Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dyno Tuning (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning.html)
-   -   Seat Leon 2 Cupra pe dyno la MasterTuner (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning/39399-seat-leon-2-cupra-dyno-mastertuner.html)

MasterTuner 24-04-07 20:57

Seat Leon 2 Cupra pe dyno la MasterTuner

1 Attachment(s)
Masina e stock si are 1 500 km. Interesant e ca face presiune max. cu 500 rpm mai sus decat motorul de 200 cp datorita turbinei mai mari. Asta e si motivul pentru care cuplu ramane ridicat pana spre capat. Am masurat pana la 6 500 pentru ca masina are limitare de viteza care in treapta a sasea inseamna 6 500.

AlecsM 24-04-07 22:14

Re: Seat Leon 2 Cupra pe dyno la MasterTuner

aha ...mijto ...pai si puterea ? cat a iesit ? :D

bogdan_wrc 25-04-07 08:47

ma scuzati, dar imi puteti explica de ce la unii le-a iesit mai mult?
http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=118751
prima data am zis ca bhp nu sunt chiar hp, dar din moment ce il compara cu S3, deci e clar ca tot pe acolo a iesit...
inteleg diferentele de clima, de aer, de tempertaura, dar chiar 25 de cai?

AlecsM 25-04-07 11:59

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 869775)
ma scuzati, dar imi puteti explica de ce la unii le-a iesit mai mult?
http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=118751
prima data am zis ca bhp nu sunt chiar hp, dar din moment ce il compara cu S3, deci e clar ca tot pe acolo a iesit...
inteleg diferentele de clima, de aer, de tempertaura, dar chiar 25 de cai?

poate au uitat sa puna limitarea pt cupra ..... :P

MasterTuner 25-04-07 12:06

Noi doar am masurat-o asa cum e ea stock , deocamdata se rodeaza ... Din forumul ala vad ca Superchips da valori similare pe GTI 30 edition:

http://www.superchips.co.uk/curves/V...IEdition30.pdf

Ce imi place mie la firmele de chiptuning e ca graficele sunt "stilizate", in sensul ca nu apare exact o fisa standard de dyno, cu fabricantul dynoului and stuff... ci e mai simpla asa ca sa placa ochiului.

mpa 25-04-07 22:40

Ce masina a fost masurata?
In cateva zile mai aducem una sa vedem daca da la fel.
Am condus Cupra si pot sa zic ca nu spune prea multe. Acum ramane de vazut si la o liniuta cum se comporta. Din date pana la 100 e similara cu un Civic Type R

AlecsM 25-04-07 22:43

Quote:

Originally Posted by mpa (Post 871209)
Ce masina a fost masurata?
In cateva zile mai aducem una sa vedem daca da la fel.
Am condus Cupra si pot sa zic ca nu spune prea multe. Acum ramane de vazut si la o liniuta cum se comporta. Din date pana la 100 e similara cu un Civic Type R

pai cum e similara cu ctr ...din cate stiam ctr ul are 6.6 ...cupra are 6.4 ....e slabutza masina nu spune prea multe :D :D :D :D :D

mpa 25-04-07 22:54

Da. Alea sunt date oferite de fabricant. Cupra face mai greu decat ce e in acte, CTR face mai usor.
La Cupra am cronometrat singur. La CTR ma iau dupa ce mia comunicat Achim.
Plus ca C are avantajul de autoblocant.

Race 26-04-07 01:26

Quote:

inteleg diferentele de clima, de aer, de tempertaura
Tinand seama ca se fac corectii la curbele masurate asta nu ar trebui sa conteze absolut la nimic.Toata lumea da curbe corectate,nu pe cele masurate.

Achim 26-04-07 05:45

Hai sa facem putina lumina... :D

Cupra din "imagini" este a lui AlecsM... masina are doar 1500 de km si ca atare se rodeaza. A ajuns pe bancul MasterTuner tocmai in urma unei discutii pe care eu am avut-o cu Florin si ii spuneam ceea ce citisem pe alt topic, si anume cum ca motorul de Cupra ar fi acelasi cu cel de S3 si implicit puterea aceiasi ;) Curiozitatea a fost partial satisfacuta... probabil ca dupa ce vor mai trece km, puterea va creste si ea, sau poate va fi doar "livrata" altfel ;)

Cat despre date, eu stiu ca CTR'ul meu a vazut multe zile in care de la 0 la 100 km/h au trecut doar 6.5/6.6 secunde, asa cum spun ei si in carte...

