![]() |
Lada vs. Dacia
Lasand deoparte po(penis)ritatea. Pentru "calitate" ce ati alege?
|
Re: Lada vs Dacia
dacia frate...caruta aia de lada e belea la casa omului, consuma si mult, e si cam lenta
|
cam cat consuma o lada?
stiu in principiu ca motoarele sunt slabe(bine..nici la dacie nu te dau pe spate), dar cineva care a avut dacie si lada a spus ca a doua e mai rezistenta (a facut crash test fara sa vrea). |
.....asa o fi?
|
Mergi si intreaba un mecanic cu experienta, unul care s-a bagat in amandoua si sub amandoua, multi ani la rand, ar fi singurul avizat sa-si dea cu parerea care e mai bine facuta.
|
as alege dacia
|
in primul rand ce dacia? daca va referiti la cele de sub 90 ... as alege dacia, daca va referiti la cele peste 2000, clar lada ;)
|
dacia berlina.
pe mine personal ma intereseaza pt ca am impresia ca la un pret de 1000 sau mai jos gasesc lada intr-o stare general mai buna decat dacia la acelasi pret. masina pare mai zdravana. tabla si caroseria ma intereseaza mai mult; o masina care sa reziste odata ce ai dat cat ai dat pe ea. dacia e mai cautata, deci mai calarita. ma gandeam ca daca ai norocul sa cumperi o lada de la un mos care a ingrijit-o, te alegi cu ceva pt 1000 cat ai dat. un prieten si-a vandut dacia (cv 4 trepte) cu 1000 si numai eu stiu cum umbla cu ea. plus ca rugina... |
depinde ce vrei sa faci cu ea
cauta de curiozitate filmuletze pe you tube, google video sau unde vrei tu cu... "lazi". nu cred ca pot fi comparate ca mashini. dacia are tractiune(deci trag rotile din fatza), pe cand lada are, sa ii zicem "propulsie" (RWD). daca vreo o masina de rupt, eu unu recomand lada, e mult mai fiabila atat ca tabla cat shi ca motor. eu am gasit o lada, completa+un motor bonus, la 10 mil (1.000 ron) si ma bate gandu sa o achizitionez. numai de bine (a se citi in semnatura ca am si o dacie din '82 cu care merg frecvent) |
da se mai gasesc piese de lada in romania,ma gandesc la o vechitura.?
|
6 Attachment(s)
piese in buc de ex se gasesc pe undeva pe langa piata Resita, in ghencea/obor/pantelimon. cam putine optiuni....avand in vedere ca piese de dacia gasesti la orice pas.
desi la cap piese e inferioara si consumul e cam mare (10-14l), daca ai cumparat-o in stare buna nu cre k vei avea probl cu ea. cateva poze (din Lada poate iesi ceva frumos): |
Quote:
|
am mers cu amandoua dintre ele si va zic sigur k dacia e mult mai "sportiva" k lada . dar k fiabilitate pe termen lung as zice lada .nu prea se strica bucsi pivotzii motoru tine mai mult k la dacia .acuma depinde ce faci cu ea
|
am shi eu o intrebare.......lada fiind cu tractz spate...are putere sa se inavarta?....macar pe ulei sau ploaie......?????
|
Aia de 1.6 tractiune spate tragea de manca pamantul.A avut tata una cand eram mic,nici nu se compara cu dacia 13xx plus ca are tractiune spate.La calitate sunt la fel,design ****,calitate ****,consuma cam la fel si cam atat zis in mare si direct.Lada are un plus la caroserie,e mai solida.
|
dacia pentru ca: arata mai bine,e mai ieftina si se tine bine si la motor.
|
Lada e tanc la tabla cari cu ea ......arcuri pe foi tractiune spate insa e lenta,vibreaza,consuma de te rupe Lada 1200 12% si Lada 1500 15% e direct proportional......Lada 1500 are 88cp deci face Dacia muchi.......
|
Lada 1500, carburator ozon II consum oras 11%, afara 7,2% cu o viteza medie de 100km/h iar la 160km/h consum 18%.
