Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Doua carburatoare duble (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/383834-doua-carburatoare-duble.html)

alex_ggk 02-08-13 19:32

Doua carburatoare duble

Sa incep cu inceputul
motor 1.6 benzina 75cp de vw golf 2 an 1991 - carburator cu doua camere de ardere

se merita montarea a doua carburatoare cu doua camere de ardere strict pt performanta , sunt constient ca, consumul o sa urce semnificativ . Acum imi ia cam 8 %in oras la un mers normal dupa montarea acestor doua carburatoare va sari de 15% tot la un mers normal?

inafara de carburatoare ce piese mai trebuiesc ? ( am auzit ceva de niste flanse)

undeva la jumatea masinii cand motoru sta la relanti se aude un " ts ts ts ts " o fi toba sparta sau ce ?

sau alte metode care sa urce motoru undeva la 90-100 cp
multumesc !

Ford_V6 03-08-13 12:01

Re: Doua carburatoare duble

Doua carburatoare duble alese / jetate / reglate corect nu vor creste consumul la acelasi regim de mers fata de carburatorul de serie.

alex_ggk 03-08-13 14:16

merg legate in functie de cat de mult am apasat pedala de acc?

adica pana la jumatea cursei sa functioneze doar un carburator , si in caz de o depasire cand o apas pana la fund sa intre amandoua ?
sau nu deoarece un carburator alimenteaza cate doua pistoane ?

julaikos 03-08-13 15:34

Eu n-am vazut pana acum carburatoare cu camera de ardere :lol:

Insa daca vrei sa pui doua carburatoare dublucorp,va trebui sa faci o noua galerie de admisie si in functie de ce carburatoare ai o sa ai o galerie de admisie cu 4 porturi,sau o galerie cu doua porturi comune(un carburator sa-ti alimenteze doi cilindri)
Daca esti dispus la asa modificari,mai bine pui carburatoare de motocicleta,si o sa fie ceva mai usor la reglaje si sincronizare,ca si gabarit sunt mult mai finute...

alex_ggk 03-08-13 20:18

ei , poate m-am exprimat gresit

cele de motocicleta cum se numesc ? sa stiu cum sa le caut pe net

julaikos 03-08-13 23:05

Carburatoare de motocicleta? :lol:

alex_ggk 03-08-13 23:48

am crezut ca le gasesc dupa firma care le-a facut , in final am gasit poze .

Intrebare , trebuiesc schimbate si planetarele daca pun aceste carburatoare?

julaikos 04-08-13 07:43

Nici intr-un caz :lol: nu cred ca vei avea asa mare castigul incat sa-ti pui in pericol planetarele.
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...1&d=1274747972
uite tot de pe aici de pe forum cred ca am luat poza,erau de pe o honda hornet daca tin bine minte ;) insa sunt sigur ca poti gasi si de pe vreun CBR cu motor mai mare carburatoare ;) intra pe forumuri de motociclisti,sigur gasesti ceva ;)

crywolf 04-08-13 10:58

Si ceva axa cu came, ca altfel le pui degeaba.

alex_ggk 04-08-13 15:10

carburatoarele de motocicleta si axa cu came duce motoru de la 75 cp la 100 cp ? sau undeva pe acolo ?

julaikos 04-08-13 18:17

Depinde ce axa cu came.Doar din carburatoare nu-l duci asa sus,insa daca il mai comprimi,si carburatoarele sunt reglate cred ca poti scoate ceva din motor...tine doar de tine.

alex_ggk 05-08-13 00:17

doar cu carburatoarele la cati cp o sa urce ? aproximativ..

la carburatoarele astea de motocicleta , nu le trebuie o pompa de benzina mai mare ?

axa cu came cam la ce bani gasesc ?
merge si de diesel sau strict de benzina ?

cosmin_cosmin_1 06-08-13 16:52

daca te hotarasti sa mergi pe carburatoare de moto, as avea eu de vanzare de la un proiect abandonat, inclusiv cu pompa de benzina electrica, mansoanele de cauciuc pentru prindere pe galerie si cutia filtrului de aer

bb_adrian 09-08-13 13:20

cauta carburatoare mikuni
avea mai demult valy_vtk , buga, de vanzare pe forum

alex_ggk 09-08-13 14:02

multumesc
bb_adrian

john17 09-08-13 20:24

Geaba pui carburi fara axa si axa fara sa comprimi motorul. Si mai portezi chiulaa, eventual supape mai mari macar pe admisie si poti depasi 100 cp. Dar cu cat "impingi" mai mult cu atat utilizarea zilnica va fi mai dificila.
Doar carburile nu maresc consumul la mers constant, la accelerari repetate insa se schimba treaba!

