Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Un versus mai low cost (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/395116-versus-low-cost.html)

RazvanCRZ 21-11-13 12:19

Un versus mai low cost

Salut! As cam vrea sa imi iau o masina prin ianuarie, sper eu, bani nu prea sunt ca si astia ii iau prin credit bancar, adica suma de 3000 euro si sunt cam indecis. Lista de masini ar fi cam asta:
- Opel astra g an 2001-2004, motor 1.4-1.6
- Seat ibiza 6L an 2002-2004, motor 1.4
- Skoda fabia an 2001-2004, motor 1.4
- Dacia logan an 2005-2006, motor 1.6
Lista am facuto dupa un mic studiu de piata si pe baza preferintelor proprii evident. Inainte sa sariti cu gura pe mine, stiu ca masinile nu au nicio treaba una cu alta, dar in definitiv totul se reduce la bani. Motoarele le-am ales pe cele pe benzina pentru ca in bani astia nu as vrea sa ma risc cu un motor pe motorina si oricum am o mica placere pentru benzinare, iar legat de consum nu imi fac probleme pentru ca nu am drumuri asa lungi de facut. De ce am deschis thredul acesta? Pentru ca sunt in pana de idei, sunt pasionat de masini, ca majoritatea care intra pe acest forum banuiesc, dar niciuna din masinile din lista nu pot spune ca iti da vreun fior, sunt masini normale gandite si construite sa te duca din punctul A in punctul B gandite sa fie cat mai ieftin de intretinut, va rog sa ma contraziceti daca n-am dreptate. Threadul l-am deschis la sectiunea versus pentru ca se vrea a fi un versus intre masinile din lista si bineinteles alte propuneri, lista nu e batuta in cuie. Deasemenea am 24 de ani si nu pot spune ca am anumite nevoi speciale de spatiu, confort sau sportivitate, e adevarat orice plus la oricare dintre capitolele de genu va fi un plus, dar ca si masina o sa fie condusa mai mult in oras si ocazional odata de doua ori pe an la o plecare la munte sau mai stiu eu ce, ce ma intereseaza in principal: sa fie cat mai ieftin de intretinut atat la capitolul consum cat si la piese si eventualele probleme

!41! 21-11-13 13:36

Re: Un versus mai low cost

Loganul de 1.6 merge bine fata de varianta 1.4 si e mai fiabil ca masinile VAG sau Opel.

RazvanCRZ 21-11-13 13:55

Asta asa o fi, dar din cate stiu loganurile de dinainte de facelift nu aveau tabla galvanizata si sufera de rugina. Ca sa nu mai zic ca nu au nici ABS

gabi04 21-11-13 14:08

loganurile de dinainte de facelift..la ele,problema cu rugina s-a rezolvat incepand cu 2006,nu mai stiu exact ce luna...ce sa zic,eu as merge tot pe logan.
uite,iti dau un site "cu piese de masini" :)),daca pot spune asa...aici te poti uita la fiecare marca de masina pe care ai ales-o,la pretul pieselor ma refer si sa faci o comparatie intre ele,poate o sa te ajute.

autokarma.ro...sper ca nu se considera reclama
Numai bine!

PS: dupa parerea mea,zic eu ca e bine ca nu te-ai gandit si renault,m-am convins si eu acum cateva zile ca sunt scumpe la piese frantuzoaicele astea :|...dar daca-ti permiti,asta n-ar fi o problema.

JDV 21-11-13 14:17

Toate in afara de logan, au o calitate putin mai ridicata, a interiorului, si a masinii per ansamblu.
Deci, cel mai bine e asa: Te uiti la motoarele de 1.4, si vezi ce masina cantareste cel mai putin.
Eu am facut prostia sa cred ca, 1.4 consuma mai putin ca 1.6, fiind mai mic, insa nu am luat in calcul greutatea masinii, care e destul de mare.
Asa ca, acum nu doar ca imi consuma exact cat un 1.6, dar mai stau si 14 secunde pana ajung la 100.

