![]() |
SKODA FABIA fabricat 2007
Salut la toata lumea.
Masinica este o Fabia de 1.2 cu 55cp nu o sa intru in detalii de ce asa mica pt ca nu-si are rostul. Ce avem pus pe ea: HU-Clarion DXZ868RMP AMLIF-JBL 75.4 SUB-HERTZ EBX 300 R.2 CONDENSATOR-2F BFG POWER CABLAJ-4AWG ALFATEC SI DIETZ SIG 8A Momentan difuzoarele sunt stoc dar nu o sa dureze prea mult si o sa schimb cel mai probabil o sa fie HERTZ SPACE si in acelasi timp o sa se faca si insonorizarea cu DYNAMAT pe care deja l-am achizitionat(atat pt usi cat si pt portbagaj). Montajul a fost facut de doi prieteni (Mihai si Alex) si vreau sa le multumesc pe aceasta cale. O sa pun cateva imagini cu procesul de montare al acestora din care se poate invata multe pentru cei care poseda Fabia. |
Re: SKODA FABIA fabricat 2007
6 Attachment(s)
Am promis imagini.........
|
5 Attachment(s)
Aici pun modalitatea de introducere a cablului de + in interior.........
|
3 Attachment(s)
alte imagini........
|
Imi place ce ai lucrat pana acum. Interiorul ala rosu cere insa o pereche de neoane rosii sub bord...ar fi supertare cu ele. Asteptam restul de poze cu subul si condesatorul. Si sa te vedem cat mai repede cu o pereche de slimuri Energy sau ce vrei tu!
|
1 Attachment(s)
Mercic,
Sa stii ca luminile rosii le am dar nu sunt neoane este un produs nou cu multe leduri si care consuma putin si lumineaza destul de acceptabil. Uite si imagini cu subul.Soory dar nu am cu el pe masina |
nu te supara, ce difuri stock ai? blaupunkt cumva cu dubla bobina de 16,5 cm? daca da cum se aud pe clarion?
o cunostinta de-a mea are o octavia tour cu blaupunkt-urile de mai sus si un hu vieta (extrem de inventivi baietii de la cardinal motors, ce hu pot sa puna) si se aude oribil...mi-a cerut un sfat si primul lucru i-am zis sa scape de hu. merci spor la treaba...asteptam cu nerabdare space-urile si poate un audison. |
asa este sunt blaupunkt ........dar nu fac fata....eu am avut un sony primit de la ei si se auzea de toata jena........nu pot sa spun ca se aude bine cu clarionu pt ca nu pot.......dar sa stii ca toate recomandarile sunt pro clarion pentru un SQ de calitate
|
s-o luam altfel...e vreo imbunatatire cum se aud pe clarion acuma? sau sa-si schimbe si difurile (omul nu prea vrea sa investeasca in sistemul audio, are alte probleme). el vrea sa nu se mai auda lesinat/infundat/bassfree :D.
multzam |
Nu ai cu ce(ma refer la dif stoc) chiardaca insonorizezi nu ai un bass asa cum tb.Deci sugestia mea dar nu numai este sa puna un hu bun si dif la fel otul dupa buget
|
1 Attachment(s)
Am schimbat de curand ampliful pt sub(asta multumita lui SAXO care merita toata recunostinta mea) cu un AUDISON LRX 2.9................
In curand o sa vina si difurile si statia lor ..... |
ce putere are statia asta ? sub-ul de cat este iar statia care va lovii in el ce putere va avea de asemenea ?
|
Statia pe care o vezi este pt sub are 2*280rms/4ohmi si in punte 1*900rms/4ohmi.Subul are 500rms/4ohmi.Cealalta statie adica 2.4 este pentru dif fatza.
|
deci va fi un bass bestial, sunt chiar curios cum ar suna pe subul meu statia, eu am sealed nu reflex :D
ps nu e 1x900 in 2 ohm? |
@bezz: nu, in punte poate fi tot la 4 ohmi
@bogdan: adica tu vrei sa dai cu 900w intr-un tub care poate doar 500?? ps: ce ai facut cu cs 75.4? k m-ar interesa pe mine |
Ce are daca da cu 900W intr-un sub de 500?
