![]() |
logan 1.5dci are sau nu are turbina???????
dacia logan 1.5dci are turbina sau nu are.stiu ca turbina iti mai da un plus d 20 -25 hp deci dci-ul fara turbina ar trebui sa aiba 40 hp si cu turbina (cum se zice c are)ajunge la 65 hp.lamuriti-ma pls.ptr cunostintele mele.eu am un 1.6mpi.ms
|
Re: logan 1.5dci are sau nu are turbina???????
are turbina insa baga o presiune mica si inca de la turatii mici
|
nu are turbina :))
|
no shit einstein ? pe cat facem pariu ca are?
ia uita-te matale si pe aici ;) http://www.dacia.ro/logan/date-tehnice Quote:
|
fratele meu eu nu t contrazic cu datele tehnice dar mi se pare cam putini caluti dak are turbo.trebuia sa aiba cel putin 75-80.asa cred eu
|
pai are o turbina destul de mica, care baga o presiune mica, turbina ajuta la mentinerea unui cuplu cat de cat constant pe toata plaja de turatii
|
sa inteleg . ca se poate onlocui cu una mai mare?
|
da se poate, eventual cu una de la un 1.9dci, insa trebuie facute si alte modificari
|
eu am un renault kangoo 1.5dci acelasi motor ca la logam si are 80CP
nu stiu daca e marita puterea turbinei sau e alta dar poti sa te interesezi. sper ca am fost de ajutor.:) |
pai si la renault e 1.5 dci de 65 de cai si de 80..ala de 80 are probabil presiune mai mare in turbina,alte injectoare,alt soft..ar fi fost mai scump daca il puneau pe logan
oricum noul dci de pe logan euro4 are 70 de cai acum si parca are si intercooler,s-ar putea sa ma insel |
Are turbină şi nu este chiar mică. Este de dimensiuni acceptabile pentru motorul īn cauză. Cine nu crede să dea capacul motorului jos (groupe renault 1.5dci), se uite īn spatele filtrului de aer in jos spre evacuare (īntre admisie şi evacuare). Din mai multe unghiuri, o să o observaţi cu siguranţă dacă aveţi "ochi" ! Ştiu sigur fiindcă am īnlocuit una.
|
Da Loganul 1.5 dci are turbo dar nu are interooler
|
m afratilor cati cai putere vreti de la un 1.5??? un golf 4 are 1.9 si are abia 90 de cai.
|
sau 1,9 tdi, putin tunat lejer peste 150 de cai
|
Nu are intercooler pentru ca este prea mica sa aiba nevoie. In ori ce caz motoarele 1.5 dci sunt foarte proaste si nu rezista mai mult de 2-3 ani sau 70 - 80 de mii de km fara reparatii cum ar fi : injectoare, turbina, garnitura chiuloasa, etc. Mai bine un 1.6, 1.4, 8v, acestea demonstrandusi fiabilitatea dealungul timpului si pe supernova si solenza. Chiar si 1.6 16v sunt la fel de proaste.
|
Salut..ce ash putea sa ii fac la logan 1.5 dci sa aiba mai multi cai??dak umblu la cal....se cunoaste..sau la fel?Ms
|
pune-i un chip...iti da in jur de 20 de cai in plus si aproape de 200 Nm...eu zic ca merita...incearca la Pilot;)
|
daca e sa ii pun un chip si filtre de aer sport...sti cumva pierd garantia la motor??k vreau sa il fac sa fuga;)
|
s-ar putea sa pierzi totusi garantia daca ii pui chip...daca ii pui filtru, nu e nicio problema;)
|
Ceao! si eu am un Logan 1.5 dci cu turbina si pot sa spun ca se comporta binisor! Referitor la garantie, poti sai faci ce modificare vrei dar fara sai gauri tablaria. La motor poti sai pui filtru sport fara probleme.
|
pe loganul pe care am lucrat eu , i-a fost schimbata turbo suflanta cu una de golf.
|
multi cunoscatori mai sunt pe forum :))
|
Quote:
|
Cu un turbo mai mare, intercooler, si poate niste injectoare mai mari, soft adaptat pentru modificari se pot scoate 110 cai lejer.
|
da clar e usor de vorbit teai gandit cine iti face tie toate astea si cam cat te costa ??
|
Evident ca e usor de vorbit, piesele se gasesc daca sti sa cauti si ai cunostinte sau cu oamenii potriviti.
Astea sunt cele mai usoare modificari pentru un surplus serios de putere fara a desface practic motorul. Desigur ca se gasesc oameni care sa faca asta, si cheltuielie evident ca sunt mari dar daca vrei modificari serioase platesti serios. Daca nu stai pe bara si privesti cum fac altii. |
parerea mea..schimba tranciu...ia-ti frumos o masinutza germana si nu mai iti trebe nik la ea:D
|
scuza-ma ca te intreb,dar tu ce audi,bmw,mercedes ai de le admiri atata?
aaa....sau inca nu ai permis de conducere....scz |
Quote:
|
are ea 160 cuplu din fabrica...si am zis aproape 200....nu ca ii da 200 fix....zi-mi tu cat ii da daca esti asa de bine informat;)
|
adik tu vrei sa zici ca ii se dubleaza cuplul sau ajunge pana la 200 ?
|
cred ca nu ne-am inteles bine...de la 160 cuplu, ajunge la aproape 200..;) si in jur de 80 si ceva de cai
|
daca dublul lui 160 e 200.......cu cine ai facut matematica???
|
Quote:
|
ma refeream la skynet......nu la tine;)
|
e de bine atunci;)
|
Quote:
|
da am inteles dar el se referea la faptul ca ajunge la 200 Nm.....adica primeste 40 Nm.....era exprimare putin ciudata
|
da, la asta m-am referit...bine ca s-a inteles pana la urma;)
|
Am si eu o intrebare(poate cam aiurea): daca schimbi turbina cu una mai mare/puternica cam ce modificari mai trebuie facute ca sa reziste motorul la cea noua???si mai am o intrebare:Mi s-a spus ca pe loganul diesel nu se poate pune filtru de aer sport cu tubulatura si sa fie conic,nu stiu din ce cauza,practic se poate pune dar zice ca nu stiu ce se intampla la motor daca pui..?care ma poti ajuta?? ms
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:37. |
- Copyright 2026 4Tuning