Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Opel (https://forum.4tuning.ro/327-discutii-opel.html)
-   -   Ce stiti de Opel Tigra? (https://forum.4tuning.ro/327-discutii-opel/4114-stiti-opel-tigra.html)

ALXutz 14-03-05 22:35

Ce stiti de Opel Tigra?

Salut. Probelma sta in felul urmator: as vrea sa imi iau o masina in jur de 5000-5500 de euro.. Ma gandesc la Tigra pentru ca e o masina micutza, compacta, sportylook, economica si sprintena... Sau cel putin asa cred eu. Nu sunt un cunoscator al marcii Opel, de aceea va cer parerea! Ce stiti de Tigra? Sfaturi, probleme, costuri de intretinere, consum, performante... Ma gandesc in principiu la motorul de 1.4, dar va puteti referi si la cel de 1.6.
Merci

teddy 15-03-05 00:14

esti sigur ca vrei o masina cu care mai poti sa plimbi doar un pasager? :)
economica - destul de, nu stiu de 1.4 dar 1.6 consuma in jur de 9 urban
look sport are, dar nu este nici pe departe o masina cu performante demne de o masina 'sport'
probleme des intalnite nu stiu, dar motoarele opel sunt destul de fiabile iar costurile de intretinere/piese la opel sunt mici pentru o marca straina!

ALXutz 15-03-05 15:17

hmmm... sa inteleg ca bancheta spate e doar pt cumparaturi? :(
Cat despre performante... nu ma astept sa ma dau cu bmwuri, dar macar un logan cred ca pierde la semafor... Sau nu ?!?

B 68 VLD 15-03-05 15:47

Quote:

Salut. Probelma sta in felul urmator: as vrea sa imi iau o masina in jur de 5000-5500 de euro.. Ma gandesc la Tigra pentru ca e o masina micutza, compacta, sportylook, economica si sprintena... Sau cel putin asa cred eu. Nu sunt un cunoscator al marcii Opel, de aceea va cer parerea! Ce stiti de Tigra? Sfaturi, probleme, costuri de intretinere, consum, performante... Ma gandesc in principiu la motorul de 1.4, dar va puteti referi si la cel de 1.6.
Merci
Nu ai specificat ce doresti de la viitoarea ta masina. In banii aia iti poti cumpara calibra sau daca ai noroc chiar un bmw pisicuta. Mie la Tigra nu-mi place nici forma si nici ca duce lipsa acuta de spatiu dar gusturile nu se discuta.

ALXutz 15-03-05 16:18

Pai problema e simpla, vreau o masina fiabila, micutza, cat de cat sprintena dar economicoasa. Nu vreau sa ingrop prea multi bani in intretinerea ei, asa cum ar necesita un bmw sau o calibra...

teddy 15-03-05 16:46

piesele de calibra sunt mai ieftine ca cele de tigra, fiabilitatea fiind la fel. cele de bmw sunt mai scumpe dar bmw-ul este mai fiabil, deci se echivaleaza pe undeva.
nici calibra nici pisica nu-s economicoase.

B 68 VLD 15-03-05 17:21

Quote:

piesele de calibra sunt mai ieftine ca cele de tigra, fiabilitatea fiind la fel. cele de bmw sunt mai scumpe dar bmw-ul este mai fiabil, deci se echivaleaza pe undeva.
nici calibra nici pisica nu-s economicoase.
Teddy are dreptate. Daca vrei sa consume putin probabil ca tigra ar fi cea mai buna alegere. :wink:

Ovidiu 15-03-05 18:14

In locul tau mi-as lua un Calibra; cat despre consum, nu e cine stie ce problema; dar daca vrei ceva mic, e o alegere buna

Singura problema ar mai fi intretinerea ei, care e mult mai costisitoare decat Calibra, inclusiv pretul masinii

Bafta oricum :caffine:

ALXutz 15-03-05 19:35

Merci baieti pt pareri & sfaturi! Anyway, calibra iese din discutie, pt ca am in familie o masina cu motor de 2l si mi se cam face rau cand vad consum instantaneu de 20 la talpa... Iar consumul mediu este undeva in jur de 14... Sincer sunt un mare fan al masinilor sport&fast, dar deocamdata nu imi permit sa tin o asemenea masina!
Am spus in primul post de ce m-am indreptat catre tigra, pt ca e micuta dar are un aer sportiv, pt ca motorul nu e ff gurmand desi are ceva putere (cel de 1.4 are 90 de cai, cel de 1.6 105cp, astea cu un consum urban sub 10 inteleg...) si pt ca stiu (din auzite) ca opelul este o masina care nu impresioneaza cu nimic, dar este f fiabila iar piesele costa putin. Va rog inca odata, daca gresesc undeva in rationamentul meu contraziceti-ma!
Astept in continuare pareri/sfaturi/experiente personale legate de tigra

