![]() |
Espero 1.5 vs 1.8
Salut,
Stie cineva care motor este mai bun, mai fiabil si poate fi modificat (tunat)mai usor pt espero, 1.6 sau 1.8? Daca stiti si ce probleme majore au cele doua motoare m-ar ajuta mai mult. Va multumesc mult! |
Re: espero 1.6 vs 1.8
Pai eu zic ca cel de 1.8 ca este mai mare... tu ce zici ? :) Fiabile sunt amandoua.
|
espero de 1.6 nici nu exista....:d...poate de 1.5 iar eu zic ca cel de 1.5 e mult mai fiabil si mai performant decat pe 1.8, cel de 1.5 in primul rand este cu 16v DOHC [e cand cel de 1.8 e cu 8 valve OHC...
|
ai dreptate..mea cupla....1.5 - 16v.....dar se mai poate face ceva pt ai creste puterea?
|
dar nu exista si cel de 1.8 16v? care au baza motoarelor de opel de 1.8 16v? de 115 cp ?
|
Pentru 1,5 :)
|
pe espero nu a fost decat 1.5 16v , 1.8 8v OHC si 2.0 8v OHC....atat!si cele de 1.8 si 2.0 sunt copiate dupa cele de kadett gsi dar sunt mai slabe(nu stiu exact cu cat)
|
si eu stiam la fel ca exista si 1.8 16v pe espero ...
|
1.5 e praf...e exact ce se gaseste pe executive acum! 1.8 si 2.0 sunt fabricate sub licenta GM (general Motors) garantate 1.000.000 km sunt motorare OHC ( cu o singura axa ) care consuma mai putin si dezvolta putere mai mare! in schimb 1.5 intradevar are 2 putin de putere , dar sunt insesizabile pe espero pt k e o masina grea de 1635 kg , si dupa cum spune si in cartea tehnica espero 1.5 90 cp , iar 1.8 95 cp...acum faceti voi diferenta asta care e logica !!! are 2 axe consuma mai mult pt greutatea masinii e aceeasi ,iar daca are o axa consuma mai putin , iar puterea e ceva mai mare!
|
Quote:
|
salut.De 1 luna incoace ma bate gandu sa imi iau un espero.Nu stiu ce motor sa aibe? ,de 1,5 sau 1,8?Eu stiu ca cel de 1.5 consuma mult mai putin chiarr daca este 16v dohc.Voi ce ziceti?care este mai fiabil?Ce defectiuni pot intampina?Intretinerea cum este?consumul este chiar sub la 6 la drum intins?Masina trage bine?Va rog sa oferiti cat mai multe informatii puteti,sper sa fie numai de bine pentru ca sunt foarte hotarat sa imi iau espero!raport:pret/dotari/intretinere/consum/aspect/confort/imagine foarte bun.
|
Re: espero 1.5 vs 1.8
Omule, tu chiar nu ai citit nimic din ce au scris baietii mai sus?
|
salut io am un espero de 1.5 si este prea bun...am dat fum celor cu 1.8!!!app espero are o tona patru sute si ceva nu cum zice cel de sus...e mult mai bun!!!
|
Quote:
|
Cu toate ca nu ma prea pricep la espero am ceva de zis si anume: electric_style...nu stiu de ce te iei tu de danutz si ii spui ca 1.8 e mai bun decat 1.5 si ca le-ai dat mult fum altora cand tu ai motor de 1.8 de opel si ceilalti vorbeau de 1.8 de espero (din cate stiu nu este acelasi lucru deloc)?! Poate ca motorul pe care il ai tu o fi mai bun decat 1.5-ul dar daca nu ai 1.8 de espero nu ai de ce sa te contrazici.
|
Quote:
1635 zici si e 1630 si te referi la masa total maxim autorizata |
scz ca ma bag...dar daca ai 1.8 115 cp, atunci ai modelul ala de motor ecotec, 1.8 16v - 115 cp de opel. e normal sa dai fum motoarelor de 1.5 16v ...chiar si de 1.8 8v ... ;) si sunt aproape sigur ca si celor de 2.0 8v
|
Quote:
Si sunt mult mai multe de spus... |
Scz ca ma bag, dar din cate stiu eu Espero a fost doar non-euro!
|
frate intereseazate ca alea din germania sunt euro 2 ;)alea din coreea si romania sunt non euro!!!!
|
Vrei sa spui ca sunt fabricate in Germania? Poate vroiai sa zici ca in Korea si Polonia! In Romania nici macar nu s-au fabricat! Mai intereseaza-te tu si pe urma vb !
|
:)))cum zici tu!!!:-P
o sa-ti fac o poza cu actele unde scrie euro 2 ;)...si mai vb dupa;) |
Mai baieti ! De ce va certati voi pe aici ... ca observ ca mai toti va dati cu parerea doar asa ... din auzite !