Din ce am auzit si despre Cupra lui Alecs, e rapida, si sunt 90% sigur ca la o "liniutza" ar avea avantaj in fata mea, dar e vba de 40 de cp si 100 de Nm in plus ;) (ma rog, si cam 100 de kg da' se compenseaza in bine pt el :p)

Din interior, Cupra e o masina mult mai "docila". Cuplu de turbo se simte, dar nu te sperie. Toate astea pt ca probabil ca e gandita si ca o masina "user friendly"... Totusi pe asfalt treaba sta bine pt ea...

AlecsM 26-04-07 11:09

parerea mea este ca ...400 m sunt in fata ctr ului ...asta din cum simt io masina! e cu dus si-ntors asta cu cartea si ce iese pe strada ....am mai auzit ca si alfa GTA 250 CP ...are in carte 6.2 si cica ar scoate pe strada 5.8 - 5.9 ...mi-e ft ft greu sa gred pt o tractiune fata :( !

mpa 27-04-07 01:02

@AlecsM - Ori te vezi cu CTR si imi ziceti si mie cum stati... sau si mai bine te vezi cu mine si iti zic cum stai si cu CTR. Ce zici?

AlecsM 27-04-07 10:58

Quote:

Originally Posted by mpa (Post 873322)
@AlecsM - Ori te vezi cu CTR si imi ziceti si mie cum stati... sau si mai bine te vezi cu mine si iti zic cum stai si cu CTR. Ce zici?

as prefera cu tine :D

mpa 27-04-07 12:43

Pai astept sa discutam detaliile in privat

dogarel 30-04-07 12:46

Pana una alta m-am vazut eu cu alecs pe 400 de metri si e diferenta de 2-3 masini.

GTA 01-05-07 04:21

Quote:

Originally Posted by zbuciumus (Post 869130)
Masina e stock si are 1 500 km. Interesant e ca face presiune max. cu 500 rpm mai sus decat motorul de 200 cp datorita turbinei mai mari. Asta e si motivul pentru care cuplu ramane ridicat pana spre capat. Am masurat pana la 6 500 pentru ca masina are limitare de viteza care in treapta a sasea inseamna 6 500.

Adica asta e grafic de motor Turbo????Sigur nu ai incurcat pozele pe undeva???Seamana mai mult cu un aspirat decat cu un turbo.....

Masina asta are 240CP de la 6200RPM pana la 6400RPM...adica e praf.....

AlecsM 02-05-07 12:26

Quote:

Originally Posted by GTA (Post 878764)
Adica asta e grafic de motor Turbo????Sigur nu ai incurcat pozele pe undeva???Seamana mai mult cu un aspirat decat cu un turbo.....

e stricata ...nu-i lua in seama :D loooool

AlecsM 02-05-07 12:29

Quote:

Originally Posted by dogarel (Post 877451)
Pana una alta m-am vazut eu cu alecs pe 400 de metri si e diferenta de 2-3 masini.

apreciez pt c ai scris ...multi ar fi scris juma' de masina ...si ma bucur ca ne am cunoscut ;)
bafta

GTA 02-05-07 13:57

Quote:

Originally Posted by AlecsM (Post 880554)
e stricata ...nu-i lua in seama :D loooool

Ma bucur pentru tine ca poti glumi.....dar eu chiar am vorbit serios.Nu stiu cate grafice ai vazut dar cel prezentat este identic cu cel al unui motor aspirat ,lucru care nu mi se pare tocmai OK.

alecsutu1 02-05-07 14:02

Aata e noua tendinta acum a fabricantilor de masini se pare..

dogarel 02-05-07 16:03

Quote:

Originally Posted by AlecsM (Post 880559)
apreciez pt c ai scris ...multi ar fi scris juma' de masina ...si ma bucur ca ne am cunoscut ;)
bafta

Sper sa mai avem ocazia sa stam la vorba.
@GTA: Si uite cum cu graficul ala varza, masina fuge de rupe. Ne impiedicam in hartii in loc sa vedem esentialul.

AlecsM 02-05-07 18:49

Quote:

Originally Posted by dogarel (Post 880868)
@GTA: Si uite cum cu graficul ala varza, masina fuge de rupe. Ne impiedicam in hartii in loc sa vedem esentialul.

exact asta era ideea ...si d'asta "aveam glume in mine" :D am fost placut surprins fiind primele curse ...sa vad ca masina chiar fuge pt 240 cp !

