![]() |
Cat e de scumpa intretinerea unui e36?
Salut
In primul rand nu stiu daca este categoria gresita sau nu , daca il mutati , sper ca o sa pot sa il mai gasesc ;) Am citit pe forumuri ca un BMW e cam scum la intretinere Eu am avut un Megane 2 15,dci , si mi s-a parut acceptabil la consum si piese Am gasit pe net 318i din 1992 cu 1600-2000E Fata de meganul meu , cu cat o sa fie intretinerea mai mult ? Lucrez in Bucucresti dar ma duc o data pe saptamana in afara (300) km pe saptamana , la acest kilometraj credeti ca o sa coste cu mult mai mult intretinerea ? daca da , cat estimati ca o sa fie ? Piesele de la BMW din 99 sunt ieftine ? Ar mai fi o varianta sa imi iau ceva pe la 3-4000E , dar nu merg des cu ea , doar in weekend , si doar 3-400 km Multumesc foarte mult |
Re: ce masina sa imi iau
Până la urmă ce ne întrebi? Ce mașină să îți iei sau dacă e scumpă întreținerea unui Bmw? :D
Da, piesele sunt mai scumpe decât la Renault și o să consume mai mult decât 1,5 DCI-ul de pe Megane( comparat până și cu un 1,8i de care pomeneai). Acum depinde foarte mult peste ce BMW dai, dacă iei o coajă de pe care pică toate, normal că o să-ți blestemi decizia. |
"mai scumpe"da dar nu cu mult, tata chiar zicea ca il enervez cu ce preturi am la piese la e46 cand el avea loganul.
o comparatie la distanta de 4 ani: logan (in 2009) bara fata=1200ron, aripa 200ron, Bmw e46 in 2013, bara fata 1100 ron (sau ~250 ron pe producator), si tot 200 ron aripa. O lovitura asemnatoare, usoara ,lateral dreapta fata, logan (in 2009): bara+aripa+far drapta =2800ron, la e46 bara+aripa+semnal fata+indreptat usa dreapta=3200ron cu bara originala. Renault nu e deloc ieftin la piese (raportat la masina), vrei ceva ieftin uita-te la ceva corean, desi cateodata stai mai mult dupa o piesa,sunt ieftine: tata a stat vreo cateva saptamani dupa o pompa de ambriaj la accent dar a fost doar ~150ron Dupa piese mai uzuale nu stai , se gasescrelativ usor. |
Tu spui de logan ca avea preturi asemanatoare la piese cu bmw, dar compari preturi din reprezentanta? O bara fata nevopsita e maxim 2milioane la logan, chiar am vazut zilele trecute intr-un magazin. Cat costa la bmw-ul tau reparatia unui injector? dar o pompa de servo sau alta piesa in magazin nu in reprezentanta?
|
La logan a costat 15 lei switch-ul de la pedala de frana :lol:
Sa nu aud ca-s scumpe la intretinere :)) Daca te duci ca innecatu' la o reprezentanta sau la 'cel mai de fite' servis, platesti. |
oferta piese e46, in RON fara tva
NR.GHID DESCRIERE COD PIESĂ PREŢ 0283 BARĂ FAŢĂ 51 11 7 044 116- 130.00* (pe producator, originalabmw e 1100RON) 0678 SEMNAL FAŢĂ DREAPTA 63 13 7 165 850 - 37.00* 0708 SEMNAL LAT DREAPTA 63 13 7 165 916 - 24.00* 0742 ARIPĂ FAŢĂ DREAPTA 41 35 7 042 324 - 120.00* Asta la o masina care de noua a fost 30k+ |
la logan poti schimba doar un pivot, pe cand la un e46 tre sa iei bratul cu tot.... diferenta de la 100 lei la 700 lei e maricica... sa nu mai zic la dieseluri care reparatu injectoarelor turbo pompa etc. te duce inca 1 data valorea masinii... sa nu mai zic 10-1500 RON pe un cheder la coupe.
cat despre e36, depinde ce iti pica la mana.... eu as merge pe un 318is si m-as feri de m43-ul de pe 318... oricum la o masina de o asemenea vechime o sa tot bagi bani in ea, asta sa ti fie clar. un alt aspect nu-mi place la e36, acela fiind lipsa de siguranta oferita... multi au murit in ele si sunt cotate cu 2.5 stele la euro ncup. |
Eu n-am spus ca ar fi mai ieftin bmw dar nu pot sa zici am renault totul e la maxim jumatate de pret fata de bmw/audi/ mercedes.