Masina a fost fabricata in 1980, foarte buna pentru offroad, dar si sosea, rezistenta mare in timp fata de Dacia, comoda atunci cand aduci mici modificari, cu o putere pe masura mai ales cand este incarcata la capacitate maxima. Are o putere deosebita in panta, practic nu retrogradezi in trepte inferioare, daca motorul are cei 80cp (toti). Net superioara Daciei! PS. Lada nu are foi de arc pe spate! Doar Moskviciul si Volga. Are arcuri standard cu telescoape inclinate pentru a se mentine bine in curbe. Optional pe spate se pot adauga si perne de aer. |
are un amic de al meu....Lada 1200 cu arcuri pe foi pe spate...io fi poos tacsu mare nujtiu.......la 160km\h atunci cand era buna nu!?!?!? si 18% consum....atata aveam cu un 320d din 2001 la 230km\h;)
|
Am crezut ca era standard cu foi de arc, caci nu am vazut nici una. Modificari se pot aduce atat la Lada cat si la Dacie.
160km/h a mers in 2002. Acum nu stiu daca prinde mai mult 130! Actualul proprietar a lasat-o sa cada tare.:sadblinky |
lada se invarte shi inca bine de tot, nu doar pe ulei sau ploaie ci pe asfaltul curat. daca o usurezi mult, mai ales pe spate(fara scaune shi cam tot ce poti arunca din ea) chiar face minuni (sper sa nu vina vreunu sa imi zica ca nu trage ca un urs sau cine shtie ce V8)
cocluzia, cu toate ca ma repet depinde ce vrei sa faci cu ea eu zic ca LADA rullez numai de bine |
Lada e fiat. Dacia mi se pare urata. Dak te uiti atent la o lada poti gasi unghiuri in care aduce a muscle car. Spatele la Dacie e cat de nashpa poate fi. Lada are design "italian", Dacia frantuzesc.
|
|
Dacia - pt ca sunt patriot:D
|
tot pe dacie m-as duce .. se gasesc piese:))
|
LADA :D ...mini muscle car :lol:
|
se fac glume multe la adresa la "DACIA" ... da` totushi .. da`o in mortii ei de lada :)) ne trebuie un pik de patriotism
|
decat o lada-la propiu si la figurat
mai bine o dacie |
lada este peste dacie , oricum sunt unele si unele:D
|
depinde ce model de lada
pt ca.....as alege dacia..cu toate ca lada este peste ea;) |
trebuia specificat ce lada, ce dacie, si in ce privinta facem comparatia.
asa...vorbim in 'ceata' |
este cam greu de ales ... daca ar fi sa merg zilnic cu una dintre ele as alege dacia ,daca ar fi sa merg pe distante scurte si tare ... as alege lada.
|
ma bag si eu in discutie "scuze" dar am avut de amandoua masinile
dacia e dacie shi basta dar am avut o lada 2104 combi carev a fost adusa din franta si era tapitata cu mocheta nu cu cauciuc cum sunt modelele estice pot sa spun cu mana pe inima ca am ramas mirat de ce puteam face cu ea poti face drift cu ea numa sa ai un pic de coi ca masina are din plin, cu privire la piese sunt pe toate gardurile (a se intelege pietele in care vin rusi si ucrainieni sa vanda)la preturi de rahat consumul e ok (pentru gama respectiva de masini)cu mentiunea ca daca o ia razna dacat sa chinui carburatorul vechi cu reglaje care nu reusesc(credema sunt mecanic)mai bine iei una noua in cutie de la rusi caci costa undeva pe la 100 euro si merge brici mecanica este slaba ca shi la dacie dar un set complect de bucsi costa vreo 150 ron si este complect adica fata ,spate stg ,dr probleme mai apar la cardan dar si acolo sunt piese ieftine in rest tabla ete tabla nu gluma dar si rugineste mai ales pe la incheieturi si aripile din fata:evil: |
salve baieti! Eu merg pe Lada....am o lada 1200 din 82 care pe care am reconditionat-o complet...motor pus la punct cat si tablarie...ce va pot spune(cu riscu de a fi contrazis)este ca inca mai poate 140...! punctele slabe la Lada sunt cutiile de viteza nu motorul...motorul are destui calutzi..1200 are 60 de calutzi( 44 kw)...1500 nu are 80..ci 75 cp...la 55 de kw. Un plus fata de dacie ar fi ca pot fi puse motoare de Lancia si de Fiat 124(chiar si de 124 spider) fara modificari majore...pt cei care vor cerculete sunt perfecte motorizarile...
