![]() |
Ford Focus Mk1 1.6 16v 2002
7 Attachment(s)
Salutare. :-) Imi prezint si eu masinuta, cu bune si rele. Este in posesia mea dn iunie 2013. Este o masina de zi cu zi (daily-driven). Motorizarea este 1.6 16 valve, Zetec. De cand am luat-o i-am schimbat: discurile de frana fata/spate+placute fata/spate noi, kit distributie original, ulei motor+cutie, filtre (aer, benzina, ulei), semering cutie de viteze, doua bucsi pe spate si flanse amortizoare fata. Mai ramane sa repar A/C-ul cand va da caldura. :-)
Modificari nu am reusit sa ii fac prea multe, dar cu timpul sper sa reusesc. Ce am reusit sa modific: - SMD-uri pozitii/plafoniera/torpedo/numar inmatriculare spate; - folie omologata geamuri laterale spate+luneta; - folie rosie stopuri; - semnalizari aripi fata negre; - anulat stergator spate; - joey-mod la faruri. Planuri de viitor sunt, insa nu pot sa le pun in aplicare deodata, si nici foarte repede: - toba sport; - folie geamuri fata; - vopsit bandouri/plasticele de pe bari; - jante aliaj; - suspensie sport; - eleron Focus ST170; - bad-boy look din tabla; - becuri mai puternice si de calitate mai buna in faruri (nu intentionez sa imi pun xenon). Cam atat imi aduc aminte momentan. Astept sfaturi/pareri/mustrari de la voi si imi cer scuze ca nu am niste poze de calitate mai buna si din niste unghiuri mai ok. Numai bine! :-) |
Re: Ford Focus Mk1 1.6 16v 2002
Cunosc personal masina planuri mari pentru ea, tineo tot asa :D
|
Arata bine , succes cu planurile pe viitor !
|
1 Attachment(s)
Multumesc frumos! :-) O poza cu noul upgrade. Urmeaza sa o montez saptamana viitoare.
|
Cat te-a dus reparatia la cutie, semeringul si montajul + schimbul de ulei. Si mie mi-a curs ulei de la cutie si a patinat dar de o vreme nu mai curge si presupun ca de acolo e si presupun ca nivelul a scazut sub punctul de scurgere de nu mai picura.
Masinuta arata bine tare:>, asteptam o inregistrare cu toba pe ea sa vedem cum suna. Astea cum au toba finala, plasata in lungul masinii sau transversal? |
Salut. Semeringul acela de la cutie care l-am schimbat a fost vreo 20 de RON. Reparatia nu mai stiu cat a costat ca a intrat la pret cu tot (distributie, schimbul de uleiuri, filtre etc.). Toba finala nu este transversala, este pe lung, cam ca la toate masinile, doar ca are niste dimensiuni mai ciudate. E lata si mica in lungime. Dupa ce montez toba voi pune si o filmare cu ea.
|
Ms mult de raspuns. Norocul tau cu toba, eu la fiesta am avut ce lucra la un racord de 40cm:))
|
2 Attachment(s)
S-a montat toba finala astazi. Am facut la repezeala niste poze cu telefonul. Zilele astea o sa-i trag si o mica filmare ca sa o auziti si voi. :-)
|
Hai cu filmarea ca de cand e sus toba nu ne-am mai vazut macar in filmulet sa o aud ! :D
|
motiv sa ramai fara talon, performante 0
|
nu ramai fara talon. eu am evacuare facuta si chiar se aude tare si nu am avut probleme si merg destul noaptea.
|
Cam depinde de cine dai, daca ai "norocul" sa dai si de un echipaj RAR, e posibil sa ai probleme. Legat de performante, s-a mai zis, zero, doar sunet care la un drum lung e obositor rau.
|
Toba nu mi-am montat-o pentru performante. Alea se castiga cu investitii mai mari, nu cu o finala sport.Mi-am montat-o pentru a scapa de aspectul inestetic si sunetul de polizor pe care il are un 1.6 benzinar de Focus (parerea mea). Nu suna tare deloc pentru ca e un model destul de mic (7,5 cm iesire, 5 cm intrare, 11 cm diametru corp). Nu e deranjanta la drum intins, iar in oras e chiar placuta. Se aude doar la accelerare, nu la mers constant. Azi pun filmulet cu ea. Scuze ca nu am mai postat nimic pana acum.
|
1 Attachment(s)
Un mic filmulet cu toba, facut cu telefonul. Sper sa se inteleaga ceva.
|
Praktiker, PENTRU OAMENI PRACTICIIIIII ! =))
Eu zic ca se aude chiar foarte frumos, dar cum zicea un coleg mai sus, la drum lung nu deranjeaza ? |
Let me sing you the song of my people :))))
|
@boqdan08: Nu este deranjanta la drum intins deloc. La mers constant de-abia iti dai seama ca e si ea pe acolo. Doar la accelerari suna mai tare si mai infundat. :-)
|
Unele modificari vor suferi o amanare. Alaltaieri m-a lasat pompa de ambreiaj. Am dat comanda. Azi vine, azi se schimba. Imi pare rau ca nu intra banii acestia in modificari, ci in reparatii :cry: A picat bine inainte de sarbatori...Voi pune poze cu cea veche (care se pis#a pe ea) si cu cea noua...Pe viitor urmeaza upgrade-ul la suspensie si bujii iridium (sa speram ca tine cu casa si nu se mai strica ceva intre timp). Numai bine.
