![]() |
anti picior-pe-frana-la-stop si lampa de ceata:)
lasand la o parte faptu ca freci franele degeaba, tinand piciorul pe ele in bucuresti, pe asfalt drept, rupii si ochii celui din spate.
cu lampa de ceata e si mai tare, 50% din incepeatori si femei:) o folosesc non stop, probabil explicatia fiind "de ce sa ne intre vreun dobitoc in spate, mai dine ii orbim PE TOTI". ce parere aveti? eu dau un flash doua, dar nu am vazut exemplar care sa priceapa "ce am cu el" asa ca ii suport un stop doo:( |
Re: anti picior-pe-frana-la-stop si lampa de ceata:)
In strainatate nu treci examenul de carnet daca nu tii piciorul pe frana la stop. Asa ca mai gandeste-te inainte sa dai flash-uri. ;)
Cat despre ceata aprinsa, sunt 100% de acord cu tine. Nici eu nu-i suport pe cei care merg cu ele aprinse, cand nu exista nici urma de ceata. Si nici atunci de multe ori nu e necesara aprinderea lor. |
problema cu pedala e discutabila... (vezi ce s-a spus mai sus despre examenul auto din afara)
cat despre partea cu stopurile de ceatza, sunt o gramada de imbecili care le aprind doar ca sa aprinda proiectoarele din fata ca e mai "cul" sa ai 4 faruri in loc de 2 ... acu vreo 3 saptamani m-am luat dupa un asemenea fenomen si i-am pus frana in fata si i-am aprins si eu stopul de ceata. la urmatorul stop tot el era cu gura mare ca el conduce cum vrea el... raspunsul meu a fost unul simplu "si eu la fel, asa ca nu ma stresa ca de ce ti-am pus frana brusca si ti-am aprins stopul de ceata". dupa asta a inchis geamul si a tacut. am observat treaba cu proiectoru de ceata foarte des la loganuri... si nu numai la femei si incepatori, ci la oameni in toata firea. e cumva butonul de proiector de ceata langa semnalizator si se apasa din greseala ? |
ceatza.... voi nu va ganditzi la un lucru... poate sunt ei in ceatza shi vor sa-shi limpezeasca creierashele.... :lol:
cu frana la stop.... da.... discutabil.... dar prin Bucureshti sunt multe denivelari, poate chiar un drum in panta un pic..... shi decat sa-l vad pe ala din fatza ca foarte frumos vine inapoi shi chiar ma loveshte (dupa care tot el ma intreaba ce-am de claxonez).... mai bine sa ma agaseze cu stopurile..... daca de frana de mana n-a auzit pana akuma..... :evil: |
Quote:
|
ONTOPIC: e bine sa tii pedala apasata pe frana cand stai la semafor chiar daca nu stai in panta, in caz ca vine un dobitoc din spate si iti trage una nu te duci in fata ca sa il lovesti si pe ala...
|
Cu frana nu am nici o problema... cel putin pe mine nu ma deranjeaza stopurile majoritatii masinilor...
Insa legat de lampa de ceata si proiectoare aprinse non stop pentru ca "da bine"... intr-adevar sunt foarte deranjante... si ar trebui sa priceapa cei care abuzezaza de asta, ca regula cu faruri aprinse ziua in afara localitatii se refera la faza de intalnire! nu la tot ce poate masina dpdv al iluminarii! |
Motivaţia ţinerii frânei apăsate a venit chiar cea care s-a scris mai sus: pt a nu-l lovi si pe cel din faţă in cazul unui accident. Asta din gura unui instructor auto.
Eu am montat pe maşină un dispozitiv electronic care-mi aprinde numai faza scurtă, fără nici un alt bec de pe maşină. Asta pentru a fi "în ton" cu legea. La 8 secunde după ce am pus contactul se aprinde faza scurtă. In cazul in care vreau să rămân numai pe poziţii, mut maneta pe "poziţii" şi gata. |
Quote:
apropo.. la unele masin poti aprinde proiectoarele fara sa fie aprins stopul de ceata ;);) piciorul pe frana il tin ocazional in funcite de drum panta/rampa sau atunci cand opresc la semafor si in oglinda vad o masina venind .. doar sa ma fac mai vizibil;) |
PS : nu-s analfabet doar am scris mesajul pe bucati si in graba ca aveam ceva de facut iar acum nu mai merge EDIT
:cry: |
Quote:
|
nu am nimic cu cei care merg cu faza scurta aprinsa sau DOAR cu proiectoarele :)
si eu merg cu faza scurta aprinsa in oras ziua... (nu m-a injurat nimeni pana acu pentru asta) problema mea e cu cei care au masini la care nu se pot aprinde separat proiectoarele si aprind si stopurile de ceata . @phlow... i-am franat pentru ca mergea si neregulat... ba accelera, ba frana bursc... initial am zis ca e beat. |
atunci te rog sa imi scuzi postul referitor la tine.. intradevar mai sunt si d`astia..
