![]() |
Are ceva daca tin mana pe schimbator cand conduc ???
dupa nspe mii de certuri cu taicameu ca tin mana pe schimbator cand conduc am zis sa va intreb si pe voi....are ceva ?:rolleyes2
|
Re: Are ceva daca tin mana pe schimbator cand conduc ???
pai ce sa aiba conduci cum te simti mai bine nu stiu daca stau bine sa ma gandesc ce faci cu2 maini pe volan la o viteza sa zicem maxim 90 si hai mai sus de 90 poate mai pui 2 maini pe volan dar nu vad care e problema daca mergi cu mana pe schimbator in caz de ceva reactia de a trage frana de mana e mai mare si scoaterea din viteaza .
|
eu ma refer la cutia de viteze......
|
Quote:
Vei uza,ceva mai mult maciulia schimbatorului...nimic in plus. |
In cartea tehnica a Octaviei parca vazusem ceva de genul asta... nu mai stiu exact explicatia... dar ideea era ca nu e recomandat sa sprijini mana pe schimbator.
|
Quote:
|
Quote:
|
Asta cu intratul intr-o alta treapta mai greu. Cred ca tatalui lui ii este frica sa nu cumva sa nu manevreze bine volanul cu o singura mana. In orice caz sfatul meu este sa iei virajele cu ambele maini si sa nu te rupi in figuri cum fac unii ca nu castigi nimic.
|
Pune mana frumos pe schimbator lasa scaunul mai pe spate si cealalta mana pe volan sa il enervezi si mai rau pe taicatu.
la mersul prin oras chiar e folositor .... ai o viteza de reactie mai mare la o eventuala frana de motor sau un demaraj mai vioi . in afara orasului la viteze de peste 90 sa zicem ca nu are rost despre uzura eu nu am auzit nimic pana acum |
asa conduc in afara...in oras imi dau spatarul mai in fata...
|
sa inteleg ca voi serpentinele le luati cu 1 mana pe volan?..:)) interesant pct de vedere.. totusi eu nu imi pot imagina cum poti sa stai permanent cu mana pe schimbator.. mai ales ca pt o pozitie corecta la volan si pt a nu sta cocosat nu vad cum te-ai putea rezema cu mana de schimbator.. in ceea ce priveste uzura maciuliei s-ar putea sa existe pt ca are un joc si tija aia .. dar daca tu te simti bine.. :D
|
ps: cati din soferi au reactie sa zicem la un derapaj sau eventual o franare brusca sa faca frana de motor de exemplu retrogradand?? hai sa fim seriosi..:))))
|
E chiar foarte bine sa conduci cu o mana.Nu-i lua in seama pe cei care-ti spun ca se tin doua maini pe volan,schimbi cand/daca ai nevoie,apoi pui iar doua maini pe volan,sunt superstitii.Eu iti recomand o nuca prinsa pe volan in genul cum au soferii de rabe,ajuta extraordinar la curbe mai stranse luate cu o singura mana.
|
Nu degeaba iti spune la scoala sa conduci cu 2 maini pe volan.Daca ii asculti pe cei cu creierul cat o "nuca" de pus pe volan o sa ajungi sa conduci cu picioarele.Stai sa te loveasca unu din fata usor si sa ai doar o mana pe volan sa vezi ce gust bun are bucata aia de plastic.
|
intrebarea thread-ului era " daca este bine sa se sprijine de schimbator".. nu daca e bine sau nu cu 2 maini pe volan... care ultima dilema oricum e subiectiva.. pt ca oricum nu stai in permanenta cu mainile pe volan.. doar in anumite situatii conjunturi ( la 240 pe autobahn nu cred eu ca e recomandat sa conduci cu 1 mana.. sau o fi cine stie ..?! ) ..
|
si eu in oras in general conduc asa.. nu mai trebuie sa tot plimbi mana in sus si in jos... atata timp cat nu tragi de el si o ti doar simbollic si nu tragi sa vezi care e mai tare... nu cred ca are nimic.. dar in afara totusi ar fi mai recomandat sa ti si cealalta mana pe volan
|
il uzezi.. pui mana pe el knd schimbi vitezele si atat..
se face joc in articulatia lui..si dupa aia nu mai intra la fel de usor( in timp) |
Quote:
ps. caz real ps2. in astfel de cazuri se poate conduce cu genunchiul. ;) |
teoretic poti sa conduci si cu organul genital posibilitati exista.. vorbeam de cum e indicat nu de cum "nu trebuie" :)))))
|
Quote:
Sa nu exageram. Daca ai fi condus pe pista sau autobahn,ai fi inteles ce am zis. ;) Tinutul mainii drepte (sau stingi ,in functie de partea pe care este "ghidonul") pe schimbator ,are efectul razelor lunii asupra ghioceilor.Discutia devine penibila. ps.cine stie ,poate conduce leger in conditii de nevoie cu genunchiul pe "ghidon"si miini libere ,chiar la viteze superioare. |
"cine stie poate conduce si cu .." .. uite d'aia se intampla atatea accidente.. ca sunt din ce in ce mai multi care se cred zei la volan si merg pe idea ca daca esti stapan pe masina poti sa mergi cu 250 si prin oras.. intr-adevar.. nu crezi ca e diferenta insesizabila intre "cine stie " si " s-a intamplat accidentul"..?..am condus si eu cu un genunchi,doi dar asta nu inseamna ca asa trebuie..
