Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Bmw (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw.html)
-   -   transcriere bmw (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw/368077-transcriere-bmw.html)

cris1979 29-03-13 17:31

transcriere bmw

ma poate ajuta si pe mine careva.? am cumparat un 318i din 92, inscris in ro in 2005 ...platesc timbru de mediu daca o transcriu pe numele meu?

florineluspr 29-03-13 20:28

Re: transcriere bmw

DA!.....

Jambo 30-03-13 08:17

Quote:

Originally Posted by cris1979 (Post 5419644)
ma poate ajuta si pe mine careva.? am cumparat un 318i din 92, inscris in ro in 2005 ...platesc timbru de mediu daca o transcriu pe numele meu?

Ai de dat aproximativ 750-800 eur 8)

cris1979 30-03-13 11:14

Quote:

Originally Posted by Jambo (Post 5420257)
Ai de dat aproximativ 750-800 eur 8)

pai si daca o fost platita o data taxa, ce o fost atunci

Jambo 30-03-13 12:21

Quote:

Originally Posted by cris1979 (Post 5420434)
pai si daca o fost platita o data taxa, ce o fost atunci

In 2005 se platea taxa vamala si era mai mica. Guvernul s-a hotarat sa mai traga de pe oameni niste bani, din cate stiu sunt se poate castiga in instanta si aceasta noua taxa de timbru.

the_rifle 31-03-13 16:03

probabil... dar daca trebuie sa platesti intai apoi procesul dureaza 3 ani nu e mare jmecherie...

BaiatBun 31-03-13 17:58

las-o asa,eu de aproape 2 ani am masina si inca nu am pus-o pe mine.nu am nici un stres.

Jambo 31-03-13 22:25

Poti circula mult si bine asa, dar daca te gandesti sa o ti pentru tine este mai bine sa o platesti, sau macar poti plati impozitul sa nu se adune :twisted:

cris1979 11-04-13 12:28

Quote:

Originally Posted by Jambo (Post 5422266)
Poti circula mult si bine asa, dar daca te gandesti sa o ti pentru tine este mai bine sa o platesti, sau macar poti plati impozitul sa nu se adune :twisted:

ALTE METODE NU AR MAI FI, CA AM MAI AUZIT CEVA DE DONATIE SI CHESTII DIN ASTEA. STIE CINEVA CUM POATE FII EVITATA ,MASINA II INSCRISA IN 2005 IN RO , SI NU AS MAI PLATI TAXA.

X.Bitza 11-04-13 12:48

Quote:

Originally Posted by cris1979 (Post 5435814)
ALTE METODE NU AR MAI FI, CA AM MAI AUZIT CEVA DE DONATIE SI CHESTII DIN ASTEA. STIE CINEVA CUM POATE FII EVITATA ,MASINA II INSCRISA IN 2005 IN RO , SI NU AS MAI PLATI TAXA.

Ti-am vazut mesajul si pe pagina unui articol pe 4tuning si consider ca mai bine raspund pe forum. E mai adecvat asa.

Donatie nu merge. Mostenire da, daca succesiunea se face in termen de 2 ani.

BaiatBun are dreptate. Las-o asa. N-au ce sa faca deocamdata. Decat sa nu fie probleme cu fostul proprietar din RO.

Sau, inmatriculare pe BG. Fara nicio grija.

De cateva zile o lalalie prin media ca "Bulgarii vor să facă probleme românilor cu maşini înmatriculate în ţara lor".
Teapa.
Au prins si in"jurnalistii" astia un brat de caracatita dar nu spun si despre restul.
Restul era despre faptul ca, guvernul bulgar lucreaza la o lege prin care romanii care achizitioneaza masini din BG, isi pot si transcrie masinile tot in Bulgaria. Ramane de vazut ce conditii trebuiesc indeplinite. Doamne ajuta! Sper sa nu incalce niciun tratat UE.
Fac asta ca sa nu-i mai f.. la cap UE ca au prea multe masini ramase cu inmatricularea pe BG, care au fost vandute si la care in prezent nu se cunoaste adevaratul proprietar.

