![]() |
focus ST vs type R vs leon cupra
In urma unor lungi cautari si documentari, am ajuns la variantele de mai sus.
Problema intervine la plusurile si minusurile fiecarui model. Voi expune cateva din parerile mele cu privire la fiecare model in speranta de a primi cateva opinii de preferat obiective pentru fiecare model. ST: -interior -varsta -motor 2.5 +pret +suspensii type R: -putere -pret +design(din punctu meu de vedere) +varsta +interior leon cupra: nu cunosc nimic despre el in afara de 240 cp, lucru care suna promitator;daca aveti vreo remarca cu privire la el, +1post pls Rugamintea mea catre eventuali posesori a vrunui model e sa imi spuna si mie ce probleme au avut cu masina, dar si puncte forte. Raman dator :) |
Re: focus ST vs type R vs leon cupra
Ia ST-ul. Leon II nu e cu nimic mai interesant decat I, as zice chiar contrariul :)
~Nautilus |
dar type R?
nici dupa ce am mers cu ele nu pot sa ma decid, amandoua sunt violente si amandoua au stabilitate buna...as tinde spre type r pt ca overall mi se pare mai buna pt 25 k euro si avand in vedere ca st e 23 + 1500euro(wtf) electric orangeul ala pt ca albastra nu am de gand sa o iau....cineva cu st?am inteles ca sistemu de rigidizare a directiei se strica relativ usor.... |
Quote:
st -varsta? adica? adica e veche masina? te referi la masina noua sau sh? daca noua... nu prea vad cum sa fie - varsta pentru ca abea daca sunt cateva exemplare de st in ro... interiorul personal mi se pare mai reusit decat la type r... si si ca la leon(in leon mi se par cam multe plastice.. nu m-a impresionat) type r - putere? ham.. nu prea cred ca o sa te dezamageasca type r.. cupra mie personal imi place foarte mult la design, dar interiorul... performante nu pot sa ma pronunt... per total cred ca lupta grea se da intre ST si R ... eu personal m-as duce pe st.. dar .. |
varsta in ideea ca la anu apare modelul nou de focus, deci se poate zice ca e undeva la jumatatea varstei...nu sunt multe in ro din alte motive, cum ar fi GTi dar cum 90% din po****tia romaniei au vw, prefer alternative...
putere in ideea ca are mai putin caluti decat st-ul,dar performantele sunt asemanatoare deci nu conteaza prea mult 25 cai :P de aceeasi parere sunt si eu, lupta intre st si R, dar care :) |
Daca spui Type R cred ca te referi la Type R nou, dar in ciuda designului de nava spatiala e preferabil ST-ul pentru cine vrea sa mai imbunatateasca ceva in viitor - componentele de tuning japoneze costa o lada de bani si vin dupa multe luni
Leon II nu ma atrage prin nimic. Design deloc reusit, spatiul interior mult mai prost organizat ca la Leon I (dai cu cotul in usa si cu genunchiul in consola centrala), 2.0 TFSI e putin fiabil si are unele mici artificii tehnice care nu ajuta modificarile. Vehiculul cel mai apropiat de Leon I Cupra R e, paradoxal, Focus ST :) ~Nautilus |
Quote:
|
Cum sa apara focus-ul nou anul viitor?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
In RO a devenit disponibil spre vanzare acum 1 sapt, la pretul de aprox 21.500 CIP... |
Eu zic ca daca omu tot are banii de masina noua sa isi ia type r.De ce?
1.Mult mai putine masini in romania(fata de st,care si astea le numeri pe degete) 2.Reputatie inca nu se pot compara o europeana cu o japoneza la fiabilitate, calitate,finisaje,etc. Deci eu votez cu r-ul..Bafta la alegere si sa ne spui si noua ce ti-ai luat pana la urma. Cu stima. |
eu unul as alege Type R pentru design , care pe mine cel putin m-a cam dat pe spate....Performante asemanatoare si daca nu te intereseaza neaparat sa umbli la motor....cred ca tot designul va fi criteriul principal dupa care o vei alege
|
Quote:
|
Type-R e mai frumos, dar nu stiu daca as da banii in plus pentru el. ST-ul e foarte bun all-rounder... putere, manevrabilitate.. SUNET :o mi-as lua ST-ul.
|
ST'u ... Ford a ieshit campion la Raliuri ... nu cred ca degeaba !!! :D:D:D
|
Quote:
@Teddy: ziceai de sunetu la ST... tre' mai intai sa auzi un VTEC ;) |
dintre st si type r(ala nou) care e mai tunabil din punct de vedere al performantelor?
eu presupun ca st-ul(2.5 si cuplu mare), dar e o diferenta prea mare intre ele?(avand in vedere ca type r-ul are cuplu de ~2 ori mai mic) |
| All times are GMT +2. The time now is 23:11. |
- Copyright 2026 4Tuning