Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Dacia Logan 4x4 (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/37963-dacia-logan-4x4.html)

Cosmin255 09-04-07 13:20

Dacia Logan 4x4

2 Attachment(s)
Logan 4x4, in 2010: 13.000 de euro

Presa franceza a publicat informatii in premiera legate de potentialul viitor model 4x4 al celor de la Dacia. Fotografiile au fost publicate de revista franceza AutoPlus.

Informatiile preliminarii pe care le-au aflat francezii sunt optimiste. Astfel, primul model SUV 4x4 din gama Dacia va aparea cel mai tarziu in 2010 si va costa (atentie!) 13.000 de euro. In aceste conditii, noul Logan 4x4 se va situa ca pret intre Lada Niva si Fiat Sedici.

Printre secretele tehnice ale modelului se numara posibilitatea alegerii intre tractiunea integrala si tractiunea pe fata, versiunea 2x4 fiind disponibila incepand de la 11.000 de euro. Motoarele vor bate din nou recordurile in randurile Dacia: de la 75 la 115 CP.

Pretul isi va spune insa ultimul cuvant cand vine vorba de capacitatile off-road: Logan 4x4 nu va dispune de diferential blocabil. Totusi, lipsa acestuia va fi echilibrata de garda la sol foarte ridicata, de un sistem antipatinaj si chiar de ESP.

sebaaa 09-04-07 13:28

Re: Dacia Logan 4x4

imi place cum vin farurile si noua grila..mergea pus design-ul asta pe urmatoarea generatie logan, dar fara elementele necesare unei masini 4x4 (gen aripile alea si..intelegeti voi)
sunt curios cat de repede o rastoarna nemtii de la Auto Bild pe asta.. si ce caterinca de motor de 75 cai o sa puna pe ea..cum sa pui un motoras de 75 cai pe asta? e ditai masina..te intrece si aro 224 ,244 si aro 10 :P (alea vechi..stiti voi).. cu motorul de 75 cai, cred k poti sa te temi de un IMS venind din spate..
GET REAL DACIA PEOPLE! PANA SI AIA DE LA CHEVROLET AU PUS PE CAPTIVA UN MOTOR DE 2L TURBO DIESEL CU 150 CAI ..nu 75 k voi..
mai mult ..n-am ce zice.. asta cati porci primeste in portbagaj si cati saci de cartofi mai incap dupa?

Mustang 09-04-07 13:43

Ce-mi place la ea ?
Farurile si stopurile ... in rest neah ...
Come on ... 75 de cai ???
Mai bine pune dracu' 54 si se poate spune ca evolueaza inapoi :)) spre vremea lu' ceasca ...

Fratilor ... Eu v-am spus ... se strica concernul Dacia de la Loganul 1.4 :))

RA_2fast4u 09-04-07 14:14

si credeti ca va ramane asa? asta e ca steppe probabil ca va avea o linie asemanatoare dar va fi mult mai chelit ca sa se incadreze in buget.. si probabil pretul o sa fie a vreo 14 000.. any way toate puse cap la cap nu e rau.. ma intreb cui i se va adresa? adica deja nu mai e o masina asa ieftina o fi ea suv dar probabil ca varful va depasi 16 000 si deja acolo sunt multi bani...

ori cum nu inteleg de ce nu ii pot gasi alt nume? nu pot sa ii zica bogan togan lobugan orice numa sa nu fie tot logan wtf!! logan normal logan diesel logan mcv logan van logan ..aaaa .. deja e ca un cult al loganului

Sindrom 09-04-07 14:30

hai ca usor usor incepe sa arate a masina....da a MASINA...nu a utilitara

Eugen_TL 09-04-07 14:36

pe draq ! =)) ASTA DA MASINA... cu exceptia motorului din spusele lor...cu un 130-150cp altceva ar fi ! oricum nu va arata asa :) ar fi prea frumos ! vorba lu RA2fast4u a mai fost o dacie frumoasa dar numai una :)

shaid-kid 09-04-07 14:42

Daca ar arata asa mi-as schimba pt prima oara opinia despre dacia..:))