RazvanCRZ 21-11-13 14:50

Punctele forte pe care le vad, eu cel putin, la logan sunt faptul ca e o masina simpla, fiabila si ieftina ceea ce nu pot sa spun ca nu imi convine. Dar in rest e urata saraca, nu ca celalte ar fi desenate de pininfarinna, dar loganul e urat rau si materialele chiar sunt proaste, zic asta pentru ca am avut un logan in familie. Nu ma intelegeti gresit,nu incerc sa combat loganul ci incerc sa aflu daca celalte au acel ceva in plus care sa le faca sa merite si aici ma refer in principal la placerea de a o conduce. Stiu, sunt complicat rau, de asta si cer parerile altora

babone 21-11-13 15:36

Ai putea sa iei in calcul si varianta cu golf 4, la bugetul aferent gasesti unul in stare buna si cu dotari bunicele la variantele pe benzina.Am inteles ca si 1.4 si 1.6 pe golf 4 consuma cam la fel, mie in Bucuresti imi consuma 8% dar mers incet si fara conditii de trafic aglomerate, vorbesc de motorul 1.4.Acum depinde si de gusturile fiecaruia dar din toate cele enumerate de tine nu este niciuna facuta pentru "curse" ci doar sa-ti dea strictul necesar asa ca eu m-as orienta spre masina care-mi place mai mult ca aspect si ca dotari, fiabile si ieftine de intretinut cred ca sunt toate.

RazvanCRZ 21-11-13 15:53

Nici prin cap nu mi-a trecut ca vreuna din ele ar fi racing, dar asta nu inseamna ca vreau ultima caruta la care sa fie nevoie sa ma leg de scaun din cauza ruliului. Si ca fiabilitate si ieftine sunt toate, te referi la faptul ca toate au cam aceleasi preturi? Iar in legatura cu golful nu l-am luat in calcul pentru ca pur si simplu nu imi place si e si ceva mai vechi decat restu si cu ceva mai multi km

steffan 21-11-13 15:54

la bugetul tau cu credit, cea mai buna alegere este logan 1.6 + gpl :)

te va duce din punctul A in punctul B la caldura si cu A/C, fara pretentii la costuri absolut minime. este o masina foarte robusta cu un pret foarte bun la piese, iar cu gpl iesi super si cu consumul de carburant. il poti gasi si cu km mai putini si un an mai bun.

la celelalte, desi arata mai bine, sunt mai confortabile, pot sa apara diverse cheltuieli datorita anului de fabricatie si a rulajului.

trebuie sa te gandesti bine la ce alegi si la ce posibilitati financiare ai!

gabi04 21-11-13 16:16

"trebuie sa te gandesti bine la ce alegi si la ce posibilitati financiare ai! "
@steffan: foarte bine punctat :D

RazvanCRZ 21-11-13 16:20

Exact la asta m-am si referit ca daca aveam alte posibilitati faceam si un credit mai mare si nu mai aveam problema asta. Dar e cu dus si intors pe de-o parte sunt cei care nu ar lua logan in veci, de cealalta parte sunt cei care vaf in logan masina omului pragmatic. Singura problema la logan pe care o vad e problema cu rugina, dupa cum am mai zis

RazvanCRZ 21-11-13 16:26

Quote:

Originally Posted by gabi04 (Post 5617357)
"trebuie sa te gandesti bine la ce alegi si la ce posibilitati financiare ai! "
@steffan: foarte bine punctat :D

Pai de la posibilitatile financiare am si plecat cand am facut lista: preturile sunt destul de apropiate, ani oarecum aceiasi, consum in general la fel +/- un litru. De aici si threadul

22VIN 21-11-13 19:09

Cand n-ai bani alegi o masina cat mai noua, cat mai putin rulata si cat mai accesibila la intretinere. E drept ca Astra G e foarte ieftina la intretinere dar in cazul asta cred ca e mai ok un Logan mai nou. O problema la Logan ar fi taxa de inmatriculare, cele pana in 2007 sunt euro 3 si taxa este aberanta, in jur de 1500-2000 eur asa ca ar fi bine sa gasesti una cu taxa platita si nerecuperata.

lord_wader 21-11-13 19:16

Quote:

Originally Posted by gabi04 (Post 5617270)
loganurile de dinainte de facelift..la ele,problema cu rugina s-a rezolvat incepand cu 2006,nu mai stiu exact ce luna...ce sa zic,eu as merge tot pe logan.

