Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Sfat achizitie (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/398778-sfat-achizitie.html)

morpheusP 06-01-14 00:41

Sfat achizitie

Urmand sa fac 18 ani ma confrunt cu o problema destul de mare .. Am un buget de ~3000 de euro si ma tot uit de ceva timp la o masina pe placul meu . Ce masini imi recomandati la ~3000 de euro? ( cerintele ar fi : minim 100cp , consum relativ mic , motor mic (sub 1.8) , an peste 2000 ) . Astept parerile voastre ..

Scuzati-ma daca am gresit sectiunea..
O seara frumoasa!

JDV 06-01-14 02:19

Re: Sfat achizitie

Orice Golf 4 dupa 2000.
Toate motoarele au peste 100 de cai (in afara de 1.4)
Stabile pe curbe, consum decent, calitate destul de buna, stai in spate ca in Cadillac, portbagaj ok, piese la fel de ok, fiabilitate foarte buna.
Daca vrei consum dus la extrem, atunci 1.9 tdi.

b01uxd 06-01-14 15:05

Quote:

Originally Posted by JDV (Post 5642593)
Orice Golf 4 dupa 2000.
Toate motoarele au peste 100 de cai (in afara de 1.4)
Stabile pe curbe, consum decent, calitate destul de buna, stai in spate ca in Cadillac, portbagaj ok, piese la fel de ok, fiabilitate foarte buna.
Daca vrei consum dus la extrem, atunci 1.9 tdi.

stabil pe curbe? stai in spate ca in cadillac?...omg

ekofresh 06-01-14 21:43

Daca astia sunt toti banii, ar trebui sa iti iei o masina de clasa mica, gen Colt, Micra, Ibiza, Fiesta, Aveo,.... etc. cu un an de fabricatie cat mai bun, deci cat mai noua si cu un motor pe benzina.
Asa la corason...Alfa Gtv sau Spider dar sigur nu stii la ce te inhami, un Hyundai coupe, Astra Bertone, un Bmw coupe, poate si o Tigra, din astea :)

JDV 06-01-14 23:02

Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 5642890)
stabil pe curbe? stai in spate ca in cadillac?...omg

Impartasesc impresiile astea, datorita faptului ca atunci cand e sa bag niste prieteni in masina, se cearta pur si simplu pentru locurile din spate.
Stabila pe viraje...eu zic ca sta destul de bine pe asfalt pentru o masina de 15000e initiali.

aleks 07-01-14 14:16

Probabil tii scaunele trase mai in faţă, ca in spatele meu nu incape nici un copil de 5 ani :lol:

JDV 07-01-14 14:20

adevarat, in spatele meu stai putin mai cracanat, insa, nu stai ca in logan, sa iti amorteasca cur`u dupa 100 km.
Plus ca e in 2 usi, si stai mai bine decat in 4 usi.

GTR 07-01-14 17:48

Deci fanii astia VW au un "dealer" prost. :))

De la "Stabile pe curbe, stai in spate ca in Cadillac" s-a ajuns la "eu zic ca sta destul de bine pe asfalt pentru o masina de 15000e initiali." si "in spatele meu stai putin mai cracanat" si "e in 2 usi, si stai mai bine decat in 4 usi." si "atunci cand e sa bag niste prieteni in masina, se cearta pur si simplu pentru locurile din spate."

Lesin de ras! :)))))))))))))))))))))))))0

aleks 07-01-14 18:34

Ei, fiecare cioara isi lauda puiul, e vorbe de trairile fiecaruia, de experientele anterioare, sa nu fim rai :)

JDV 07-01-14 21:24

Asa e cum zice alex...fiecare isi lauda masina...incerc sa fiu cat mai onest aici....spre exemplu, eu nu pot sa gasesc nici o pozitie pe scaunul meu unde sa nu ma doara spatele.
Si iti dai seama ca exageram, nu era cazul sa o iei in serios.
Si da, in spate la coupe stai mai bine ca la aia in 4 usi. Incearca sa stai, si apoi impartaseste experienta. Si nu me refer la perna pe care stai, ci la toata zona spate.
Cel putin astea sunt impresiile mele dupa 4 luni de golf.

ekofresh 07-01-14 22:44

Quote:

Originally Posted by JDV (Post 5643821)
..spre exemplu, eu nu pot sa gasesc nici o pozitie pe scaunul meu unde sa nu ma doara spatele.