PH-04-WPD 09-04-07 15:11

arata marfa. dar motorul ar fi indicat sa puna unul de cel putin 2000cm3 si care sa aibe pe putin 100cai. Totusi e suv si are ceva greutate, nu mai e la fel ca loganul simplu care are 1tona. Daca ar arata asa si la banii aia... ar fi super masina... CEL MAI IEFTIN SUV AR FI :D

adu89 09-04-07 15:50

frumoasa la design,varza la motorizari ... dacia... oricum sunt curiosi cati dintre cei care au postat aici au masini si ce masini mai precis k sa zica aia e urata aia e nuj cum ;) hai noroc

peter 09-04-07 19:19

imi este greu sa cred ca noul LOgan 4x4..va arata asa bine...sigur o sa fie cum a fost si cu Steppe :lol:

dogy_10 09-04-07 23:35

mah de aratat arat foarte bine....insa nu cred ca o sa puna motoare asa mici...acuma seriosprobabil vor fi motoarele de pe scenic

dogy_10 09-04-07 23:38

aaa si inca ceva cred ca e un vt facut pe un captiva, are cineva niste poze cu captiva in aceleasi pozitii?

Dripci 09-04-07 23:45

Prefer sa iau de bun ce scrie in AutoPlus, daca nu le-as acorda putina veridicitate, mai bine nu as posta :\. Arata bine "suv"-ul si, ca si loganul sedan, se adreseaza persoanelor cu un buget mai mic, nu neaparat celor care vor sa care porci si saci cu cartofi :)). Chiar mi-as lua un d-asta :D.

PS: seamana cu volvo spatele sau mi se pare mie ? Si inca ceva...decat un ssangyong, mai bine logan ! =))))

dogy_10 09-04-07 23:53

ooooo nu......de 10 ori mai bine ssangyong...ai vazut ce bine sunt facute alea.....si motor de merc

JUST-DO-IT 09-04-07 23:54

Daca ar arata ca in poze ar fi misto,dar frate!!!!AICI E ROMANIA!!!da-ti cu apa pe fata,fa un dus rece!!!Asa se zicea si de Steppe ca e tare ca rupe si in final a iesit un *** de dacie.....(imi cer scuze fata de proprietari) dar s-a promis ca va fi marea cu sarea ,si am ramas cu sarea pe limba.......
Pe Scurt........E PREA FRUMOS SA FIE ADEVARAT!!!O zi buna!

dogy_10 09-04-07 23:59

mah nu mai vorbiti de steppe ca e total altceva.....cei care se asteptau sa apara in productie un steppe sunt......scuzele mele da pai cum mama draq daca scria clar LOGAN CONCEPT STEPPE sa apara in productie

JUST-DO-IT 10-04-07 00:01

WHAT?Motor de 75 hp???you've got to be kidding me,right?Cum dumnezeu sa pui doar 75 la ditamai gramada aia de fier!!!!!!dc nu i-a pus motor de taietoare de iarba?ar fi mers legate in serie sau in paralel!!!??da-o in pana mea!e ridicol!!!cum ar fi un BMW X5 cu motor de trabant????Doamne ,doamne ....MARE E GRADINA TA DOAMNE SI MULTI SE CHINUIE SA SARA GARDU ,CAND POARTA E LARG DESCHISA...