Faptul ca solutia constructiva la trenul de rulare e diferit nu inseamna ca e mai scump, dar ca la bmw tine mult mai putin ca la logan, da inseamna ca e mai scump. (apropo se poate schimba doar pivotul si la e46, daca vrei, eu nu fac asa) De exemplu nici la logan nu poti schimba doar semnalizatorul din far dar nu mi se pare relevant. Cat despre injectoare, pompe etc, ma faceti sa rad: 1.la dci nu sunt mai ieftine 2.delphi (care echipeaza dci-urile de putere litrica mai mica, de ex 1.5dci pana la 105CP) este varza pe langa bosch Nu sunt anti logan, dimpotriva, dpdv al costurilor este o alegere mai buna ca bmw. Ma refer ca daca de ex bugetul e 4000, in loc sa iei un e46 mai bine iei un logan de prin 2008 cu un 3000, mai bagi restul de bani in ea si ai o masina care nu va cere bani destul de mult timp. Si eu sunt contra e36 |
Quote:
2. asa e, si e prezent si la alte marci nu doar la dacia si renault. |
Quote:
|
Quote:
http://www.reconditionariinjectoare.ro/ Mai scump delphi ca bosch cand vine vorba de reparatii |
Quote:
Renault clio f.multe cu airbag volan sarit aiurea,iar cand a fost nevoie deloc,am vazut airbag volan sarit in momentul in care a incercat sa urce o bordura mai mare,s-a infipt mai hotarat,iar in momentul in care a luat socul in roata a sarit airbag-ul din volan,iar masina lovita in fata cu totul facut praf inclusive radiatoare,trager,armatura ghem si nici un airbag sarit,nici macar centurile detonate,masina avea 30.000 km,nici macar o bara zgariata pana in acel moment...... lovitura in spate la Renault clio symbol 2008 s-a facut ghem pana la banchetele spate,de ce?????pentru ca nu are armatura in spate.....lovitura data de o Toyota corolla la 50 km/h......si sunt f multe exemple..... foarte sigure Renault-urile astea.... |
Quote:
|
Quote:
Cred ca iti mai da si bani ca sa-l repari :) Eu ti-am aratat ca la acelasi service in nici un caz nu e mai scump la bosch Nou e ~1700 1800 ron, remanufcurat e 250euro cat e la 2.0 dci? |
Quote:
Renault a avut prima masina de 5 stele la NCAP, Renault a fost primul brand care a avut toate masinile din gama de 5 stele deci da, chiar sunt foarte sigure. Povesti si basme gen ai vazut tu cel putin 10 care au dat in groapa si a sarit airbag-ul...nici macar rece nu ma lasa. Nici macar nu stii cum este declansat un airbag si ce componente sunt acolo pentru a-ti asigura siguranta dar vii sa ne dai gogosi ca ai vazut tu X care nu stiu ce au patit cand de fapt daca s-ar intampla sa sara airbag-urile aiurea ar fi un caz extrem de izolat. In fine nici nu mai continui, retine doar atat - NU MAI ABERA ! Iti mai spun o data - ai 0 cunostinte in domeniul auto, NU MAI DISCUTA PE TEMA ASTA ! Apuca-te de apicultura, de flotari sau ce ai studiat tu dar lasa masinile in pace, ai permis, stii sa invarti volanul dar NU are nicio legatura cu ingineria auto. Abtine-te ! |
Quote:
ce am descris eu in postul trecut au fost vazute la firmele de asigurari,in service-uri sau pur si simplu pe strada.... ti-am demonstrat acum ceva timp ca traiesti din google,te rog nu incepe si aici un offtopic....oricum nu am ce discuta cu tine,m-am convins.... nu am de gand sa incep alta discutie in contradictoriu cu tine.... |
Tu nu ai demonstrat nimic niciodata, cu atat mai putin sa imi demonstrezi mie ceva.
