![]() |
vw sau renault?
Dupa cum am precizat si in titlu as vrea sa-mi cumpar un hachback. Nu sunt hotarat ce sa aleg: golf 4 sau megane 2.Bugetul este limitat la 3.000euro.V-as fi recunoscator daca mi-ati putea da niste pareri despre aceste doua modele.
|
Re: vw sau renault?
UP nimeni nimic? :(
|
eu as alege golf
|
De bmw 316 pisicuta mi-ati putea da niste detalii va rog, sunt pasionat de pisicute si as alege-o in locul golfului, probabil.
|
La pisica sunt clare lucrurile...
Fiabilitate...meh...e ok. Sunt destul de numeroase pe la noi deci si la dezmembrari. Cand ii dai gaz consuma aproape dublu fata de golf. E muuult mai putin anosta decat golful sau renault. Interiorul este cam la fel de "dotat" ca si la golf... Per total daca nu ai inca 1000k sa bagi in ea dupa ce o cumperi ca sa ii faci schimbul la consumabile si sa ai grija de ea....degeaba o iei ca nu o sa fie decat un alt cazan pe drumurile patriei. |
Am auzit de la un prieten ca 318is-us se prezinta mai bn decat 316 si 318 la consum si fiabilitate este adevarat? Cat despre tds-ul 318 mi-ati putea spune cate ceva despre el?
Multumesc anticipat.:) |
nu te lua dupa userul dinainte,si 316 consuma destul de bine..6.5,7 afara..nu este asa mult,are un prieten...iar intretinerea este la fel ca la golf 4,nu este mai scumpa..daca gasesti o pisicuta buna si intretinuta merita sa o iei,dar fi atent sa fie tabla in stare buna.Altfel,decat sa iei pisica ruginita mai bine mergi pe golf 4...
|
Quote:
Asa din auzite si de la prieteni toata lumea crede ca are o enciclopedie in fata, dar in realitate lucrurile stau altfel. Si da...este mult mai rentabil sa iti iei motorul de 1.8 decat de 1.6...consuma la fel dar este mai puternic si mai fiabil. Daca nu ai nimic impotriva GPL-ului poti cauta o masina dotata cu asa ceva...si nu te mai doare capul apoi de consum. |
Nu zic din auzite,am mers cu ea la drum,acum daca tu esti reisar si mergi numai cu talpa la fund...este cu totul altceva...
|
De mers in turatii sau forjit nu va avea parte masina, dar ma gandesc ca pisica va avea un consum mai mare decat un golf4. Ar avea rost TDS-ul nu este cam vechi pt. un diesel?
Mersi. |
Mergi pe un G4 nuti mai bate capu cu pisici si alte animalute.
|
Zicea golf.tuning..
|
Cred ca pana la urma tot la golf voi ajunge.
A mai aparut inca o varianta ford focus benzina 1.6 se deosebeste mult de golf cu acelasi motor si fiabilitate? Multumesc. |
extrem de urat ford-ul . mergi pe golf 4 o masina f. buna fiabila tine la ''tavaleala'' consuma decent si fara mari pretentii.
|
am avut/am una din fiecare, si am ajuns la concluzia ca VW e ce trebuie, in cazul de fata Golf......
|
Ok, multumesc mult. In principiu dupa bac va urma prima masinuta :)
M-am gandit ultimele variante golf4 1.4 16v sau passat 1.6 aduse din Germania caci taxa nu este mare. |
Nu cumpara golf 1.4 16v ca tragi de un cal mort , cumpara minim 1.6 16v are putina vlaga in el, 1.4 este f.lesinat.
|
Am mers de multe ori cu un 1.4 16v eu sunt multumit de motorul asta. Cam ce consum are 1.6-le fata de 1.4?
|
Quote:
|
ok. Mersi mult o sa tin cont. :)
Dar passatu de 1.6 cam ce consum scoate ma refer la B2. Tot 16v este? |
Quote:
|
Inca o intrebare, cam cati km. duce TDI-ul? Mi-a spus un prieten mecanic sa-mi iau mai bine un tdi ca are viata lunga, bate 400.000 km.Diesel ce as gasi aici la noi toate sunt de la 200.000 km in sus.
Mersi. |
Si nici aia reali,sunt vreo 300.000 cel putin.Un diesel duce si 500-600.000 daca este intretinut.La cazanu` meu din 86' motorul este cea mai buna piesa de pe ea,si are 438.000km...in rest masina e jaf,pica tablele de pe ea,la mecanica stau bine ca nu vreau sa raman fara roti...numai ca te rupe intretinerea la un diesel..consumabile mai scumpe,reparatii...s.a.m.d,dar te incalzeste consumul...aici ramane la preferintele fiecaruia.
|
Daca nu platesc consumul, platesc servisul. Ok mersi inca o data.
|
Ceva de genul,asta daca nimeresti o ruptura..daca iei una buna,eventual mergi la service ii faci test de compresie,vezi turbina cum sta si toate cele...poti sa nu ai nicio problema si te bucuri doar de consumul scazut.Foarte fiabile sunt motoarele SDI dar nu ai putere.Am un amic cu polo SDI,consuma foarte putin,anul trecut cand am mers la mare a scos undeva la 4 consum per total,pe 600km.,dar este galagios tare si cam tragi de el...eu personal mi-as lua si un sdi,din nou aici depinde si de preferintele tale...ce te astepti de la masina.
|
Am auzit de dansele SDI, fum, galagie dar totusi consum mic. Nu mi-as lua SDI ca trag de un cal mort cum a spus un user mai sus mai bine raman pe benzina.
Mersi. |
Peugeot 406 benzina 1.8 imi puteti da niste detalii? Sunt cam rare si arata destul de bine.
Mersi. |
| All times are GMT +2. The time now is 18:17. |
- Copyright 2026 4Tuning