Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Ploiesti (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti.html)
-   -   Cum se face cu adevarat. (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti/40785-adevarat.html)

Gogu02 10-05-07 07:03

Cum se face cu adevarat.

Sunt mai mult ca sigur ca pe la noi prin Ploiesti multi stiu ca trebuie sa modifice ceva la masina dar foarte putini cunosc cum se face cu adevarat o modificare. Toata lumea stie ca se modifica evacuarea, se comprima camera de ardere, se echilibreaza diferite piese ale motorului, etc. dar stiti exact cum se realizeaza acest lucruri? Hai sa mai aflam si noi cate ceva nou. Cam cat putem sa alezam din chiuloasa ca sa facem, de exmplu, traiectul mai scrut la admisie, cam cat de mult am putea sa marim diametrul interior al injectoarelor, etc. Hai sa punem niste date concrete (grafice, tabele), explicatii, modul de fabricatie, sa explicam ce fenomene apar in motor si de ce, iar cine nu stie se intrebe si poate se gaseste unul care stie sa ii dea un raspuns.

Am sa incep eu: Care este rolul pompei de vaccum? Are vre-un rost sa o modific daca fac alte modificari motorului?

bogdan_wrc 10-05-07 08:07

Re: Cum se face cu adevarat.

ar trebui sa zici si pt ce masina. daca tot pt octavia de 90 de cai vorbim, iti dau eu idei mult mai simple si mai eficiente sa ajungi la 160-170 de cai.

DONU' 10-05-07 09:47

Cred ca majoritatea stiu sa puna doar intrebari. Raspunsuri din auzite putem da destui insa o sa facem o ciorba de tuning cu un gust foarte nashpa.
Oricum, este de apreciat topicul deschis de GOGU02.
Te asteptam sambata seara la Sala, desi nu stiu unde ne gasim exact ca am inteles ca e un concert pe-acolo. Cred ca in parcarea mica...

Aadryan 10-05-07 09:52

Quote:

Originally Posted by DONU' (Post 893969)
Te asteptam sambata seara la Sala, desi nu stiu unde ne gasim exact ca am inteles ca e un concert pe-acolo. Cred ca in parcarea mica...

Concertul aniversar Radio Prahova are loc vineri seara, iar sambata nu cred ca mai avem nici un impediment ca sa ne strangem la sala.;)

Gogu02 10-05-07 10:02

Nu e vorba de Octavia. E vorba in general. Eu nu stiu ce rol are pompa aia de vaccum in general. Banuiesc ca e ceva legat de injectie dar nu stiu ce rol joaca ea in functionarea motorului.

tre 10-05-07 10:48

pompa de vacuum suge.

Gogu02 10-05-07 11:34

Asta mi-am dat si eu seama ca face. Dar ce suge si de ce ?

nu_stiu 10-05-07 15:31

vreau si io o pompa deaia :)))))))))

shoaca 10-05-07 15:46

Quote:

Originally Posted by nu_stiu (Post 894455)
vreau si io o pompa deaia :)))))))))

dute la km6 :twisted:

Gogu02 10-05-07 16:22

Bai fara bascalie. Pe bune ca nu stiu ce mama dreaq face pompa aia.

tre 11-05-07 01:43

e cumva pe bani gugal si nu stiu eu?

tre 11-05-07 01:58

http://forum.softpedia.com/lofiversi...hp/t53738.html - avans vacuumatic (la carburatie)

http://www.autoconcret.ro/index.php?...=425&Itemid=41 - alimentare cu motorina

http://www.eroticshop.ro/produs_info.php?ID=472 - pentru marit penisul

http://www.dtrn.ro/?section=showarticle&article=280 - servofrana

cateva exemple. se pare ca pompele astia de vacuum is polivalente ca sa nu zic altfel, asadar trebuie sa stii exact de ce te intereseaza.

Gogu02 11-05-07 10:36

Thx a lot !!!

Gogu02 11-05-07 10:48

Pe mine ma interesa treaba cu injectia. Acum ca stiu ce face si la ce e folosita pot sa-mi fac o idee daca trebuie sau nu modificata in momentul in care faci alte modificari la injectie.

tre 11-05-07 11:42

cand modifici injectia e posibil sa schimbi si pompa de benzina pentru a face fata debitului marit si din cate stiu eu e musai sa umbli si la soft.

bogdan_wrc 11-05-07 12:07

vorbim prea in general..unele pompe tin destul peste cat e setarea lor actuala, altele nu.
ex concret: Pompa de Golf V GTI. are 200 de cai masina stock. tine fara prob pompa pana la 300. poate chiar 330 am vazut.

Gogu02 12-05-07 14:39

Aici nu e vorba neeaparat de cati cai are masina. E vorba de debitul de combustibil. Caii ii poti obtine si din alta parte.

tre 13-05-07 01:22

ce-ai vrut sa zici de fapt? la care post ai raspuns?

Gogu02 14-05-07 12:00

Vorbeam cu Bogdan care spunea ca pompa de pe GTI tine pana la 330 HP si eu i-am raspuns ca nu conteaza cati cai putere are masina, pt ca acei cai ii poti obtine si din alte modificari; nu trebuie neeaparat sa modifici injectia ca sa castigi cai putere. Pompa aia tine pana la un anumit debit. Daca esti obligat din diferite motive sa-l depasesti atunci trebuie sa o schimbi.

tre 14-05-07 12:18

Pai cam acelasi lucru a zis el numai ca in mai putine cuvinte. Cred ca ai inteles tu ceva gresit. :D

Gogu02 14-05-07 12:30

Tot ce-i posibil.

