![]() |
Audio pe scuter
Salut!!!Poate o sa vi se para prostesc... dar vreau sa va intreb cam ce boxe.. sau ce componente .. audio .. imi trebuie pentru a putea monta un sistem audio in portbagajul unui scuter aprilia rs 50 sau un malaguti f 15!!! si sa fie legat tot sistemul la bateria scuterului.. multumesc fffffffffff mult celui care imi explica cum si ce pot face .. si ce componente imi trebuie.. si daka se poate si puterea sunetului pe care o sa o am .. aproximativ.. si pretul in total..multumesc.. !!
|
Re: Audio pe scuter
1 Attachment(s)
aaa da am uitat sa specific.. daca pot lega tot sistemul la un mp3 Philips sa 178
|
la ceva de genul asta ma refer: https://www.youtube.com/watch?v=GAWMoLgZ2Zw si https://www.youtube.com/watch?v=rslWNGAbh9s !! Hay mai nu ma poayte ajuta nimeni .. pls mult de tot !!!
|
Pai decit sa te chinui sa bagi muzica sub sa, mai bine iei un cd portabil !!!
Lasind gluma, baiatul cu scuterul a muncit, dar nu vad sensul... Adica te opresti, ridici saua, si dai muzica la trecatori ??? Daca vrei ceva util, cauta difuzoare marine ( de barca, exista ), un amplif mic tot de barca, si ai muzica pe motoreta :lol: Sau inspira-te din instalatia audio a unui Harley daca vrei muzica cu adevarat. |
Mersi de "sugestiile bune" dar caut altele.. ms oricum
|
ia-ti o statie auto de dimensiuni mici, boxe si gata.
ce sfaturi te astepti sa primesti? |
sau fa-ti exact ca la baiatul ala.....:D
|
oricum sunetul va fi infundat...deoarece totul se "petrece" sub sha...
|
man am vazut asa ceva "live" si suna ca un ..... ce naibi te astepti sa se auda?? in primul rand in timpul mersului nu vei auzii nimic...ai toba care cârâie...si iti acopera tot sunetul...si vorba lui saxo sa opresti si sa dai muzica la lume...ma rog...
oricum persoana care isi pusese muzica pe scuter era luata in ras de toti...pt ca era chiar stupid (in mers nu se auzea deloc) |
Salut!In primul rand trebuie sa fi nebun .. sa dai drumul la muzica in timpul mersului .. in fine.. eu tot ma interesam pentru un nepot.. ca mi-a spus ca ii place sa asculte muzica.. si vroiam sa ii cumpar un scuter .. si sa ii montez muzica pe el.. in portbagaj.. pentru ca el este la liceu .. se adunca cu colegii in parculetul de langa liceu .. si asculta muzica.. daca intelegeti!mersi oricum!
|
pai eu mi-am facut din niste boxe vechi de calculator .. :D 2 boxe de 3W .. se aude destul de bine si de clar .. daca vrei detalii da add la ID-ul : xstefanutzux
|
ai facut ceva la scuteru ala sau se zbate lumea degeaba?
|
Cea mai ieftina varianta: un radio-cd cu intrare AUX si doua difuzoare marine (acestea sunt rezistente la apa si ai avantajul ca pot fi montate si afara ca sa scapi de sunetul infundat).
Amplificatorul daca e in clasa D merita pus dar daca e in clasa AB este exclus din cauza consumului si a pierderilor pe care le are. |
si eu vreau sa imi pun muzica pe un malaguti f15 si am asa un mp3 boxe de calculator boxe de masina 2 si nu stiu care sa pe pun si cum sa le leg sa le alimentez ca din mp3 nu le pot alimenta direct ca nu au putere
|
Cand stateam cu chirie in Bucuresti, aveam un vecin care avea un astfel de scuter. Din ce am vazut avea un difuzor pe 16 cu amplificator. Intradevar se auzea tare dar incredibil de prost. Daca vrei neaparat poti face asa ceva dar nu vad rostu. Fiecare cu bambilicii lui :)
|
Quote:
Solutia simpla si ieftina: 1 bucata mp3/4 player conectat la 2 boxe din alea care nu au nevoie de priza. Sau 2 boxe conectate la acelasi mp3/4 player si la baterie, ceva mai puternicutze. Solutia cea mai usoara: 1 Dvd player portabil (ai si imagine si sunet, il poti lua cu tine noaptea)...il scoate pustiu pe sea, asculta toti muzica...se uita la ceva... Audio pe scuter: (the real slim shady) Cauta boxe pentru ambarcatiuni (waterproof) de 10cm, ajung, 2 bucati. Ia carena de la scuter si duo la cineva sa ii faca din fibra loc pentru boxe, ceva frumos. In portbagaj bagi un sub de 8" amplificat de o statie (2+1 canale) care sa consume cat mai putin . Statia o pui tot in portbagaj...ai inteles ideea, ar iesi ceva frumos, unicat...poate abereaza imaginatia mea. Nu e ceva irealizabil, te chinui putin dar iese piesa. Problema e ca is multi tarani mai ales in tara asta care ar putea sa iti perforeze difuzoarele, fure...difuzoarele, scuterul, aparatura...na...eu personal as incerca ceva portabil ;) |
uite ce i-am facut eu lu` fratimiu https://forum.4tuning.ro/21-motocicle...ml#post2170325 nu e cine stie ce am legat cd`playerul ala baterie i-am pus niste mufe ca sa poata scoate platforma aia cu boxe si etc in caz ca are nevoie sa puna ceva in portbagaj..si se auzea destul de binisor asculta muzica doar cand statea pe loc la o barfa la o ceva ..in mers cam greu sa asculti 1 la mana ca e si cam penal sa mergi k muzica la blana pe un scuter :)) si 2 nu se aude din cauza tobei
|
sau cv de genu https://www.youtube.com/watch?v=RqUi3k-d6es :twisted:
|
amplificatorul ala mic cat face>?