|
no offence taken ... stai linistit
on topic: ma lamureste si pe mine cineva la faza de la loganuri cu butonu ala? se poate apasa accidental ? |
1 Attachment(s)
Quote:
|
Sunt pro in ceea ce priveste tinerea pedalei de frana la stop. Cat despre proiectoare, multi idioti cu lampa de ceata aprinsa, nici unul nu pricepe cand ii faci semn despre ce e vb, iar despre proiectoare, consider ca deranjante sunt cele cu xenon care sunt aprinse doar ca sa fie ei mai "cul" . Recunosc ca si eu merg cu proiectoarele aprinse in afara localitatii dar doar sa ma fac mai vizibil, avand in vedere ca proiectoarele mele sunt cam chioare si nu bat 2 metri in fata :oops:
|
Quote:
Asta e ideea multor "soferi": sa fie mai "cul". indiferent daca jeneaza si pe altii. Si aici cred ca se incadreaza si becurile si proiectoarele "no name" de 15000 W care bat aiurea si orbesc pe cei din sens invers. |
Quote:
Quote:
|
1. nu exista masina la care sa nu poti aprinde proiectoarele fara sa aprinzi ceata.
2. tineti piciorul pe frana la stop, si schimbati garnituri+pompa de frana cat mai des;). problema e ca de la passat in sus, lampile de frana sunt obritoare(probabil facute pt orase unde nu te chiorasti ca la noi) 3. cutia automata poate fi scoasa din D la stop. motivul? vezi pct 1 |
Pai s-or aprinde accidental, dar nu e martor pe bord? sa vezi ca ai "accidentat" proiectoarele si sa le stingi cand nu-s necesare? :)[/QUOTE]
Ai "accidentat" proiectoarele...:lol: esti tare. Sunt multi care nu vad ditamai masina care circula pe banda pe care vor ei sa intre (direct si fara semnal de multe ori), dar sa mai vada si martorul in bord? :lol: |
Quote:
fi mai expicit te rog. deci.. exista masina la care sa poti sa aprinzi proiectoarele fara sa aprinzi ceata? / sau / nu exista masina la care sa poti sa aprinzi proiectoarele fara sa aprinzi ceata? |
nici una nici alta. cred ca a vrut sa zica:
"nu exista masina la care sa nu poti aprinde separat proiectoarele si lampa de ceatza" (echivalentu la prima ta fraza) |
Chiar deranjanta faza cu frana.Cum sa o apesi daca vrei sa stea masina pe loc ?! :shock: Eu cred ca si daca mergi in linie dreapta si nu franezi foarte tare ar trebui sa folosesti frana de mana,nu pedala.Nu de alta,dar deranjezi pupilele unora dintre participantii la trafic.
Esti chiar prea bland cu flash-urile...ar trebui sa te dai jos la ei si sa-i invezi minte ! :x |
Quote:
PS: lol Race |
Quote:
|
piciorul pe frana la stop nu e de inteles...mai ales noaptea lumina este foarte deranjanta pentru cei din spate...s-a inventat si frana de mana la masini.
farurile de ceata ... in alte tari se dau amenzi grave daca circuli cu ele cand nu e cazul...oricum pe mine nu ma deranjeaza asa mult...dar cand intervine si stopul de ceata aici se aplica metoda : te bagi frumos in fata lui pui si tu ceata si iti vezi de drum :) asta asa ca poate poate se prinde si nu mai misca de toate butoanele alea de la lumini <ca oricum nu stie ce face fiecare> data viitoare cand pleaca cu masina |
esti praf omule,frana o folosesti de cate ori crezi ca e cazul,la semafor e normal sa fie folosita,daca te deranjeaza foloseste precum fetitzele niste ochelari de soare sau fa un control la medic,poate ai probleme cu ochii.trage u frana de mana la fiecare stationare de max 1-2 min si intr-o zi o sa te intrebi de ce nu mai merge.frana de mana de foloseste doar la parcarea masini si poate la plecarea in rampa
|
"esti praf omule" foarte inteligenta expresia
intradevar asta se foloseste in orice dezbatere cand incepi sa iti exprimi parerea. sofer pe duba cumva sau pe papuc??? nu imi dau seama. |
ontopic: in primul rand cred ca este normal sa tii frana la stop. iti mai vine vre-un incepator sa femeie din spate si cum ne cum te trosneste... si decat sa-mi ciuntesc si bara din fatza mai bine tin frana. Mai sunt acele specimene care nu tin frana la stop si nu-si dau seama ca aluneca. :| ... Mi s-a intamplat sa ma trosneasca un Q7 in spate k a uitat prostul sa tina frana (masina lui fiind automata - daca tot nu vrei sa tii frana.. scoate-o de pe D )... cat despre strainatate... pana si in egipt se tine frana.. si in haosul din cairo se descurca mult mai bine ca noi.