dogy_10 10-04-07 00:05

bah nu va mai legati de motoare sau design pt ca nu sun nici macar poze spion sun niste vt-uri ordinare, cat despre motor nu au de unde sa stie ce motoare vor fi disponibile

feryboy 10-04-07 12:58

1 Attachment(s)
Pozele sunt facute dupa Nissan Qashqai.
oricum mai e pana o sa ajunga dacia la asa ceva...dar daca piata cere un model ieftin 4x4 gen Fiat Panda dar mai spatios...de ce nu
multa lume critica pt ca privesc loganul d p d v al Fast and Furiosu...trebuie vazut ca o masina de familie in primul rand
pe cel care o plateste pe 5 ani luna de luna nu il intereseaza ca are 75 de cai
il ajuta sa se miste de la A la B...e suficient

vali-tgm 10-04-07 14:51

motorizarea la o asemenea masina e ffff importanta. stim cu toti ca sunt la cheremul francezilor..... dar sa puna un motor model mai vechi.... de ex 1.9 dci de pe megane 1....101cp. sau laguna 120cp. dar oricum.... cel putin 100 cp trebuie sa aiba. acel motor si-ar gasi un loc si in mcv. ca tare puturos mai e.

dolb 10-04-07 16:28

Quote:

Originally Posted by obrazNICK (Post 842439)
si chiar de ESP.

VAI.. chiar asa .. INCREDIBIL!! DACIA A REALIZAT IMPOSIBILUL!!! AU PUS PANA SI ESP.. VAI !. ... acu sa lasam gluma de-o parte mie imi place cum arata si sper sa iasa asa pe linia de productie! cred ca p'asta chiar mi-as lua-o !:D

Dripci 10-04-07 18:05

Quote:

cred ca p'asta chiar mi-as lua-o !
Haha, deci nu sunt singurul :D. Hai ca o sa aibe succes modelul asta daca iese asa :))

manumeciu 11-04-07 18:07

Daca at cand o sa o lanseze o sa fie in proportie de 98% ca cea din poza....as fi tentat sa dau chiar si 16k pe ea( asta daca imi da un motor cat de cat acolo sa nu ma fac de cacao ).

deathlord 13-04-07 23:09

seamana dar nu rasare....seamana destul d izbitor q moolte mashini din game apropiate...totushi ar fi frumos sa iasa p piatza, k nu m`ai vb d viitoarele spoilere d plastic negru p k`re mai moolt k sigur l va avea....

DACIA-Wrc 15-04-07 18:37

sa nu uitam ca loganul nu o sa bata lada in veci vecilor, nici un alt 4x4 nu bate lada.
eu am luat-o in ianuarie 2006 cu 318 milioane...vreo 10000 mii euro pana am avut-o in mana cu toate taxele platite.
lada niva costa 4600 euro in rusia + taxele pentru europa+ bull bar+ clima+ piele in interior, plus full full full costa sub 12 mii euro, cu tot cu servodirectie si troliu.
drept ii ca nu are porbagaj la fel de mare ca loganul dar pentru 4x4 pentru ce am cumparat-o eu este cea mai buna masina .
un unchi de-a meu are un frontera nou...si nu face fata pe unde ma duc eu la cabana...si a dat cu mult peste 20 mii euro cu toate platite.
sunt curios de loganul 4x4, poate sgm-u ne va face intre timp un 1310 cu 4x4 nos, turbo si alea alea

giubau_v8 15-04-07 18:42

e super tare modelu....se mai diversifica si astia de la dacia....adevarul e ca lada niva e cel mai bun 4X4...da speram sa nu o de in bara nici loganul..poate pana atunci mai scot si ei un motor..unu mai puternic

Rares_CRM 15-04-07 18:59

:shock: asta e dacie??!!! :shock: pai incep si ai nostri sa faca masini mai klumea :) ca loganu dupa mine a fost dezastru :D.Stopurile seamana cu alea de la Volvo :) Felicitari celor de la dacia! :tenisclap

Nubyan 15-04-07 20:12

Din punct de vedere al designului arata bine.Sa speram ca pana in 2010 se tin astia de cuvant.

meleboss4u 17-04-07 16:02

ce e misto la "4x4" asta farurile si lampile spate in rest :-&

DaViD TL 20-04-07 00:33

scurt pe 2 : urat !!! noroc d faruri si stopuri ce o mai infrumuseteaza si deja celebrele plasticuri ce ma fac sa inebunesc cand le vad !!!

