![]() |
BMW e34 520i
Posesor de bmw e34 din noiembrie anul trecut si am decis sa deschid si eu un thread in cinstea "monstruletului"
E34 520i Vanos,manuala,trapa bipozitionala,fara AC fara geamuri electrice,fara piele ....e stock-stock :)) Foarte fumos modelul, m-am indragostit la prima vedere,desi are cateva probleme care incet incet sper sa le rezolv. Probleme si constatari initiale : 1 Parbriz fisurat 2 rugina pe aripile din spate 3 pragurile mancate de rugina pe interior 4 evacuarea este legata cu sarma 5 directia troncane 6 vibratii laterale la franare 7 bat tachetii 8 rugina la imbinarea din puntea spate..se mai tine doar intrun surub din 3 9 torpedoul este inchis cu un surub 10 nu prinde frana de mana 11 faza scurta ..inexistenta nu pot sa ved mai mult de 3 metri pe intuneric bezna 12 aripa fata stanga este cu valuri - fostul proprietar a incercat sa darame un stalpisor cu ea :)) 13 volanul are joc mai mare decat este indicat(geometria este facuta recent) 14 conductele de benzina ruginite 15 rugina intre toba intermediara si finala Cateodata mai ales cand merg intra 1 si a 2 trage treptat daca apas aceleratia incet si constant. Am schimbat uleiul,filtru de benzina,aer,ulei. Acum o luna am schimbat toata directia si saptamana trecuta parbrizul.Am facut o asigurare noua (o gramada de bani pentru 6 luni). In acest moment masina e la tinichigiu pentru praguri ,aripa stanga fata si sudat puntea spate. Cateva probleme urgente de rezolvat ar cam fi : vibrarea la franare,de schimbat franele,tachetii . O alta problema a fii la Activated-carbon filter , este un cilindru chiar langa filtrul de aer care are un cablu care intra intrun "stecher" chiar langa carcasa de la filtru si acesta ticaie..intruna...si consuma bateria . Dupa cautari asa am inteles ca se numeste cilindrul acela (Activated-carbon filter) din care ies 2 conducte paralele. Daca are cineva vreo idee.. O sa adaug si niste poze imediat :D |
Re: BMW e34 520i
4 Attachment(s)
Cateva poze cu masinuta :D
|
Sti cineva de la ce poate sa ticaie conexiunea electrica de la Activated carbon filter?
|
incearca sa schimbi cu altu sa vezi daca mai face
|
Caut torpedou sau mecanism de inchidere de la torpedou, preferabil negru, daca are cineva :D
|
Poate cineva din bucuresti sa ma ajute cu verificarea tachetilor? Bat la rece mai tare si o lasa mai moale putin dupa 30 de secunde.Am schimbat si uleiul si tot la fel.. :(
|
Quote:
|
Quote:
Ca nu stiu cati bani mai tot trebuie sa bag in ea pana e ok macar mecanic :)) |
Quote:
|
iti dau o chiulasa cu vanos daca vrei!!!
|
Quote:
|
Praguri noi (refacute ) parbriz si asigurare ..e totul ok..pana cand...curge apa din radiatoooor .. :((
Alta problema majora...cand trec peste 100 km/h masina vibreaza si o tine tot asa ..mai mult de 125~ nu i am dat ca mie ca raman fara roti . La fel face si cand franez... tacanitul inca se aude si parca mai tare... need help! stie cineva un mecanic de bmw reliable? chiar nu vreau sa merg la coltul strazii la nea gigel |
Alta problema majora...cand trec peste 100 km/h masina vibreaza si o tine tot asa ..mai mult de 125~ nu i am dat ca mie ca raman fara roti .