|
Quote:
|
Quote:
nu mai imi aduc bine aminte ca nu folosesc ca nu mai am proiectore la masina:sad: :sad: |
inseamna ca e plin bucurestiu de ratati :D
oricum dubioasa treaba, ar fi trebuit sa faca si ei ca la celelalte masini buton separat. eu la punto am buton in consola separat si nu il poti aprinde accidental sau din prostie decat daca esti rau-voitor. |
Cat de panicat trebuie sa fii sa tii piciorul pe frana cand masina e OPRITA "in caz ca intra cineva in mine" ?? :lol: Da-o incolo, daca te gandesti asa... nu mai ies cu masina ca poate fac accident, sta bine in garaj, e o masura de protectie 99,9%. 0,1% este cazul in care se darama garajul peste masina :lol:
Stiu cazuri destul de grave de loviri in spate la semafor si masina nu s-a dus peste cea din fata. In mine de exemplu a intrat un matiz si nu cred ca m-a miscat mai mult de 10-15 cm. Daca e franata oricum pagubele sunt mai mari in caz ca intra un viteaz in tine. |
Păi dacă o fi intrat cu 10 km/h normal că nu te-a mişcat prea mult. Ia gândeşte-te dacă-l lasă pe unu' frânele la 50-60 km/h şi intră in tine. Văd că tu preferi să repari şi faţa maşinii după un astfel de accident.
|
adiv, eu am masina stramba tocmai la modul asta: fata / spate ca nu am tinut piciorul pe frana si a intrat un meserias in mine cu vreo 40-50 km/h. Daca eram cu ea infranata, poate nu mai trebuia sa repar si fata...nu? Nici eu nu tin piciorul pe frana la semafor, dar din lene...
|
Sau poate ca daca aveai piciorul pe frana aveai masina facuta Hatchback si aveai mai mult de reparat la spate...si socul impactului era mai mare asa ca si gatul tau avea mai mult de suferit (nu cred ca avem toti pe masini tetiere active)
si eu sunt de aceeasi parere ca daca pleci panicat de acasa...daca se intampla nu stiu ce... ca daca intra unu in mine ...mai bine nu mai pleci sofatul e o placere...chiar daca cei din jurul tau il vad ca un teren de razboi(mai ales traficul din BUC)tot trebuie sa te bucuri de el |
Nu a zis nimeni nimic de a pleca panicat de-acasă, dar deh, aşa e românul... dacă mă înţep cu un ac, până la prieteni se aude că sunt deja pe moarte din cauza asta. Şi tot ca tot românul o vedeţi şi voi acum: să vă fie numai vouă bine, nu şi celor din faţa voastră. Dacă ai ţine piciorul pe frână poate ai salva viaţa vreunui copil aflat pe scaunul din spate al maşinii din faţa ta, nerupându-i gâtul. Ştiu, e greu să te gândeşti şi la alţii, dar dacă am face-o cu toţii să vedeţi ce bine s-ar circula in România.
|
si eu ma gandesc la altii...ma gandesc la cel din spate sa nu ii rup ochii cu franele mele (asta doar noaptea) ca daca a fost baiat bun si nu m_a lovit si tot nu mi_a omorat copilul de pe bancheta din spate...macar atata lucru sa fac si eu pt el
|
Nu de puţine ori nu depinde de cel de la volan. Defecte ale maşinii pot apare oricând şi la orice maşină şi nu toţi reacţionează (frâna de mână, ocolit), se mai şi sperie şi o ţin tot drept.
|
hai ca o cam dati in sf-uri... care sunt sansele ca la o coloana de masini aflate la stop sa vina un dobitoc care sa te loveasca atat de tare incat sa lovesti si masina din fata... cel mai bine daca tot e vorba ti piciorul deasupra pedalei de frana si cand auzi bang apesi si pedala :))
prin cj nu prea am intalnit masini cu lampile de ceata aprinse... sau poate nu m-au deranjat... mult mai mult ma deranjeaza farurile care se mai intampla sa imi bata exact in oglinzile laterale si sa ma orbeasca.. chiar de aceea obisnuiesc ca in zonele unde stau mult la stop sa circul doar cu proiectoarele de ceata (se afla mult mai jos si nici nu sunt asa de puternice, deci nu orbesc pe nimeni) |
| All times are GMT +2. The time now is 20:46. |
- Copyright 2026 4Tuning