Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Bentley GTC vs CL 63 AMG (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/35709-bentley-gtc-vs-cl-63-amg.html)

b_gt 13-03-07 11:46

Bentley GTC vs CL 63 AMG

10 Attachment(s)
Bentley vs Mercedes AMG .....:D lux combinat cu sport...

b_gt 13-03-07 11:47

Re: Bentley GTC vs CL 63 AMG

BENTLEY GTC engine W12
position Fornt Longitudinal
aspiration Twin-Turbo
valvetrain DOHC, 4 Valves/Cylinder
displacement 5998 cc / 366.0 cu in
bore 84 mm / 3.31 in
stroke 90.2 mm / 3.55 in
compression 9.0:1
power 411 kw / 551 bhp @ 6100 rpm
hp per litre 91.86 bhp per litre
torque 650 nm / 479.4 ft lbs @ 1600 rpm
f suspension Progressive air springs
r suspension Progressive air springs
wheelbase 2745 mm / 108.1 in
front track 1623 mm / 63.9 in
rear track 1607 mm / 63.3 in
length 4807 mm / 189.3 in
width 2102 mm / 82.8 in
height 1398 mm / 55.0 in
transmission ZF 6-Speed Automatic

b_gt 13-03-07 11:48

CL 63 AMG engine V8
position Front Longitudinal
aspiration Naturally Aspirated
valvetrain DOHC, 4 Valves per Cylender
fuel feed Fuel Injection
displacement 6208 cc / 378.8 cu in
bore 102.2 mm / 4.02 in
stroke 94.6 mm / 3.72 in
power 391.5 kw / 525 bhp @ 6800 rpm
hp per litre 84.57 bhp per litre
torque 630 nm / 464.7 ft lbs @ 5200 rpm
drive wheels RWD
body / frame Unit Steel
transmission 7-Speed Automatic '7G Tronic'
top speed 250 kph / 155.3 mph
0 - 60 mph 4.6 secon

ESPinoza 13-03-07 15:29

nu stiu cat de corecta e facuta comparatzia totusi e un coupe vs cabrio... amandoua sunt niste bijuterii inca nu stiu ce ash alege dar inclic putin spre cl

br01tim 13-03-07 15:53

de acord cu ESPinoza ca e o comparatie cam fortata,oricum ambele sunt super masini;personal imi place mai mult GTC-ul pentru ca e un cabrio extrem de exclusivist si mai ales pentru stilul tipic Bentley+motor W12

b_gt 13-03-07 16:54

asa este....dar am zis s pun gtc ul deoarece este un model mai nou...normal era sa pun gt-ul....;)

boy_wonder 13-03-07 17:48

Bentley GTC.. este mai exclusivist, mai elegant si chiar si mai scump :lol:
oricum cred ca se merita si ultimul cent!

Cosmin255 13-03-07 18:51

Personal as prefera CL-ul
Imi place la nebunie si Bentley dar volanul in special .

RazvanC4 14-03-07 19:58

Quote:

Originally Posted by br01tim (Post 795924)
de acord cu ESPinoza ca e o comparatie cam fortata,oricum ambele sunt super masini;personal imi place mai mult GTC-ul pentru ca e un cabrio extrem de exclusivist si mai ales pentru stilul tipic Bentley+motor W12

Nu este extrem de exclusivist! In romania am vazut o gramada de cocalari la bordul GTC-ului! Probabil ca situatia este cam la fel si pt CL. Aici se plimba parvenitii si teparii cu masini de talia asta! In sfarsit poate ca exagerez un pic, dar afara masinile astea sunt pt oameni de afaceri adevarati, nobilime, etc!
p.s. Alegerea mea este totusi CL-ul pt ca are performante dinamice mai bune (parca nu e in halul ala de greu), arata mai bine si e si mai ieftin! Bentley pe deasupra este si foarte fad, remarcandu-se doar prin opulenta! De exemplu un Rolls e mult mai stylish decat Bentley.

pharaon 21-03-07 17:45

cl-ul este super rafinat!

Paulinho1st 21-03-07 18:55

prefer AMG-ul, are un design mult mai luxos fatza de GTC.

UNLORD 26-03-07 19:35

AMG-ul este excelent in comparatie cu tractorasul Bentley :)

boy_wonder 26-03-07 20:19

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 818988)
AMG-ul este excelent in comparatie cu tractorasul Bentley :)

lol.. sa zici despre Bentley ca e un tractoras :))))))
in fine. deci acest "tractoras" este mai puternic decat AMG (are mai multi cai putere..), este mai scump, si pot zice si mai exclusivist.
In rest designul si luxul pe care il ofera fiecare masina.. fiecare alege ce vrea el.
Oricum cel mai bine s-ar inchide acest topic deoarece comparatia nu-si are rostu'.. coupe vs cabrio :no:

crissti_d 18-04-07 23:02

hmmm...
ciudata comparatie. oricum nici un mercedes nu o sa se poata compara vreodata cu bentley.

