![]() |
Fericitul posesor al unui Eclipse GSX!
Salut baieti!
Va scriu aceste randuri plin de entuziasm pentru ca, in sfarsit, imi traiesc visul! Povestea sta in felul urmator: in urma cu vreo 3 ani, intr-un orasel mic din Transilvania, de unde se trage soata, am vazut o super masina care mi-a luat ochii....nu stiam ce marca este, nu stiam motorizare, nu stiam nimic....doar aspectul exterior m-a impresionat.....timp de 3 ani, am tot vazut masina parcata, necirculata, prafuita, vai de ea..... ....in urma cu vreo luna, am vazut masina cu afis in geam "de vanzare".....nu am mai stat pe ganduri, si m-am interesat.......astfel, masina apartine unei cunostiinte de familie.....a fost adusa acum 5 ani de ginerele batranului si lasata aici....batranul a folosit-o rar, "pe la nunti sa se dea mare", in rest, "e joasa si prea nervoasa"....:D:D....dupa nenumarate discutii "gineriumiu o vinde, gineriumiu nu o mai vinde", miercuri masina va fi pe platforma si va merge direct in service, in posesia mea...:D:D:D.... Detalii tehnice: Mitsubishi Eclipse GSX - 1999 - 10th Anniversary Edition :D:D Motor 4g63 turbo, 2000cm3, 4 cilindri, 210 Cp Transmisie manuala 5 trepte, 4x4 permanent Kilometraj : 98.000 mile, aprox 150.000km REALI..:lol::lol: Interior piele neagra, impecabil, necesita curatare... Jante R18, culoare rosie...discuri fata spate ventilate, perforate si cu striatii pe ele(nu stiu cum se numesc), etrieri cu 2 pistonase(echipare standard):D Altele: Masina va ramane inmatriculata pe State, urmand sa primesc anual cartea verde.....masina per total este o adevarata bijuterie, ce are nevoie de o reconditionare atenta... Urmeaza sa: revopsire totala, verificare tehnica temeinica, curatare motor, turbina, sistem franare.....cu alte cuvinte, masina va redeveni ceea ce era cand a iesit pe poarta fabricii....intrucat mai detin alte 2 autoturisme, "Mitza" va circula numai din primavara pana in toamna....iarna va hiberna in garaj.....am uitat sa mentionez pretul....4000 euro....:D:D.... Urmeaza sa revin joi cu poze asa cum este ea acum... Va rog pe aceasta cale sa ma sprijiniti cu sfaturi despre ce as putea modifica la ea.....trebuie sa stiti ca nu doresc sa ma dau cu ea la curse, nu vreau sa scot 500 de cai din motorul ala, nu vreau full-tuning.....am in cap.....set nou de jante, evacuare cu o finala cu sunet dragut, retapitare interior in crem sau visiniu, xenon...un sunet dragut in interior.... O zi faina!!! |
Re: Fericitul posesor al unui Eclipse GSX!
Felicitari, din ce ne-ai descris mai sus ai o masina de invidiat :) si foarte rara pe la noi. Sa o conduci cu placere.
Acum da-ne motiv sa te invidiem si mai tare .... POZE POZE :))) |
Quote:
|
6 Attachment(s)
si pozele....facute in graba....
astept sfaturi...:) am ceva de bibilit la ea.....dar per ansamblu.....e o adevarata bijuterie:D:D |
Sa o conduci cu placere , am vazut ca mi`ai scris , multumesc frumos ! Suntem PREAFERICITII posesori de mitsubishi eclipse,pe piata din germania nu am gasit nici un gst sau gsx, am ramas pe gs dar am gasit model la un an dragut 99` restu erau numai 96-97 cu 420a motor, bleach, ai grija de tine si bucura`te responsabil de masina la fel cum se va bucura si ea de tine !
|
Speechless ....
|
Superba masina, mai ales cu motorizarea care o are. Si un model rar pe deasupra. Pot sa zic ca Eclipse-ul din aceasta generatie mi-a placut din copilarie...Tot respectul si sa o stapanesti sanatos. :-)
|
Bun...avem ceva de lucru.....dupa o verificare sumara a starii tehnice, am ajuns la concluzia ca este o masina neslefuita....stata si neintretinuta de nenea care a avut-o.....asadar......