alt plus fata de Dacie..merg puse jante destul de pretentioase datorita prinderii in 4 gauri...(4X100)..la dacie daca vrei sa-i pui niste jante mai sport...treb sa faci destule modificari . iar pt cunoscatori ..Volumexu merge pus pe motoru de Lada stock! Dacia merge...e a noastra...se infige...dar nu cred ca se compara. |
Quote:
si dupa parerea mea fuge mult mai tare k o dacie de aceeasi varsta are si cai mai multi si mult mai rezisenta eu am avut si dacie si lada si lada 1500 cu motorul original si carburator original consuma 10 in oras si fugea 170 si patina si a 3a pacat k atunci nu aveam camera k sa filmez dar au fost destui martori dar dak ai o lada cu carburator de dacie sii motorul in pioneze....nu ai ce sa ceri de la ea |
dak e vorba de modelele din anii 90' aleg cu ochii inchisi lada...tatal meu a avut lada ca prima masina si pot spune ca e o masina ff rezistenta..la tinichigerie..motor..pana si la interior este mai bine realizata...probleme nu a avut deloc cu dansa..in schimb cu o dacie tot de prin 90'..se intampla destul de des sa aiba vreo defectiune..fie ea cat de minora..
|
pff ce comparatie dacia cu lada , lada are motor in 2 axe cu came fiat ;) in timp ce dacia are... dacia nu prea are mai pe scurt , am avut ocazia sa vad o dacie foarte veche nu mai tin minte anul caroserie mult mai groasa si acoperita cu fludor ceva de genu era de fapt renault 100% si era mai buna dar nu se compara nici in ruptul capului cu lada avand in vedere ca ca masinile nu se mai fabrica de mult si traim in romania multe sunt uzate dar o lada reconditionata rezista mult mai mult decat o dacie reconditionata depinde si cine pune "mana" pe ea sa o faca :) depinde si de motorizare depinde de multe dar per total lada ii da clasa daciei , cat despre piese ca se gasesc si sunt mai ieftine nu stiu cine iese in avantaj ex: cineva cu o lada care schimba o piesa la 6 luni sau cineva cu o dacie care schimba la 2 luni asta ca exemplu... etc. lada trage trage chiar foarte bine lada are motorul care il avea fiatul 131 nu toti cunoasteti istoria anumitor marci dar motorul de pe 131 a fost foarte reusit ... etc. cam atat momentan numai bine tuturor :)
PS: sunt constient ca se va gasii cineva care sa ma contrazica dar tata a fost mecanic si a avut parte si de lada si de dacia si de 131 printre care a detinut cateva 131 si 2 dacii lada , a avut o lada cu motor de 1.3 la reparat si a mers cu ea ceva timp , asa ca nu vorbesc din auzite ;) |
Si eu am o Lada 2105 cu motor de 1.3l si o alfa 75 de 2.0l ts,cat despre italience ii adevarata zicala dar tot lada ramane prima iubire cu care mai circul si astazi si credeti-ma ca nu pot sa ma despart de ea,dacia sincer nu am avut dar am condus destule fiind electrician auto si oricine orice ar zice parerea mea este ca nu se pot compara deoarece pe lada pui o data mana pe cand la dacia de cel putin de trei ori ca sa ajungi la acelasi rezultat dar degeaba ca tot nu o sa mearga.Sa nu va suparati fani dacia.:D
-Lada 2105 1.3l 1984 64 cp -Alfa R. 75 2.0l ts 1989 148 cp si in cele din urma visul meu Dodge Charger 6.9l R/T big block 1969:D |
Am ales Dacia pentru ca e a noastra....
|
comparam dacia logan cu lada 1200? :D atunci iese castigator loganu , daca comparam dacia 1300 cu lada niva , lada castiga , dar daca se compara lada 1200 cu dacia 1300 ce cred ca e cel mai posibil atuunci votez cu lada ca de dacie nu mai vreau sa aud ...
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:37. |
- Copyright 2026 4Tuning