S-a rezolvat un C***T :lol:
Aceeasi tabla o au inclusiv loganurile noi 2013, doar ca trebuie sa asteptam sa iasa din garantie tabla 6ani. De asemenea nu exista tabla cu adevarat galvanizata la nici un logan. Garantia e tot de 6ani ca si inainte.

*RazvanCRZ
Daca ar fi sa aleg o masina din lista clar nu as alege loganul. E fiabil, rezistent, spatios, are piese de calitate din fabrica(comparativ cu alte dacii anterioare), e mai nou, are sigur km putin la banii astia dar mai devreme sau mai tarziu te va dezamagi. Pur si simplu nu se ridica la calitatea altor masini pt. ca nu are cum. Loganul se fabrica cu 8000E iar un vw cu 14mii. Are mici deficiente. Daca le accepti atunci masina chiar e ok. Daca nu le accepti iti va parea rau ca nu ai facut alta alegere. De asta trebuie sa te informezi ce neajunsuri are loganul.

Si ai grija ca la 2005-2006 e Euro3 deci pica din start.

lowlifer 22-11-13 19:52

Mai bine dezamagit si cu creditul achitat decat sa tii opel seat skoda vw cumparata pe credit in parcare ca n-ai bani sa o repari.

Si votul meu merge catre Logan GPL luat de la proprietar.

RazvanCRZ 22-11-13 20:55

Ma asa e, nu zic ca un logan pe gpl n-ar fi afacere, dar nu prea gasesc

gabi04 22-11-13 20:59

Quote:

Originally Posted by RazvanCRZ (Post 5618044)
Ma asa e, nu zic ca un logan pe gpl n-ar fi afacere, dar nu prea gasesc

vazusem eu acum ceva timp pe mercador...logan ph1 1.6 mpi gpl,acum ar fi doua probleme:
1.nu stiu daca mai e valabil anuntul
2.nu mai stiu pretul
daca-l gasesc am sa-ti pun linkul,desi nu cred ca mai e valabil,chiar daca...si tu poti sa-ti montezi dupa.

JDV 22-11-13 21:18

crezi ca piesele la celelate 3, sunt mai scumpe decat la logan? :)))
Cu cat se face un schimb de ulei la logan?...ia sa aud? :))

RazvanCRZ 22-11-13 22:31

Da pai ma uitam si eu, ca multe din loganuri sunt la preturi destul de marisoare in comparatie cu concurenta. Adica nu am vazut loganuri sub 2500, care sa arate cat de cat ingrijit. Si de aici intrebarea: e mai greu de intretinut o fabia 1.4 din 2003 fata de un logan din 2005. Preturile sunt oarecum similare

JDV 22-11-13 23:06

Macar in fabia nu e nevoie sa tip ca sa ma aud cu pasagerul, dupa ce trec de 120km/h

lowlifer 23-11-13 07:34

Hai sa recapitulam:

Quote:

iar legat de consum nu imi fac probleme pentru ca nu am drumuri asa lungi de facut.
[...]
Deasemenea am 24 de ani si nu pot spune ca am anumite nevoi speciale de spatiu, confort sau sportivitate, e adevarat orice plus la oricare dintre capitolele de genu va fi un plus, dar ca si masina o sa fie condusa mai mult in oras si ocazional odata de doua ori pe an la o plecare la munte sau mai stiu eu ce, ce ma intereseaza in principal: sa fie cat mai ieftin de intretinut atat la capitolul consum cat si la piese si eventualele probleme
JDV tu de cate ori pe saptamana mergi cu peste 120km/h in oras si mai ai si timp sa vb cu pasagerul?!

