burn`uri vrei ... mashina mea .. dimineatza era dalmatzian .. m`a oprit politzia intr`o seara .. k umblat de vre`o 2 zile cu ea varza prin orash si cand m`a intrebat ce e pe ea .. i`am zis k mi`a stropit`o unu in parcare ... k am parcat p locu lui .. era plina si p capota :) .. plafon .. peste tot .. dar iarna prinde bine .. k tot uleiu ala care ti`l arunk pe sub mashina si la aripi protejeaza .. si nu se pune apa .. rugina .. zapada .. deci e ceva ... folositor :P :peace: .. am vb prea mult si mi s`a uscat gura .. ma duk sa beau apa |
suntetzi eroi fatza de noi aici la ploiesti
aici daca vrea unu sa faca show il face singur. am incercat cand a nins sa strang baietzii pentru ceva cerculetze, frane de mana dar nimik fara rezultat (probabil se fac doar intre cunoscutzi intalnirile astea) pacat |
pacat .... sa vezi 2 mashini burn`-out in paralel ce amrfa e .. asa am facut eu cu solenza mea dupa 35 de km dupa ce am cumparat`o :)
|
eu doar am dat cu presupusu... \"vecine\" :lol: ... hai poate facem ceva inedit... pe bloc... :shock:
|
Re:
Quote:
|
la tractiune spate cum fac cei care dau burn fara sa tina nieni masina si fara ca aceasta sa se miste din loc, fara ulei fara caramizi fara nimic?
frana si acceleratie in acelasi timp? |
Re:
Quote:
Se poate face show si la noi..mai greu dar merge :roll: |
frana apasata... shpritzata... sau f mult cuplu :)
|
Mai exista unii care au sistem de decuplare al franei de pe spate special gandit pt a putea da burnout..
Sau... se tine frana ciupita si se tine masina in ture astfel incat sa nu fie taiata alimentarea. Pt tractiune fata.. trebuie doar sa ai o frana de mana care sa tina bine de tot iar restul il face masina :D |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
da ... asha fac cei cu ursuletz in filmele de la mr daca esti atent |
BMW-urile in general sunt facute pt SHOW :)
|
Re:
1 Attachment(s)
Quote:
|
tare frumos!... :) da' tu zici ca o tine in spritzuri? sincer nu se prea aude a spritzuri...
|
Re:
Quote:
si eu sunt de aceeashi parere ... dar nu toti pot face un BMW sa faca show .. sincer ... io cred k iti trebe putina indemanare .. corekt ??? |
Re:
Quote:
acuma eu zic ca,,,, conteaza un pic si motorul... adica una e sa faci cu un 1,8 si alta cu un 3,0 |
la ce sa conteze? indemanare sau burn?
eu zic ca la indemanare conteaza burn potzi face cu orice mashina |
credeti sau nu eu ieri am facut un burnout cu o dacie rosie... la tata la garaj... :lol: :lol: :lol: :lol:
|
wow... :lol:
unde ai vazut tu burn cu 1.8 fara sa fie tinut si etc. eu n-am vazut :( |
totusi cu tractiunea spate cum si cat de tare calci frana, k ma uit la americani care de pe loc pur si simplu fac burnout, nu se misca nu scapa nici un pic. Stiu ca americanele au frana de mana pe fata.
dar dk n-ai frana pe fata, cu frana clasica cum faci? k dk o calci e posibil sa iti moara motorul, dk o calci putin e posibil sa 'fuga' masina de sub tine, trebuie incercate sau cum stabileshti momentul kand se rupe aderentza?! plus k mi se pare si kam greu sa tii cu dreptul si accel si frana(calcaiul pe frana, nu?) si sa mai si dai a 2-a !! mi se pare k iti cam futi discurile(placutele)/sabotii pe spate cu frana clasica, dar asta e. explicati kare faceti fara frana de mana cum faceti? |
tzin picioru drept pe frana si acceleratzie:) :D
|
Re:
Quote:
|
Pai nu e nevoie. Cu piciorul drept apesi si frana si acceleratia.
|
Re:
Quote:
ia-ti patu si umbla! |
:lol: :lol: :lol: scuze daca te-a deranjat, n-am stiut ca esti asa sensibil :twisted: :lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:16. |
- Copyright 2026 4Tuning