Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Clio Symbol vs Logan (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3606-clio-symbol-vs-logan.html)

Toto - BOD 08-02-05 21:50

Clio Symbol vs Logan

Dupa mai multe discutii in ata sectiune am hotarat sa deschid un topic (sau mi-a dat cineva ideea)... In fine... votati si argumetati!

Din orice punct de vedere... exterior, interior, motor ( :lol: ) , optiuni, fiabilitate, potential tuning... orice!

steph 08-02-05 21:55

clio clar ... in segmentu lro nu sufera comparatie ... mai ales ca are enspe mii de motoare mai multe variante de caroserie dotari ADEVARATE tot cred knu va vota nimeni gologan

MMihai 08-02-05 21:58

Re:

Quote:

Originally Posted by \"steph\"
clio clar ... in segmentu lro nu sufera comparatie ... mai ales ca are enspe mii de motoare mai multe variante de caroserie dotari ADEVARATE tot cred knu va vota nimeni gologan

ia sa faci un pool pe daciaclub sa vezi ca situatie este exact invers :lol: :lol: :lol: ..

Toto - BOD 08-02-05 22:04

imi cer scuze... ma refeream la clio symbol... ca daca era vorba de bicorp nu ar avea loganul nici o sansa...

deci clio symbol

Doc 08-02-05 22:16

Oricum este peste logan. Este mult mai bine facut Clio decat Logan. Este adevarat ca logan este mai nou, dar Clio ramane masina cea mai fiabila.

Doc 08-02-05 22:17

Oricum este peste logan. Este mult mai bine facut Clio decat Logan. Este adevarat ca logan este mai nou, dar Clio ramane masina cea mai fiabila.

steph 09-02-05 00:00

chjair si clio symbol ce naiba o fi masina frantuzeasca si chiar daca nu imi place renaultul de nici o culoare loganu` nu are sanse ... ce dotari are ? 2 airbaguri un abs si atat pe cand clio are enspe mii de doatri plus mai multe motoare diesel si benzina ... imi e lene sa enumar plusurile clioului :)

mmihai este un topic la divers lgn :) dar nu e poll oricum cei de acolo sunt fani inraiti dacia :)

SPORT 09-02-05 08:06

vs

100% CLIO , Logan este o masina facuta asa la FUTU'MASA

Bogdan_16v 09-02-05 09:22

Re: vs

Quote:

Originally Posted by \"SPORT\"
100% CLIO , Logan este o masina facuta asa la FUTU'MASA

Nu o puteai zice mai bine...si eu merg pe Clio. Logan e un fel de gluma proasta. Singurul minus al lui Symbol ar fi spatiul putin mai mic, in rest bate Loganul la toate capitolele. Cu toate ca nici mie nu-mi place in general Renault. Insa daca ar fi sa aleg intre astea 2, nici n-as mai sta pe ganduri. Numai cand ma gandesc la motorizarile lui Clio si decizia e deja luata.

teddy 09-02-05 09:39

normal CLIO, unde am zis ca imi place mai mult LOGAN si a sustinut lumea ce am spus era vorba doar despre design sau mai bine zis potential de cosmetizare.
chiar daca renault clio este masina frantuzeasca low-end tot este deasupra loganului ca si fiabilitate, motorizari... la interior sunt la acelasi nivel: acelasi plastic, aceleasi materiale, acelasi stil spartan.

alexutzu 09-02-05 10:47

symbol nu imi place deloc, daca era ala scurt chiar ca nu avea nici o sansa LOGAN dar aici fiind vorba de symbol am VOTAT LOGAN!

aleks 09-02-05 11:29

am votat clio pentru ca este capat de gama, si ar trebui sa fie mai fiabil,precum si pentru multiplele motorizari si optionale disponibile.
pe de alta parte trebuie sa tinem cont si de pretul mai scazut al loganului nou, si de spatiul suplimentar in habitaclu si porbagaj oferit

teddy 09-02-05 11:46

ce 'optionale disponibile' are in plus symbol fata de logan? sunt curios...
parca amandoua pot avea abs, geamuri electrice spate, aer conditionat, airbaguri, computer bord (parca). eh?

aleks 09-02-05 13:00

Re:

Quote:

Originally Posted by \"teddy\"
ce 'optionale disponibile' are in plus symbol fata de logan? sunt curios...
parca amandoua pot avea abs, geamuri electrice spate, aer conditionat, airbaguri, computer bord (parca). eh?

klimatronic si 6 airbaguri de ex. multumit?

teddy 09-02-05 13:08

lol no shit.... ce caterinca sa ai clio symbol cu climatronic si 6 airbaguri :lol: :lol: :lol:

Al3xius 09-02-05 14:19

100% Clio ! Performantele nu se compara...asta in primul rand...iar loganu` parca e dulap si apropo ...din gama clio symbol s-au retras 15000 de masini din cele 20 de mii produse pentru ca aveau defectiuni ? :roll:

aleks 09-02-05 14:43

Re:

Quote:

Originally Posted by \"teddy\"
lol no shit.... ce caterinca sa ai clio symbol cu climatronic si 6 airbaguri :lol: :lol: :lol:

m-ai intrebat ce poti avea suplimentar. daca e vorba despre masina, eu nu dau 2 bani pe ea, as lua altceva cu banii aia

aleks 09-02-05 14:46

Motor Hacmi (cc) 1390 1390
Silindir Sayısı 4 4
Beygir Gücü (BG/d/d) 75/5500 98/6000
En Yüksek Tork (Nm)/(d/d) 114/4250 127/3750
0-100 km/s Hızlanma (sn) 12.5 11.2
Son Hız (km/s) 170 186
Yakıt tüketimi (100 km'de) Şehir içi (litre) 9.7 9.4
Şehir dışı (litre) 5.7 5.6
Ortalama (litre) 7.1 7.0
Ağırlık (kg) 940 950
Dingil mesafesi (mm) 2472 2472
Uzunluk (mm) 4150 4150
Genişlik (mm) 1639 1639
Yükseklik (mm) 1415 1415
Bagaj Hacmi (litre) 510 510/?
asta ca sa vedeti de la cine vine clio pt romania. ;)

teddy 09-02-05 14:51

pai se stia. inainte se faceau doar megane si symbol in turcia... acum mi se pare ca se fac mai multe. oricum, poate fi facut si in franta... tot renault e...

CT-05-DGP 17-02-05 10:56

nu numai clio dar si megane sedan e fabricat in turcia ...asa k eu aleg loganu clio e urat parca e cocosatu' de la notre-damme e urat urat ...loanu e mai tare

adi01 17-02-05 22:09

Clio 1.4 ... .. DACIA tot DACIA ramane.... Renault e Renault.... parca am compara Ford cu VW :lol: :) nu prea stiu care e legatura da in fine .. oricum RENAULT CLIO.. la 140 la ora.. iei curba.. cu loganu faci tumbe... + limitaju electronic la 160 ... plus multe altele

aleks 19-02-05 15:55

Re:

Quote:

Originally Posted by \"adi01\"
... + limitaju electronic la 160 ... plus multe altele

cine e limitat electronic, logan sau clio ? de unde stii?

Toto - BOD 21-02-05 13:40

clio e limitat elecronic la 170... adica e suficient pt o masina din clasa ei.... Dar va spun sincer ca la 170 nu se simte nici o vibratie! Adica nu este diferenta la confort intre 120 si 170. (bine... depinde si de drumuri dar pe cele bune se comporta ok).
In ceea ce priveste stabilitatea... sunt de acord cu cei care zic ca nu e kiar stralucita... dar e mai stabila decat un Logan (daca nu ma insel eu: au aceleasi suspensii numai ca loganul e mai usor! deci si logic daca o iei iti dai seama ca e mai stabil clio decat logan) ! Dar asta e o problema care se poate remedia in timp cu niste suspensii sport!

lowrider 21-02-05 14:04

Loganul clar..Symbolul e urat cu spume :lol: despre fiabilitate nu pot sa ma pronunt,nu cunosc masinile dar la design am zis :wink:

MMihai 21-02-05 18:47

1 Attachment(s)
nu e limitat clio la o viteza anume, limitarea se face la turatie si anume la 6300rpm cand ai atins turatia asta pedala scapa in gol si te obliga sa schimbi intr-o treapta superioara sau sa o subtureze.
PS uitati dovada la clio symbol 1,4 8v cam 180km/h pe vitezometru (masina stock)

Nytro 22-02-05 15:26

nici nu se pune problema ,clar ca Clio ,are mai multe variante de caroseie,mai multe si mai bune motore mai multe optinuni etc.noi cu dacia suntem inca la inceput mai avem mult pana o sa ajungemla un nivel respectabil.La calitate pret eu zic la Loganu sta binisor(parerea mea).