needBrain 15-03-05 20:05

se merita tigra.dar dupa cum ti-au spus si baietzii are encartamentul foarte mic.oricum,motorul trage f bine,in special cel de 1.6 pt ca masina e usoara.daca vrei ceva mai mare cumparatzi un golf3 1.8 90CP pt ca are cuplu mare si cutia scurta,si se incadreaza in suma de 5000-5500 cum cautzi tu.daca te intereseaza,vb cu dogarel pt el are si iti poate da mai multe detalii

ALXutz 15-03-05 20:24

Mi-ar placea si un golf... Eu sunt oarecum fan vw... Dar totusi, de ce aduceti mereu vorba de alte masini? E tigra o masina cu probleme incat ma sfatuiti cu totii catre alte masini?

B 68 VLD 15-03-05 21:10

Quote:

ca opelul este o masina care nu impresioneaza cu nimic
Nu este asa. Au cateva modele foarte foarte reusite.

Exemple:
Astra Bertone Turbo 7.5 sec 100km/h; viteza max 245km/h
Speedster turbo 4.9 sec 100km/h; viteza max 243km/h
Calibra 4x4 turbo 6.8 sec 100km/h; viteza max 245km/h

Astea sunt decat cateva. :wink:

teddy 15-03-05 22:34

e ok si tigra, nu e o masina cu probleme dar dupa parerea mea spatiul mic din habitaclu merita sacrificat doar pentru o masina cu performante foarte bune sport, si cred ca nu-s singurul cu parerea asta.

steph 15-03-05 22:41

bey alxutz iar uiti frate ca mai ai si prieteni sambata seara?? :)))

mai bine ramai cu passatu ca io nu ma vad in spate la tigra :)))

Mondeo 16-03-05 10:43

sunt shi eu de acord referitor la tigra: mult prea micutza merge mai mult a mashina pt o fata, sau de 2 persoane, consum la 1.6 bun 9 orash-6 afara mers decent , are prea multe plastice prin ea o sa te pliktisesti repede de tigra... nu prea ai ce sa faci pe la ea :lol:

ALXutz 16-03-05 12:34

B 68 VLD > Banuiesc ca Vlad te cheama, nu? Anyway, m-ai inteles gresit, nu ma refeream la cateva modele ceva mai \"exotice\", ma refeream la marca in general, si la modelele comune! Pe mine unul astra, vectra, atat cele noi cat si cele vechi nu ma impresioneaza cu nimik, au asa un aer rece care \"ma lasa rece\". In nici o clasa nu au o masina care sa faca senzatii! Mi se par automobile foate comune, dar ieftine si fiabile!

Cat despre tigra, i dunno, eu am 20 de ani, deocamdata nu am nevoi de familist, berlina mare, spatioasa, sa imi duc cu ea copiii la skoala. Imi trebe 2 locuri decente pentru cea mai mare parte din timp, si ocazional, sa se poata inghesui alte 2 persoane si in spate, sambata seara, cand ies cu prietenii prin oras... Am mai spus-o, ma atrage la tigra lookul exterior, care aduce mai degraba cu o masina sport decat cu o masina de oras, consumul decent, si puterea motorului.

ALXutz 16-03-05 12:37

Re:

Quote:

Originally Posted by \"steph\"
mai bine ramai cu passatu ca io nu ma vad in spate la tigra :)))

Pay steph, ai mai vazut tu elefanti in tigra? :P

-Alex- 26-03-05 22:41

despre tigra se pot spune si rele si bune.In nici un caz nu plimbi in masina doar 1pers asa cum au zis unii dar sa itzi spun eu ce stiu ca are bun si rau.

bune:consum redus pe ambele motorizari , cost de intretzinere foarte redus(in comparatie cu alte marci opel are cele mai reduse costuri de intretzinere) , sprint foarte bun , design splendid.
rele:foarte mica(asta potzi sa il iei si ca bun si ca rau , pt. mine e un lucru rau), spatiul interior foarte strans(in special pt pasagerii din spate) , este usoara de spate si la unele curbe periculoase daca ai viteza e posibil sa itzi fuga spatele(lucru rar intalnit la masinile cu tractiune pe fata) , si nu are viteza adik cred ca nu urca in 180(asta nu sint sigur)si la viteza ceva mai mare(peste 130) incepe sa tremure.Aste tzi le spun deoarece a avut un prieten tigra si mi-a spus toate avantajele si dezavantajele.Eu zic ca sunt mai multe avantaje , deci dupa parerea mea merita