Poate nu am km parcursi cat tine dar nu asta nu face obiectul discutiei. Aici discutam despre MASINI, poti sa ai 0 KM sau 10 milioane de KM, poti nici sa nu ai permis de conducere si sa studiezi ingineria. E cel putin a 5-a oara cand iti explic asta, chiar nu poti sa pricepi ? Cat despre sursa se documentatie, poate sa fie youtube, carti de la biblioteca, fisiere pdf, word, poze, text pe hartie igienica, IRELEVANT. Nu conteaza de unde inveti ci sa inveti ceva. Tu nici macar de pe internet nu esti in stare, cu atat mai putin sa studiezi ceva inginerie, deja ma apuca rasul. Vorbesti de masini cu atata lejeritate de parca esti cel putin cine stie ce inginer si tu nu stii cum sa calculezi o involuta sau o integrala dubla/tripla, ce e un banal exponent politropic. Daca masinile ar fi construite dupa cum privesti tu problema ai impinge cu picioarele sa te deplasezi, ca in Flinstones. LE - macar din ce fac altii sa retii si tu ceva, ca singur e clar ca nu esti capabil. Eu macar am facut o facultate de inginerie in domeniu, imi permit sa discut despre autovehicule, tu in schimb... |
Quote:
asa ca poti sa ai tu 7 facultati in inginerie,daca dai raspunsuri din google....am si eu un var care este inginer,dar saracu a ajuns sef la un depozit de apa minerala/plata...nu a profesat niciodata..... nu m-am dat niciodata cunoscator,am raspuns unde am stiut sigur raspunsurile,unde am putut sa ajut pe cineva,nu doar sa pun link-uri cu ce au facut altii s.a.m.d......unde nu stiu nu ma bag,nu cred ca exista cineva pe acest forum care sa le stie pe toate..... termin aici discutia pentru ca m-am convins de ceva timp ca nu are rost sa imi pierd timpul cu tine..... |
Ok, esti irecuperabil.
Dai bataie cu experienta si cu raspunsuri care nu sunt de pe "google" (care este un motor de cautare nu o sursa de documentare dar e greu sa vezi diferenta). |
Quote:
uita-te ce am spus.....da pe google intri ca sa cauti,dar tu ar trebui sa stii mai bine,ai dreptate aici....:D:D |
Quote:
Si faza cu practica e maxima , ceva de genul : "Eu stiu bataie , ca am mai luat" Ah...si era sa uit de suferinta maxima : " cand o sa conduci ce masini am condus eu".... Asa ca Quote:
|
Quote:
|
Quote:
No, te rog frumos, arata-mi ce masini conduceai tu in 2007 si eu suspinam dupa ele. |
2 Attachment(s)
Quote:
|
Wow, ai mers cu un Gallardo, esti cel putin idolul meu. =))))))))
LE - sa nu uiti ca tu totusi ai un Astra de 125CP diesel si un Vectra de 10 ani, poate cand aberezi pe aici uiti ce ai in fata curtii. |
Quote:
nu era al meu,dar am facut mai multi km cu el decat propietarul.... problema sta in felul urmator,am 2 masini una 2011 alta 2007,incepand de la prima masina pana la ultima in prezent le-am cumparat si intretinut din banii mei,nu de la mami sau de la tati.... deci comentariile voastre nu fac decat sa ma distreze si sa imi aduca aminte cum astia ca voi isi faceau poze cu masinile pe care eu le conduceam.....si in momentul de fata inca intoarce lumea capul dupa masina care o am O SARACIE DE ASTRA DE 125 CAI DIESEL...DAR E 2011.... |
Quote:
Smecher :) |
Poate masina e parcata exact unde trebuie, din ce mi-a fost dat sa citesc asta este concluzia trasa :lol:.
PS - handicapul nu trebuie sa fie neaparat fizic. |
doamne multi frustrati si complexati pe forumul asta...:D:D:D
|
Quote:
Nu te inteleg pe cuvantul meu...vad ca peste tot postezi si te dai atotstiutor. Care este rostul in a suferi cu ce masini ai condus tu daca nu era a ta. Si cu pozele astea sincer mi se pare penibil crezi ca ai dovedit ceva? Daca cu adevarat era ceva de tine nu iti dadeai cu caramida in piept si ramaneai frumos in anonimat. Ce pot sa zic, ne-ai aratat tu noua...:lol: Fara suparare dar nu este topic unde sa nu apari tu si sa ne spui cum ai vazut tu X si Y si sa incepi sa aberezi.... |
Cred ca este cazul sa incetati nici unul dintre voi nu pare mai destept sau intreg mintal....deoarece faceti comentarii aiurea sau cel putin 80% din cuvinte sunt spuse degeaba si poate chiar in lauda.