@GTA - uita te la ultima mea cursa cu opelu ala de la autotest 4x4 25..si ceva de cp p dyno !
sal all

MasterTuner 02-05-07 20:37

Quote:

Originally Posted by GTA (Post 878764)

GTA, asa arata un grafic de motor turbo nemodificat, avand cuplu liniar ca sa fie usor de controlat masina si sa nu se sperie nici bunicu daca apasa pe acceleratie. Daca i se va face tuning vei vedea ce esti tu obisnuit sa vezi, un cuplu max pe la 3 000 si apoi usor in scadere, cu o putere liniara 5 000 - 7 000. Uitati-va aici la diverse masini stock si nu numai. O sa vedeti cat de apropiate sunt de ce masuram noi, mai ales la masinile care la noi pe dyno au iesit sub. Situl este al unei celebre firme de dynouri, deci nu au interes nici sa iasa mai slabe nici mai puternice.

http://www.rri.se/index.php?DN=29

GTA 02-05-07 22:27

O sa va rog frumos sa nu-mi rastalmaciti vorbele....eu nu am spus ca masina e stricata sau ca dyno nu e bun sau altceva.....

Am spus ca nu-mi place cum arata curba de putere la masina respectiva fie ea si stock.Era doar o parere si nimic mai mult.

@AlecsM Am vazut cursa ta cu Opelul Vectra A si pot spune ca masina ta are o plecare foarte buna pentru un FWD....opelul ala are 245CP nu 250+....iar internele motorului si transmisia sunt stock asa cum au fost proiectate acum 18 ani.

Oricum eu zic ca noi astia cu Caza... Opelurile 4x4 am facut o figura frumoasa la cursele de la mare.

Salut.

yoda 03-05-07 07:46

Quote:

Originally Posted by GTA (Post 881514)
@AlecsM Am vazut cursa ta cu Opelul Vectra A si pot spune ca masina ta are o plecare foarte buna pentru un FWD....opelul ala are 245CP nu 250+....iar internele motorului si transmisia sunt stock asa cum au fost proiectate acum 18 ani.

Oricum eu zic ca noi astia cu Caza... Opelurile 4x4 am facut o figura frumoasa la cursele de la mare.

Salut.

tare de tot ...astia cu caza..opelurile!!! :lol:
da plecarea buna pt leon dar sfarsit f bun pt vectra lui katty!!! (AlecsM spune juma de masina iar Katty 2-3 masini - adevarul e pe la mijloc ;) )
iar gta?!?!?! tare de tot!are un autocar intre el si "farfuria zburatoare " :D
bai caza...ne...lor chiar ati facut o surpriza placuta, chiar daca unu' are cutia de transfer crapata iar celalalt tampoanele in batista!

see u!

dogarel 03-05-07 10:06

Chiar v-ati descurcat bine. Imi pare rau ca datorita timpului scurt n-am avut timp sa imi incerc puterile cu toti cei cu care as fi vrut. Chiar daca as fi mancat bataie in cele mai multe cazuri, cei cu care as fi vrut sa ma dau avand masini superioare ca putere, ma interesa diferenta de la final. Asteptam etapele viitoare.

AlecsM 03-05-07 16:59

Quote:

Originally Posted by yoda (Post 881807)
tare de tot ...astia cu caza..opelurile!!! :lol:
da plecarea buna pt leon dar sfarsit f bun pt vectra lui katty!!! (AlecsM spune juma de masina iar Katty 2-3 masini - adevarul e pe la mijloc ;) )
iar gta?!?!?! tare de tot!are un autocar intre el si "farfuria zburatoare " :D
bai caza...ne...lor chiar ati facut o surpriza placuta, chiar daca unu' are cutia de transfer crapata iar celalalt tampoanele in batista!

see u!

ideea e ca plecand in fata mea opel ul ...a ramas acolo pana la a 4 a - mea ...si cred ca in ultimii 60-70 m ...mergand cu a 4 a m-am apropiat vizibil de el ...insa era prea tarziu !
io n-am vazut cursa filmata ....insa din masina se vedea mai putzin de o masina intre noi ...

ps ...nu am considerat niciodata o masina veche cazan ...altfel nu ma mai dadeam ;) !!!

sal all

Achim 03-05-07 23:22

Vectra de la AutoTest avea buton de decuplat 4x4 (la siguranta) ?!

GTA 04-05-07 02:49

Quote:

Originally Posted by Achim (Post 883405)
Vectra de la AutoTest avea buton de decuplat 4x4 (la siguranta) ?!

Crede-ma ca ar fi fost cel mai prost inginer de pe fata planetei daca nu ar fi avut buton pentru decuplat 4x4............