Ai dreptate, costurile la piese consumabile sunt aproximativ la fel Astra G - Logan, dar la cea din 2002 se vor strica mai multe fata de un Logan din 2006. Masina aia cu 2002 pe acte are 12 ani impliniti si merge pe 13, poti sa fii sigur ca orice tine de suspensie si directie nu mai tine un an.

Cand ai buget mic/fix NU iei masina veche.

PS: RazvanCRZ ai grija cu taxa.

jemis90 23-11-13 08:19

Daca nu gasesti la pret bun, si sa fie si bun (adica nu un fost taxi) logan, incearca cu o Fabia 1.4 75 cp. Nu e rallycar, dar isi face treaba de masina prin oras. Varianta de 1.4 101 cp are mai multi cai (logic) si de obicei mai multe dotari - dar si preul e mai mare.

Oricum, dintre cele enumerate important e sa fie cat mai noua si cu km apropiati de realitate . La un 2003 ...cam 120-150 mii/km e o valoare plauzibila pt o masina mica de oras, daca nu a fost folosita intensiv, si dat inapoi la 90 mii "real" de la 200.

Racorp 23-11-13 11:59

Quote:

Originally Posted by JDV (Post 5618075)
crezi ca piesele la celelate 3, sunt mai scumpe decat la logan? :)))
Cu cat se face un schimb de ulei la logan?...ia sa aud? :))

:D daca e fara filtru de polen cu 150 ron, filtre Mann + ce ulei ii trebuie(cantitate si calitate), daca are flitru de polen cam 200 ron. Preturile ti le dau din propria experienta. Si din ce stiu la Fabia 1.4 preturile sunt cu vreo 20-30ron mai mari fata de Logan. Daca nu ma crezi iti dau magazinul de la care am cumparat cele necesare Loganului.:D

Lucian MC 23-11-13 17:25

Deci sa incepem cu inceputul.
Un logan este o baza buna daca vrei sa cari cartofi si nu vrei prea multe pretentii de comfort si siguranta rutiera . La capitolul mecanica da suspensiile de renault pardon dacia sunt poate putin mai ieftine decat cele de opel/vag/japoneze dar per total te vor ajunge mult mai scump deoarece desi diferenta de pret exista ,exista si o mare diferenta de calitate intre marcile astea gen un amortizor nou de renault care a tinut 10 k km si un amortizor nou de vw care la 150 k inca mai este in standarde ambele masini circuland pe aceleasi drumuri cu acelasi sofer si fiind schimbate pe original piesele. In principiu si practic motoarele benzinare de logan sunt foarte rezistente dar daca poti si vrei unul pe gpl cauta unul cu gpl de fabrica si nu vei regreta.
Daca vrei masina cu un grad de comfort si siguranta mai mare alege cu incredere un opel,vw ,seat sau orice alta marca inafara de frantuzoaice si de italience fiind considerate masini frumoase dar proaste si fiind preferatele celor de la dezmembrari fiind cele cu un grad mare de defectare . De asemenea incearca sa cauti masinile fabricate in germania daca iti achizitionezi un vw sau orice alta masina germana pentru ca alea sunt facute mai cu simt de raspundere fata de cele din spania sau turcia si asta tio zic din experienta chiar daca am 22 de ani.
Daca vrei masina de carat cartofi sau sa iti faci doar treaba cu ea care se devalorizeaza rapid si costa teoretic putin intretinerea dar practic mult ia un logan sau o masina frantuzeasca,italiana sau englezoaica(gen rover) ,dar daca vrei o masina de comfort care sa o folosesti cu placere in momentul in care o folosesti alege o nemtoaica fara a sta pe ganduri.

VDAN 23-11-13 22:44

Quote:

Originally Posted by lowlifer (Post 5618211)
Hai sa recapitulam:

JDV tu de cate ori pe saptamana mergi cu peste 120km/h in oras si mai ai si timp sa vb cu pasagerul?!