Ok scz de off. In legatura cu masina sa te gandesti foarte bine pentru ca la 3000-4000 de euro nu gasesti un bmw peste 2001 foarte ok,posibil sa fie nevoie sa bagi inca o suma amre doar ca sa o faci sa te simti in siguranta si sa poti conta pe masina.(sa pelci la orice ora pe distanta ceva mai mare). Am auzit ca se cam plange lumea de bratele de pe fata la bmw, Sincer eu prefer o masina ceva mai noua in acesti bani sau daca nu macar o masina intro stare cat de cat buna si ingrijita. P.S depinde la ce folosesti masina, Frod Fiesta, seat leon,golf 4, opel astra, skoda fabia si etc..lista poate continua. Eu iti urez bafta la achizitionare si sa iti faci o balanta intre: - cum te simti la volan - consum cat si pretul pieselor - ce piese este posibil sa cumperi ca sa fie ok masina - taxele ordinea asta o poti face cum vrei tu! |
Propun sa facem un topic unde sa postam toti poze in care suntem langa utilaje scumpe .
Am si eu cand conduceam combina Claas, niste cap tractoare , etc. :lol: E irecuperabil forumul asta , jur. De 10 ani incoace nimic nu s-a schimbat. Dar parca atunci nu erau atatea suferinte . Ca sa fiu ontopic, eu unul as alege ceva marca low-cost an fabricatie mai nou , decat marca premium , mai veche. Si aia cu Renaultul lovit din spate care se face acordeaon e usor logic, dar nu tine de faptul ca are sau nu are "armatura" in bara spate. :lol: |
Quote:
|
Quote:
te intreb ca eu sunt mai prost si nu stiu,postati toti pe aici dar habar nu aveti la ce folosesc anumite piese la o masina..... am avut lovitura in spate la un peugeot 307 coupe,cu armatura de FIER,a intrat un audi A5 in mine si nu a avut nimic masina ma refer la hayon,aripi si panou spate.....de ce???pentru ca a avut armatura,armatura de fier,panoul nici nu a fost atins.....si A5-UL praf.....mie mi-a spart bara si stopurile... pe cuvantul meu daca nu ma minunez zilnic de ce scoate-ti din voi nu am nimic personal cu nimeni,cu tine nici atat....dar cand vad ca tu unul spui ca nu are nici o legatura ca are sau nu armatura spate..... |
Quote:
De aberatii se referea la postu tau unde zici ca intoarce lumea capul dupa opelu tau...In ziua de azi avem masini o droaie si foarte frumoase dar intoarce lumea capu dupa un opel/bmw/audi doar daca faci accident sua calci pe cineva, in rest dupa o masina stoc nu prea se intampla nimic |
Quote:
radeau ca in 2013 lumea inca nu si-a dat seama ca,consumul aratat de B.C nu este acelasi cu realitatea..... avea consum la masina pe bord 8.5 si real 10..... nu sunt genul laudaros,nici nu am cu ce sa ma laud,nu am masinii de 100.000 euro,dar mi-au trecut multe prin mana si nu conteaza ca erau ale mele sau nu....conteaza ca am condus ce altii doar viseaza si le-am condus destul de mult... unii dintre ei s-au saturat stau si privesc discutiile si se umfla de ras,unul dintre ei care este foarte vechi se mira cum de inca ma mai bag in discutiile astea si nu m-am convins ca s-a ales praful de acest forum...... |
Pai tu te lauzi catre anaconda ca vai domne tu n-ai condus ce masini am condus eu....
