![]() |
Coffee and drive - Septembrie 2014
Salut,
Ce ziceti de o intalnire scurta la sfarsitul lui septembrie sau in octombrie? Ceva super scurt de cateva ore...doar ne intalnim, bem o cafea si mergem undeva sa ne conducem masinile. Ma gandeam la zona Sibiului pt punct initial de intalnire si apoi sa facem Trans-Semenic-ul dar e cam departe pt cei din Bucuresti. Astept pareri si idei :) |
Re: Septembrie/Octombrie 2014 - Coffee and drive
Eu zic sa gasim ceva pe langa Sibiu daca tot ajungem cu totii la mijloc. Aproape ar fi transfagarasean si transalpina.
Transalpina nu merge ca este inchisa exact portiunea interesanta din ce stiu eu in perioada asta. Transfagaraseanul ar merge (venit din transilvania macar pana la Balea lac). |
se poate merge si de la Sebes in jos pana pe la lacul Oasa, e superba zona si drumurile la fel. Putem sa ne vedem la Sibiu la o cafea, si sa plecam la drum de acolo direct. Putem sta peste noapte la o cabana langa lac.
Dati un ochi pe harta pe unde se intampla asta. Silviu, noi doi ar trebui sa ne intalnim mai devreme sa ajungem la Brasov. |
Zona e superba; Nu am nimic de zis. Cel mai mult imi place portiunea aia dintre obarsia lotrului si Ranca.
Si eu as opta pt cazare (e o pensiune la obarsia lotrolui cu pastravarie in care am stat si este ok). Locul e strategic - in sensul ca poti sa o iei in orice directie de acolo (inclusiv prin voineasa catre valea oltului). Pensiunea bradul http://www.obarsia-lotrului.ro/galerie.html Nu e de fitze - dar am stat acolo si conditiile erau decente. Daca timpul imi permite ne vedem si la Brasov inainte. (oricum e in drum catre Sibiu :D). Daca tu ai cunostinta de o cazare buna la lacul Oasa (acolo am vazut inclusiv hotel in toata regula) mergem acolo. Baga si tu o propunere si vedem ce alege lumea. |
Buna propunere sa vedem cum găsim timp
|
Propun programul si traseul urmator:
Ne intalnim la punctul A, chiar la intrare pe Transalpina. 1. Coffee (punctul A) (restaurantele de langa sau benzinaria Aral) 2. Urcam pe Transalpina 3. Lacul Oașa (cazare) https://maps.google.ro/maps?saddr=DN...sz=13&t=m&z=11 https://lh6.googleusercontent.com/-Z...no/traseu2.jpg |
Suna interesant. Stabilim o data? Eu ma bag. De principiu sa inteleg ca ar fi nu week-end-ul asta week-end-ul viitor. Ca si locatie eu nu sunt fan Transalpina dar daca hotarati sa mergem acolo ma bag fara probleme. Transfagarasanul cum vi se pare?
|
Quote:
Nu mergem pe toata Transalpina, doar pana la lacul ala. Sunt vreo 50 de km de drum fain pe care ne putem da in sus si in jos si ne putem poza si filma. Cazarea e ok zona e superba. Weekendul asta nu pot si cred ca va ploua. Sper ca weekendul urmator va fi vreme faina. Sunt cu ochii pe vreme...cand vine ocazia anunt si mergem. Dar targetul e 27 septembrie Ca si pozitionare in zi ma gandeam in felul urmator: Intalnirea la Saliste la ora 14:00-14:30 Mancam ceva acolo/stam la o poveste pana pe la 15:30 Urcam pana sus la lac, si apoi coboram o portiune si urcam dinou cat e soare afara. |
Din ce stiu eu transfagaraseanul se inchide doar pe partea de muntenia. Si asta din Noiembrie incolo (exceptie cand sunt alunecari de teren sau altele).
