![]() |
help motor e36 318i
am o mare problema si pe asta la asta nu stiu ce sa ii mai fac...cum se incalzeste motorul mai exact cand ajunge apa la temperatura normala masina nu se mai tureaza deloc peste 2000rpm si imi da rateuri foarte tare ce sa mai ma lasa in drum nu mai merge deloc daca o las la relanti moare am schimbat 3 bobine am verificat sonda lambda am crezut ca ea este devina,bujiile sunt noi noute...dar mi le inegreste cand se incalzeste si miroase foarte tare a benzina...cine a mai patit asa ceva ca nu stiu ce sa ii mai fac?????motorul este un 1.8i m40b18 din 91'....datimi un sfat va rog!!!
|
Re: help motor e36 318i
acum 1 saptamana am fost la un 318i tot din 91 cu aceleasi probleme. la rece mergea bine,cum se incalzea putin ,se ineca,rateuri ...etc. Am schimbat sonda cu debitmetru si s-a rezolvat problema. Omul avea sonda noua pe masina,dar aftermarket.
|
Quote:
|
Daca sonda nu a fost corect aleasa pt tipul tau de motor sau a fost o marca de 2 lei, se poate arde.
|
Sunt oameni care cumpara sonda lambda universala ... dar in cele mai multe cazuri s-a dovedit ca nu a fost o alegere buna. O sonda originala NOUA costa 100euro
|
am masurat sonda lambda cu aparatul de masura si lucreaza....valorile le.am gasit pe net....ce mai poate fi ca nu stiu ce sa ii mai fac?????
|
Sonda are 2 circuite, sonda propriu-zisa si incalzitorul. De obicei incalzitorul se arde prematur in cazurile de care am zis anterior.
Mai verifica si debitmetrul impreuna cu ceilalti senzori ai motorului, senz ax came, temp, vibrochen...). |
Quote:
|
mai mult ca sigur e sonda de temperatura, noua e 30-40 ron.
Cum s-o verifici: dupa ce s-a incalzit motorul si a inceput sa mearga f prost il opresti, scoti mufa de la sonda temp ... ii dai cheie si vezi cum merge.Daca merge ok cu sonda scoasa e sigur de la ea. Chiar daca e sonda de temp, e doar pt ECU, nu are treaba cu afisarea temp apei de la ceasuri din cate stiu. Uite o poza, e cea cu albastru undeva prin fata sub admisie: https://i179.photobucket.com/albums/w...999/sesors.jpg |
http://bmwfans.info/parts/catalog/E3...ttached_parts/
11 si 13 sunt cei doi senzori de temperatura. Unul (nr 11 si are mufa albastra) ofera informatie catre calculator, ala te intereseaza pe tine, iar celalalt (nr 13 mufa maro) trimite info catre ceasurile de bord. |
va multumesc mult....o sa fac proba asta azi si va anunt!Doamne ajuta:D
|
Quote:
|
Debitmetrul? Scoate-i mufa cand merge motorul si descrie cum se comporta motorul, atat la scoaterea mufei, cat si la punerea ei la loc.
|
daca ai nevoie de un calculator pt m40 s-ar putea sa mai am unul pe la curte, vii il testezi gratis, daca e bun si e din el problema dai 30 lei pe el. 0765.960.328 zona magurele.
|
Quote:
|
Quote:
|
Senzorul de Detonatie (Knock-off senzor) ! Aceiasi problema am si eu la un 2.0 ! La fel si eu , am schimbat senzori de temperatura , sonde lambda , debitmetru . . . ! Pune si tu un senzor mai bunicel pe ea ! Daca ai nevoie iti recomand eu pe cineva in Bucuresti ! Eventual am si senzorul de care ai nevoie , vi probam daca se rezolva ne intelegem !
|
Quote:
|
fratilor nu ma mai ajuta si pe mine nimeni???
|
pune-i frate diagnoza pe el ca e mai simplu... Decat sa scoti toti senzorii pe rand mai bine dai 50 de ron pe diagnoza si gata...
Ca idee mai e un senzor temperatura aer care la m50 e pe admisie ( la tine nu stiu unde e pus ). Vezi ce faci si cu senzorul ala... |
| All times are GMT +2. The time now is 14:38. |
- Copyright 2026 4Tuning