AK-ZER 20-04-07 14:17

domnilor.. un concept e un concept.. normal k nu va arata fix asha.. ar fi culmea.. ar tb sa faca rabat de la calitate.. care nici ea nu e in exces:lol: .. dar dk linile masini vor si acestea.. o sa avem totushi o dacie frumoasa.. chiar dk nu va avea detalii de design ft moderne k stopuri xenon, etc.. dar vb aia alea pot veni si dupa..k tuning..
cat despre concurenti ..fiti siguri k va avea.. deja ne invadeaza masini gen great wall motors, chery shi altele chinezarii ..la preturi competitve.. dar calitate mediocra..
Revenind la MINI suv-ul dacia (sper sa nu-i spuna tot logan pana la urma).. ar avea nevoie tostushi de o gama de motoare mai putenice.. dupa cum se spunea.. 75 e cam putin..100-150 ar fi rezonabil.. oricum varinata de top sigur va ajunge la pe la 18-20 mi eur... parerea mea..;)

car_addict 20-04-07 19:19

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 844219)
VAI.. chiar asa .. INCREDIBIL!! DACIA A REALIZAT IMPOSIBILUL!!! AU PUS PANA SI ESP.. VAI !. ... acu sa lasam gluma de-o parte mie imi place cum arata si sper sa iasa asa pe linia de productie! cred ca p'asta chiar mi-as lua-o !:D

Off.T :Tu postezi doar de dragul de a face posturi ? Peste tot unde postezi nu faci decat sa aberezi.

On.T : E laudabila intentia celor de la Dacia cu noul proiect. Chiar daca progresul nu este iesit din tipare este incet si sigur. Impactul investitiei celor de la Renault se va simti in timp.

O zi buna.

DACIA-Wrc 29-04-07 11:23

Niva 4x4 este o masina deosebita pentru trasee cu mare grad de dificultate. Prevazuta cu servodirectie, doua usi si cinci locuri pentru pasageri, masina asigura un confort sporit si deplina siguranta.
Motorul
Automobilul este echipat cu motor de 1690 cmc cu injectie multipunct Bosch, 81 CP, cutie de viteze cu 5 trepte, tractiune integrala permanent, diferential care se poate bloca.
Sasiul
Suspensiile fata, independente – arcuri elicoidale. Suspensiile spate – arcuri elicoidale. Oscilatii interioare ale suspensiei de 42,5 cm fata si 43 cm spate, fara inclinari laterale.
Caracteristici de exploatare
Sistemele automobilului sunt proiectate astfel incit sa asigure parcurgerea unor trasee 'dure'. Astfel, masina poate trece fara probleme prin vaduri de 80 cm si peste protuberante de 22 cm. Urca si coboara rampe de 39% si respectiv 36% fara a le atinge cu barele de protectie. Trece virfuri de panta de 36% fara a atinge podeaua. Suporta trasee cu inclinatii laterale de 40%
PRET T.T.I.*

Toate taxele incluse 9.300 EURO
(cu servodirectie)

eu am o niva luata de noua....si de mers merge 130-140, urca, trage, niciodata nu m`o lasat in drum.
modelul de niva ii de prin 70 nu din 2010 facut de logan.
loganul o sa aiba o roaba de probleme la inceput(masina noua, ii clar ca o sa aiba probleme)
niva cu toate dotarile posibile ajunge la 10500 euro

DirectHIT 29-04-07 20:34

1. Nu cred ca va apare al pretul de 13.000 Euro....asa s-a anuntat si cu Loganul ca iese la doar 5.000 Euro si a-ti vazut la cat iese pe piatza...
2. cam putini caluti pentru un 4x4, probabil su foarte slab in dotari...
3 pana in 2010 se mai pot intampla multe ca sa nu mai vorbim ca poate scade Euro la 1 Leu (ce bine ar fi) plus de asta pana atunci se anunta pe piatza o gramada de mashini care depasesc cu mult acest "BOLID 4x4"....
4. Ce Dumnezeule fac astia la mashina asta 3 ani de zile? cate teste?? pentru ce? ca tot Dacie ramane...etc.....