Dripci 20-04-07 00:25

Mii de scuze pt off-topic : VOTATI BASESCU !

Imi place CL-ul :)

TSC-Us 20-04-07 01:33

Quote:

Originally Posted by crissti_d (Post 859188)
hmmm...
ciudata comparatie. oricum nici un mercedes nu o sa se poata compara vreodata cu bentley.

adik...la ce nu se compata...poate ca e mai scup...explik...

votez Cl 63 AMG ...

crissti_d 20-04-07 17:36

Quote:

Originally Posted by TSC-U (Post 861306)
adik...la ce nu se compata...poate ca e mai scup...explik...

votez Cl 63 AMG ...

sport combina cu lux. parca asa suna topicul
amandoua sunt ft sportive, dar la capitolul lux, calitatea fabricatiei si exclusivitate mercedes mai are mult pana la bentley

TSC-Us 23-04-07 17:36

Quote:

Originally Posted by crissti_d (Post 862290)
sport combina cu lux. parca asa suna topicul
amandoua sunt ft sportive, dar la capitolul lux, calitatea fabricatiei si exclusivitate mercedes mai are mult pana la bentley

eu cred ca englezii nu au fost/nu sunt/si nu vor fii NICIODATA peste germani,in cazul nostru peste mercedes!
aceasta este strict parerea mea!

crissti_d 23-04-07 21:08

Quote:

Originally Posted by TSC-U (Post 866997)
eu cred ca englezii nu au fost/nu sunt/si nu vor fii NICIODATA peste germani,in cazul nostru peste mercedes!
aceasta este strict parerea mea!

k. dc u zici. poate nu stiai dar bentley a fost cumparata de netzi. mai exact de vw.
si parerea mea este ca o masina asamblata in mare parte manual este mult peste una asamblata de masini.
din aceasta cauza Bentley, RR, Morgan si altele sunt masini ft apreciate.

TSC-Us 23-04-07 23:22

Quote:

Originally Posted by crissti_d (Post 867366)
k. dc u zici. poate nu stiai dar bentley a fost cumparata de netzi. mai exact de vw.
si parerea mea este ca o masina asamblata in mare parte manual este mult peste una asamblata de masini.
din aceasta cauza Bentley, RR, Morgan si altele sunt masini ft apreciate.

da stiu ca e cumparata de vw(nemti) dar e tot o masina cu influenta engleza,pastrand aceeleasi linie...in afara de motor care este facut de nemtii tot o masina englezeasca ramane!
o masina engelzeasca facuta de nemti!
iar ca motorizare,finisaje,lux,performante tot nu e peste CL 63 AMG!parerea mea!
gtc-ul este o maisina mai exclusivista pt ca este f scumpa si are o clientela mai aparte.nu place tuturor!
iar ce face AMG-ul...e f greu egalat!si ca lux...TOT

BAMBAKE 26-04-07 13:30

CL 63 AMG prea tare motorizare+asect(int,ext)!
este mult mai expresiva.

THX-1 09-05-07 15:34

Quote:

Originally Posted by crissti_d (Post 859188)
hmmm...

Am auzit-o si p-asta!!:lol: :lol:

P.S.-Prefer CL-ul fara sa stau pe ganduri!!

Y O B 18-05-07 12:40

Mertzu cu mult peste Bentley.

boy_wonder 18-05-07 13:51

Quote:

Originally Posted by yob_87 (Post 907353)
Mertzu cu mult peste Bentley.

pe ce te bazezi cand spui asta???

Vlako 18-05-07 14:03

ba este o vorba ! "exista masini si mercedes " .... deci CL !

snopy's brother 18-05-07 14:21

doua bijuterii nui vorba dar,oricum aleg Bentley,are un ''nume ''exclusivist si de cand s-a infiintat intreprinderea Bentlely, era considerata o masina ,poate cea mai luxoasa,in schimb mercedes a fost ceva mai obisnuit,asa se prea pot compara,zic yo

boy_wonder 18-05-07 14:36

Quote:

Originally Posted by Vlako (Post 907451)
ba este o vorba ! "exista masini si mercedes " .... deci CL !

ok, cum zici tu;
dar permite-mi sa-l citez pe Race (sper ca nu se supara):

"Exista masini germane si restul.Exista masini romanesti si restul.Exista masini produse la Craiova si restul.Exista masini negre si restul.Exista masini cu jante de aliaj si restul.In principiu,poti imparti masinile in doua multimi disjuncte intr-o infinitate de moduri."