B 68 VLD 22-02-05 16:37

Eu am mers cu Clio Symbol si se plafoneaza rau de pe la 100km/h incolo! Imi place la el ca are treptele foarte scurte dar atat. 8)

MMihai 22-02-05 16:54

VLD sa plafoneze la 100 nu are cum.. decat daca esti in a2a
masina urca constant pana in 160km/h cu a 4a, apoi a5a este chiar foarte aiurea nu mai trage la fel pana la 180 stai ceva sa iti urce ce-i drept

B 68 VLD 22-02-05 17:13

Deci acel clio symbol de la 100km/h incolo accelera foarte foarte lent dar este cum spui tu constant de incet. :) Nu eu conduceam dar se vedea clar cum cu pedala la fund abea accelera. :wink:

MMihai 22-02-05 17:19

una e cand accelerezi cu a5a la 100km/h si alta cu a3a.. am mai spus a5a chiar nu se infige a4a binisor dar 1a, a2a si a3a nu exista reprosuri.
Cand ai posibilitatea sa pui mana pe un symbol (benzina) nu vorbesc de diesel te rog sa o conduci tu si o sa vezi diferenta.. acuma nu o fi chiar ca la tine la nubira dar nici cum spui tu ca plafoneaza ca nu are cum.
Daca nu asteapta sa imi iau eu carnetul si te fac o tura :wink:

B 68 VLD 22-02-05 17:25

Quote:

una e cand accelerezi cu a5a la 100km/h si alta cu a3a.. am mai spus a5a chiar nu se infige a4a binisor dar 1a, a2a si a3a nu exista reprosuri.
Cand ai posibilitatea sa pui mana pe un symbol (benzina) nu vorbesc de diesel te rog sa o conduci tu si o sa vezi diferenta.. acuma nu o fi chiar ca la tine la nubira dar nici cum spui tu ca plafoneaza ca nu are cum.
Daca nu asteapta sa imi iau eu carnetul si te fac o tura
Man, ala care a condus-o nu se poate numi tocmai sofer dar i-am zis sa-mi arate cu plecare de pe loc cum merge masina si la 100km/h era in a 3-a. Nu stiu ce sa-ti zic. Poate nu a stiut el sa-i dea. O sa il cer sa mi-l dea sa-l conduc si iti zic dupa aia cum este. Cand am zis ca accelereaza foarte incet nu am facut comparatie cu masina mea. :wink: Te astept sa-ti iei carnetu' si sa-mi arati. :wink:

Toto - BOD 22-02-05 17:37

poate avea ceva acel clio... dar al meu pana la 150 urca fara nici o problema... Eu cu a 3a ajung la 120 si cum a zis si MMihai cu a 4a 150-160... Partea nasoala e ca dintr-a 4a intr-a 5a scade turatia doar cu 700 si d-asta de la 160 urca mai greu! Dar de la 100 in nici un caz!
Iar daca dau dintr-a 4-a intr-a 5a pe la 120 imi urca mai incet ce-i drept... dar nu exagerat! Adica nu simtitor de incet!
Acum poate sa mai fie si alta varianta!... daca t-ai obijnuit cu masini puternice, sa ti se para foarte puturoasa. Sau ca acel sofer sa nu-i fi 'dat in gura'! Mie mi se pare ok!
Dar oricum exista si motorul de 1.4 16v pe symbol, care este destul de convenabil si ca pret si ca performante !!