Vlako 29-04-07 20:49

bine ma treaca mearga si masina asta is la inceput baietii de la dacia ;) nu prea are nuj ce forma da no skoda cum o fost la inceput cand eo luat vw daca nu gresesc ca nu aveau nici o forma masinile , incet incet avanseaza si ei ;) primele modele ca dupaia sper sa scoata ceva calumea ;) bafta !

razvanoltu 03-05-07 14:49

Mie sincer mi-e frica de logan in general si de loganisti in special. Cum a pus mana romanul nostru pe niste caluti in plus fata de daciile vechi, cum ii vezi mergand pe drumurile patriei si circuland cu viteze totusi prea mari si facnd prea multe imprundente. Am vazut cu ochii mei iarna asta o groaza de accidente supide din cauza ca saracul logan poate accelera dar nu mai poate opri sau lua o curba klumea. Mirajul super masinii logan o sa se continue si cu SUV-ul din topic.... Doamne fereste sa-i dai si 125 cai...
Vad destul de des loganisti super agresivi in spatele meu care se **** pe ei daca pun frana mai brusc. NU ARE FRANE!!! Ca sa nu mai spun ca orice masina are motor, volan, 4 roti, sistem de franare, sistem de directie, ABS, airbaguri, caroserie, suspensii, faruri, si pot continua la nesfarsit... Din punctul meu de vedere logan-ul e PRAF! Ii compatimesc pe loganisti pentru ca au dat o caruta de bani pe praf in ochi.

Atat am avut de spus ce dupa aceea o dam in alte uratzenii.

rap_raz 03-05-07 21:18

Salutari! Este prima data cand scriu pe acest forum. Despre pozele din presa franceza, eu cred ca sunt niste interpretari in Photoshop...e prea devreme sa apara poze cu viitorul Logan.

magnum730 04-05-07 00:28

E usor de zis de ce nu pun motoare de 1oo si ceva de cai. Problema e ca la asa motor iti trebuie sasiu klumea, suspensii, ambreiaj, FRANE, gume s.a.m.d. O sa creasca pretzu si bine, sare din buget. Pune ti tu motor de 130 de cai pe logan si pastreaza franele astea si vezi unde ajungi.
Oricum ceva tre sa faca , altfel cu asemenea performantze nu o sa vanda multe SUV uri de astea. Dar mai e timp pana cand iese si se gandesc ei ca sunt baieti isteti.

Cosmin255 08-05-07 22:37

Quote:

Originally Posted by tune3r_soul (Post 861204)
scurt pe 2 : urat !!! noroc d faruri si stopuri ce o mai infrumuseteaza si deja celebrele plasticuri ce ma fac sa inebunesc cand le vad !!!

Frate , scoate 80.000 din buzunar si alege BMW X5 si nu te vor oripila "plasticele ieftine" , pentru noi oamenii de rand inseamna ceva aceasta masina , majoritatea nu ne putem permite nici sa visam la SUVuri scumpe , asa ca acest Logan poate fi solutia.
Si apropo , daca vrei un X5 mai ieftin stiu io unu la mafia bulgareasca , furat proaspat , te pun in legatura cu comision avantajos , doar "3.95%"

FIGHET 08-05-07 23:02

nui rau dar ar fi si mai bine daca ar da drumu la productie mai devreme ar fi nemaipomenit!!!!!!!!!!!

All times are GMT +2. The time now is 06:45.

- Copyright 2026 4Tuning