THX-1 18-05-07 15:06

Mercedes este net superior bentley-ului dpdv al tehnologiei,performantelor,dinamicii,calitatii,..a l lucrului bine facut(mai ales la CL),etc....dar dc ne gandim la caracterul exotic,atunci bentley iti da o senzatie mai mare "ca imagine",fiind si mai rar intalnit pe strazi,dar doar atat ca imaginee!

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 819040)
in fine. deci acest "tractoras" este mai puternic decat AMG (are mai multi cai putere..), este mai scump, si pot zice si mai exclusivist.

Iar dc. tot are Bentley motor bi-turbo,atunci compara-l cu CL65AMG-biturbo612cp!;)

Pro-Racer 18-05-07 16:05

Merg pe Mercedes CL 63 AMG. Are un design exterior mai sportiv

Y O B 18-05-07 16:41

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 907441)
pe ce te bazezi cand spui asta???

Prin faptul ca dupa parerea mea Bentley niciodata nu se va compara cu Mercedes indiferent ca Bentley e mai scumpa sau nu stiu ce. Mercedes e Mecedes si tine cont ca nu sunt fan. Masina mea preferat e Audi.

boy_wonder 18-05-07 18:49

doua propozitii stiti:
-BMW e BMW (in cazul de fata: Mercedes e Mercedes)
-exista mercedes si altele (exista masini si Mercedes)
Acum fara suparare, nu este un atac la persoana dar mai mereu auzi asta de pe la cineva..

In fine, aceasta comparatie nu isi are rostul.. Bentley este si cabrio si coupe, in timp ce Mercedes este doar coupe;
Legat de Mercedes CL65 AMG (presupun ca noul CL65 AMG) - motorul ala face toti banii.. darrrrrrrrr va fi fabricat in doar 40 de bucati si din ce am auzit/vazut pretul se invarte in jurul a 300.000 euro (prea mult pt un mercedes zic eu, daca nu este maybach sau mclaren.)

Korne 18-05-07 18:54

Pledez pentru Bentley...este o masina mult mai prestigioasa, si mai rapida(cl limitat)...si oricum, Bentley este o marca de lux, pe cand Mercedes e marca premium...pacat numai ca se observa provenienta Bentley-ului(cadrane Phaeton, Navi A8, Butoane A8, guri de aerisire ce aduc a TT etc...)

Bogdan_mb 18-05-07 19:07

Bentey-ul se situeaza la capitolul pret intre CL63 si CL65. Daca ar fi sa aleg as alege CL63 cu toate dotarile (oare ce nu are standard CL63 :-) ) cu pachet Designo interior si exterior, ca sa nu zica proprietarul din GTC, ca sunt non-exclusivist.

Bogdan_mb 18-05-07 19:26

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 907901)
doua propozitii stiti:
-BMW e BMW (in cazul de fata: Mercedes e Mercedes)
-exista mercedes si altele (exista masini si Mercedes)
Acum fara suparare, nu este un atac la persoana dar mai mereu auzi asta de pe la cineva..

Nu iti mai bate capul , vor exista tot timpul astfel de exemple.

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 907901)
In fine, aceasta comparatie nu isi are rostul.. Bentley este si cabrio si coupe, in timp ce Mercedes este doar coupe;
Legat de Mercedes CL65 AMG (presupun ca noul CL65 AMG) - motorul ala face toti banii.. darrrrrrrrr va fi fabricat in doar 40 de bucati si din ce am auzit/vazut pretul se invarte in jurul a 300.000 euro (prea mult pt un mercedes zic eu, daca nu este maybach sau mclaren.)

Bentley e cabrio si coupe , intradevar, in varianta cabrio arata bine , dar cu panza pe ea, nu o mai poti compara cu CL-ul. Am zis si eu ca e cam stransa comparatia, poate ar fi mers SL-ul, dar sa asteptam sa apara la anul noua varianta.

