![]() |
Logan 1.6MPI VS Audi A6 2.0TDI
Este vorba despre o liniuta . Loganul 1.6 remapat atinge suta in 10.5sec (teoretic) , iar audi a6 2.0tdi 140cp in 9.9sec . Ce ar trebui sa ii mai fac masinii mele (logan) pentru a scoate suta sub 10sec si a bate acel audi diesel de 1.6tone ? Ce credeti ca e mai bine sa fac ? Sa dau banii pe axa , admisie , evacuare , volanta , ambreiaj , cutie , soft si alte nebuneli ( cu alte cuvinte sa duc aspiratul la extrem ) , sa fac conversie turbo low cost sau sa pun alt motor (de preferat 1.2tce si omologat) ? Va rog fara comentarii de genul : loganul e jaf , vinde-l ! sau orice fel de comentariu care duce la cearta .
|
Re: Logan 1.6MPI VS Audi A6 2.0TDI
Ce buget ai alocat?
|
1) Liniutele se fac pe 402m, tu vorbesti de 0-100 care este alta mancare de peste. Ca sa faci un A6 2.0 TDI pe 402m ai nevoie de ~105-110CP.
2) Nu ai cum sa faci conversie turbo "low cost". 3) Nu ai cum sa omologhezi 1.2 TCE pe Logan si nici nu ai de unde sa cumperi un motor din asta fara sa dai o avere pe el. 4) Eu cred ca tu nu ai ce face si te plictisesti la ora asta. 5) Chiar vrei sa te credem ca esti dispus sa investesti mii de euro in masina pentru o banala liniuta cu o masina care nu are legatura cu asa ceva ? 6) Tu nu ai nici permis/18 ani si vorbesti de modificari serioase la masina lu' tata cand probabil tot venitul tau se rezuma la alocatie. 7) Lasa prostiile si daca tot ai chef de discutii macar rezuma-te la lucruri serioase. |
Luna aceasta s-au strans 8 milioane (bineinteles nu sunt banii mei) , low cost adica 1000-1500e si vreo 40cp . Din moment ce e masina mea fac ce vreau si ce stiu eu mai bine cu ea . Ai dreptate nu stiu daca imi omologheaza 1.2 fiindca are alta serie , deja m-am apucat cu sprijinul unchiului meu sa scot cp din aspirat ( corp clapeta 59mm de pe fosta lui masina dar nu e montat inca si tata a pus soft ) . Anaconda eu incerc sa ma orientez dupa timpul 0-100 , liniuta e defapt un pariu pe care tata l-a facut , defapt a zis : fac pariu ca fimiu il bate pe fiutau la o liniuta cand isi iau amandoi permisul .
|
Foarte inteligente pariurile parintilor :lol:
|
Nu pariul e problema mea ca nu sunt banii mei , eu sa ii spun ce sa ii faca masinii ca sa nu piarda bani . Totul a inceput de la audi , costa 20 si ceva de mii de euro pe cand loganul a costat 9300e si mereu spune ca e ieftina si proasta , puturoasa , consuma mult . Cu ce as putea masura timpul 0-100 ? Vreau sa vad exact ce poate in acest moment si de cate sutimi mai este nevoie .
|
La varsta ta eu invatam sa conduc pe forestiere (libere)...nu sa visez cai putere si liniute..tati tău e la fel de inconstient (copil) ca tine.....asta da inteligenta cine face pe cine la linie cand isi iau odraslele permisu' (dacă ) ..peste 3(+) ani.
Tu chiar crezi că lumea te va lua in serios?............ |
aaa....adica tu nici nu ai permis, si nici varsta necesara pt unul? :lol:
Daca esti in `97 mai ai 3 ani, pana atunci... Totusi daca taicatu vrea sa se apuce de treaba, cel mai bine ar fi un turbo..scurt si la obiect, sau pus un motor de laguna |
Cel ma simplu, faci la masina ce poti cu bani putinii pentru un minim de permisivitate si de restul banilor tragi niste cursuri de pilotaj,lectii de drag de la vreun experimentat si te rogi ca fisu' lu ala cu A6 sa fie praf dupa ce ia permisul incat sa nu aiba habar de condus.