Am sunat la cnadnr - si pana la sfarsitul lui octombrie nu sunt probleme. Eu votez tot asa pt. WE de 27 septembrie sau 04 Octombrie si as prefera transfagaraseanul (ultimele 3 dati am fost pe transalpina). Cazare gasim daca ne hotaram la o data si o locatie. :D http://www.ziare.com/articole/circul...rasan+deschisa |
Nu e rau drumul? Prieteni care au fost in vara au zis ca e cam rau drumul pe transfagarasan.
|
Nu am mai trecut de mult pe el. Ultima oara era nasol rau pe partea din Muntenia - Curtea de Arges. Putem sa mergem doar pe portiunea din transilvania (tu oricum pe acolo o sa ajungi). Eventual coboram un pic in sud cat sa facem niste poze. Din ce vad eu lucrurile nu s-au schimbat cu trecerea anilor :D
Eu prefer sa ocolesc si ma intorc tot prin Nord. Asta este un review din Aug 2014: http://amfostacolo.ro/romania-pareri...nta__52872.htm De cum am intrat īn Argeş drumul a īnceput să fie prost, cu petece de asfalt roase de cauciucurile maşinilor, cu mici denivelări şi cāte o groapă din loc īn loc, spre deosebire de tronsonul nordic care e bun. Īn dreptul lacului Vidraru pānă la baraj pe o lungime de 10 km, drumul e chiar rău, nu ca spre Borşa dar oricum se cere a fi reparat. Lacul are o lungime de 1o km, lăţime 2 km şi adāncimea lāngă baraj ajunge pana la 155 m. cu un volum de apă de 465 mil. mc. Din păcate vegetaţia a crescut atāt de mare şi stufoasă īncāt nu am mai putut vedea lacul īn toată splendoarea lui decāt spre baraj. Barajul, la data construcţiei era al optulea din Europa cu o lungime de coronament de 300 m şi conţinānd 42 km de tunele. |
E ok si transfagarasanul insa e cam demanding si pt masina si pt sofer.
Deja e frig calumea acolo si cu gume de vara risti sa aluneci daca nu e soare afara. In plus nu poti stii cum e vremea acolo...mereu se schimba. In plus am inteles ca in mai toate zilele e plin de burtosi la mititei la fiecare ac de par pe transfagarasan. Pana la lacul Oasa e un drum serpuit si lejer pt condus si pt masina. Ma gandeam la trip-ul asta ca o relaxare nu ca si o provocare. Ma gandeam ca facem sus-jos(ultimii km inainte de lac) de cateva ori cu masinile si ne oprim pt poze...fiind un traseu relativ scurt. |
Si eu sunt ok cu 27. Mai rumegam cu locatia si vedem zilele astea ce si cum facem. E drept ca si transfagarasanu e plombat intre vidraru si balea, dar e frumos, suna interesant si ce a spus Morghen, chiar m-am uitat pe stret view si pare facut nou drumul.
|
Da, partea aia e noua si drumul e fain de tot. Nici prea antrenant nici prea plictisitor. E vegetatie care o sa fie un fundal fain pt poze pe cand mergem noi (nu peisaj sterp). Lacul si ce e pe acolo sunt superbe pentru poze.
Practic nu e Transalpina, e doar soseaua de dinaintea Transalpinei. Tot Transalpina se numeste insa. Silviu, nu stiu daca ai fost pe acolo sau nu, de obicei lumea o ia pe la Sebes. Zona e superba, drumul este bun. Eu propun in continuare traseul asta, fiind potrivit si perioadei in an mai bine decat Transfagarasanul si oferind un fundal mai frumos decat inaltimile sterpe a Transfagarasanului. Quote:
|
Salut, vin si eu daca organizati ceva, de preferat 4-5 octombrie, lacul Oasa cred ca este mai indicat pentru peisaj si clima, si pentru acces din mai multe directii, Jina, Sebes, Obirsia Lotrului, Novaci.
|
Quote:
hhttps://www.facebook.com/vilelevidra?ref=hl http://www.valea-frumoasei.ro/cabana-cerbul.htm |
E foarte frumoasa pensiunea aia, putem sta ori la Cerbul ori la Cabana Oasa. Amandoua sunt ok, Oasa e chiar in drum.
http://www.cabana-oasa.ro/ |
Hai sa batem data in cuie - si dupa asta sarim la cazare (cand stim in ce perioada facem rezervare). NU de alta - dar in cel mai bun caz ne strangem 4.
|
pai data cred ca ar trebui sa ramana flexibila...daca nu e vreme buna nu are sens sa mergem. Vedem in cursul saptamanii viitoare cum e vremea.
|
Ramane atunci:
Locatia: Lacul Oasa - Transalpina Perioada 27 sau 5 functie de vreme Eu am vorbit cu Alex sa ne intoarcem pe transfagarasean daca vremea ne permite. (vedem la fata locului cum ne simtim si ce ruta alegem dupa evenimentul principal). Ciprian: cu brasovul se mai aude ceva sau il scoatem din calcul? |
Mergem si pe la brasov numai sa prindem un weekend cu vreme buna.