El iti spune niste chestii dovedite si testate de zeci de ori in inginerie , si tu ii spui ca nu e adevarat ca ai intalnit tu in viata reala alta chestie... Ceva de genu el + sute de oameni iti zic ca 2+2 = 4 si tu ii spui ca in teorie iti da 4 dar in practica "e altceva domne , nu ca pe youtube si iti da de fapt 5". Am permis de ~ 5 ani de zile si cunosc oameni cu permis de 30 de ani si sunt praf si inferiori la orice capitol mie si la fel cunosc oameni cu 6 luni experienta de la care invat zeci de lucruri. Citeste de mai multe ori chestia asta si poate intelegi ceva. Quote:
Eu unul nu as veni in viata mea sa repar o masina la unu care repara dupa ureche si nu are un punct logic de plecare. Sunt constient ca experienta ajuta si usureaza munca...dar... |
Quote:
voi anumite lucruri nu o sa le intelegeti niciodata....vrei sa iti dau un exemplu cu toate ca nu o sa il intelegi nici pe asta,nu ce imi arati tu mie ca 2+2=4.... de ce sa da examen de permis teoretic si practic????.....poti sa citesti cartea aia de 200 ori sa o inveti pe de rost,atat timp cat pe strada esti praf nu ai ce cauta sa conduci..... asa e si cu ingineria si scoliile astea...poti sa ai tu 10 facultati,degeaba daca tu imi vorbesti si imi arati lucruri din youtube,autodata,etc.... eu vorbesc cu tine despre niste lucruri pe care le-am vazut,le-am avut,le-am testat...tu imi vorbesti mie din ce vezi pe net.....acum vezi diferenta?????? nu cred.....si nici nu o sa vezi niciodata diferenta,atat timp cat ai gandirea asta si tu si celalalt...... iar vizavi de reparat masini,atat timp cat nu ai experienta si nu ai mai vazut anumite lucruri,poti sa te documentezi tu in cartile de inginerie,pe internet si oriunde vrei tu...poti sa stai cu 10 testere in mana,atat timp cat nu ai mai vazut acea problema sau nu o gandesti logic te pisi pe ea de inginerie si de orice vrei tu......acum vezi diferenta??????nu cred..... iti mai dau un exemplu poate pe asta il intelegi,am avut acum cativa ani o alfa romeo,am avut o problema cu ea destul de delicata,incat nimeni in bucuresti la 6-7 service-uri nu i-au dat de cap nici macar inginerii de la reprezentanta,ATENTIE!!!!ERAU 2 INGINERI SCOLITI IN ITALIA,nu i-au dat de cap......stii cine i-a dat de cap????un baiat,care saracul avea si probleme locomotorii,intr-un garaj vai de mama lui,care avea doar un laptop,dar mai trecuse prin zeci de probleme asemanatoare.......rezultatul?????o luna de nervi,bani aruncati degeaba pe toti inginerii si mecanicii cu experienta si scoliti...si a rezolvat-o baietasul asta intr-o ora cu pret de nimic.....sa ii dea dumnezeu sanatate si putere de munca ca are nevoie......p-asta o intelegi??? problema e ca mi-au trecut destul de multe masini prin mana si imi permit sa vorbesc,fac destul de multi km,vad destul de multe lucruri zilnic si d-aia imi permit sa vorbesc.....fata de altii care se uita pe net sa mai vada si ei cate o masina....sau mai citesc pe net ce teste se mai fac ca sa afle si ei cate ceva despre o masina..... acum 2 luni m-au chemat la hyundai si am avut la test-drive,absolut toate modelele noi 2013...santa fe,ix35,i30,elantra,i40 cate 2 zile fiecare....am mers cu toate si imi pot da cu parerea oricand despre asa ceva.....imi vine greu sa cred ca vreunul dintre voi a mers absolut cu toate modelele astea....daca va spun anumite lucruri despre ele o sa va contraziceti cu mine....pe ce baza????ca cititi voi pe net statistici,teste si comparatii??????nu au nici o legatura cu realitatea..... |
Deci din ce zici tu , rezulta ca Audi A5 nu are "armatura din fier" in bara fata. In schimb, pt ca Peugeot-ul ala are, masina ta nu a patit mai nimic. Gasesti o urma de lipsa de logica in ceea ce ai zis? Daca nu, ramai cu "experientele tale".
Faptul ca nu toti vin si claxoneaza pe forum ca au condus masini scumpe nu inseamna ca nu au facut-o . ;) Inca ceva, ceea ce numesti tu "armatura din fier" au toate masinile , pana si Dacia 1310 avea. Explicatia pt care masina ta nu a patit mai nimic este cu totul alta, dar te las pe tine sa o descoperi , ca eu nu sunt platit de nimeni sa explic, cu atat mai mult unuia care debordeaza de "experienta" cum esti , in timp ce noi restul vorbim din auzite. Te rog sa continui cu explicatiile coerente si bazate pe argumente de necontestat, asa cum sunt cele bazate pe nemarginita ta experienta acumulata in ani de sofat masini bestiale pe care noi restul nu am indraznit nici sa le visam. Cat despre restul cu facultati , practica bate teoria, dar in anumite situatii poate fi alb sau negru doar, neexistand cai de mijloc. Adica anumite aspecte sunt truisme si nu sufera dezbatere. ;) |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:14. |
- Copyright 2026 4Tuning