Eu pot sa va spun niste amanunte, tinand cont ca masina mea a fost 1,5 16V, made in Korea ! Deci, motorul de 1,5 16v este un motor f. bun, cu siguranta mult mai bun decat cel de 1.8; electric style : nu te contrazice nimeni ca dai fum, dar dai cu 1.8 16v ceea ce e o mare diferenta; pot sa spun si eu ca masina trage mult mai bine decat un 1,8 8v, din punctul meu de vedere consumul este rezonabil, nu faci nici-o economie avand 1,5 16v dar nici nu e vreun V8 ! Greutatea masinii este 1160 kg, adica destul de putin pt clasa din care face parte, iar legat de catalizator, Espero 1,5 16v, made in Korea, NU A AVUT CATALIZATOR ... EVER !!! |
Quote:
|
Good work Esperache...Asa ziceam si eu, dar nu...Batman, Batman! =))
|
va certati degeaba,care lu' care da fum,care consuma mai mult si asa mai departe.Eu am un espero de 1,8 si la capitolu viteza nu ma dau pe nici o salupa de 1,5 16v,dar noi romani avem o vorba sa nu o uitam: "Tiganu isi lauda ciocanu"
|
:)))))))))))))))))))))))))))
Esti de vis ......... !!!!!!!! :)))))))))) |
Dar despre motorul de 2.0 8V ce stiti? Ca am inteles ca au fost si astfel de motoare puse pe espero.
|
da ai dreptate astfel de motoare sunt puse pe espero din fabrica, au in jur de 105 cai(sper sa nu gresesc),sunt dotate cu airbag pentru sofer si insertii de lemn din cate am vazut.
|
Bun, dar as fi vrut mai multe detalii despre fiabilitatea lor, despre consumul lor. Puterea o stiam. Daca se poate o comparatie intre 1.5, 1.8 si 2.0. Multumesc.
|
Quote:
|
va rog frumos, mutati conversatia pe Club Espero!
|
Am inteles.....voi pune acolo intrebarea.
|
Scuzele mele KTL-ule. Din neatentie am crezut ca sunteti pe topicul unui user care isi prezinta masina. Puteti continua discutia fara nicio problema. Iertare inca o data!!!
|
Nu e cu suparare Snapy. Deci astept detalii daca stiti :lol:.
|
Dar incerc sa spun acum:
1.se spunea ceva de versiunea de 2.0 l-cred ca au fost dotate si cu piele si incalzire in scaune. 2.Din research-ul care l-am facut eu singura problema care ar fi la modelul 1.5 dohc ar fi distributia-daca nu e schimbata la timp apar probleme mari, in rest motoare foarte fiabile(am vazut si mers cu model la 450.000 km fara reparatii motor) |
Acele Espero cu motor de 2.0L sunt rare cel putin la noi in tara nu prea vezi, iar din cate stiam espero cu motor de 1.5 DOHC, dupa anul 1997 au euro 2 la fel si de 1.8 la fel si Cielo !
Comparatie intre 1.5 si 1.8 nu este mare diferenta, nu am mers cu unul de 1.5 ca sa spun o diferenta la putere, in afara de motor nu are nimic schimbat deci confortul este acelasi, iar ca si consum a mea fiind de 1.8 haleste in oras, bara la bara in cea mai mare aglomeratie in jur de 11 fara ac ! Iar ce am auzit de cel de 1.5 este cam grea caroseria pt motorul acela. Tipuri motorizare Daewoo Espero: Motor de : 1.5 - 55kw;75 CP 1.5 - 65kw;88 CP 1.5 16v (cod motor a15mf) - 66kw;90 cp 1.8 (cod motor c18le)- 66kw;90 CP 1.8 - 70kw;95 CP 2.0 (cod motor c20le)- 77kw;105 CP 2.0 - 81kw;110 CP 2.0 - 74kw;101 CP Bafta.... |
cum mama naibi o consuma bara la bara in aglomeratia cea mai mare in oras 11?cind chiar producatorul zice 11,8 in oras in conditii optime.
|
Am spus in jur de 11, nu am spus 11 batut in cuie, cel putin iarna asta am scos-o in consum de peste 12 caci consuma mult pana se incalzeste...mi-a luat vreo 12.5 maxim !
Iar vara un mers mai moderat, nici alergata dar nici sa dorm pe mine si imi consuma maxim 11.5 ! |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:37. |
- Copyright 2026 4Tuning