alex_ggk 10-08-13 02:31

masina are 900 kg , ma gandesc ca 100 cp ar fi suficienti pt Bucuresti , si de iesit la drum lung de 4-5 ori pe an sa zic :)

luni se apuca cei de la service sa desfaca ambreaju sa vada ce piese trebuiesc inlocuite , probabil marti - miercuri e gata , si apoi incep sa caut piesele, carb , axa cu came , etc..

john17 10-08-13 10:26

Daca masina vrei s-o folosesti zi de zi nu cred ca e pont sa pui axa si carburatoare...

bb_adrian 10-08-13 11:24

lasa masina stock, cel mult un singur carb weber vertical si o galerie de dublucorp

alex_ggk 10-08-13 15:09

din ce stiu eu carburatorul care e acum pe masina e dublu corp , dar nu stiu ce firma , totusi la 75 cp , un logan prestige cred ca ma lasa in urma , tocmai ce nu vreau sa se intample :)

john17 10-08-13 19:07

Un motor pe benzina da randamentul optim la un amestec aer-benzina intr-o proportie bine stabilita. Ca sa scoti putere mai mare trebuie fie sa maresti randamentul - crescand de ex raportul de comprimare -, fie sa-l "convingi" sa aspire mai mult aer si astfel sa poata digera si benzina in plus - pt asta ar fi axa cu came mai "intepata". Carburatoarele singure nu o sa aduca imbunatatiri spectaculoase, iar lucrarea nu e chiar la indemana oricui, mai ales jetarea si reglajele. Daca modifici mai mult motorul va pierde elsticitate si va trage rau la turatii mici, deci pierzi la utilizarea cotidiana.
Daca scopul este "liniuta" cu loganul 1.4 la semafor...

onucku 11-08-13 10:17

Ce teluri au cate unii...sa nu si-o ia de la logan de 75 cp.Distractiva lumea tuningului.

lord_wader 11-08-13 10:43

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5546686)
Carburatoarele singure nu o sa aduca imbunatatiri spectaculoase, iar lucrarea nu e chiar la indemana oricui, mai ales jetarea si reglajele. Daca modifici mai mult motorul va pierde elsticitate si va trage rau la turatii mici, deci pierzi la utilizarea cotidiana.
Daca scopul este "liniuta" cu loganul 1.4 la semafor...

Buna observatie. Daca asta e scopul final sa faca un logan 1.4 sau 1.6 la semafor...mai bine isi lua din start alta masina:D
Oricum voi nu vedeti ca baiatul e in plop...nu stie nimic mecanica, ii bun ca are un scop sa faca un logan la semafor...
PS: daca ala cu loganul pleaca usor, se pune ca il faci si daca esti pe un scuter, nu?

john17 11-08-13 11:06

Abia acum inteleg de ce zumzaiau Daciile in jurul meu acum ~15 ani cand maa deplasam prin Bucuresti cu sesarul (BMW E24), isi inchipuiau ca ne intrecem probabil... Ma ia si groaza cati m-au facut si ce masina de *** aveam! :-)

alex_ggk 11-08-13 17:24

probabil nu ati citit ce am scris sau nu m-am exprimat eu bine.
am zis ca vreau o rezerva de putere care sa stiu eu ca o am . nu foarte mare dar nici foarte mica incat sa ma intreaca un logan 1.6 16v .

lord_wader 12-08-13 17:28

Tot te dai de "gol" oricum ai incerca sa o dregi. Loganul ala 16v(spre care tintesti) o sa te bata din toate pozitiile indiferent ce i-ai face tu la motorul ala. Doar daca nu cumva te gandesti la turbo dar deja o dam in basme. De ce nu iti cumperi un motor de 1.8 8v 112CP(macar) si gata ai rezolvat, faci loganul 16v...si iti indeplinesti si visul :D

alex_ggk 12-08-13 23:30

da , asta e visu meu de dinainte sa se proiecteze loganu :))

nu stiu greutate loganului , ca sa zic daca ma intrece sau nu,. dar da e posibil deoarece motoru de pe masina mea are 22 de ani :) si doar 75 cp.

in legatura cu schimbarea motorului eu ma gandeam mai mult la 1.9 tdi -90cp sau cel de 105 cp, dar anul acesta si pana`n primavara mai mult de 2000 ron nu mai investesc in masina.
orcum eu va multumesc pt raspunsuri chiar daca unii nu au inteles ceea ce caut eu.

All times are GMT +2. The time now is 19:38.

- Copyright 2026 4Tuning