-piese pentru mecanica gasesc in tara la preturi acceptabile???...un link, un contact ceva daca aveti..... -intentionez sa dau toata mecanica jos, sa sablez piesele pe care s-a depus rugina, sa curat tot subsolul masinii si sa-l tratez cu ce trebuie....nu sunt probleme, dar nu imi place cum arata... -urmeaza remontarea cu destule piese ce trebuiesc schimbate..... -motorul:....curatare, schimbat toate furtunele, vopsit lacasul motor, curatat turbo, tot, tot... -interior....curatare mocheta, scaunele si fetele de usi sunt in stare foarte buna... -vopsire integrala + jante si cauciucuri....jante pe 18, gume 225/40/r18.... E un pic de munca si investitie....dar la final va fi tipla masina....in vara va invit pe la Brasov.....:)) Astept sfaturi de la voi, propuneri si contacte... |
dsmtuners.com , streettunemotorsport.com , extremepsi.com , built4g63.com ... spor la cumparaturi :). user-ul dan_eclipse4g63t are foarte multe cunostinte in privinta modelului cat si a motorizarii.
Bafta! |
Quote:
Una peste alta , masina e super, si multi si-o doresc/ doream! Sa te bucuri de ea si sa faci tot ce iti propui la ea, cu grija si cu cap! Cum spunea si un coleg de al nostr de forum, poti vb linistit cu Dan. Chiar stie omul cu ce se mananca si nu e cu sf uri. Bafta multa! |
Quote:
Recomand cu incredere, de mai bine de un an i-au piese din state prin intermediul domnului Daniel (magnex265). O seara buna! |
1 Attachment(s)
in acest caz...fa-mi o oferta la lista pe care o atasez si discutam...
|
Quote:
|
Quote:
Poti gasi toata lista aceea, ideea e ce vrei sa alegi. Adica spre ex gasesti discuri si la 50 $ si la 150, sau placute si la 15$ si la 115. Cam la fel ar fi si cu restul! Cel mai ok ar fi sa imi dai/ lasi tu linkuri atunci cand gasesti sau cand poti! Te salut, MS! |
daca apuci sa vorbesti cu dan_eclipse iti faci gaura-n buget:lol:
stie fiecare surubel al 4g63-ului si mai mult ca sigur are sa te convinga sa iti donezi toti banutii masinii tale .Concluzia-vrei ca masina sa functioneze ca la carte suna-l pe dan....vrei sa o iei batraneste citeste pe forumuri:D |
Foarte tare masina!!! Asteptam detaliile reconditionarii :D Cum ruleaza masina? Bafta multa cu ea
|
Deci...de astazi masina va fi dezbrăcata de mecanica, motor si interior...tot subsolul va fi curatat, grunduit si vopsit...interiorul va fi curatat, mocheta e jalnica, dar sunt bucuros ca scaunele, banchetele, fetele de usi , precum si plasticaria sunt in stare foarte buna...masina va fi vopsita integral...toate piesele de mecanica vor fi sablate,intrucat acum au un strat urat de rugina pe ele...dupa revopsire, vor fi luate la mana toate piesele, schimbate cele din lista de mai sus si montate la loc...pentru motor am planuit inlocuirea tuturor furtunelor, spalarea interioara a acestuia, curatare turbo, ulei, filtre....
Nu vreau sa modific mare lucru la ea....214 cp imi sunt suficienți. ...va primi o evacuare noua cu o toba cu sunet moderat, set jante cu cauciucuri pe 18, xenon, cd player 2din, o folie drăguță pe geamuri, ...restul...mai vedem....deocamdată economisesc niste bani...o sa coste ceva toata treaba asta... |
Aveti idee cum aflu codul de la cd player???
Infinity, cu 6 incinte, de fabrica...:D |
Ok!
Deci nu mai intra nimeni pe aici... starea masinii este urmatoarea:a fost dezbracata complet......s-a demontat tot de pe ea.....intra la curatat la subsol, antifonare si tot ce trebuie.....urmeaza vopsire integrala, compartiment motor, interior......apoi, urcam mecanica inapoi cu tot ce trebuie schimbat(foarte multe.....am ajuns la concluzia ca o masina stata este mai defecta decat una circulata)....per total, este un proiect care ma va sari usor de 10.000 lei....momentan sunt un pic tensionat, mai ales ca piesele ma vor costa ceva bani.....dar am speranta ca in primavara ma voi putea da cu o supermasina..... |
eu ma uit ! ai destul de treaba ,,sii pune si tu niste poze !!!
|
Quote:
oricum ,in general cand ai pretentii trebuie sa te gandesti la sume importante de bani,si daca te apuci sa verifici turbine,vibrochen,cuzineti etc vezi ca dai mult mai mult decat credeai. |
6 Attachment(s)
Stiu ca ma va costa ceva...2000 de euro e exagerat pentru o vopsire....