Un lucru trebuie sa-l stii, cineva trebuie sa piarda si va fi unul din voi :D |
Sau iesi cu niste fete de banii aia si poate dai de .... bursuc:) la varsta ta o sa fii mult mai castigat.
|
cred ca audi acela a costat 20 de mi la second hand,nu?
|
nu a fost nou nout an 2008 . mi-e cam frica sa nu piarda bani ca sunt destui . deci turbo ramane ? o sa cam dureze ceva ca banii nu cresc in pom . @golf3diesel : fiecare cu generatia lui , eu am condus de 3 ori pana acum si cam stiu care e treaba cu volanu .
|
Pe cati bani s-a pus pariu sau pe ce valoare/bun?
|
Nu prea vreau sa zic , sute . Nici de pariu nu trebuia sa zic ca dupaia "ma aratati cu degetu" si spuneti ca provin dintr-o familie ciudata . Stiti vreun magazin prin bucuresti de turbine , kompressoare ? de preferat noi .
|
A6 nou la 20k nu exista.
Apropo, tu ai idee ce implica o conversie turbo ? Nu este plug & play gen sa ii schimbi CD playerul. O conversie turbo este complexa si costa mii de euro, sunt foarte multe piese ce trebuie cumparate nu doar turbo. Doar un soft custom pentru lucrare te costa sute de euro bune. Ce spui tu de turbo aici sunt discutii, nu o sa ii faci niciodata conversie turbo. |
'eu am condus de 3 ori pana acum si cam stiu care e treaba cu volanu' - sa stearga careva topicul ca e dat in balarii rau de tot.
Logane turbo cu turbo de la magazinul din colt, pariuri puse de tata, liniute cu Logane vs Audi nu stiu de care ........... ma doare bostanul deja. Promit ca iti spun eu cum sa faci Loganul turbo daca imi spui fara definitii luate de pe net ce e ala raport stoichiometric, cum se calculeaza raportul de comprimare si cum calculezi noile injectoare. PS : habar nu ai ce e ala volan. |
Pana una alta, inainte sa se inchida topicul, ce varsta ai?
Bun, treaba e in felul urmator, tu vrei sa iti duci masina pana intr-un punct in care sa scoti un timp mai bun ca A6, dar ce te faci daca si tipul ala isi face un simplu remap? Pariul asta e o gluma si cred ca tu ai luat-o in serios. |
Hai gata terminati , stiu absolut tot ce iti trebuie pt turbo si ce e de facut , doar spuneti-mi de unde cumpar . Am 16 ani si deja m-am apucat de invatat codul rutier si de facut chestionare . Nu a fost o gluma , a fost intr-o seara la un pahar dar treaba e cat se poate de serioasa , nu degeaba imi spune sa ma uit pe net si sa ma documentez . Dupa ce imi spuneti de unde cumpar puteti sa il inchideti si vedem peste 2 ani ce o sa fie .
|
Da o fuga la baietii din link si ar trebui sa te ajute cu tot ce ai nevoie.
http://www.exelixis.ro/ |
kit turbo? soft sa nu iti bubuie motorul? 16 ani si condus de 3 ori si deja stie ce e ala volan. haha copile, cel mai simplu este sa o vinzi si sa iti iei alta masina.
nu stiu sa existe la noi un logan turbo 100% functional care sa nu aiba probleme gata, trezirea cu picioarele pe pamant! mai bine ai strange banii pana la 18 ani ca sa iei permisul si sa poti sa iti iei si tu o masina calumea :) |
Poate ca peste 2 ani ala isi cumpara M5 sau ceva Porsche.
|
Ma sperii iulica...
Chiar nu-i nimeni cu capul pe umeri si responsabil in familia aia ? Pana ajungi sa-ti iei permisul ai sa-ti schimbi total modul de gandire, SPER ! Cel putin asa a fost in cazul meu, la 16 ani umpleam forum cu prostii, ceream solutii cum sa duc un 1.8 t in 300 de cai, dar cu putine sfaturi date din partea unor parinti normali, la 18 ani conduceam 1.9 tdi de 105 cai, si bine a mai fost. Roaga te sa nu descopere cel cu audi minunea nemaivazuta si nemaiintalnita numita resoftare PS: fa-ti o prietena, neaparat |
Stati mai ca nu e imposibil , magureanu razvan a scos din 1.6kompressor 150cp cu 0.7bari si 1800e si acum vinde kompressoru si pune t3 , la fel victor groza 1.6kompressor 240cp 6000e actual 1.8turbo , mai sunt dar nu mai stiu eu . De prietene am eu grija lasa , mai dati-mi magazine . Ma rog la domnul sa nu imi faca o surpriza tasu aluia .
|
Quote:
Quote:
1.6 16v Euro4, pana in 120-130/h (limita cam la care schimbi a4a) se tine de orice masina pe benzina pana in 140cai. Desigur ca sunt si exceptii. Mai era unul pe aici cu un golf2 de 75cai care voia sa isi faca masina pe atat de puternica incat sa bata un logan. Ia legatura cu el, aveti obiective asemanatoare:lol: |
Ce i-a facut masinii ? a reusit sa bata loganul ? Ce nume are ? Mai dati-mi link-uri !!!