PS.Un mic UP pentru cele mai tari CaZaNe............

mpa 11-05-07 02:38

Masina merge mai bine decat orice GTI "tunat" pe care lam probat pana acum. Chiar si editie aniversara. Felicitari.

AlecsM 11-05-07 11:43

Quote:

Originally Posted by mpa (Post 895475)
Masina merge mai bine decat orice GTI "tunat" pe care lam probat pana acum. Chiar si editie aniversara. Felicitari.

multumesc sunt incantat sa aud asta ...oricum ...surprinzatoare masina ta si sper k accepti revansa :D !!!

cristian_seven 11-05-07 17:51

Quote:

Originally Posted by mpa (Post 895475)

Tunate unde? Ca e diferenta al dracului de mare. Cele de la TCM sunt varza.

mpa 12-05-07 02:44

Cu siguranta dar nu te astepta sa stau astept asa degeaba pana atunci. Am de imbunatatit un rezultat cu colegii de zbor de aseara.

Scuze de OT dar e amuzant:
Ca sa iti raspund. Sunt tunate la motor si fulgerate la exterior. Cele de la TCM sunt varza. Imi pare rau dar nu ma pricep la de astea. Daca spui tu cred ca trebuie sa te credem pe cuvant. Poate ne explici si noua totusi cum ai reusit tu sa deduci asa ceva. Leai luat pe toate la rand si ai executat o cursa demonstrativa?
Apropo mie unde imi recomanzi sa imi fac softul. Am un mobil nokia si nu merge prea bine.

yoda 12-05-07 09:21

Quote:

Originally Posted by mpa (Post 897087)
Cu siguranta dar nu te astepta sa stau astept asa degeaba pana atunci. Am de imbunatatit un rezultat cu colegii de zbor de aseara.

Scuze de OT dar e amuzant:
Ca sa iti raspund. Sunt tunate la motor si fulgerate la exterior. Cele de la TCM sunt varza. Imi pare rau dar nu ma pricep la de astea. Daca spui tu cred ca trebuie sa te credem pe cuvant. Poate ne explici si noua totusi cum ai reusit tu sa deduci asa ceva. Leai luat pe toate la rand si ai executat o cursa demonstrativa?
Apropo mie unde imi recomanzi sa imi fac softul. Am un mobil nokia si nu merge prea bine.

OT : pe cuvant ca devii penibil!omul are o parere ...iar ea trebuie respectata!
pot sa-ti raspund eu, inaintea lui...DA, MASINILE FACUTE DE VOINEA SUNT VARZA!mai are si reusite ...DAR SOFTUL NU E FACUT DE EL CI DE COLABORATORII LUI!!

iar pt nokia poti incerca la motorola...doar esti expert in transplanturi! ;)

p.s.mai bine tunate la motor decat fulgerate la exterior! ;)

yoda 12-05-07 09:22

Quote:

Originally Posted by cristian_seven (Post 896411)
Tunate unde? Ca e diferenta al dracului de mare. Cele de la TCM sunt varza.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mpa 12-05-07 13:21

Credeam ca mottoul tau e race.... not talk
Parca stabilisem sa ne vedem, tu cu masina ta cu soft bun si eu cu frankenstein al meu....
Eu zic sa lasam jignirile pentru dupa....
Daca cumva "penibil" era un compliment, te rog sa ma ierti ca am interpretat gresit.

AlecsM 13-05-07 11:46

vedeti ca alta e tema thread-ului, nu cine stie sau nu sa faca soft ! ca sa nu incep si io cu "softistii" astia !!!

yoda 13-05-07 18:02

Quote:

Originally Posted by mpa (Post 897410)
Credeam ca mottoul tau e race.... not talk
Parca stabilisem sa ne vedem, tu cu masina ta cu soft bun si eu cu frankenstein al meu....
Eu zic sa lasam jignirile pentru dupa....
Daca cumva "penibil" era un compliment, te rog sa ma ierti ca am interpretat gresit.

ultimul OT!!
n-am zis niciodata ca masina mea are un soft bun!!!ci foarte bun! :lol:
iar despre intalnit...sa-ti amintesc ca ai fost sunat de Achim miercuri seara sa ne dam, asa cum imi merge mie acum, prost...dar ai refuzat!
de jignit l-ai jignit pe cristian-seven...eu doar te-am atentionat! ;)

see u in verry short time!

mpa 14-05-07 00:09

Pai daca ai numarul sa ma suni direct! E mai practic asa;)

All times are GMT +2. The time now is 05:57.

- Copyright 2026 4Tuning