In orice caz...azi am avut ceva noroc si am rezolvat o parte destul de costisitoare...jantele...am avut norocul si le-am gasit in brasov la d-l gabriel onofrei...sunt dotz tupac, pe 18, ca noi...pretul 300 euro...la o simpla cautare veti vedea ca sunt undeva la 5000 lei setul....ce sa zic...am avut bulan.... Intampin ceva dificultăți cu piesele de pe ebay...costuri foarte mari de transport si taxa....pentru piese de 1800 de dolari, diferența pana la 3200 sunt taxe....groaznic... Sunt optimist oricum...am comandat si parbrizul. ..am inceput sa pun pe hartie ce cgeltuiesc...:)... Ceva poze mai jos... |
Quote:
|
Gata comanda de piese...2000 de dolari
Mai am ceva maruntisuri dar le rezolv pe parcurs. ..am iesit foarte bine...am comandat pe ebay, se livrează la un prieten din michigan, iar mi le trimite in tara printr-o firma de romanasi din state care aduc colete cu vaporul, ca si ajutoare cu numai 2 dolari per kilogram...rentabil, nu?..:D Caroseria a intrat la pregatit pentru vopsit, iar acum astept...intentionez ca in prima faza sa o aduc in starea ei normala de functionare stock iar pe urma mai vedem... |
Bun...ce culoare va fi masina...?bafta cu proiectul
|
2 Attachment(s)
rosie.....:D sau.......caramizie....vedeti mai jos...
|
Fericitul posesor al unui Eclipse GSX!
Ti-ai luat o masina super, si e fain ca o readuci la viata, masina asta merita.... am si eu unu din prima generatie, tot 4x4 turbo...bafta in continuare, fara evenimente neplacute
|
Quote:
Sunt in licitație zilele astea pentru un Bov Greddy type Rs...imi place cum se aude...in combinatie cu o evacuare cu sunet gen "invidia", va face o treaba buna....voi mai avea un hop cu inmatriculatul, dar sper ca va fi bine...am auzit 2 variante: 1.masina intra in rar, iar daca au mai fost si altele de tipul ei inmatriculate in tara sau in europa (probabil ca sa aiba ei fisa cu specificațiile tehnice), imi fac carte si tot ce trebuie. . 2.masina intra in rar, mai mult ca sigur va fi trimisa la bucuresti pentru testul dinam8c (5000lei), iar daca nu iese macar euro3 (mai mult ca sigur ca nu iese), nu o voi putea inmatricula... Ceva pareri? |
Quote:
pai nu stiu multe despre inmatriculari, dar masina e euro2 sigur, si exista mai multe inmatriculate is europa, probabil nu va trebui sa faci testul dinamic dupa parerea mea, sau poate ca totusi deoarece are numere de state.....cel mai bine daca suni la RAR si intrebi, iti vor spune ce e de facut |
1 Attachment(s)
Sunt poseroru' unui eclipse acelasi model si iti pot spune in cunostiinta de cauza ca daca vrei sa ajungi cu ea unde vrei tu sa ajungi va trebui sa bagi mana adanc in buzunar. Numai inmatricularea dupa noua lege te costa cam 40 de mil si masina va fii non euro deoarce nu are precedent in baza de date rar...sau cel putin nu avea cand am inmatriculat-o eu. Sunt multe de spus pe tema tuningului si nu cred ca mi-ar ajunge un post sa imi exprim parerea legat de fiecare aspect. Asa arata masina dupa multe ore de munca si ceva bani bagati in ea.
|
Quote:
nice....de unde ai obtinut capota? e o avere cu transportul din state :) |
Quote:
|
Lasami un tel sa te întreb mai multe despre înmatriculare te rog
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Ne pregătim de vopsit...:)
|
Foarte frumoasa ! Bafta pe viitor !
|
Un proiect bun si frumos.