|
mi se pare aiurea, in fine... iar ampliful vroiam sa zic gto, greseala mea. deci il mai ai?
|
Da PYT dau cu ,,900 in 500" asta pentru ca vol pe sub este destul de redus iar volumul total este chiar mic asa ca nu ajunge statia la 900 niciodata.GTO 75.4 am vandut-o imediat asa ca-mi pare rau ca nu te pot ajuta am auzit ca nu se mai fabrica
vav de sunetul in sealed sa stii ca tocmai am incercat acelasi dif in inchisa si suna demential chiar ma bate gandul sa o schimb |
3 Attachment(s)
pun cateva foto cu insonorizarea portbagajului
asta este inceputul.......... |
Ce material ai folosit la insonorizare ? Sper ca nu e un secret :)
|
Se numeste HYPFON este adus din spania.Este un echivalent al Calibrum-ului.Am folosit numai pentru portbagaj pentru usi am DYNAMAT asta cand o sa le vina randul.
|
caliber ;)
nene, poti sa dai cu 900 intr-un sub de 500 lejer, mai ales cand ai audison si hertz...d-aia are lrx-ul atatea reglaje. zi-ne si noua mai multe despre insonorizantul asta spaniol, de unde il ai, cat costa...ca eu am doar burete sub numar :oops: :oops: :oops: :twisted: |
Asa cum spui tu,despre el nu pot spune prea multe doar ca a fost adus de cumnatul meu care este tir-ist .Iam spus ce-mi trebuie si asta a adus .Pot sa spun ca dupa ce a fost pus tabla de pe haion suna a plin si nu mai am vibratii in plasticul care vine pe interior.O sa pot da un verdict al schimbarii de sunet doar in momentul in care o sa pun si pe podeaua portbagajului(asta daca o sa-mi ajunga)Ca pret nu stiu pt ca a fost cadou.
|
super tare! :D ai pus doua straturi? se aplica la cald cu pistolul?
suna misto hertz-ul in sealed, si mie mi-a placut mai mult...are o forta, mai ales impins de un lrx, eu il miscam inainte cu un srx 3 care-i dadea 340W parca iar acum am un lrx care-i da vreo 210W dar parca e mai frumos acuma...mi se ridica parul pe picioare 8) |
Nu am pus doua straturi(unul peste altul) deoarece am pus un strat direct pe tabla si un strat care sa astupe gaurile de la dublura (asa cum se vede si in foto).De aplicat se aplica la rece,inainte se curata bine suprafata cu ceva diluant,atata timp cat este cald afara si tabla este incinsa doar ca trebuie presat bine ca sa faca priza.Ce dif de la hertz ai?.....................
|
1 Attachment(s)
pe fata HSK 165, inca pe filtre
sub HBX 250... sub-ul e bestial, o solutie mai ieftina ar si sa cumperi doar diful HX250D si sa-i faci o incinta sealed, economisesti vreo 2 milioane. si eu am vrut sa-mi iau space, dar in final am pus hi energy pentru ca aveam o gramada de loc in usa si nu se justificau space-urile...candva in viitor o sa schimb tweeturile hi energy cu unele space, insa pe full active. |
8 Attachment(s)
Astazi am primit conectica pentru noul system asa ca pun ceva foto ..............
|
Jmekere ;)
|
cat te-a dus toata conectica ... ca si pe mine ma bate gandu sa o schimb total.
|
0 awg, bravo, vezi si niste tuburi terminale pentru 0 awg, sa-ti stranga bine multifilarul ala in conexiuni.
condensator pui sau te bazezi pe un deep cycle? la cablurile de semnal (boxe) iti recomand first de la audison (raport calitate/pret) si tot first la RCA-uri (am auzit ca gama best au probleme la mufe, iar gama silver te usuca :-) ) ai putea sa incerci si niste tuburi terminale sertizate pe cablurile de semnal ce intra in conectorii amplificatoarelor, suruburile alea pot reteza conductorul multifilar neprotejat; la 18 si 16 awg merg tuburi de 1,5mmp, la 14 si 12 awg merg cele de 2,5 mmp, la 10 awg nu stiu daca se potrivesc cele de 4 mmp, cele de 6 sunt prea mari. la regletele de la filtre poti cositori capetele de conductor, acolo nu-ti recomand tuburi terminale. |
La rubrica DIY ar potrivi exact poze din timpul lucrarilor. ;) Spor la munca!
|
1 Attachment(s)
Gata s-a rezolvat si restul in spate mai sunt cateva finisaje de facut.