Toto - BOD 22-02-05 17:43

Re:

Quote:

Originally Posted by \"B 68 VLD\"
Quote:

Daca nu asteapta sa imi iau eu carnetul si te fac o tura
Man, ala care a condus-o nu se poate numi tocmai sofer dar i-am zis sa-mi arate cu plecare de pe loc cum merge masina si la 100km/h era in a 3-a. Nu stiu ce sa-ti zic. Poate nu a stiut el sa-i dea. O sa il cer sa mi-l dea sa-l conduc si iti zic dupa aia cum este. Cand am zis ca accelereaza foarte incet nu am facut comparatie cu masina mea. :wink: Te astept sa-ti iei carnetu' si sa-mi arati. :wink:

:)) pai daca masina ta are 150+ cp cu modificari (nu stiu ce putere are masina ta, e doar o presupunere :wink: ) este probabil sa ti se para mai lejera! Oricum... de plafonat nu are cum sa se plafoneze!!! Adica alimentarea se taie la cliou meu pe la 6200-6300 iar singura posibilitate sa se plafoneze motorul era sa fi fost cu acceleratia la 6200 la 100km (si nu prea vad cum... intr-a 2a mi se plafoneaza la 90 si intr-a 3a pe la 130, nu stiu nici eu exact, oricum in jurul lui 130)...

B 68 VLD 22-02-05 21:02

Quote:

pai daca masina ta are 150+ cp cu modificari (nu stiu ce putere are masina ta, e doar o presupunere Wink ) este probabil sa ti se para mai lejera! Oricum... de plafonat nu are cum sa se plafoneze!!! Adica alimentarea se taie la cliou meu pe la 6200-6300 iar singura posibilitate sa se plafoneze motorul era sa fi fost cu acceleratia la 6200 la 100km (si nu prea vad cum... intr-a 2a mi se plafoneaza la 90 si intr-a 3a pe la 130, nu stiu nici eu exact, oricum in jurul lui 130)...
Deci repet ca nu am facut comparatie cu masina mea. M-am exprimat eu gresit cand am zis ca se plafoneaza. Ma refeream ca de la 100km/h incolo accelera foarte greu.

furtot 26-02-05 08:38

AM VOTAT CLIO CACI LOGAN ESTE O MASINA FACUTA LA ''FUTUI MASA'' :idea:

alexutzu 26-02-05 18:38

Re:

Quote:

Originally Posted by \"furtot\"
AM VOTAT CLIO CACI LOGAN ESTE O MASINA FACUTA LA ''FUTUI MASA'' :idea:

asta cam asa este , dar totusi LOGAN arata mult mai bine ca SYMBOL

parerea mea

MMihai 26-02-05 18:58

Re:

Quote:

Originally Posted by \"alexutzu\"

parerea mea

poti sa argumentezi de ce ti se pare loganul mai frumos decat symbolul?
iti place spatele ala asa partatos taiat ca din topor?
iti plac farurile asa mici si acea grila?

Evil Yuri 26-02-05 19:08

Spatele mie imi place, farurile le urasc, iar grila aia de plastic pe varianta ieftina e cea mai mare prostie facute de Reno. Cu grila de Metal arata super, dar cu aia de plastic e de kko.
Iar teava de esapament zici ca e de trabant, trebuiau sa faca si ei marginea cumva, ca la dacia veche...nu e de mirare ca toti si-au pus capete la ea...

alexutzu 26-02-05 21:25

Re:

Quote:

Originally Posted by \"MMihai\"
Quote:

Originally Posted by \"alexutzu\"

parerea mea

poti sa argumentezi de ce ti se pare loganul mai frumos decat symbolul?
iti place spatele ala asa partatos taiat ca din topor?
iti plac farurile asa mici si acea grila?

precizez NU IMI PLACE DELOC SYMBOL, varianta scurta e prea superba (nu imi vine in minte cum se numeste)

SINGURUL MOTIV PTR CARE IMI PLACE MAI MULT LOGANUL DECAT SYMBOL, este spatele ala urat (din pctu meu de vdr) al lui symbol atata tot :wink:

daca era clio ala scurt nici nu ma mai uitam la logan

MMihai 26-02-05 22:12

clio ala scurt se numeste bicorp.
oricum pentru portbagajul de 510L pe care il ofera symbolul este prea bine.. oricum singurul sedan de clasa mica care nu mi se pare reusit este skoda fabia sedan din cauza acelor stopuri care sunt amplasate prea jos. la symbol spatele arata chiar bine in comparatie cu alte masini. dar in fine, gusturile nu se discuta!

All times are GMT +2. The time now is 19:19.

- Copyright 2026 4Tuning