Asta pt ca nu ai suport lombar, incearca sa pui o perna mica jos pe spatar care sa iti sustina mijlocul, e fac asta la calculator si e mult mai bine.

steffan 08-01-14 07:34

si cel mai probabil ai si spatarul foarte lasat. asa faceam si eu si la fel ziceam ca nu am ce sa-i fac pana cand mi-am gasit pozitie, sa imi ajunga incheietura mainii cu spatele lipit de scaun la ora 12 pe volan. in pozitia asta nu am deloc probleme, stau foarte comod si in ford care are scaune sport cu lombari, dar si in astra cu scaune normale.

morpheusP 13-01-14 22:05

S-a cam depasit subiectu .. si nu mi-ati dat niciun sfat folositor.. ce parere aveti de bertone? Raport consum ,fiabilitate , pret consumabile cum e fata de golf?

zpzpzpo 13-01-14 22:17

bertonele arata bine,in rest e o troaca de masina.
motor mare,putere putina...trage de zici ca e dacie.
nu impresioneaza decat prin aspectu exterior,in rest nu merita luata ca mai sunt sunt alternative.

PS : mersi admin ca mi am sters threadu care e pe acelasi subiect.
daca te iau n balon...te superi

ekofresh 13-01-14 22:33

E un Opel astra cu alta forma, motorizari 1.6, 1.8, 2.0t, 2.2. Niciuna nu este motorizare rea, toate sunt fiabile dar si consumatoare de combustibil.
Ti-am spus in postarea de mai sus, o masina de clasa mica ar fi mai indicata, mai ales in privinta consumului si al pieselor. O masina cu un an mai bun de fabricatie mai bun ar fi o sansa pentru costuri mai mici in timp.
Bugetul tau e mic de aceea ar fi bine sa alegi cu capul si cu buzunarul. Masinile pe care le vrei, la banii astia sunt destul de uzate moral si invechite ca sa merite.

morpheusP 13-01-14 22:38

Atunci pun o alta intrebare : La ce bani as gasi un golf 4 bun de rulat cu el ~3,4 ani fara inlocuiri majore?

zpzpzpo 13-01-14 22:41

ulei,filtre,freon,discuri si placute,bucse ...astea is 300 de euro
dupa 1 an pica si telescoapele...inca 250

la 3mii nu ai cum sa iei golf 4 pus la punct si sa nu vrei sa bagi niciun ban,decat daca e 1.4 din 98 fara clima cu interior textil si dotari minime...si fara sa fi facut multi km pe drumurle noastre.
eu in 3 ani am facut directia varza la un e36 in 20 de mii de km de romania...

steffan 13-01-14 22:41

tu te astepti ca o masina veche de peste 10 ani sa nu necesite investitii alti 3-4 ani? pai oricat de buna si de fiabila a fost ea, isi cam spune cuvantul varsta ei. si un om "rugineste" in 15 ani dar o masina.

steffan 13-01-14 23:16

Quote:

Originally Posted by zpzpzpo (Post 5647724)
bertonele arata bine,in rest e o troaca de masina.
motor mare,putere putina...trage de zici ca e dacie.
nu impresioneaza decat prin aspectu exterior,in rest nu merita luata ca mai sunt sunt alternative.

