![]() |
Renault Twingo B 800 KID aka "Aicha" Project
Salutare tuturor,
M-am decis sa ma mut aici cu proiectul meu :). Topic-ul original il gasiti aici: http://forum.twingoclub.ro/viewtopic...=415&start=280 Masina a fost cumparata din Germania de un prieten foarte bun si de asemenea un membru al acestui Forum (tordenWOB) care detine un Polo 6N. A fost inscrisa in Romania dupa ce a fost adusa din Germania si acum ruleaza strazile din Anglia :D. Am planuri foarte mari pt. Aicha din moment ce ea are o valoare sentimentala pentru mine. Ea este un Renault Twingo 1.2 16V din 2002. Deocamdata lista de modificari arata cam asa: Exterior Bandou de Laguna Pozitii SMD LED Osram Nightbreakers in faruri Semnale pe LED Megane Jante modificate de Mazda MX-5 cu marire a inelului central de la 57.1 la 60.1. Distantiere fata de 20mm Spacers cu inele de centrare Prezoane 12x1.5 50mm fata Distantiere de 25mm Spacers pe spate Prezoane 12x1.5 60mm spate Portbagaj semi-clean (mai trebuie astupate gaurile cu kit) Aerisirile din capota facute argintiu Interior Manere de usi negre cu argintiu Tamburusii de la usi argintii Pro-Look Interior vopsit negru cu accente rosii (in progress) Elemente de interior imbracate in vinyl de carbon Luminile interiore toate rosii pe LED Amplificator H.E.A.T. Yale 2500W Subwoofer Rockford Fosgate Punch P1 150W Boxe in usi Renegade 75W Manson si imbracaminte negra la schimbator Pedale imbracate in heatwrap (nu stiu cum s-ar traduce) Luminile din bord rosii Luminile de la panoul de aer rosii Covoare negre cu cusaturi rosii pe margini Boss Hub + Volan adanc de 350mm din piele intoarsa si cu indicator de centru rosu Antifonare Motor K&N Intake Kit ECU Immo Off ECU Resoftat Dop de ulei magnetic Tratament XADO la motor Bujii NGK LZKAR7A Ulei Millers XF Long Life 5W30 Accentele de la admisie vopsite rosu Short Shifter pt. JB1 (Calatorie -30%) Si acum cateva poze :D. https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...97375520_o.jpg https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...80732222_o.jpg https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...63214109_o.jpg https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...51426040_o.jpg De mentionat ca pozele de sus nu sunt cele mai recente. Deocamdata e in proces de schimbare ^^ Pagina ei de Facebook :): https://www.facebook.com/media/set/?...1&l=f8b0d60710 |
Re: Renault Twingo B 800 KID aka "Aicha" Project
Foarte tare masinuta !
O suspenise pe masura ei jante late de preferat 13 si ar fi extrem in spirit de gluma un motor de moto muhaha ! bafta in continuare usor si cu grija :D Stima |
salutare!
In primul rand bine ai venit pe partea asta! In al doilea rand urca pozele cu uploadul forumului ca nu se vad bine pozele, sunt prea mari In al treilea rand, super bombonica, arata f bine Multa bafta cu ea! |
Frumoasa,o strica prelungirea de Laguna (parerea mea),vroiam sa te intreb daca ai merg si cu 1.2 8v si sa'mi spui daca trage cu mult mai bine varianta asta 16v.(am in familie un 8v d'aia intreb)
|
@chyryCRY pe 13 nu incap ating la etrieri :)). Abia pe 14 mai vorbim. Dar eu ma gandeam sa pun ceva pe 15. Niste replici Schmidt TH Line ca n-am bani de originale...Suspensie, in viitor candva o sa devina pe aer, dar deocamdata mai prin vara o sa imi iau reglabila. Deocamdata termin de vospit interiorul negru si am luat niste scaune de Renault Clio 172 Cup care vin montate pe maine asa :D. Inca le dau de cap cum...ca sunt de pe o masina RHD...e naspa cu centurile.