La fel face si cand franez... tacanitul inca se aude si parca mai tare... need help! stie cineva un mecanic de bmw reliable? chiar nu vreau sa merg la coltul strazii la nea gigel[/QUOTE] indreapta jantele sau echilibreaza rotile,din cauza asta vibreaza si la viteza si la franare. |
[QUOTE
indreapta jantele sau echilibreaza rotile,din cauza asta vibreaza si la viteza si la franare.[/QUOTE] Greseala mea... rotile sunt echilibrate si drepte, direcia toata schimbata... |
probabil ca sunt discurile deformate.
|
Quote:
discurile arata ok si placutele la fel,...mai citisem undeva ca si butucii ar putea cauza trepidatia...idea este ca mie imi trepideaza toata masina si nu volanul...zici ca sare de pe sosea... De aceea as vrea un mecanic bun...care sa sa stie si sa verifice... |
rotile verificale sa fie drepte, si sa nu ai batai la brate
|
da..
tot imi scapa informatii sa le mentionez .. am schimbat toata directia , facut geometria, echilibrat rotile si verificat daca trebuie indreptate si sunt ok....franele arata ok , placutele au carne pe ele si la fel si discurile...ma omoara.. si vibreaza masina la viteze si la franare , nu volanul... :(( |
deci daca nu vibreaza la franare inseamna ca discurile sunt ok...mai ramane tot ceva la directie sau roti....ori nu ai ceva montat bine ori vreun surub slabit...sa nu fi prins ceva mizerie intre janta si disc sau intre disc si butuc daca a desfacut cineva ceva pe acolo
io am patit chestia asta cu discuri de pe alta masina leam pus la mine si bateau de rupeau am curatat intre ele si butuc si a fost ok masina |
Vibreaza si la franare si cand ajung la 100km/h sau peste.
Trebuie sa merg la un mecanic care se pricepe sa nu incep sa schimb componente si sa vedem ce cauzeaza...pana nimerim Up pentru " caut torpedou" |
ai schimbat discurile recent???
|
Quote:
|
Quote:
Sfat...Ridica masina pe cric si misca de rotile din fata orizontal ,daca ai joc este mai mult ca sigur sa fie una din probleme. |
La cardan te-ai gandit cumva sa verifici alinierea/flansa/rulmentul?
Nu te lua dupa cei care sugereaza ca toate se trag de la discuri, un disc deformat se simte si la viteze mici la o franare usoara prin faptul ca nu tine uniform, se simte si in pedala. In plus, din ceea ce spui tu se simte vibraia si fara sa calci frana. Verifica partea de transmisie, un cardan neechilibrat sau nealiniat corespunzator da simptome similare cu ceea ce descrii tu. Verifica tampoanele de la motor/cutie/grup si in special flansa de la imbinarea dintre cutie si cardan; rulmentul de la cardan trebuie de asemenea sa fie in mod normal intr-o pozitie "libera", sa ii permita cardanului sa flambeze in mers. Vibratia e normal sa se simta si la franare pt. ca se schimba modul in care este transmisa forta prin cardan, in loc sa invarta motorul rotile este o sarcina inversa, rotile invart motorul. Verifica si planetarele sa nu fie vreuna stramba/lovita. http://bmwfans.info/parts/catalog/E3...ntre_mounting/ Flansa pozitia 2, rulmentul pozitia 6. |
Multumesc mult,
As vrea sa pot sa verific dar inca nu am cunostinte asa avansate si mie frica sa nu raman cu suruburi in plus daca desfac ceva...plus trusa mea de scule nu e chiar asa variata... probabil la un service....dar chiar nu vreau sa dau de un carpaci... |
incearca.........
|
Are si DYC88 dreptate !
Cel putin eu sunt patin,cand povesteam pe la inceputul topicului cand am luat masina ca imi clantanea dintii in gura cand acceleram uneori si cand franam si nu stiam ce are. Toata chestia a fost de la flansa care tine cardanul de cutie s-au ceva de genul.. Trebuie sa o iei bine la puricat s-au sa mergi la un mecanic bun. Multa bafta! |
| All times are GMT +2. The time now is 15:40. |
- Copyright 2026 4Tuning