Ai dreptate, costurile la piese consumabile sunt aproximativ la fel Astra G - Logan, dar la cea din 2002 se vor strica mai multe fata de un Logan din 2006. Masina aia cu 2002 pe acte are 12 ani impliniti si merge pe 13, poti sa fii sigur ca orice tine de suspensie si directie nu mai tine un an.

Cand ai buget mic/fix NU iei masina veche.

PS: RazvanCRZ ai grija cu taxa.

dupa ce scri aici ai sigur logan,daca tu compari la suspensie o astra,un focus sau un golf cu loganu.o masina de 12-13 ani straina nu se compara nici cu loganu 2(atentie nu faza 2)
cat despre treaba cu rugina la logan ca sa rezolvat ma faceti sa rad:D
romanu inca nu intelege ca nu mai exista dacie(logan,sandero,duster),sunt renault de fapt
ca fiabilitate,costuri,dotari,putere,consum o astra sau un focus(golful e putin mai scump la piese dar nici ala nu te omoara) nici nu se compara cu loganul.
poti sa iti cumperi o masina straina cu 2500(cu tot cu taxa)si 500 de euro sa o pui la punct si ai masina 2-3 ani fara probleme,sau iti cumperi o coaja de logan mai noua cu 4 ani cu 2500-3000,dupa care nu mai ai bani de taxa,alti 1000+ de euro.si rupta de ce au carat romanii cu ea(si sa vezi ce ieftina e bucsaraia si restul la logan:D
bafta in alegerea facuta

JDV 24-11-13 01:52

Astra, Golf, Ibiza, Fabia etc. s-au vandut in numar foarte mare pentru ca sunt masini bune, si ieftine.
Loganul s-a vandut in numar foarte mare pentru ca e foarte ieftin.
Observi o caracteristica lipsa la logan?
Nu zic ca e prost si ca dupa 10km se rupe in doua....doar ca nu e la fel ce comfortabil, la fel de inchegat, la fel de finisat, ca si cele mentionate mai sus.
Daca vrei masina pentru portbagaj si volan...sigur, loganul e de ajuns....dar daca vrei ca atunci cand intri cu 60 intr o curba, sa ramai pe scaun si sa nu fi nevoit sa te ti de usa...atunci loganul nu e pt tine.

alex.panciu 24-11-13 02:20

Quote:

Originally Posted by JDV (Post 5618145)
Macar in fabia nu e nevoie sa tip ca sa ma aud cu pasagerul, dupa ce trec de 120km/h

:D:D:D:D:D:D:D:D

alex.panciu 24-11-13 02:22

Quote:

Originally Posted by VDAN (Post 5618650)
dupa ce scri aici ai sigur logan,daca tu compari la suspensie o astra,un focus sau un golf cu loganu.o masina de 12-13 ani straina nu se compara nici cu loganu 2(atentie nu faza 2)
cat despre treaba cu rugina la logan ca sa rezolvat ma faceti sa rad:D
romanu inca nu intelege ca nu mai exista dacie(logan,sandero,duster),sunt renault de fapt
ca fiabilitate,costuri,dotari,putere,consum o astra sau un focus(golful e putin mai scump la piese dar nici ala nu te omoara) nici nu se compara cu loganul.
poti sa iti cumperi o masina straina cu 2500(cu tot cu taxa)si 500 de euro sa o pui la punct si ai masina 2-3 ani fara probleme,sau iti cumperi o coaja de logan mai noua cu 4 ani cu 2500-3000,dupa care nu mai ai bani de taxa,alti 1000+ de euro.si rupta de ce au carat romanii cu ea(si sa vezi ce ieftina e bucsaraia si restul la logan:D
bafta in alegerea facuta

SUSTIN!!!!!

alex.panciu 24-11-13 02:31

Quote:

Originally Posted by RazvanCRZ (Post 5618132)
Da pai ma uitam si eu, ca multe din loganuri sunt la preturi destul de marisoare in comparatie cu concurenta. Adica nu am vazut loganuri sub 2500, care sa arate cat de cat ingrijit. Si de aici intrebarea: e mai greu de intretinut o fabia 1.4 din 2003 fata de un logan din 2005. Preturile sunt oarecum similare

cand ai drum prin bucuresti(o sa iti las nr de tel in privat)...daca vrei sa vii sa iti dau sa mergi cu un logan din 2006 la 50.000 km un singur propietar...super ingrijit....si cu inca 2 masini...un vw passat din 2002 cu 320.000 km de firma.....si un ford focus din 2005 cu 220.000 km tot de firma....sa iti dai seama de diferenta....
si mai gandeste-te si la siguranta...mai mult decat la costul pieselor....la ce masini ai pus tu in discutie diferenta la pretul pieselor este mica....iar la fiabilitate diferenta este mare...asta daca stii ce masina iei,cum o ingrijesti si de unde sa iei piesele....

babone 24-11-13 08:55

Pe langa siguranta, eu as mai puncta si pozitia la volan, cel putin in logan-urile pe care le-am condus eu fiind mai chele nu aveau reglaj pe inaltime al scaunului, la ibiza/fabia poti gasi sa cumperi o masina cu climatronic sau scaune incalzite iar mie mi se personal nu-mi place bordul si pozitionarea butoanelor la logan dar si aspectul/calitatea plasticului din care este facuta plansa de bord.Daca ai posibilitatea fa un drum pana la Buc si daca te poate ajuta Alex.panciu cum a scris mai sus atunci te vei convinge singur care merita si care nu.

lowlifer 24-11-13 10:31

Quote:

Am A4 2002 si m-a costat 1200 euro suspensia+directia + 150manopera + 200 distributia + 90 revizia. Acum sigur daca luam cele mai ieftine si proaste piese eventual din dezmembrari, ieseam la un sfert sau o treime din pretul asta. :D

Sau poate nu le mai schimbam deloc ca doar e masina nemteasca, TANC din nascare indiferent cate zeci de ani si sute de mii de km are nu?

Quote:

poti sa iti cumperi o masina straina cu 2500(cu tot cu taxa)si 500 de euro sa o pui la punct si ai masina 2-3 ani fara probleme

Din aia 2500 scade 3-400 euro taxa, inca 500 pt adus din DE/profit samsar si inseamna ca masina aia de 2500 e de fapt 1700 in Germania.
Aia 500 de euro cu care zici tu ca pui masina la punct ii dai pe distributie + ulei + filtre + cauciucuri.

Ai ajuns la 3000 euro, mai ai 0 bani din credit si dupa aia vezi cu stupoare ca trebuie sa schimbi piese si nici nu poti s-o faci singur ca toate suruburile sunt ruginite si sudate la masina ta de 12-13 ani :D poate voi aveti ciocan pneumatic, seturi complete de chei, arzator cu gaz, aparat de sudura si elevator sa va schimbati singur piesele, eu n-am.

3000 euro luati pe credit nu iti ajung sa iei masina de circuit, dat pe curbe cu 120km/h, intelegeti si voi asta. Un logan intretinut cu piese noi e mai sigur decat nemtoaicele voastre facute dauna totala, reparate de turci, luate pe nimic si carpite din dezmembrari.

VDAN 24-11-13 11:18

lowlifer audi e marca premium,la fel bmw si ce mai vrei tu,de aia ai dat atat,dar nu compara opel,ford,vw sunt pentru clasa medie de oameni
poti sa imi spui tu de logan ce vrei dar nu imi vorbi de siguranta(stiu loganu,dusteru,sandero bucata cu bucata)atat iti spun sa te fereasca sa fi la accident in logan:???:
in schimb am patit accident destul de grav intro masina din asta de 12-13 ani cum spui tu cu suruburi intepenite:Dsi am iesit fara zgaritura,daca eram in logan mai ieseam jumate:o
si apropo de logan de peste 4 ani,uitate cand pui o frana tare cum sare torpedoul,nu se compara nici cu un golf 2 la materiale folosite,si ala are peste 25 de ani.

p.s. de ce nu dai audi pe logan?e ieftin de intretinut si mult mai nou cum spui:D

run_forest 24-11-13 11:25

Quote:

Originally Posted by JDV (Post 5618699)
Astra, Golf, Ibiza, Fabia etc. s-au vandut in numar foarte mare pentru ca sunt masini bune, si ieftine.