@Reme nu pot sa mai editez post-ul acum...dar o sa tin minte pe viitor ;) @alin_bmx mai nu prea am mers cu aia de 8v, dar a mers cineva care avea 8v cu a mea si a zis ca nu prea se simte mare diferenta, dar asta inainte sa ii fac ceva pe vremea cand era inca stock. Acum eu zic ca trage mai bine si e mai controlata sa zic asa dupa soft si ce i-am mai facut. 16V sincer mi se pare ca ai ceva mai multa putere pt. acelasi consum deci nici nu vad de ce exista 8v plus ca ai ceva mai mult potential sa zic asa desi potentialul e destul de limitat la Twingo punct. Doar daca ii schimbi motorul faci o treaba. PS: Prelungirea de Laguna nu e montata cum trebuie inca poate daia da aiurea un pic :P. Cand ma apuc de bari o sa o tai la arcade cat trebuie si sa o aduc la nivel in fata. |
Ma refeream strict ca ambele sa fie stock.Mersi pentru raspuns,nu e masina mea sa umblu la ea(a luat'o tata pentru consum),eu am alta mai veche in care imi bag nasul.:D
|
Bafta cu modificarile, bani sa fie!!
|
@alin_bmx nu e mare diferenta sesizabila decat in ture mai mari unde isi regaseste Twingo puterea cu adevarat. Gen mid-high in revolutii trage binisor, cred ca mai bine decat ala de 8v si aici ma refer la stock. Si cum am mai zis, un 16v cred ca ti-ar economisii mai multa benzina decat un 8v, ca pui masina in miscare mult mai usor, plus ca beneficiezi si de frane mai bune, presupun ca si piston mai mare la frane ca altfel nu vad de ce ar fi etrierii mai mari, si jante pe 14 obligatoriu :D.
|
Baga pozele cu bordul si ce ai "spoit" aseara:))
|
daca dai buza aia de laguna jos ca ii sta urat o iau eu :)) facem schimb
|
3 Attachment(s)
Tadaaaa!
Numai ieri arata ca in poza a 3a haha. Azi am pus scaunele de Renault Clio 172 Cup inauntru si sunt stas. Mai trebuie bibelite ca eu m-am ales cu scaunul de pasanger deocamdata ca au venit de pe un RHD si nu am vrut sa merg fara centuri :lol:. Maine pun bord-ul la loc si toate cele si o vreme i-au vacanta ca am tras tare zilele astea... PS: Bando-ul de Laguna ramane exact unde e :D. Trebuie prelungite pragurile si bara spate si mai vedem dupa haha. |
Misto scaunele. :D
|
Frumoase modificari ,marfa volanul .
|
Multumesc mult pentru incurajari si tot :D! Stay tuned!
|
1 Attachment(s)
O gustare inainte sa pun pozele cu totul terminat maine ;).
|
:O mama ce misto arata,mi-ai dat o idee cu negru asta ep bord,poate mi'l fac si eu la 19 in partea de jos negru:D
|
Ba a iesit stas, dar scrumiera nu-mi place :))
|
ce frumos a iesit! Bravo!
|
1 Attachment(s)
O poza mai buna.
|
e frumos dar scrumiera aia nu e de acolo :D bnuiesc ca o faci si pe ea sau cauti una neagra?
|
Cred ca o sa o fac din carbon cu hydrotransfer cum planuiesc sa fac si restul de plastice care sunt imbracate ca un caca cu vinyl de carbon... Sau daca nu, o sa dispara oricum cand o sa bag tot felul de butoane pe acolo :P. Sau cand schimb bord-ul cu unul de Scenic/Megane cand fac rost de el ;). Pe mine ma deranjeaza mai mult albastr-ul ala de pe usi ca nu se mai potriveste cu nimic acum. Si nu prea am ce sai fac...
|
2 Attachment(s)
Am pus-o pe diagnoza din aia ELM care se conecteaza prin Bluetooth cu telefonul (cel mai bun program pt. asa ceva e DashCommand pt. cei interesati. Merita cumparat). Am codul P0136 care tot revine de mai mult timp. Trebuie schimbata sonda Landa de dupa catalizator...Mai merge o vreme asa las-o naibi :))
Scos bara fata pt. "ajustari" ^^. |
Scoate sonda si curato...inmoaio in niste wd-40
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Am avut o mica aventura weekend-ul asta. Am fost undeva la 3 ore distanta sa imi colectez niste roti noi, si m-a lasat masina la fix 1 minut (dupa GPS) de destinatie gen se auzea de parca nu mai mergea un cilindru...L-am sunat pe omul de la care lu-am rotile, foarte de treaba si foarte prietenos si am avut mare noroc ca aveam aceleasi interese si gusturi in masini si ne-am inteles tipla! Ne-am imprietenit repede. M-a ajutat enorm cu telefoane si tot dar nu se putea face mare lucru Sambata. Cilindrul 2 nu mergea. Fisa avea plasticul crapat la capat de tot desi nu am crezut ca era de la asta ca inca dadea scanteie si electricitate. Intr-un final a trebuit sa imi cumpar o polita de recuperare auto in caz de avarii. Ca sa beneficiez de ea a trebuit sa astept 1 zi sa se faca contul meu cu ei cum ar veni. Omul asta m-a bagat la el in casa la caldura ba chiar mai mult ne-am uitat toata seara la DVD-urile lui cu Top Gear si cu drifturi :)). Am si testat rotile noi pe masina sa vedem cum dau dar ele ating si au trebuit scoase pana iau gume cu perete mai mic! Vedeti pozele atasate! Intr-un final a venit a 2a zi si a venit "mesterul" de la compania de asigurare de avarii si intamplarea face ca omul stia zona si stia de un magazin de parti auto care era deschis si in weekend. Ne-am dus si am cumparat o bobina de aprindere noua sperand ca asta va rezolva problema si ca nu era ceva mecanic de la valve, injectoare sau pistoane. Dupa ce am dat 45 de lire pe magaoaia darcu, am pus-o si a luat-o a naibii! Merge struna acum, am ajuns si acasa cu bine si tot :D. De acum in colo car o bobina de rezerva cu mine langa roata de rezerva....