Nu as vrea sa ne grabim, mai bine asteptam pana prindem weekendul perfect. |
Daca ramane pe weekendul viitor ar fi ok sa rezervam ceva ca sa nu avem surprize. Cum ii spuneam si lui Silviu locatia e importanta dar mai importanta cred ca este cazarea. Dupa un drum de 4-5 ore nu stiu cum o sa stam cu cheful de plimbare. ...poate dupa o cafea. Dar astea le stabilim impreuna acolo. Mie personal mi-ar placea sa se intample weekendu' viitor, mai incolo nu stiu exact ce mai intervine.
|
La fel stau lucrurile si la mine. WE 27-28 m-ar avantaja cel mai mult;
Cel de pe 11-12 Oct nu pot 100%. Cel de pe 4-5 oct e incert acum. Vedem cum poate si Vio si daca ne ajuta si vremea. Daca marti-miercuri lucrurile sunt favorabile eu as face rezervarea sa stim pe ce ne bazam. |
Quote:
|
Din pacate eu doar saptamina viitoare pot sa plec, a venit baiatul acasa din Anglia de la munca si vrem sa mai stam cu el, pleca pe 2.10
|
1 Attachment(s)
Ce ziceti?
|
Pt bucuresti e ok :) dar unde mergem noi e complet alta regiune, dar prognoza arata binisor si pt zona aia.
Va ploua pana inclusiv vineri seara dar noi ajungem pe acolo sambata seara deci ar trebui sa fie cat de cat ok. http://www.weather.com/weather/tenday/ROSB0210 |
1 Attachment(s)
Eu zic sa facem rezervare. Vremea este extrem de buna (la Sibiu cel putin - va fi soare si cald). Confirm si eu ce a zis Ciprian - Sambata-Duminica vremea se anunta nesperat de buna:
http://www.accuweather.com/ro/ro/sib...weather/290499 Vedeti si voi ce informatii mai apar in cursul zilei si spre seara sa luam o decizie. (Oricum pe munte vremea se poate schimba in 15 minute radical). Alex: La balea lac a nins un pic; M-am uitat si pe webcam si se vede zapada. Eu am anvelope de iarna (nu de alta dar am ramas cu ele toata vara). Trebuie sa sunam duminica inainte sa plecam sa vedem daca drumul este accesibil si cum se prezinta (putem sa abandonam oricand unul din noi nu se simte confortabil sa o luam pe Transfagarasean). |
Da, facem rezervarile, hai sa facem lista cu cine vine.
Cu parere de rau pt Viorel, dar vremea e superba si programul se potriveste cu majoritatea..deci mergem weekendul asta. Vom mai face intalniri dinastea gen coffee&drive, poate chiar anul asta. Deci primul in lista ma bag eu cu o camera dubla, vin cu nevasta. |
Am vorbit cu Alex sa nu o mai lungim si sa facem rezervare. Daca poti sa rezervi fara avans cu atat mai bine ca oricum ne vedem la fata locului si isi plateste fiecare. Camera cu pat dublu pt. amandoi.
|
Am rezervat 4 camere cu pat dublu.
Ne vedem la 15:00 la saliste? |
Cine este al 4-lea? :rolleyes2 Mai vine cineva neanuntat?