De acord , foarte bune si ieftine.Dar cu km "fara numar , fara numar , fara numar"
Quote:

Originally Posted by JDV (Post 5618699)
Loganul s-a vandut in numar foarte mare pentru ca e foarte ieftin.
Observi o caracteristica lipsa la logan?

De acord partial. De asemenea in 3000 euro loganul e cu cel putin 3-4 ani mai nou , cu kilometri rulati mai putini . Observi niste caracteristici lipsa la celelalte?
Eu personal adaugam si ford focus in ecuatie.E o masina foarte buna.Ar trebui sa primeze factorul masina intretinuta in detrimentul anului de fabricatie.Spor la cautari.

lord_wader 24-11-13 14:06

Quote:

Originally Posted by Lucian MC (Post 5618481)
La capitolul mecanica da suspensiile de renault pardon dacia sunt poate putin mai ieftine decat cele de opel/vag/japoneze dar per total te vor ajunge mult mai scump deoarece desi diferenta de pret exista ,exista si o mare diferenta de calitate intre marcile astea gen un amortizor nou de renault care a tinut 10 k km si un amortizor nou de vw care la 150 k inca mai este in standarde

Hai ma ca vorbesti prostii. :D
Nu exista suspensie 100% de "renault", de "dacia" sau de "vw". Exista diversi producatori mari(culmea uneori comuni pt. 2 marci total diferite) care fac subansamble. La renault si logan de ex. se merge mult pe Trw, Febi etc dar aftermarket sa gasesc repere de la absolut orice mare producator care iti face aceeasi piesa si pt. vw, opel sau fiat. Deci sa zici ca exista o mare diferenta de calitate e absurd. Voi ati ramas cu idei fixe de pe vremea cand se puneau piese romanesti pe dacia 1310.
Si ca fapt divers, eu cred ca un amortizor la 150mii km nu mai este in standarde. Dar poate ca ma insel eu.

bogdancatalin666 24-11-13 15:30

Quote:

Originally Posted by RazvanCRZ (Post 5617260)
Asta asa o fi, dar din cate stiu loganurile de dinainte de facelift nu aveau tabla galvanizata si sufera de rugina. Ca sa nu mai zic ca nu au nici ABS

eu am logan dinainte de facelift si nu are pic de rugina, secretul este sa stii cum sa-ti pastrezi masina. Legat de abs ... n-are niciun logan pana in 2007 asa ca... te descurci si fara.

bogdancatalin666 24-11-13 15:47

Quote:

Originally Posted by RazvanCRZ (Post 5617360)
Exact la asta m-am si referit ca daca aveam alte posibilitati faceam si un credit mai mare si nu mai aveam problema asta. Dar e cu dus si intors pe de-o parte sunt cei care nu ar lua logan in veci, de cealalta parte sunt cei care vaf in logan masina omului pragmatic. Singura problema la logan pe care o vad e problema cu rugina, dupa cum am mai zis

Fratioare iti dau un sfat practic, am fost in ac situatie cu tine , nu mai ca nu eram constrans de bani aveam buget 8000 e dar nu sufucient sa-mi indeplinesc visul.
si ... ce-am facut

am luat un logan 1.6 2005 sa merg cu el si sa imi fac treaba. Am cautat sa fie fara rugina si sa fie cu km putini ( si cu aer cond)

puncte slabe la logan fata de alte masini
plastice ieftine, zgomote de plastice fete de usi , zgomot de aer la interior pe care trebuie sa le ignori :))
peste 120 motorul face ceva galagie fata de alte masini
consumul nu e extraordinar dar am ales benzina in loc de diesel( nu se strica pompa si nici injectoare ca la diesel) consum real 6 6.5 extraurban 9-10 urban ( bucuresti)
nu iesi cu nimic in evidenta , e o masina banala , nimic spectaculos , ai senzatia de batran iesit la pensie
pozitia la volan este foarte ok daca ai o inaltime si greutate medie, daca esti la extreme e mai greu sa te simti confortabil
dotari limitate ( aer geamuri servo ... si computer bord si cam atat) - dar cam ac dotari le ai si pe opel skoda etc.