PS: Despre roti. BBS 15x7 de pe un E30 in stare buna cu gume 185 55 15. Gumele sunt prea mari si pe fata atingeau la aripi si la protectiile de noroi din interiorul aripii cand dadeam de volan. Pe spate stau la distanta abia cat degetul mic de aripa si cand ma suiam in masina la jumate de deget mic :lol:. Si la orice imperfectiune in drum cat de mica cat sa nici sa nu o observi cu ochiul liber se harsaia lol. Se simtea TIPLAAA! Dar din pacate in 3 ore as fi ramas fara gume :)). A trebuit sa le dau jos pana iau gume 175 45 15. |
Niiiice!
|
Grozav,ai si capacele ? ...
|
No le vanduse deja. Oricum şi eu la rândul meu le-as fi vândut că îmi place mai mult fără ele. O sa îmi fac eu nişte capace ;). Dar mai întâi să iau gume 175 45 15 să le montez. Stay tuned.
|
Am urmarit toata evolutia masinii,si aici si pe facebook.Foarte de treaba omul care te-a ajutat in rezolvarea problemei.Spor la modificat in continuare:)
|
incearca niste gume cu talon 40 ( o sa dea mai bine garantat) :)
|
Nu exista cu 40 pe 15, e 45 minim.
|
Am gasit niste 175 50 15 ieftine si aproape noi asa ca le-am luat. Astept sa vina si dupaia le montez aici la un garaj local :). Sper sa nu ating la arcade in fata... Daca ating o sa urmeze sa cumpar aparat de rolluit arcadele.
|
nu o sa atinga decat daca ii pui reglabila
|
5 Attachment(s)
Gata. Rotile sunt montate si tot :). Gume 175 50 15 pe ele acum. Nu mai ating. Trebuie lasata acum. Intre timp, a revenit problema la motor. Am ezitare la acceleratie in ture mici cand dau sa plec de pe loc. O solutie ce am gasit eu e sa ii dau de pedala de 2 ori sa isi revina altfel da sa moara gen sau trebuie sa apas mai mult pe pedala. Ambreiajul nu are nimic. Incepe vanatoarea de probleme ca din cate am citit multi au rezolvat-o in diferite feluri.
|
Frumos proiect :) am urmarit topicu si deabea acum observ ca tu ai masina pe Romania si esti in Anglia daca nu ma insel :lol:
Imi plac mult jantele :D acolo se obtin mai usor si mai repede piesele after market? |
Quote:
Si da, intradevar as zice ca obtii mult mai usor piese aftermarket aici. Daca nu gasesti ceva poti suna, trimite email-uri si tot rezolvi cumva. Desigur, si preturile se raporta mai mult la salariile de aici in general. Desi in general ajungi cam la acelasi pret ca si cum ai cumpara din RO + transportul. Ebay este CEL mai mare avantaj comparat cu Romania. Daca ar face si un Ebay.ro ai gasi piese in acelasi ritm ca aici :). Sper ca ti-am raspuns la intrebare. |
Arata bine buburuza cu aceste jante!
|
Quote:
|
Multi inainte!!! Fara interventii la motor!
Spor la finalizarea planurilor pe care le ai! |
tare set'up'ul :) sunt curios daca ar sta mai fain cu 195 45 decat 175 50 :-?? ... dau super bine bbsurile pe twingo :) ar trebuii sa o lasi jos si ar fi tipla ... bafta in continuare :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:35. |
- Copyright 2026 4Tuning