DONU' 16-05-07 08:52

Quote:

Originally Posted by Gogu02 (Post 900185)
Vorbeam cu Bogdan care spunea ca pompa de pe GTI tine pana la 330 HP si eu i-am raspuns ca nu conteaza cati cai putere are masina, pt ca acei cai ii poti obtine si din alte modificari; nu trebuie neeaparat sa modifici injectia ca sa castigi cai putere. Pompa aia tine pana la un anumit debit. Daca esti obligat din diferite motive sa-l depasesti atunci trebuie sa o schimbi.

Eu cred ca mai bine e sa folosesti o pompa de benzina facuta special sa reziste pana la 330 de CP decat sa fortzezi pompa originala a masinii.
In al doilea rand pompa de benzina poate sa bage si 100 de bari presiune fiindca e degeaba. Debitul il face supapa de presiune. Nu stiu cum sta treaba la masinile de generatie mai noua insa la anii 90 asa este. In ziua de azi electronica face majoritatea schimbarilor.

dj01fad 18-05-07 19:24

daca vrei sa umblii la injectie poti sa procuri injectoare cu debit mai mare, si apoi sa modifici/schimbi supapa de retur; aici cea mai buna varianta e sa faci rost de una reglabila ;) ce motor ai si ce fel de injectie?

Gogu02 18-05-07 22:50

Pe mine ma interesa defapt pompa de vaccum. Nu stiam ce rol joaca ea in traseul combustibilului de la rezervor pana in capul pistonului. Acum m-am lamurit.

Vad ca nu a mai pus nimeni alta intrebare asa ca o sa pun eu una: la motoarele in 2 timpi care au pistonul inclinat stiu ca se poate usura pistonul prin alezarea fustei si capului pistonului (stiu asta pt ca am fact-o la motorul meu de la karting). Banuiesc ca se poate si la motoarele in 4 timpi care sunt in "V", dar la cele in linie se poate face acest lucru?

dj01fad 18-05-07 23:16

eu am vazut cateva motoare cu pistoanele alezate (acum multi ani oltcit, si recent un golf 2 gti, un ford fiesta, etc), dar, s-a dovedit ca motoarele si-au pierdut fiabilitatea; ori cine a lucrat a gresit, ori chiar asta e reversul medaliei.

Gogu02 20-05-07 08:18

Nu conteaza ce modifici, odata cu cresterea puterii unui motor scade fiabilitatea.

dj01fad 20-05-07 14:10

mda. cam asa e...
am si eu o intrebare: la un motor cu injectie mecanica, turbo diesel, fara intercooler, daca ii pun intercooler mai trebuie modificati si parametrii de la pompa de injectie?

platon911 20-05-07 15:16

poi intercooleru e pentru turbo!!!

tre 20-05-07 17:23

a zis turbodiesel omul.

dragos2900 20-05-07 17:53

Placton esti || cu masinile......:lol:

platon911 20-05-07 18:30

a mai facut si Dragos de la grupa mica un post....haidetzi sa il aplaudam,greseala mea mah....observatorule,n-am vazut k scria TURBO.......m-am gandit direct la Diesel;)

shantz 20-05-07 18:48

exista motor turbo fara intercooler ? bogdan , tre :rolleyes2

dragos2900 21-05-07 00:12

Quote:

Originally Posted by platon911 (Post 910786)
a mai facut si Dragos de la grupa mica un post....)

Am uitat ca la tine la tzara totul se rezuma la posturi.....ma scuzi ca am postat.....si ii rog pe cei cu posturi mai multe ca plancton sa posteze mai putin sa poata omu sa ii depaseasca la posturi...:lol:

tre 21-05-07 01:51

da shantsule, 1,5 dci de la reno de exemplu.

bogdan_wrc 21-05-07 08:36

turbo fara IC sunt cele de generatie veche, sau f veche. la VAG apar pe golf II :P :P.
da. sunt.
platoane, daca nu stii, ia o pauza! nu vezi ca esti cam luat la misto de subsemnatul (adica eu) si de dragos....si de altii... ?!

bogdan_wrc 21-05-07 08:38

gogu, ia da idei de modificat karturile. ca ma bate gandul serios sa imi degaj plusul de nervozitate de pe sosea intr-un spatiu inchis.... si as vrea sa iau in calcul si ceva modif. dar nu alezaj de piston. ci alte mici chestii. eu nu mai stiu, ca eram mic cand am facut karturi. ma bate gandul la un hoinda de 13-16-25 de cai. depinde de $$. lasanda filtru de aer si evacuare sport deoparate :))) aa...si cipul la karturi :P

feryboy 21-05-07 11:51

Quote:

Originally Posted by tre (Post 911513)
da shantsule, 1,5 dci de la reno de exemplu.

motorizarile de 65 de cai de 1,5 dci nu au intercooler
cele de 82 si 105 au

shantz 21-05-07 12:39

intercooleru' are acelasi rost ca un radiator ?
diferenta fiind marimea ?

platon911 21-05-07 12:53

da mey Shantzule...ti-l arat odata dak vrei........racirea aerului care intra in turbina,aeru rece e mai bogat in oxigen decat cel cald

shantz 21-05-07 13:31

pai stiu ma cum arata ;)
pai daca e acelasi lucru de ce are denumiri diferite ? :rolleyes2

All times are GMT +2. The time now is 12:28.

- Copyright 2026 4Tuning