Referitor la CL65 editie limitata , nu am stiut , dar ma gandesc ca e posibil avand in vedere ca motorul acela are deja ceva vechime , poate se gandesc la un turbo pe 63 amg :D

@Korne, viteza de 250 e o viteza limitata, fara limitator (se poate renunta la el la achizitie in schimbul unei sume de bani :evil: ) cu siguranta ajunge in zona 300km/h

Ca idee , sper sa nu fiu offtopic, se anunta de la Mercedes lansarea conceptului Ocean Drive ;)

boy_wonder 18-05-07 19:38

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by wtcvictim (Post 907976)
Referitor la CL65 editie limitata , nu am stiut , dar ma gandesc ca e posibil avand in vedere ca motorul acela are deja ceva vechime , poate se gandesc la un turbo pe 63 amg :D

Mercedes CL65 AMG a fost scos pentru a celebra 40 de ani de AMG

THX-1 18-05-07 21:02

Quote:

Originally Posted by Korne (Post 907913)
Pledez pentru Bentley...este o masina mult mai prestigioasa, si mai rapida(cl limitat)...si oricum, Bentley este o marca de lux, pe cand Mercedes e marca premium...pacat numai ca se observa provenienta Bentley-ului()

Ce tare!,Te contrazici singur!(deci sa-nteleg ca Bentley-ul este un VW ceva mai luxos):???: si apoi cum naibi Bentley-ul este o marca de lux iar Mercedes,nu??....o fi "masina poporului" :lol: .....deci Bentley e mai luxos decat Mercedes pt. ca are"cadrane Phaeton, Navi A8, Butoane A8, guri de aerisire ce aduc a TT etc...":rolleyes2

Korne 19-05-07 01:45

m-am exprimat foarte corect...tine minte, am precizat ca BENTLEY este o, atentie---MARCA---de lux...la fel cum poate scrie pe ceasul tau Bulgari, si sa lucreze in el piese de swatch... era vorba de marca, de brand...nu de masina...si ce spui tu cu piesele...gandeste-te prima data ca sunt unele preluate de la VAG, in rest...totusi, e BENTLEY...nu e mercedes(care fi sigur ca si S-ul are o gramada de prostii f asemanatoare, sau identice cu cele de la A class) data viitoare citeste mai bine, si incearca sa intelegi logica;)
numai bine

Bogdan_mb 19-05-07 15:31

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 907997)
Mercedes CL65 AMG a fost scos pentru a celebra 40 de ani de AMG

nu vreau sa te contrazic dar uite ce am gasit pe net : https://www.youtube.com/watch?v=Ha4B_...elated&search=

boy_wonder 19-05-07 16:43

Quote:

Originally Posted by wtcvictim (Post 909248)
nu vreau sa te contrazic dar uite ce am gasit pe net : https://www.youtube.com/watch?v=Ha4B_...elated&search=

'40th Anniversary' Edition with AMG Alubeam Paint Finish

In order to mark the 40th anniversary of Mercedes-AMG – the high-performance brand of the Mercedes Car Group – in suitably glittering style, the CL65 AMG is also being offered as a "40th Anniversary" limited edition model.

va fi oferit si ca editie limitata..
in fine scuze de off-topic ca am stricat tot thread-ul.. :oops:

cristian_stefan_atanasiu 21-07-07 10:24

In primul rand mi se pare desantata comparatia din 2 motive:1.cabrio vs coupe(s-a mai mentionat in nenumarate post-uri ale acestui thread) si 2.tuner vs motor de serie(amg vs w12 de serie).o comparatie mai aproape de adevar ar fi fost intre cl 600 si bentley gtc sau intre cl 63 amg si bentley gtc mulliner.
Eu categoric as oferi o nota mult mai mare gtc-ului din ma multe motive:
-exclusivitatea bentley in comparatie cu mercedes(aici includ nu numai calitatea materialelor,rezonanta numelui,exlusivitatea materialelor din care se face bentley,ci si faptul ca bentley are pe un model de masina un motor,exclusiv pt cei cu bani si cu dorinta de cai putere multi,spre deosebire de mercedes care are cl500,600 si 63 amg.nu mai zic si faptul ca bentley produce numai masini scumpe si luxoase pe cand mercedes produce masini pt o gama larga de cumparatori.eclusivitate insemna si sa oferim o privire de ansamblu marcii ce o avem in discutie.)
-nu diferenta 0-100 4.8 sec(bent) 4.6 sec(merc) este cea edficatoare(am luat ca referinta acest parametr,evident si cuplu si tot e mai ok pe merc).cand cumperi bentley doresti sa cumperi o masina cu un aer aristocrat(nu conteaza ca isi permit tot felul de "cocalari" si ciori jegoase sa cumpere gtc si o fac).ea este dedicat unui public cu bani multi,ceea ce in alte tari stabil economice inseamna oamnei cu sange nobil poate sau cu afaceri bine cladite etc.nu e vina celor de la bentley ca tot felul de ciori nenorocite isi permit masinile lor.
-din cate stiu eu si feelingul ce ti-l ofera masinile englezesti este deosebit.o masina germana(exceptand aici porsche) nu iti ofera nici pe departe acest feeling.
Ar mai fi multe de spus...dar ca sa concluzionez...categoric as alege bentley.

All times are GMT +2. The time now is 17:02.

- Copyright 2026 4Tuning