|
Nu am pus poze cu pompa veche/pompa noua pentru ca nu prea s-ar fi cunoscut diferenta in poze. Voi pune poze cu urmatoarea modificare. Oricum, vad ca pe acest forum (Ford) e cam liniste totala :sad: Va salut si spor la modificari!
|
Salut, am si eu un ford tot ca al tau 2002 , 1.6 16v hatchback , doresc sa imi pun o toba carub .... se aude genial ... intrebarea mea este ce dimensiuni avea finala carub care ai pus-o si cat avea stock-ul ?..... si cam la ce pret ai ajuns ? toba din cate am vazut e intre 160 - 200 lei ... da am vazut pe mai multe dimensiuni ...si manopera cam cat a costat ? stima
|
probabil pe 50 are traseul, deci daca intrarea tobei este pe 50-53 nu este nicio problema. montajul costa aprox 100 lei.
acum nu orice zgomot inseamna ca se aude frumos, fiti atenti cand alegeti tobele! pun si eu zilele astea o filmare cu a mea :D |
Quote:
|
Salutare. Toba sport are lungimea totala de 44-45 cm. Cea veche (a masinii) avea corpul tobei cu lungime de 27 cm si latime de 29 cm. Teava de la iesire era si ea de vreo 11 sau 12 cm lungime. Asa imi aduc aminte ca am masurat-o inainte sa o schimb cu cea sport, deci dimensiunile insirate sunt cu aproximatie, nu chiar exacte. Ideea este sa nu depaseasca 45 cm in lungime toba care v-o luati, pentru ca o sa fie de munca sa o adaptati sa intre acolo. Numai bine si spor la tuning.
|
Quote:
|
multumesc frumos pentru detalii
|
Cand mergeam la liceu (Economic) si iti vedeam Golf-ul ma opream de fiecare data si il admiram , eram indragostit de el si visam sa am si eu o asemenea masina . Ba chiar i-am facut si cateva poze (sper ca nu te superi :d) dar imi pare rau ca nu le mai am ..
Succes cu noua masina. E frumoasa foc , se aude genial si suna bine planurile de viitor! Numai bine si spor la modificat! |
Multumesc frumos! :) Mai greu cu modificarile, dar usor-usor se rezolva. Trebuie sa ajunga macar de doua ori peste Golf din toate punctele de vedere... :D
|
7 Attachment(s)
Ca sa nu lasam praful sa se aseze pe topic mai pun niste poze recente cu masina. :-)
|
Frumos fordul tau,daca te descurci la parcat si fara bec de retur ar merge o folie rosie pe el.Eu am pus smoked pe amandoua din bara,dar numai vara imi merge becul de retur,iarna ia o pauza si nu stiu din ce cauza :lol:
|
Si pe mine m-a lasat pompa de ambreiaj.Bine picura dar mai merge.Cat ai dat pe ea si ce firma ?
|
Salut. Pompa a fost 240 RON. Mecanicul la care am montat-o mi-a facut comanda de ea la pret de depozit, deci nu pret de magazin. A fost aftermarket dar nu mai stiu sa iti zic firma. Sa speram ca tine. P.S.: si a mea picura si mergea impecabil totusi masina, dar am zis sa nu ma risc si am schimbat-o.
|
Am dat 298 pe ea.LUK care se zice ca vine din fabrica.De montat n-am montat-o inca :)))
|
Poze cu negresa la zapada nu ai ? :D
|
Nu prea am de-astea :) Dar probabil voi posta una cu ea inzapezita, special pentru tine :-P
ON: Pana pe la jumatatea lunii martie nu prea o sa mai vada decat benzina. Cand da caldura umblam putin pe la evacuare+admisie, in limita bunului simt si a finantelor :) |
Quote:
Ms si scuzati ca m am bagat si eu peste voi! |
Ai pm. ;)
|
2 Attachment(s)
Sambata se monteaza. Va trebui facuta o brida de fixare ca sa stea cum trebuie, sa nu atarne pe acolo. Sper ca o sa sune bine si o sa faca serviciu. P.S.: Multumirile de rigoare userului giubau_v8 :-)
|
OOO frumos plamanul :) abia astept sa il vad si sa il aud pe masina :D
|
Sambata ii dam aer dal in masa :lol:
|
2 Attachment(s)
S-a montat K&N-ul fara a se distruge nimic din tubulatura masinii (multumesc tuner-man ;) ). Suna foarte-foarte bine dupa gustul meu. Sunt un zambet tot acum :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:59. |
- Copyright 2026 4Tuning