ps: am mers pe autobahn-uri cred ca lejer cateva zeci de mii dar nu poti sa ma contrazici atunci cand zic ca la viteze de 200 nu iti trebuie atentie sporita.. in fine polemizam pana la anu' asa.. ;) mi-am exprimat parerea si punct |
Quote:
|
Quote:
Tinind cont de faptul ca facea transport persoane, in trafic intens de oras,un asemenea stil este pur si simplu iresponsabil. |
Quote:
referitor la frana de motor , de ceva timp am inceput sa o folosesc mai tot timpul , este foarte utila chiar si atunci cand nu este o situatie de urgenta...dar , de exemplu , acum 2 seri mi'a taiat fata un taximetrist idiot , si din reflex am facut frana de motor si am reusit sa il evit pe bolovan... deci , important este cum se simte fiecare bine si cum isi formeaza anumite reflexe , zic eu...+ ca e mai comod sa conduci cu o mana... |
la taximetristul ala problema era de lipsa de creier.daca esti singur in masina faci ce vrei dar cand mai ai pe cineva automat devii direct raspunzator de vietile lor asa ca...... omu era bou si sunt ferm convins ca el credea ca e COOL :)
|
Nu e nici o problema conduci cum te simit tu mai lejer..eventual incerca sa cumperi o cotiera ca sa nu mai ai probleme
|
baga fundu-n scaun spatele lipeste-l de spatar si pune painile pe volan daca vrei sa conduci si sa simti masina
daca vrei sa aspiri gagicute totu pe cotiera muzica in blana geamurile deschise si nu uita de ochelarii de soare:)) |
mai nush io daca tin ambele maini pe volan merg in zig-zag nush dc....si in bucuresti ca sa mergi ambele maini pe volan e posibil doar intre orele...22 si 6 ca una 2 hop treapta 1 hop treapta 2 hop te opresti...
si sa raspund la intrebare NU ARE NIMIC...adica il enervezi pe batranu tau!!! |
Quote:
|
si eu conduc la fel si nu cred ca se poate altfel sa conduci in bucuresti cu conditia sa ai una cu schimbator automat sau sa disturgi motorul
|
nu cred ca are nimic... stau de obicei cu mainile pe volan dar mai uit una si pe schimbator :))) atata sa nu te uiti la el cand schimbi ca noobii :))) il stiu p eunu care se uita la schimbator :)) i-am zis sa si-l ia acas sa si-l puna pe birou sa doarma cu el in pat ca poate asa nu se mai uita
|
faza cu uitatul la schimbator am patit-o si eu cand faceam scoala de soferi in primele sedinte :))))))
|
in oras in trafic e mai bine sa tii o mana pe schimbator fiindca iti paralizeaza mana de la atatea "drumuri" de la volan la schimbator dar in general este bine sa tii amandoua mainile pe volan... nu de altceva dar cu toate servodirectiile din lume daca dai peste o groapa sau ceva cu roata nici mama directiilor asistate nu te tin pe drum daca ai viteza maricica...
oricum depinde si de tine ca sofer... pana la urma da-i dreptate pana tace... pe urma o sa ii treaca :)) |
hehehe...azi mi-am luat cotiera...asa k nu mai o tin p schimbator :P
|
cam tot aia e...
asa cum spuneau si alti forumisti, nu e nici o problema in oras, la viteze relativ mici. da la 160-180 sau mai mult daca ai luat o denivelare si da din fund masina sau altceva nu te vad prea bine cu o mana... |
Am auzit dar nu stiu sa argumentez suficient de bine ca se uzeaza discul de ambreiaj daca exercitezi presiune pe nuca schimbatorului..... Si eu obisnuiesc sa conduc asa de multe ori si mana dreapta pe volan mi se pare foarte incomoda si daca conduc numai cu o mana, stanga mi se pare mult mai precisa si mai naturala ca dreapta. Totusi un condus responsabil implica foosirea ambelor maini. Cat despre frana de motor .... am citit mai inainte ... folosirea ei in situatii de urgenta este o prostie pe care culmea ... cei de la scolile de pilotaj o propovaduiesc cu ignoranta idiotului. Oamenii buni ... daca aveti ABS (cu atat mai mult daca aveti ESP) folositi frana de picior .... Va garantez ca iese cu scart folosirea "eficienta" a franei de motor iar pierderea aderentei in conditii precare de aderenta este iminenta. Daca aveti Dacie .... da ... s-ar putea sa fie mai utila ... dar cati dintre noi mai au Dacie sau masina fara ABS . Daca faceti un munte si sunt serpentine multe si nu vreti sa topiti discurile la coborare ... da ... folositi frana de motor ... sau oriunde este cazul ... dar nu in situatii de urgenta.
|
Quote:
Te referi la scoli de pilotaj sau de soferi,deoarece sint doua lucruri diverse si oricum, cei ce explicau asa ceva au ars mai multa benzina decit tine. Levierul de comanda schimbator, nu are nici in clin nici in mineca cu discul de ambreiaj. Frina de motor este eficienta chiar si in situatia frinarii de urgenta pina la o anumita limita ,chiar daca ai ABS,ESP,ASR si alte sisteme complicate. Daca ai carnet ar trebui sa stii ca la orice frinare se apasa prima data frina si abia apoi ambreiajul,timpul dintre cele doua fiind in functie de circumstante. Pilotii frineaza cu motorul retrogradind in treptele de viteze ,in acelasi timp cu frina de serviciu.Oare sint mai fraieri si prost pregatiti decit un cutarica ce "se da pe net" si NFS ? |
turbojack hai sa nu fim chiar asa rai, si-a dat si omul cu parerea...nu a facut nimic rau...
|
Quote:
|
stiu si am citit multe posturi interesante de ale tale (tot respectul) dar eu ma refeream ca nu e o solutie sa ii batjocorim. mai bine ii contrazicem si le spunem de ce nu e bine. se discuta undeva pe forum parca ca ar fi bine ca la un sign in sa se faca si un test de cunostinte minime....ce bine ar fi daca s-ar pune in practica:rolleyes2
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:16. |
- Copyright 2026 4Tuning