Ref la ora de intalnire nu vreau sa plec nici cu noaptea in cap - dar nici in jur de 11 sa ajung la 15 la saliste (sunt vreo 300 km si destui pe autostrada). In ~ 4 ore ajungem. Eu as pleca pe la 9.00 si sa ajung acolo in jur de 13.00 sau 14.00 (daca mergem lejer si cu multe pauze). Dar sa vorbesc diseara ca Alex sa vad ce poate si el. Daca tot e sa plec dn Bucuresti prefer sa respir aerul de acolo cat mai mult - ca de cel din Bucuresti sunt satul toata ziua. |
e ok la 9 plecarea. daca e poate ne auzim mai pe seara la tel sa stabilim exact.
|
Ok, ora 14:00 e ok si pt mine daca vreti sa ajungem mai devreme.
|
Imi pare rau ca nu ne putem intilni, drumuri bune si petrecere frumoasa!
poate tura urmatoare |
Speram sa fie doar una din multele intalniri care vor urma :D
Eu cu Vio m-am vazut si in Urlati si in Bucuresti. Era si mai bine daca se potrivea si acum. Pana la urma rezervarea s-a facut aici? http://www.cabana-oasa.ro/ Ma bate gandul sa intreb cat de practicabil este drumul dinspre voineasa (lacul vidra) si dinspre Novaci (Ranca). Ar fi pacat sa ne ducem si sa ne intoarcem pe un singur traseu (cel din sebes) daca sunt 3 disponibile. Cel dinspre voineasa este extrem de usor (un traseu lejer) - dar era plin de gropi + portiuni decopertate (ce zic eu este cu cativa ani in urma). Problema ar fi aici doar calitatea drumului. Cel dinspre Ranca e destul de bun - dar exista riscul sa fi e zapada. (anul trecut in 8 septembrie am prins zpada pe multe portiuni). Drumul era practicabil. (cu ceva emotii am trecut si pe unde era zapada troienita) In varianta in care unul din drumurile de mai sus este accesibil ne putem vedea direct la lac. Bem o cafea, mancam ceva, ne odihnim si putem sa iesim la o plimbare pana se intuneca. Si Duminica plecam impreuna pe traseul catre sebes/saliste. |
Traseul Saliste - Lacul Oasa e in urcare, in coborare nu e asa interesant.
Daca veniti pe dincolo e ok, dar sa prindeti drum bun. |
Eu propun sa ne vedem la pensiune unde cei care ajung inainte se pot odihni / bea o cafea etc (in loc sa stea pe autostrada sau in benzinarie). E putin probabil sa ajungem cu totii la ora exacta. Si sa mergem impreuna dupa ce sunt toti odihniti.
Drumul prin novaci e usor practicabil. S-a topit zapada de pe drum. Variante ar sa iesim in intampinarea celor care vin mai tarziu sa apucam ultima portiune impreuna - si ajungem toti odata; noi venim catre sebes, Ciprian catre Obarsia lotrului. Cel mai bine stabilim pe seara toti 3. |
Eu am propous traseul ala si intalinrea acolo pentru ca stiu ca portiunea aia de drum e foarte frumoasa si in ideea ca ne intalnim acolo si facem traseul ala impreuna. Scopul primar nu e sa stam la terasa la o ciorba ci sa parcurgem traseul ala impreuna.
Ideea e "coffee and drive" si e preluata de la americani, care fac asta in mod regulat, gasesc un traseu potrivit pt masinile lor, se intalnesc la o anumita ora intr-un loc, beau o cafea si apoi se bucura de un anume traseu impreuna. Daca vreti sa veniti prin alta parte, no problem. Ne putem intalni la cabana dar atunci nu are sens sa stabilim o ora. Ne vedem acolo seara, bagam o ciorba, stam la povesti si dimineata plecam acasa :) |
Drumul dinspre Brezoi-Voineasa este in stare buna, l-am facut de 2 ori anul asta cu moto, putin valurit, dar fara gropi de speriat. Problema pe directia asta este intre Pitesti si Vilcea, pe Dealu Negru unde se lucreaza la drum si se merge cu semafoare.
Drumul stricat rau este pe citeva portiuni de la Obirsia Lotrului spre Petrosani, dar se poate merge cu atentie si incolo. Cit priveste Transalpina, stiu ca oficial este inchisa, dar se circula iar drumul este bun, ma mai interesez la motociclisti mei. » Post actualizat in 12 Jul 2014 06:00 E deschisa circulatiei. E deschisă circulației (am auzit la radio, am vorbi și cu șeful poliției) dar se merge "īn regim de șantier" (vorba vine pt că nu lucrează nimeni la ea) adică ești pe proprie răspundere cum ar veni, CNADNR nu-ți dă un milion dacă pici. http://m.ziare.com/e...re-mama-1310622 |
| All times are GMT +2. The time now is 18:46. |
- Copyright 2026 4Tuning