|
Quote:
si am fost foarte multumit de el |
nu mai bagati id !
|
https://www.youtube.com/watch?v=bFhsY0IkXt8 asa ceva am facut io . dar am dat-o jos. se auzea super frumos si clar cu saua descisa .... ,in timpul mersului se auzea ...dar nu prea se intelegea mare lukru deoarece batea vantu si facea galagie toba. nu zic k nu e sa frumos iesi cu baieti/fetele la o padure /iarba verde... si sa dai drumu la muzica ....,faci un gratarel. dar doar atat :|
amplificatoru ma costat 120 ron ,mp3-un mil,boxele sunt de la sistemu din casa,si suportu e facut din lemn acoperit cu piele :D |
alea sunt difuzoare? =))
|
stiu ca e aiurea sa mai postez dupa atat timp pe acest topic insa vreau sa postez aici o idee ieftina si usoara pentru ori si cine doreste muzica pe scuter...si sa intreb si eu ceva :D
__________________________________________________ _____ Solutia consta in : 1 Pereche de boxe PC la 30 RON 1 MP3/MP4/CD-Rom PC 100 RON 1 Incinta facuta manual 20 RON 1 O baterie de scuter 25 RON Step 1 Se desmembreaza perechea de boxe astfel in cat : se scot difuzoarele impreuna cu amplificatorul ( TOATE INTREGI ). Se scoate transformatorul de 220V > 12V prin simpla taiere a firelor din partea stanga a transformatorului ( sa ramana legat de transformato doar firele ce sunt legate de stecher ) Step 2 Se creaza incinta ( una micuta nu prea mare cat sa intre bateria de scuter si restul) astfel incat sa ramana un locusor pentru MP3/MP4/CD-ROM (mentionez ca este mult mai complicat sa creezi sistemul audio cu un CD-ROM ( dar daca te complici o sa ai o calitate mult mai buna ) . Step 3 Se pun boxele pe incinta ( nu trebuie sa aveti nici macar o ruptura pe calea aceasta ) si bateria se fixeaza in interiorul incintei deasupra langa difuzoare o sa vina comenzile amplificatorului ( on/off LED Vol + - )si v-or ramane 2 fire libere ( cele scoase de la transformator ) care se v-or lega de bateria interna a incintei. Aceasta metoda este ieftina ( parerea mea ) si portabila + ca nu trebuie introdus si fixat sub sea astfel incat o poti pune pe carena interioara a scuterului nu o sa stati cu sufletul la gura ca o fura sau ca va mananca bateria... Intrebarea mea. Am o sursa de PC care se baga la 220v cum fac sa leg aceasta sursa la 12 V ? |
tu incerci sa inventezi roata aici :))...cumperi un amplificator la 50 ron ...2 difuzoare pe 3 cai ...le-ai legat la baterie, incinta o faci cum te duce capu , la amplificator legi un mp3 player ..mare branza :)..plus ca boxele alea de pc la 30 ron sunt panarame=))
|
o solutie mai buna!!!! montativa 2 boxe mai mici in casca......foarte usor.....cu o perece de boxe de PC difuzoarele le montezi in casca.....amplificatoru il montezi pe scuter legat la baterie si un mp3.....si ceva cablui de la casca la amplificator.......cabu ce va duce de la casca la amplificator nustiu daca deranjeaza dar cu o conexiune simpla de mufe sa il poti desface de la casca si sa il pui la loc usor si rapid:D:D:D:D:D:D;)
|
si poti monta doua difuzoare si in Sa ca sa asculti ca taranu in parc daca vrei:D
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:00. |
- Copyright 2026 4Tuning