P.S.: aveti grija la cei ce sustin ca au castigat procese de recuperare a taxei de inmatriculare/taxa de poluare. Pana acum, niciun proces pentru TIMBRU DE MEDIU (oug 9/2013) nu s-a castigat.

cris1979 11-04-13 13:16

DA CU PROPRIETARUL VREA SA O TRANSCRIU PE MINE ,,TOT MA BATE LA CAP. MAI ASTEPT SA VAD CE-O MAI FII.

BaiatBun 11-04-13 13:36

Quote:

Originally Posted by cris1979 (Post 5435855)
DA CU PROPRIETARUL VREA SA O TRANSCRIU PE MINE ,,TOT MA BATE LA CAP. MAI ASTEPT SA VAD CE-O MAI FII.

daca te da la politie iti confisca numerele politia si actele ,asa am vandut eu o masina in buzau la care i s-a pierdut urma,eu primeam amenzi pt rovinieta ,am mers la politia cj,si m-au sfatuit sa trimit o scrisoare la politia buzau,la care am atasat copie dupa actele masinii,copie dupa contract in care se vedea ca masina am vandut-o de un an deja si inca nu a fost transcrisa,in doua saptmanai mi-a venit instiintare de la politia buzau cum ca i s-au consfiscat numerele masinii .Asa ca am stat relax,amenzile le-am contestat la tribunalul buzau,tot printr-o scrisoare la care am atasat actele doveditoare cum ca in data in care masina a fost pozata fara rovinieta nu mai era propietatea mea,si dupa 5 luni am primit scrisoare de la tribunal cum ca am castigat procesul.
Deci in concluzie daca vrea ,TE FOOTE rau de tot

X.Bitza 11-04-13 15:01

Quote:

Originally Posted by cris1979 (Post 5435855)

Vezi ca daca trec 30 de zile de la data contractului c/v si nu o inregistrezi la financiar, va fi o mica amenda.

B94BAX 18-04-13 01:08

Quote:

Originally Posted by X.Bitza (Post 5435962)
Vezi ca daca trec 30 de zile de la data contractului c/v si nu o inregistrezi la financiar, va fi o mica amenda.

la financiar poate sa o treaca si fara sa treaca pe la politie..aia la financiar "halesc" tot...doar contractu si actele ii trbuiesc!

X.Bitza 18-04-13 07:07

Quote:

Originally Posted by B94BAX (Post 5443720)
la financiar poate sa o treaca si fara sa treaca pe la politie..aia la financiar "halesc" tot...doar contractu si actele ii trbuiesc!

Prima data o masina se inregistreaza la Adm Fiscala. Neinregistrarea aici in termen de 30 zile duce la amenda.
O masina se inmatriculeaza/transcrie (la DRPCIV) DOAR daca a fost inregistrata fiscal. Fara inregistrare fiscala nu se poate inmatricula/transcrie.
Chiar daca la vanzarea unei masini SH, masina ramane inscrisa in continuare in circulatie (pe numele vanzatorului). cumparatorul nu are dreptul sa circule decat 30 zile de la dobandirea dreptului de proprietate (data contractului C/V) sau maxim 90 zile(cu inca 2 seturi de nr. rosii). Daca este prins i se ridica talonul. + amenda.

BaiatBun 18-04-13 07:16

fac pariu ca cel putin 25% din masinile care circula prin Ro,inca sunt inscrise pe fostii propietari.Toata jmecheria e sa nu semneze vanzatorul talonul pe verso sus si sa nu puna data...de aici mai departe ne descurcam

B94BAX 18-04-13 09:32

unde numai pui ca eu am cumparat o masina din Filiasi,de la un "intermediar"...era scris instrainat catre si data(cu aproximativ 1 an inainte sa o iau eu),am bagat`o la financiar,i`am spart motoru si dupa aproximativ inca 1 an am omologat noul motor si trecuto pe numele meu(deci fisa de "luare in evidenta" si chitanta de la financiar aveau vechime aproape 1an) si nu m`a intrebat nimeni ...nimic!