exista si bertone diesel, motor 2.2 dti dar sunt cam rare

mie bertone mi se pare chiar o masina tare, 2.0 turbo, (ca tot zicea cineva ca este cam lenesa) 192 cai. poate ai noroc sa o gasesti cu clima, trapa, scaune de piele (vor fi incalzite) sau chiar navigatie. consumul nu este asa exagerat, este unul normal pentru o masina 2.0 turbo si 192 cai. toti se sperie de consum cand aud de cai mai multi, dar consumul depinde cel mai mult de starea masinii, de stilul de condus si de trafic (daca nu stii orasul si te bagi fix in aglomeratie, orice masina va consuma exagerat!). cu un bertone mergi cu ~13 in bucuresti la mers normal, iar cu 1.6 benzina consumi ~12.

ekofresh 14-01-14 07:49

Quote:

Originally Posted by morpheusP (Post 5647741)
Atunci pun o alta intrebare : La ce bani as gasi un golf 4 bun de rulat cu el ~3,4 ani fara inlocuiri majore?

Sunt masini cu uzura mare, chiar daca vei gasi o masina cu putini km si 14 ani vechime, va fi o masina imbatranita, tot ce inseamna gume(bucse,flanse,garnituri) vor ceda in timp. Este valabil pentru orice masina vei lua, bani vei baga in orice varianta, preturile pieselor se maresc in functie de producator si segmentul in care se afla masina.
Arunca o privire si spre Seat Leon, am mers zilele trecute cu unul, 1.9, peste 350k si secomporta foarte bine, iar masina e tot un soi de G4.

adyshor86 14-01-14 08:57

Lasa VW-urile ca sunt pline strazile de ele, nu inseamna ca nu sunt masini bune dar nu e nimic atragator la ele, cauta un civic, bmw 320. un megane coupe 1.6 16V, arata bine si merge bine si nu e greu de intretinut, motorul asta are 107 cp si pt caroseria aia se misca bine , e usoara, s-au daca vrei masina mica cauta un Clio tot motorul asta , e si mai usoara, si la motorizare e mult mai buna decat golf 1.4 s-au 1.6.

PS: nu imi sariti in cap posesorii de vw, e doar parerea mea.

JDV 14-01-14 09:11

Vand eu un Bertone Cabrio daca esti interesat si vrei sa arunci o privire.
https://forum.4tuning.ro/500-anunturi...ml#post5647840

@adyshor86 ..o sa iti sar in cap cu un singur lucru...cu faptul ca strazile sunt pline si de 320 si Megane...nu doar de VW.
In rest ai dreptate...Golful este destul de greu.
M-am uitat acum la megane pe wiki...vad ca are 4 stele la Euro NCAP, deci sta destul de bine si la capitolul siguranta

adyshor86 14-01-14 09:27

ii drept ca sunt si meganuri, dar coupe nu vezi la fiecare colt de strada.

ekofresh 14-01-14 09:33

Quote:

Originally Posted by adyshor86 (Post 5647849)
ii drept ca sunt si meganuri, dar coupe nu vezi la fiecare colt de strada.

Megane coupe veritabil nu exista, d`apai sa mai vezi pe strada. E un coupe cabriolet si daca faci rost de unul bun la 3000e, adica ce vorbim noi aici, fac un drum si poate facem treaba.

phaeton 14-01-14 10:00

Da...fugi de VW, BMW ca sunt sosele pline si de Bertone ca o sa-ti consume mult (indiferent de motorizare) si ia-ti un Renault...sau Citroen, sau chiar Peugeot :rolleyes2