am 2 lucruri sa iti spun. 1 Daca piesele de pe EBAY sunt de mecanica s-au piese importante de motor ai mare grija. sunt FAKE-URI infecte majoritatea. eu am comandat din 2007 si inclusiv anul trecut si anul asta de muuuulti bani cam 20000 $ si nu am luat nci macar 20% de pe EBAY. 2. Motorul eu unul l-as reconditiona total.Mai ales ca refaci caroseria. Ar fii pacat sa cedeze ceva dupa ce termini totul.ESTE UN MOTOR DE 17-18 ANI si numai uzura normala a garniturilor si semeringurilor risca sa cedeze in 80-90% din cazuri mai ales ca este si turbo. Si ai mare grija cine iti umbla in motor.:) cunoscatori sunt multi, mecanici..... :) 4g63 este cel mai tare motor de 4 pistoane doar ca trebuie sa-i dai ce trebuie si SATISFACTIA ESTE PE MASURA.:) O refacere completa costa cam 2000$ cu piese de calitate maxima,acl,arp,garnitura metalica, segmenti oem,pompa ulei ,pompa apa, si cel mai IMORTANT SA ELIMINI BALANSIERII. :) kiulasa refacuta ,kit complet garnituri,un AMGREIAJ ,si este CA NOU.:) MECANICUL CONTEAZA CEL MAI MULT. BAFTA multa cu masina si sa ai noroc maxim de ea.:) |
Am revenit....
Au ajuns si piese..cu ceva intarziere.....de saptamana asta masina intra in lucru.....ne-am intarziat un pic cu vopsitul, dar sper ca pana la sfarsitul saptamanii sa v-o prezint stropita....intre timp, mecanicul se va apuca de motr si de punti.....mototrul il voi curata, schimbat tot ce inseamna garnituri, schimbat kit distributie, schimbat curele, schimbat toate furtunele (au venit cele de la Samco rosii :D)......puntile vor fi doatate cu frane noi, etrieri noi in 2 pistonase, discuri fata noi perforate, striate si ventilate, racorduri frana noi, brate noi......absolut tot ce necesita schimbat va fi schimbat....... vreau sa va spun pe aceasta cale ca am reusit sa fac o mare economie cu piesele......am avut piese de 2000 de dolari comandate......le-am trimis in SUA la un prieten cu transport 0 catre el.....de acolo, el mi le-a pus in 2 colete mari, pe vapor, cu o firma de romanasi care se ocupa de asa ceva.....au facut 7 saptamani din State pana in Zarnesti, Brasov......pretul a fost de 2 dolari/kilogram........extraordinar de ok......nu vreau sa fiu rau, dar unii pe aici, in aceleasi conditii, iti cer aproape inca jumatate din pretul piesei..... in fine.....in maxim 1 luna, masina sper sa fie pe strada.....pe aceasta cale, adrsez urmatoarele intrebari baietilor mai vechi in bransa: 1. sunt in dubiu cu evacuarea after RAR......inox cap coada, doar finala din inox, traseul ce marime sa aiba???....mentionez ca nu doresc sa mai bag multi bani momentan, ca si asa am avut ceva cheltuieli.....ma gandeam la o evacuare la Stelco, cu o finala inox tot la ei....omu a zis ca poate sa imi dea sunetul gros si infundat pe care il vreau......in fine.... 2. recomadare blow off valve....inclin sa comand unul la greddy pe site....type rs sau altceva.... 3. se merita sau nu serpisorii...daca da....unde sa ii fac?? 4. dupa ce reusesc sa o readuc la viata, exact cum a fost cand a iesit pe poarta fabricii(ma rog, in afara de jante si gume), ce pot modifica pentru inceput cu bani putini din care as mai putea scaote ceva caluti???.....am in gand o vizita la Racing Code, o evacuare, un blowoff, ulterior un FMIC si niste serpi..... Ar mai fi cate una alta.....dar deocamdata astept sa prinda viata... |
am nevoie de ajutor urgent......furtunul dintre turbo si intercooler e jalnic......cum rezolv problema?
|
1 Attachment(s)
Ne apropiem de final....ceva probleme pe parte de mecanica cu planetarele de pe spate...rare si extrem de scumpe. ...s-au rezolvat...sapt. viitoare mecanica e gata si masina intra la vopsit integral....
Cum arata jantele?:) |
| All times are GMT +2. The time now is 16:00. |
- Copyright 2026 4Tuning