X.Bitza 18-04-13 10:22

Quote:

Originally Posted by B94BAX (Post 5443891)
unde numai pui ca eu am cumparat o masina din Filiasi,de la un "intermediar"...era scris instrainat catre si data(cu aproximativ 1 an inainte sa o iau eu),am bagat`o la financiar,i`am spart motoru si dupa aproximativ inca 1 an am omologat noul motor si trecuto pe numele meu(deci fisa de "luare in evidenta" si chitanta de la financiar aveau vechime aproape 1an) si nu m`a intrebat nimeni ...nimic!

Hai sa incerc sa te lamuresc mai bine:
- faza cu "instrainat catre" are valabilitate doar la inmatriculare (DRPCIV)
- faptul ca tu NU AI FOST PRINS prins circuland cu masina dupa cele 30 zile (sau 90) nu duce la amenda. Doar daca masina era identificata in trafic se retinea talonul si se aplica amenda.
(stiai ca daca in timpul asta circulai cu masina si faceai un accident, nu din cauza ta, tot tu erai cel vinovat daca se ajungea la politie ? Pentru ca nu aveai ce cauta pe drumurile publice.)
- declararea la Adm. Fin. mai tarziu de 30 zile de la data contractului c/v, duce la amenda. (verifica data trecuta in contractul cu, care ai fost sa o inregistrezi la fiscal si vezi ca ai mai putin de 30 zile pana la data cand ai inregistrat-o)
De curiozitate, mai stii pe ce nume era fiscalul cand ai luat-o in evidenta. Pe numele intermediarului sau pe numele celui trecut in talon?

In consecinta:
1) daca o inregistrezi la financiar ("luare in evidenta") mai tarziu de 30 zile de la data dobandirii => amenda
2) dupa ce o iei in evidenta, poti sa o inmatriculezi si dupa 400 ani fara sa-ti fie aplicata nicio sanctiune, DAR nu ai dreptul sa circuli cu ea mai mult decat termenul legal.

B94BAX 19-04-13 00:34

Quote:

Originally Posted by X.Bitza (Post 5443962)
Hai sa incerc sa te lamuresc mai bine:
- faza cu "instrainat catre" are valabilitate doar la inmatriculare (DRPCIV)
- faptul ca tu NU AI FOST PRINS prins circuland cu masina dupa cele 30 zile (sau 90) nu duce la amenda. Doar daca masina era identificata in trafic se retinea talonul si se aplica amenda.
(stiai ca daca in timpul asta circulai cu masina si faceai un accident, nu din cauza ta, tot tu erai cel vinovat daca se ajungea la politie ? Pentru ca nu aveai ce cauta pe drumurile publice.)
- declararea la Adm. Fin. mai tarziu de 30 zile de la data contractului c/v, duce la amenda. (verifica data trecuta in contractul cu, care ai fost sa o inregistrezi la fiscal si vezi ca ai mai putin de 30 zile pana la data cand ai inregistrat-o)
De curiozitate, mai stii pe ce nume era fiscalul cand ai luat-o in evidenta. Pe numele intermediarului sau pe numele celui trecut in talon?

