Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Old School - Koenig Competition Evolution (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/37940-old-school-koenig-competition-evolution.html)

Outrageous 08-04-07 21:59

Old School - Koenig Competition Evolution

10 Attachment(s)
Daca pentru multi tineri prima masina cu 1000 de cai a fost Bugatti Veyron, pentru "batranei" au fost multe inaintea ei.
Koenig este o firma foarte cunoscuta si putine au fost masinile care le-au scos sub 300 de cai.Sunt genul de om care prefera masinile mai vechi...acum sa trecem la subiect:

Koenig Competition Evolution

anul: 1985

Motor V12 de 5L
1000cai la 7100rpm si cuplu 1000nM la 4500rpm
0...100 in 3.4 secunde
viteza maxima: 370km/h

sil4tuning 08-04-07 22:02

Re: Old School - Koenig Competition Evolution

de ce nu spui ca motorul este de fabricatie ferarri :)
referitor la masini de peste 1000 cai
si-a modificat un arab enzo si are 1327 cai
incerc sa fac rost de poze cu masina motoru fisa dyno si tot
poate si un film

Outrageous 08-04-07 22:09

Quote:

Originally Posted by sil4tuning (Post 841873)
de ce nu spui ca motorul este de fabricatie ferarri :)
referitor la masini de peste 1000 cai
si-a modificat un arab enzo si are 1327 cai
incerc sa fac rost de poze cu masina motoru fisa dyno si tot
poate si un film

Motorul a fost facut in colaborare cu Henry Koenig.
Referitor la arabi, pe langa SLK-ul cu motor de SLR mai e de ceva timp si un E-classe cu motor de SLR.Plus ca americanii au hot rod-urile din care multe au peste 1000 de cai

TSC-Us 08-04-07 22:12

e mai greu pt firmele cu buget "mai redus" sa faca motoare f puternice si Fiabile!nu "prea" e mare lucru sa faci un motor f putenic,masiv,dar sa fie fialibil e f greu!
forma seamana cu ferarri!si motorul...nu prea original!
mai usor e sa copii decat sa inventezi un proiect de la a la z!

parca ferarri arabului(cel de 1327 cp) e "botezat" Mythos,asa stiu eu!

sil4tuning 08-04-07 22:13

au americanii dar degeaba ...multi cai mult cuplu putere pusa la roata canci....viteza nexam > greutate maxima > caroserie de testoasa

Outrageous 08-04-07 22:19

Quote:

Originally Posted by TSC-U (Post 841889)
e mai greu pt firmele cu buget "mai redus" sa faca motoare f puternice si Fiabile!nu "prea" e mare lucru sa faci un motor f putenic,masiv,dar sa fie fialibil e f greu!
forma seamana cu ferarri!si motorul...nu prea original!
mai usor e sa copii decat sa inventezi un proiect de la a la z!

parca ferarri arabului(cel de 1327 cp) e "botezat" Mythos,asa stiu eu!

Koenig-ul au facut 25 de modele de 1000 e cai si avand in vedere ca au fost facute in 1985 si inca mai sunt poze cu unele mergand eu zic ca motorul e bunicel.Plus ca nu au copiat ci au imbunatatit motorul.
Despre Mythos...e un prototip de ferrari din 1989 si doar Sultanul din Brunei are doua pentru ca doar el e destul de nebun sa plateasca atatia bani :lol:

alexSHO 08-04-07 23:58

ia aratati-mi si mie ca prinde 370km/h o suedeza d-asta.. totusi era 1985 :|

Outrageous 09-04-07 00:08

Quote:

Originally Posted by alexSHO (Post 842032)
ia aratati-mi si mie ca prinde 370km/h o suedeza d-asta.. totusi era 1985 :|

Ce suedeza? Go back to sleep ca spui numa prostii:lol: .La 1000 de cai nu cred ca prinde nici 250km/h.Am caseta da nu vreau sa ti-o arat.Google it.:lol:

Treshure 12-04-07 14:44

lol.. cum ma sa nu atinga cand un rechin (BMW) cu motor de 2800 din 84 ia 230 Km/h cu 200 de cai :)). tu zici ca ala ia doar 250 cu 1000 de cai? :)))

silviu_fxx 12-04-07 17:35

Zicea in gluma...
Anyway...mai are careva informatii sau poze cu si despre Ferrari-ul ala de 1327 de cai?:)

T.rac3Er 13-04-07 16:25

hahaha...370kmh se atingeau din ani 40. e adevat ca motoare imense, dar totusi...si nu aveau 1000cp
muscle americane sunt multe cu combustibili speciali, cu CO mare, care trec de 1000cp...

totusi, aste e o carapace de ferrari f40, care apropo, prindea, cat 330kmh? si cati caluti?:lol: sigur nu 1000

Outrageous 13-04-07 19:19

nu e F40 e o testarossa

T.rac3Er 14-04-07 09:35

da, corect. are aplicat un kit in genul lui f40, si m-a indus in eroare...
oricum e bijuterie

Outrageous 14-04-07 09:38

2 Attachment(s)
Nu prea seamana...doar ca amandoua sunt rosii:-P

vicheg2 14-04-07 11:32

Quote:

Originally Posted by sil4tuning (Post 841892)
au americanii dar degeaba ...multi cai mult cuplu putere pusa la roata canci....viteza nexam > greutate maxima > caroserie de testoasa

mai "gresesc" si americanii din cand in cand si mai scot si caroserii frumoase http://www.rsportscars.com/eng/cars/viper_venom1000.asp

plus ca puterea e Bhp adica la roata ;)

Outrageous 14-04-07 11:39

Brake horse power
Definition: The measure of an engine's horse power without the loss in power caused by the gearbox, generator, differential, water pump and other auxiliaries. The actual horse power delivered to the driving wheels is less.
:lol: :lol:

P.S. daca scriu ********** (horse power) impreunat mi-l cenzureaza...nu stiu de ce...scuzati exprimarea

Outrageous 14-04-07 11:41

In definitie scrie ca puterea la roata e mai mica, cine greseste? tu?

Eagleee 14-04-07 11:47

Quote:

Originally Posted by vicheg2 (Post 850882)
mai "gresesc" si americanii din cand in cand si mai scot si caroserii frumoase http://www.rsportscars.com/eng/cars/viper_venom1000.asp

plus ca puterea e Bhp adica la roata ;)

La roata...si? te omoara la curba, tecnologia suspensiei trecut in 1900 toamna...

Este frumaos masina asta, e bine sa vedem o masina din era turboului...grupa B avea o inftuenta mare...

Eagleee 14-04-07 11:50

Quote:

Originally Posted by Outrageous (Post 850886)
Brake horse power
Definition: The measure of an engine's horse power without the loss in power caused by the gearbox, generator, differential, water pump and other auxiliaries. The actual horse power delivered to the driving wheels is less.
:lol: :lol:

P.S. daca scriu ********** (horse power) impreunat mi-l cenzureaza...nu stiu de ce...scuzati exprimarea

Citeste aici: https://forum.4tuning.ro/230-4tuning-international/37013-dino-adevarul.html
Dateceva despre dyno

Outrageous 14-04-07 12:12

aham
Si pana la urma BHP sunt la roata sau nu? ca de fapt asta am zis eu ca nu sunt la roata.Inteleg ca daca vrei sa masori caii mai bine te duci la mama omida ca are mai multe sanse decat un dyno.

Eagleee 14-04-07 12:21

BHP este la americani in general...si fara tot, nimic nu e atasat de motor...
In europa masoara motoarela la volanta cu totul atasat (stand alone)
whp, ce este masurat la dyno...eu nu prea am incredere in asta...numai mapul e bine pentru reglat motorul...in rest acolo vezi si de ce.
Eu am vazut aparat pentru masurarea motorului adus din fabrica de audi...e mare, foarte mare si merge pe alt principiu dacat dynoul

All times are GMT +2. The time now is 12:52.

- Copyright 2026 4Tuning