S-au rezolvat multe din problemele de zgomot care le aveam cand vulumul era mai mare.Zgomotul cel mai mare venea de la doua aerisitoare care sunt in oala pt rezerva si au fost astupate.Se simte foarte bine diferenta de sunet chiar nu ma gandeam ca poate sa fie asa de importanta insonorizarea.Dar mai sunt multe de facut asa ca nu ma pot pronunta in totalitate asupra calitatii. |
ce bagi in oala:twisted: ?
poti incerca sa-ti mochetezi spatele banchetei, arata cam dezolant tabla aia asa, neaparat sa-ti prinzi cablurile in cleme daca lasi tabla... spor la treaba! |
nu bag nimic in oala ,in afara de rezerva,iar ceea ce vezi nu va ramane asa totul se va transforma,vor fi aranjate dar nu am toate compononentele asa ca nu ma pot apuca de treaba sa le pun la loc.o sa vezi pe parcurs.
|
1 Attachment(s)
A venit si cablul pentru semnal............................
|
Vad ca masina prinde putin cate putin "viata" in sensul hardcore al cuvantului. Eu am mai vb cu Bogdan pe mess si am aflat mai multer detalii. Sper ca nenea Porsche sa nu uite ca importa si Skode si sa organizeze un eveniment gen VW fest ca sa afem si noi Skodarii sarbatoarea noastra oficiala. Sa mai vedem ce mai face unul, cum o mai drege altul.
Candva poate o sa mai stau si eu bine cu timpul. Si atunci o sa insonorizez si eu portbagajul, o sa mai lucrez la portiere (rigidizare plastic) si poate alt sub (Hertz) si alt amp de sub (LRX, evident). Ca tot s-a mai vorbit aici despre asa ceva...eu in principiu ma gandeam la un sub Energy de 10 sau 12" sau de un HEnergy de 10". Care s-ar potrivi mai bine pe o masina mica (Fabie)? Pt amp as alege LRX 1.400 care are 1*350W si, partea buna, optioanl un potentiometru de volum. Nu stiu de ce Audison nu face asa ceva integrat by default, mi se pare o mare scapare. Voi ce ziceti? E de ajuns ampul si cu ce sub s-ar cupla mai bine? Atentie, HE 10" are ceva W continuu....ii face fata ampul? |
este super combinatia, m-am plictisit de cand repet :D : eu am un hbx 250 (deci 10"-ul de care vorbesti) si dau in el cu ultimul canal de pe un lrx 5.600, deci cu 240W in 2 ohm... (deci lrx-ul mono va rupe pe acel sub, ca are ceva mai multa putere).
se aude de n-are treaba, mi s-a cerut sa nu mai fac probe in parcarea de langa bloc :oops: si nici nu se incinge cum se incingea srx-ul anterior... cat despre telecomanda...cred ca-s singurul fraier care da semnal la lrx dintr-un hu ieftin fara iesire de sub...si simt nevoia telecomenzii...dar majoritatea posesorilor de astfel de statii au hud-uri cu reglaje ca lumea si nu simt nevoia... in plus orice producator incearca sa-si optimizeze costurile ;) ...si de ce sa ti-o dea serie daca poate sa ti-o vanda ca optional...ce vrei ca lrx-ul sa nu aibe optionale deloc? :D ps vezi ca e un 1.400 de vanzare pe bursa ;) recomand! |
2 Attachment(s)
Asa cum spune VYK "componentele hard" sunt achizitionate in proportie de 80% .Pe drum sunt statia pentru difuri care este un LRX 6.9 care va amplifica activ sistemul format din SPACE K6L (eliminand cross).O sa vin cu amanunte de fiecare data cand am noutati si implicit cu modul in care au fost montate.Aici este insonorizantul...........pt usile fata.........
|
2 Attachment(s)
Astazi a venit si LRX 6.9.............
|
in capatul radiatoarelor are niste cooler-e incorporate? unde se vad grilele alea 4?
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:45. |
- Copyright 2026 4Tuning