ALXutz 27-03-05 20:46

10x pt cele spuse, cu cat adun cat mai multe informatii cu atat mai bine!
Costurile reduse de intretinere si consumul relativ mic sunt cele 2 variabile care ma atrag cel mai mult catre masina asta... Spatiul interior redus pentru pasagerii din spate sincer nu prea ma intereseaza, ca nu o sa stau prea mult in spate, locul meu o sa fie la volan :D Kestia cu stabilitatea insa ma pune pe ganduri! Cum dreq sa fuga de spate masina de tractiune fata ?!? E o kestie foarte ciudata si periculoasa in acelasi timp... De urcat in 180 eu inteleg ca urca... adik cea de 1.6 inteleg ca urca pana in 190, ceea ce e deja prea mult pt mine! Cat despre faptul ca trepideaza la peste 130, parerea mea este ca acea tigra avea rotile prost echilibrate, eu am mers cu masina mult mai veche si mult mai slaba ca motorizare cu 150 si iti jur ca puteam sa iau si mainile de pe volan ca isi mentinea traiectoria si nu trepida volanu`!

eXs 30-08-05 11:08

Salut,

Eu am Tigra 1.4
Pe la 140-150 n-are nici pe naiba (pe sosea buna).

Prietena s-o plans pe la 160 ca nu stiu ce vajaie pe la geam. Da noh ... ea ii mai sperioasa ... si in orice masina, la viteze mari, \"senzatia\" se cam schimba.

Cat despre viteza maxima ... eu mai aveam unde sa ii dau dupa 180 ... dar nu mai permitea soseaua.

needBrain 30-08-05 15:20

cate kg are tigra?

baubau99 30-08-05 19:48

incearca sa intri pe www.clubopel.com shi poate vei gasi acolo mai multe date 8) 8)

Evil Yuri 30-08-05 20:49

Re:

Quote:

Originally Posted by \"needBrain\"
cate kg are tigra?

in jur de 1400...e mai grea decat loganu. Am o cunostinta cu Tigra. Imbunatatiri: evacuare completa schimbata, eleron Pilot gigantic reglabil hidraulic, filtru de aer sport, subwoofer + amplificator 280W in portbagaj :D, suspensii spate joase, si inca cateva. Revin sapt viitoare cu detalii, pentru ca omu e din pitesti si eu din buc, si maine plec intr-acolo.
Impresia mea e buna despre tigra. In spate pot merge 2 persoane, dar cam prost...

sponsoru 23-09-05 08:59

re

salu renii mei :lol: am mai postat in legatura cu Tigra..dak iti place doar designu la ea e buna..ca altfel..performante...mai bine iti iei clio symbol trage mai bine.. :oops: Lasand gluma la o parte...Cel din cluj care spunea ca la 160 suiera ceva si ca mai avea unde sa ii dea..poate da..in 3 km sa tot prinda 180km :lol: Deci masina asta nu e facuta pt viteza..ecartament mic stabilitate destul de mica..plus ca e destul de usoara..si fapt cunoscut si criticat la opel..cutii etajate foarte lung..avantaj consum dezavantaj reprize..pt 90 de cp cat are motorul de 1.4 masina e o mizerie ca performante..cine are tigra si e sincer poate sa confirme..nici cel de 1.6 nu e stralucit..exclus eroisme mai ales dupa 130 e cal mort.. :roll: ciaules

razvanoltu 23-09-05 10:18

Un sfat prietenos.
Eu am luat de curand un opel astra g hatchback pe motorina de 1.7l si 75 cai. Deocamdata sunt f. multumit de ea, intr-adevar este ieftina la intretinere in comparatie cu un vw golf de ex. sau chiar cu o skoda fabia(sau ford focus) si motorul 'inghite' f. bine motorina de la noi. (consuma 6, 6.5 in oras si in afara ultima data cand am iesit si nu am fortat cam 4).

Daca ai 5500 euro in mana iti recomand un imprumut la o banca pt. vreo 2500-3000 si iti iei o astra g 1.7tdi din 2001 pana in 70-80 mii km full.
Daca nu te intereseaza sa ai jenti, geamuri el, oglinzi incalzite si el. gasesti si pe la 7500 euro o astra in stare f. buna.