In consecinta:
1) daca o inregistrezi la financiar ("luare in evidenta") mai tarziu de 30 zile de la data dobandirii => amenda
2) dupa ce o iei in evidenta, poti sa o inmatriculezi si dupa 400 ani fara sa-ti fie aplicata nicio sanctiune, DAR nu ai dreptul sa circuli cu ea mai mult decat termenul legal.

sa te lamuresc
-am fost "prins" in trafic de cel putin 3 ori....odata amenda ca nu aveam actele la mine
-a fost bagata la financiar in alea 30 zile(nu zilele de financiar le`am depasit..asta am zis si eu..daca o ia la financiar nu e nici o problema)
-am facut si accident(am intrat in "dosul" unui Audi) si`a reparat masina pe asigurare(nu depasisem 30 zile "in vederea inmatricularii")
-fiscalul era pe numele intermediarului care la randul lui avea fiscal cu cel din talon(adica am primit DOUA fiscale)
-cand m`am dus la RAR nu mai aveam nici motorul din carte,am fost obligat sa`l omologhez(aici cu niste giumbuslucuri)

Acum am eu o intrebare pentru tine(legat de "faptul ca tu NU AI FOST PRINS prins circuland cu masina dupa cele 30 zile (sau 90) nu duce la amenda. Doar daca masina era identificata in trafic se retinea talonul si se aplica amenda.")

Cum stiau politistii care ma "prindeau" in trafic ca am depasit sau nu cele 30 zile??sunau la financiar??se duceau ei acolo sa verifice?? de unde stiau ca masina e cumparata si nu imprumutata? "SA MA LAMURESTI MAI BINE"

BaiatBun 19-04-13 09:04

Quote:

Originally Posted by B94BAX (Post 5444954)
sa te lamuresc
-am fost "prins" in trafic de cel putin 3 ori....odata amenda ca nu aveam actele la mine
-a fost bagata la financiar in alea 30 zile(nu zilele de financiar le`am depasit..asta am zis si eu..daca o ia la financiar nu e nici o problema)
-am facut si accident(am intrat in "dosul" unui Audi) si`a reparat masina pe asigurare(nu depasisem 30 zile "in vederea inmatricularii")
-fiscalul era pe numele intermediarului care la randul lui avea fiscal cu cel din talon(adica am primit DOUA fiscale)
-cand m`am dus la RAR nu mai aveam nici motorul din carte,am fost obligat sa`l omologhez(aici cu niste giumbuslucuri)

Acum am eu o intrebare pentru tine(legat de "faptul ca tu NU AI FOST PRINS prins circuland cu masina dupa cele 30 zile (sau 90) nu duce la amenda. Doar daca masina era identificata in trafic se retinea talonul si se aplica amenda.")

Cum stiau politistii care ma "prindeau" in trafic ca am depasit sau nu cele 30 zile??sunau la financiar??se duceau ei acolo sa verifice?? de unde stiau ca masina e cumparata si nu imprumutata? "SA MA LAMURESTI MAI BINE"

Pe spatele talonului vanzatorul trece data la care vinde masina si semneaza,data corespunde cu data din contract,DAR daca nu a semnat si a pus data (cazul meu) tu iti poti tot face contracte tot la 30 de zile ,pe naspa .DACA te miroasa politaii (cazul meu,deja o am de 1,5 ani) iti faci procura sau contract de imprumut.DAR nu tine vrajeala numai daca vanzatorul nu a semnat pe talon si nu a pus data .

B94BAX 19-04-13 10:22

Quote:

Originally Posted by BaiatBun (Post 5445069)
Pe spatele talonului vanzatorul trece data la care vinde masina si semneaza,data corespunde cu data din contract,DAR daca nu a semnat si a pus data (cazul meu) tu iti poti tot face contracte tot la 30 de zile ,pe naspa .DACA te miroasa politaii (cazul meu,deja o am de 1,5 ani) iti faci procura sau contract de imprumut.DAR nu tine vrajeala numai daca vanzatorul nu a semnat pe talon si nu a pus data .

la chestia cu talonul la mine era trecut CU PIXUL si "instrainat catre (intermediar)....." si data...ce`i drept am avut bulan...nici un politist nu a desfacut talonul sa vada daca scrie ceva pe spate!(dar nici cei de la inmatriculari nu au zis nimic..ca data era cu aproape 2 ani in urma)

All times are GMT +2. The time now is 09:38.

- Copyright 2026 4Tuning