AnduGTR 14-01-14 11:01

Cum zicea un admin cu ceva postari in urma, fiecare cioara isi lauda puiul...Ford Focus Mk 1 nu iti place? S-au fabricat din 1998 pana in 2005, din 2002 pana in 2005 fiind cele care au si un mic facelift. La capitolul fiabilitate eu zic ca sta bine. Ai de ales dintre 4 tipuri de caroserie: hatchback in 3 usi, 5 usi, sedan si break. Motorizari destule: benzinare - 1.4, 1.6, 1.8, 2.0 si diesel 1.8 TDDi, 1.8 TDCi. Motorizarea pe benzina de 1.4 e cam lenesa, dar de la 1.6 incolo se schimba foaia. Pe 1.6 ai 100 de cai putere, un consum decent raportat la performantele masinii (zic eu), e o masina destul de ieftina la intretinere (cel putin cele pe benzina, la diesel nu stiu, tac din gura) si se incadreaza in bugetul tau.
Oricum, trebuie sa fii constient ca orice masina ti-ai cumpara din cele insirate de colegii de pe forum, avand o varsta, nu poate sa fie impecabila inca 3-4 ani de cand o cumperi tu, dar asta nu inseamna ca stai toata ziua sa bagi bani in reparatii. Pana la urma tu iti vei cumpara masina care te unge pe tine la suflet, indiferent ce spun eu sau colegii de forum. Eu ti-am mai prezentat o alternativa. Salut. Numai bine.

lord_wader 14-01-14 11:04

Quote:

Originally Posted by JDV (Post 5647845)
@adyshor86 ..o sa iti sar in cap cu un singur lucru...cu faptul ca strazile sunt pline si de 320 si Megane...nu doar de VW.

Cred ca, 320-urile alea sunt de fapt mai degraba 316 si 318 :D
Desigur dintre astea multe sunt "325" sau chiar "M" direct :D

JDV 14-01-14 18:09

Eu zic ca cel mai bine, e sa vorbeasca fiecare despre ce masina are....ce a bagat in ea, ce nu merge, ce merge bine, cum trage, ce consum, ce piese, ce taxe, ce...eventual...tuning.
App de taxa, daca vrei un G4 neinmatriculat, nu te speria de taxa...cel putin la 1.4. Este euro4, si eu am platit acum 3 luni, 8 milioane si ceva taxa de mediu...deci deloc mare.

morpheusP 14-01-14 19:27

Multumesc frumos.. Probabil raman la golf .Voi incerca sa imi gasesc una decenta din Germania . Nu ma impresioneaza nicio masina din cele enumerate de voi ... nu prea imi plac masinile frantuzesti . In legatura cu Seat , am auzit ca piesele sunt relativ scumpe, iar in legatura cu bmw , nu sunt de acord parintii ..

JDV 14-01-14 19:44

Quote:

Originally Posted by morpheusP (Post 5648160)
iar in legatura cu bmw , nu sunt de acord parintii ..

Vesnica gandire parinteasca.....BMW = masina de golan ? :lol:

phaeton 14-01-14 19:58

Quote:

Originally Posted by morpheusP (Post 5648160)
Multumesc frumos.. Probabil raman la golf .Voi incerca sa imi gasesc una decenta din Germania . Nu ma impresioneaza nicio masina din cele enumerate de voi ... nu prea imi plac masinile frantuzesti . In legatura cu Seat , am auzit ca piesele sunt relativ scumpe, iar in legatura cu bmw , nu sunt de acord parintii ..

Da, sa stii ca la Ibiza sunt mai scumpe piesele decat la Polo, nu mai zic cele de la Leon fata de Golf.

Radu_Toretto93 15-01-14 15:08

Quote:

Originally Posted by JDV (Post 5648192)
Vesnica gandire parinteasca.....BMW = masina de golan ? :lol:

Ceva de genul.

Sau mai e aia, "vezi-ti de treaba, nu-ti lua Honda ca sunt scumpe piesele si dureaza o luna pana iti vin" - by tata :))

aleks 15-01-14 19:04

Quote:

Originally Posted by zpzpzpo (Post 5647724)

Nu ma supar ca nu ti l-am sters eu, nu stiu exact de ce a fost sters, am sa ma uit mai atent :lol:

KAY_ 15-01-14 19:17

Quote:

Originally Posted by JDV (Post 5648102)
Eu zic ca cel mai bine, e sa vorbeasca fiecare despre ce masina are....ce a bagat in ea, ce nu merge, ce merge bine, cum trage, ce consum, ce piese, ce taxe, ce...eventual...tuning.
App de taxa, daca vrei un G4 neinmatriculat, nu te speria de taxa...cel putin la 1.4. Este euro4, si eu am platit acum 3 luni, 8 milioane si ceva taxa de mediu...deci deloc mare.