Casco oricum e standard cam 6% pe an din valoarea de catalog, maxim dif de 100-120 euro/an astra fata de tigra.

p.s. pt 2500 euro ai rata ~75 euro/luna

sponsoru 23-09-05 10:50

re

hmm...opel astra 1.7 dti..masina de mers economic..si oricum..sa consume 4%?.. :roll: ciudat..nici la 90km/h nu consuma atat..nici macar constructoru nu da atat..ca sa nu mai vorbesc de motorina de lanoi..care e execrabila..offtopic sorry :oops:
Revenind la treaba cu tigra...baiatu a vrut ceva sprinten in nici un caz astra 1.7 dti care este ca performante slowmotion..la 75 de cai si aproape 1300 cat are....nu e vreo \"viespe\" :lol: tigra are 1055 de kg..cel de 1.4...oricum nici una din variante nu e recomandabila pt ce vrea el..cat despre tine cu astra te rog ceva..mergi cu 160km/h adica blana si zi-mi cat consuma..ca-s curios rau..eu am un focus tdi si la 180 consuma 9 :shock: cred ca e stricat.. scuze pt offtopic again :roll:

razvanoltu 23-09-05 11:35

Re: re

Quote:

Originally Posted by \"sponsoru\"
hmm...opel astra 1.7 dti..masina de mers economic..si oricum..sa consume 4%?.. :roll: ciudat..nici la 90km/h nu consuma atat..nici macar constructoru nu da atat..ca sa nu mai vorbesc de motorina de lanoi..care e execrabila..offtopic sorry :oops:
Revenind la treaba cu tigra...baiatu a vrut ceva sprinten in nici un caz astra 1.7 dti care este ca performante slowmotion..la 75 de cai si aproape 1300 cat are....nu e vreo \"viespe\" :lol: tigra are 1055 de kg..cel de 1.4...oricum nici una din variante nu e recomandabila pt ce vrea el..cat despre tine cu astra te rog ceva..mergi cu 160km/h adica blana si zi-mi cat consuma..ca-s curios rau..eu am un focus tdi si la 180 consuma 9 :shock: cred ca e stricat.. scuze pt offtopic again :roll:

Am mers cu cam cu 160km/ora detul de constant (sa zicem ca am avut o medie de cel putin 150km/ora) pe cei x km din autostrada soarelui acum o luna ... consum 6.5

Am exagerat cu 4% (desi am scos din Predeal pana in Ploiesti 4% mers potolit, fata la volan). Eu merg totusi un pic mai sportiv si am facut 5 iesiri de cand am luat masina. Cel mai mult mi-a consumat 5.5 cand am fost la mare acum o luna, dar de obicei sub 5.
In oras depinde f. mult de orele la care mergi si daca stii sa mergi cu un diesel. La mine consuma 6.5 in oras.

Lasand aceste considerente tehnice la o parte, sunt de acord cu tine ca e puturoasa, parca e mult mai bine totusi cu 2.0 dti-ul. Pe de alta parte nu vad unde poti sa mergi cu mai mult de 120 la ora inafara de autostrada sorelui si eventual, daca te tine, pe un drum european (pe portiuni mici oricum ca de obicei nu se rateaza nici un sat).

Eu am dat o alternativa.

P.S. de fapt nici nu a spus cat de veche vrea sa fie masina... la banii astia nu ai prea multe optiuni.

HolySoul 23-09-05 13:39

pai majoritatea drumurilor sunt europene de la noi :D
tu sigur mergi cu 120 pe autostrada (vezi ca s-o schimbat regulamentu ai voie cu 130 ) si cu 90 pe drum european (ai voie cu 100)

razvanoltu 23-09-05 14:06

Re:

Quote:

Originally Posted by \"HolySoul\"
pai majoritatea drumurilor sunt europene de la noi :D
tu sigur mergi cu 120 pe autostrada (vezi ca s-o schimbat regulamentu ai voie cu 130 ) si cu 90 pe drum european (ai voie cu 100)

Nu stiu daca ma completai sau vb cu altcineva oricum cred ca nu ai inteles ce am scris:
Quote:

Originally Posted by \"razvanoltu\"
Pe de alta parte nu vad unde poti sa mergi cu mai mult de 120 la ora inafara de autostrada sorelui si eventual, daca te tine, pe un drum european (pe portiuni mici oricum ca de obicei nu se rateaza nici un sat).

Cu alte cuvinte poti sa mergi cu 160 pe autostrada(oricum mergi constant asa ca nu conteaza accel aici) si cu macar 120 pe cateva portiuni de drum europen (mai ales daca ai detector , te ai bine cu politia sau stai f. bine cu banu' de spaga).
Nu vad unde poti sa pui in valoare toti caii de la 120 la ora in sus.