|
https://forum.4tuning.ro/19-facem-ros...are-duble.html
Uite:D Mai sunt oameni ca tine care isi pun in cap idealuri ciudate. |
Daca tot spui ca stii ABSOLUT TOT ce trebuie pentru conversie turbo, lumineaza-ma si pe mine ca eu unul, dupa ani de permis cam cat tu de viata, masini conduse de le-am pierdut numarul si km cat lumea NU STIU ABSOLUT TOT CE TREBUIE ca sa pun suflatoare pe loganete.
Lumineaza-ne si pe noi, necunoscatorii. Puterile enumerate de tine acolo de 240CP si mai stiu eu ce banui ca sunt de pe net. Vb unui profesor de-al meu de la faculta de fiare vechi : Hartia mai copii, suporta orice. |
Quote:
|
A fost la China Town un Logan 1.6 kompressor. Se vorbea de niste puteri in jur de 180 de cai. Si am impresia ca e fix ala din videoclipuri postate de tine.
A scos timpi mai slabi cu o secunda fata de un 1.9 TDI in care au fost investiti in jur de 600 de euro. TDI`ul nu avea nici macar niste arcuri sa puna puterea jos. Taurete, las-o mai incet da-o dracu ! |
PS: fa-ti o prietena, neaparat.....asta e criminala =))
Razvan nu cred ca avea mai mult de 140 cp si masina avea multe probleme el isi permite sa mearga asa cu ea ca e mecanic |
Da ala ultimu e , el mi-a zis ca are 150cp . Oricum stiti ca timpii de la chinatown nu au fost relevanti , cand m-am dus sa vad masina lui elspa imi vedeam reflexia in asfaltul ala :( loganu ala scoate suta in 7 sec si viteza maxima a fost 230 testat de el si cica se mai ducea . @lau : ce se mai aude de masina ? Ai facut cutia de viteze ?
|
Poate sa scoata si 5 si sa mearga cu 250 ....
|
5 ce ? Consum sau cp ? Sti vreun magazin in bucuresti de turbine ?
|
Nu cumperi turbina de la magazin.
|
Pai spuneti-mi de unde , asta vreau sa stiu
|
cauta in piata la obor :)
|
Primul pas ar fi sa te documentezi foarte bine, care e cel mai potrivit upgrade pt motorul tau.
Sa nu spui ca esti documentat, din moment ce tu intrebi de la ce magazin cumperi o turbina. Nu te fixa pe supra alimentare. Acum 1 an aproximativ m-a batut rau un logan ce avea motor de laguna zicea el, 2.0. Eu eram stock 105 cai tdi, m-ar fi batut si cu soft. Deci se poate si altfel, poate cu costuri mai mici. Cere parerea celor de la sectiunea Dacia, care au experienta cu motoarele de pe logan, dar la anii tai si la modul cum pui problema nu stiu daca are cineva rabdare sa te lamureasca. Dupa asta discuta cu restul tunerilor, Racing Code, Exelixis, Powertech, etc, vezi ce solutii iti dau. Turbina poti lua din nenumarate locuri, eu stiu 3 baieti in Bucuresti care-ti fac ce vrei tu, dar fiecare cu parerea lui, in functie de ce probleme a intampinat. Oricum asta e ultima grija. Iar in final ajungi la 18 ani si vezi ca ti-ai pierdut timpu degeaba la 16 ani, si noi odata cu tine, si n ai facut nimic din ce visai. |
Quote:
|
Alb cred ca era loganul ala cu 2.0 de renault.
Ce tip de modificare, adica turbo/kompresor sau alt motor. Si doar pe turbina cat dai ? Crede-ma ca turbo e aproape cel mai putin costisitor lucru dintr-un astfel de proiect. Dai pe un soft custom aproape cat dai pe turbina, nu mai zic de FMIC, traseu, evacuare si o gramada de lucruri pe care nu le stiu. Nu zice nimeni sa nu te preocupi de pasiunea ta, documenteaza-te, citeste, cere sfaturi, dar atat. Fii cu picioarele pe pamant (e greu), fii realist, iar daca reusesti asta e cel mai mare lucru pe care-l poti face la varsta ta. |
loganul albastru cu 2.0 de laguna parca e NZN-u,din cate stiu are si axa cu came sport,asa zicea proprietaru'.
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:59. |
- Copyright 2026 4Tuning