puncte forte
consumabile ieftine - la fel ca la astra g skoda etc , nu cred ca e o tragedie o suma de 10 lei in + sau -
cost de achizitie mic , nu dai o avere,
an de fabricatie bun , nu ai probleme cu bucse probleme directie / punte ca la masini de germania 2001 euro 4 ( fabia astra , care dupa 1 an de mers cu ea in romania ii schimbi tot ce inseamna bucsaraie )
revazare rapida la pret accesibil ( daca o iei si mergi 1-2 ani nu pierzi exagerat la ea)
nu ai probleme cu senzori, debimetre calculatoare....
gasesti relativ usor masini cu rulaj mic si real

Loganul ca sa te bucuri pe deplin de el trebuie sa-i pui GPL.
Confirm faptul ca la astra fabia ibiza 2001-2004 ai n probleme cauzate de vechime ( probleme senzori, probleme specifice) si la logan nu apare nimic problemat
Eu te-as sfatui sa iei in calcul si ceva diesel, eu unu` am in cap sa vand loganul sa caut ceva cu motor 1.4 tdi ( vw polo skoda fabia seat ibiza )

daca ai intrebari le astept pe privat sau aici

cavaliere 24-11-13 16:15

"iei cu 2500 si cu 500 o pui la punct.. :lol: Cu 500 de euro abia ii faci distributie si revizie si iei niste cauciucuri sh. Inca persista mentalitatea asta cretina la romani, cum ca mai bine iei o masina veche dar "straina" decat un Logan cu 4 5 ani mai tinar si muuuulti km in minus.. Asa-i romanul vrea si cu curu pe tucal si cu bomboana ingura. Dar deh, mai e si fudulia.
Toti astia care sustin ca un Opel din 2002 te tine 2 ani cu cei 500 de euro "pusa la punct" probabil ca circula 1 km pe zi. Altminteri , raionul de sf-uri este la alt etaj, mai incercati.
Eu am mai zis,intre 2 masini vechi, as alege pe cea mai putin veche si cu mai putini km . Ca sa fii fudul trebuie sa iti si permiti. SAu cum s-ar zice, romanul vrea sa faca "aroganta" . :rolleyes2

lord_wader 24-11-13 22:02

Quote:

Originally Posted by bogdancatalin666 (Post 5618939)
eu am logan dinainte de facelift si nu are pic de rugina, secretul este sa stii cum sa-ti pastrezi masina.

:D:D adica sa nu mergi iarna si sa o tii pe timp de ploaie in garaj sau care e secretul?

bogdancatalin666 24-11-13 23:12

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 5619226)
:D:D adica sa nu mergi iarna si sa o tii pe timp de ploaie in garaj sau care e secretul?

mergi iarna , dar n-o lasi cu sarea pe ea mult timp ( la o perioada mai dai un jet) pe langa asta, e bine sa fie montate nite aparatori de plastic ( in dreptul contraaripilor) - vezi poze la mine in thread

shoby13 25-11-13 09:52

Recomand cu caldura un peugeot 206 ! Masina care sa tina cu , casa cum tine 206-le , nu cred ca este...Consum de 5 in bucuresti piesele sunt costisitoare cam , ca la ori ce masina dar daca esti atent si nu te carpesti nu o sa te rupi... Bafta sper sa iti iei ceva sa scri ce ti-ai luat si o parere dupa ceva timp de condus jucaria ! Sall!

All times are GMT +2. The time now is 20:19.

- Copyright 2026 4Tuning