Din cate am inteles omu are 5500 euro sa dea pe o masina. O masina cat de cat mai noua si cu abilitati sportive, sa consume putin si sa fie si mare ca spatiu interior cu siguranta nu gasesti in banii astia (doar poate sa prostesti pe careva).
Daca avea macar vreo 8-9 mii discutam in alte conditii.

In plus eu nu sunt de acord cu o masina forjata sau care 'merge'. Pt. ca e paguboasa. Merge frumos 2 luni si dupa aia te trezesti cu stiu eu ce probleme... si aici putem sa purtam discutia la nesfarsit.[/u]

sponsoru 23-09-05 14:20

tring

cu 5000 de euroi gasesti vectra A cu motor 2.0 150hp..an 1994..sau dak vrei mai nou..vectra b cu motor 1.6 sau 1.8...nu sunt rachete dar e o investitie buna Opelul..ca fiabilitate vorbesc..si sunt si destul de economice..ca minusuri in general la modelele mai vechi :rapoartele cutiei destul de lungi,cutia inexacta.suspensia prea confortabil setata.si mai pot fi spuse enshpe mii de chestii dar deraiez de la topic.. :wink:

Yonut21 02-10-05 22:31

Ia-ti frate un Ford Scorpio..e vreo 2000 euro..consum mediu 7-8%..e fiabila dar partea proasta e ca e veche si se cam duc piesele la ea.In rest e foarte buna si ca performanta si ca, consum. :wink:

nicku 03-10-05 18:19

Eu zic ca tigra ii o alegere buna ... economica , motoru de 16 16v 105 cp ii destul de usor de modificat daca vrei... si la banii astia ai destule optiuni.... geamuri electrice clima 2* airbag abs etc...

Mario_b 17-11-05 19:07

Si eu daca as fi in locul lui Alxutz tot pentru Tigra as opta. Fiind micuta si avand un motor atat de puternic cred k este o 'bombita' pe sosele. Daca are ecartamentul ceva mai mic nu conteaza deloc, conteaza doar centrul de greutate al masinii, si dupa aspect cred k nu sunt probleme de stabilitate... Daca unii zic k nu este stabila Tigra atunci ce sa mai zic de Matiz.... Am vazut mai demult un catalog Opel din Germania in care era Tigra cu toate optiunile enumerate. Te-as sfatui sa iei motorul de 1,6. Are mai multe dotari cum ar fi dimensiunile rotilor mai mari, etc. Numai bune si anunta-ne ce decizie iei!

TSC-Us 27-02-06 19:28

:D

andrey_ctyn 17-05-06 21:30

Re: Ce stiti de Opel Tigra?

Tot tigra as alege .. se preteaza la tuning ! masina sport .. cool

TM-84-DMX 23-05-06 12:53

Quote:

Originally Posted by needBrain
se merita tigra.dar dupa cum ti-au spus si baietzii are encartamentul foarte mic.oricum,motorul trage f bine,in special cel de 1.6 pt ca masina e usoara.daca vrei ceva mai mare cumparatzi un golf3 1.8 90CP pt ca are cuplu mare si cutia scurta,si se incadreaza in suma de 5000-5500 cum cautzi tu.daca te intereseaza,vb cu dogarel pt el are si iti poate da mai multe detalii

Isi mort de la Tigra de 1.4 la orice ora;)

Vladz 01-06-06 21:40

mai ales motoarele 16v sunt de anduranta si economice nu am auzit mai mult de 7-8 in oras sa consume :)

Kooks_Tigra 02-06-06 00:24

Ma eu am un o tigra 1400 .........deci consumu e de 10% in oras cu cip evacuare si filtru .............masina original consuma mai mult ...........sa stii ka nu e kiar asa de economika dar eu zik ka se merita ................pai eu cu tigra mea i-am stat in fata la un passat 130 cai pana in jumatatea la a 3-ia........si de spatiu ............eu mi-am luat masina pt mine nu sa incep sa kar persoane .............fiecare cu parerile lui BAFTA se merita

Vladz 02-06-06 08:12

dar de ce zic mai toti posesorii de Tigra ca este economica la motoru ala de 1.4 Ecotec este daca nu ma insel :) ca mai mult de 7 nu le sare in oras :-s

conte 16-06-06 11:59

nu stiu in mod special despre tigra, dar oricum opelul in general e o masina fiabila si cu costuri mici la intretinere. eu am un kadett si sunt ff multumit d el, iar urmatoarea masina o sa fie un tigra, asa k...
eu zic k e o alegere buna la banii aia.
bafta dak t hotarasti!

All times are GMT +2. The time now is 11:31.

- Copyright 2026 4Tuning