Poate pe autovit toate Golfurile sunt euro 4 :lol:

JDV 15-01-14 20:38

Quote:

Originally Posted by KAY_ (Post 5648756)
Poate pe autovit toate Golfurile sunt euro 4 :lol:

Asa e, G4 sunt euro 2 si euro 4, niciodata euro 3.
Ala euro2, nu stiu sigur ce cod motor are, insa mi se pare ca e cel de dinainte de 2000.
Aparent 1.6 8v este euro2

rwdrulez 15-01-14 21:35

Consum relativ mic ? Motor peste 100 cp? An de fabricatie dupa 2000? Pret pana in 3000 de euro? Multe masini intra in nisa asta a ta ... acum depinde ce preferi tu ... Poti sa alegi de la Astra G pana la un e46 ... dar cel mai bine mergi pe un G 4 1.6 sau 1.9 Tdi 115 :D

lord_wader 16-01-14 11:10

Unde le gasesti ca vreau si eu una la 3000 :D

psyzc 16-01-14 20:04

Golf 4 gti 1.8t 150cp gasesti in bani astia + k 1.6 consuma cat 1.8t :lol:
consum 10-12 .18-20 in 6.500rpm in bv in afara vro 8 atat imi lua mie 190cp cu revo stg.

RVL 2000 17-01-14 07:59

Imi cer scuze daca supar dar cand intrebi pe 4t de achizitie, multi isi pun problema din perspectiva lor si iau doar pretul in considerare iar dintre acestia o mare parte isi spun "visele"

Omul zice consum mic si i se recomanda e46... Nu e vorba de consumul propriu-zis dar e46 nu e o masina ieftina de intretinut. Ca multe altele raportul pret/costuri ulterioare e foarte mic.

Nu denigrez e46, dimpotriva mie imi place tare dar nu e o masina pe care ai cumparat-o si gata.
In comparatie cu unele mai mici enumerate pe aici pana si cauciucrile sunt scumpe (sau in fine, asa am considerat eu ca pentru statusul ei merita mai mult de debica sau "premium sh " si am dat ~ 2200 ron iarna asta pe nokian)

Daca fac un calcul, dintr-un foc mi-aduc aminte de 7500-8000 ron bagati in masina in 4 ani fara nici o defectiune majora, doar piese care se uzeaza normal (nu ma refer si la ulei/filtre)
Este adevarat ca puteam sa ies cu 25-35% mai ieftin (chiar mai mult) dar e masina cu care imi duc familia si nu numai ca nu fac compromisuri in materie de siguranta, chiar incerc sa iau piese mai bunicele. Oricum nici jumate din suma asta nu e de neglijat.
In schimb am prieteni cu golf, hyundai, chiar si logan care sunt cu un ordin de marime in urma mea la capitolul asta.

BMW e o masina buna daca esti dispus sa platesti ca sa o tii si daca ITI PLACE. Daca pentru tine nu are nimic special,i trece-o in coada listei sau sterge-o.

Inca imi mentin parerea ca hyundai au cel mai bun raport achizitie/intretinere, de fapt vag-ul ar fi primul dar mie mi se par un pic supra evaluate astea de 10-14 ani si de aia am pus hyundaiul in fata, pentru ca prefer un accent cu 4-5 ani mai tanar decat un golf. la aceeasi bani.

b01uxd 17-01-14 11:04

pai cu 3000 ai multe variante.....un urs si de restu un 2.8 daca vrei drift, un civic ed si de restu un b18 daca vrei drag, sau daca vrei sa te cari din stanga in dreapta cu o masina spatioasa si fiabila, logan 1.6 8v

All times are GMT +2. The time now is 05:48.

- Copyright 2026 4Tuning