Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Leduri in boxele din usi (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/35634-leduri-boxele-usi.html)

bogdanutz_19 12-03-07 17:16

Leduri in boxele din usi

am si eu o idee. de curand am cumparata 2 boxe fata cu membrana albastra si atunci cand le-am luat am vazut k se vede lumina din spatele lor si m-am gandit sa le pun niste leduri albastre(am tot ordul iluminat albastru). acum astept sa-mi ziceti si voi cateva pareri sau cateva idei practice.

Outta Control 13-03-07 13:10

Re: leduri in boxele din usi

Pune si fa o proba noaptea, si daca se vede misto, de ce nu. Nu prea am mai auzit ideea asta da merge. Daca incerci, pune te rog si poze ca as face si io ca am neoane sub bord si merge apoi cu alea din usi.

Bobby boss 13-03-07 15:27

incearca inelele alea coloratre care se pun direct peste boxe

bogdanutz_19 13-03-07 21:20

am cumparat tot ce trebuie, urmeaza sa ma si apuc de treaba dar problema e k eu lucrez in ture d 2 saptamani si trebuie sa plec la tura. poze o sa pun cu ele km peste 2 saptamani si ceva cand ma intorc

Bobby boss 13-03-07 21:46

uite o idee astea poti sa incerci sa iti faci ptru boxe sau eventual sa iti pui fir dina acela luminos

bogdanutz_19 17-03-07 19:40

9 Attachment(s)
hai k am reusit sa fac ceva, acum astept d la voi pareri si pareri.bft

Outta Control 19-03-07 09:50

Bravo baietu! Au iesit super, chiar mai bine de cat imi imaginam io. Mai vino si cu alte idei ca vad ca te duce capul.

mae 19-03-07 14:40

chiar arata bine. dacaai mai pune ceva neduri, neone albaste tot asa ascunse doar sa dea o lumina difuza ar fi super.

Fast_wheels 19-03-07 20:08

Wow.....bravo omule sunt super tari,vad ca ai initiativa,anunta-ne si pe noi la urmatoarea idee keep up the good work:shock:

Laurentiu Rosu 22-03-07 09:43

prea marfa Bogdane.....imi plac mult...io am facut si io asta odata..da pe atunci nu aveam net:D sau cu ce sa fac poze...oricum sunt prea tari...on singur sfat..incearca sa nu pui ledul sa bata direct in membrana ca sa vad punctele alea:)
Si vb lui Mae...mai pune ceva neoane ascunse ptr o lumina difuza ca o sa se vada super tare
Succes si nu te oprii aici;)

rotuning 22-03-07 11:54

Yeap! Super!...ce pot sa spun mai mult?!

® Al3cS ® 22-03-07 20:27

Frumos .... ;) buna treaba ;) mai fa si alte incercari poate inventezi ceva nou si frumos ;) bvo

Rasputin 23-03-07 14:22

Super misto boxele :D De unde ai luat ledurile si cat te-au costat.

B-69-TAU 23-03-07 23:25

Quote:

Originally Posted by Rasputin (Post 813874)
Super misto boxele :D De unde ai luat ledurile si cat te-au costat.

de la bricheta nu vezi in poza?

preda_arycy 24-03-07 12:11

super. dar parca mai mergea si 1 neon albastru sub bord. cred ca sar vedea super sau 2 neoane la picioare

Bobby boss 24-03-07 15:35

Au iesit frumos si bine deci pana la urma a meritat efortul spor la tunareala

diego 24-03-07 18:54

alimentarea vine direct de la boxa?(+\-)ce sa zik,buna idee

bogdanutz_19 27-03-07 21:21

nu, alimentarea am luat-o d la radio-cd, i-am pus un fir mai gros si le-am inseriar un intrerupator in bord(acolo unde e butonul acela d rezerva).

sprinter 31-03-07 20:50

Nu face prostia sa ti mai pui un neon sub bord sau ceva de genu ... ca o faci pom de craciun in interior ... a... si sa nu ti vina vre o idee sa fac ledurile sa palpaie dupa muzica .... ca si asha zici ca boxele sunt d alea de la casetofon cu led uri de pe vremea lu ceashca.... in rest sunt ok...

Laurentiu Rosu 31-03-07 22:16

nu te lua de el frate..ca ideea lui e super tare...ca nu le-a finisat el..asta e partea a doua...trebuiau leduri cu dispersie...{eu am avut un subwoofer cu membrana alba iluminata de leduri cu dispersie..(adicatelea se vedea membrana albastra fara puncte pe ea)..si crede-ma ...nu era deloc pom de craciun..ca mie nu imi plac...daca vrei sa vezi ca am facut uite-te la ther-dul "Nova parerea v oastra"}
si deci..neoane sub bord..nu fac masina pom de craciun..daca tie nu iti plac asta e partea a doua..eu unul cred ca ar da f bine(cu o conditie...sa fie o lumina slaba);)
Nu lua ce am zis ca pe un repros ce am zis si cer scuze fata de ceilalti daca m-am abatut de la subiect...
au unu cred ca Bogdan a facut o treaba "foarte tare frate"

sprinter 31-03-07 22:22

da corect .... oricum poate sa le faca si el cu dispersie trebuiesc doar shmirgheluite pana ajung "satinate" si o sa obtina efectul de dispersie cat de cat....

Bogdan SM 09-04-07 00:28

.. vreau sa va intreb si eu ceva.. de la boxa direct nu se poate lega led.. ca am auzit ca cica este curent si pe boxa.. ajunge cat sa lumineze?? 2-3 leduri?

Dead666Ghost 09-04-07 00:36

mai poti deskide acuma geamurile ? din poza sar parea ca nu .. .. :)

sprinter 09-04-07 02:28

Quote:

Originally Posted by Dead666Ghost (Post 842080)
mai poti deskide acuma geamurile ? din poza sar parea ca nu .. .. :)

Desface boxa cand vrea sa deskida geamu... ce mare shmekerie ?:lol:

Laurentiu Rosu 09-04-07 22:31

4 Attachment(s)
ma baieti...uite ca am mai facut eu cu leduri...nu am pus in boxe..ca nu am in ce...da poate o sa va placa...sorry de poze da sunt facute cu tel:)

Bogdan SM 10-04-07 10:57

heeeeyy mie nu-mi raspunde nimeni la intrebare??? : vreau sa va intreb si eu ceva.. de la boxa direct nu se poate lega led.. ca am auzit ca cica este curent si pe boxa.. ajunge cat sa lumineze?? 2-3 leduri?

sprinter 10-04-07 15:01

Quote:

Originally Posted by Bogdan SM (Post 843668)
heeeeyy mie nu-mi raspunde nimeni la intrebare??? : vreau sa va intreb si eu ceva.. de la boxa direct nu se poate lega led.. ca am auzit ca cica este curent si pe boxa.. ajunge cat sa lumineze?? 2-3 leduri?

Curent pe boxa e sigur ... ca altfel nu ai mai auzi sunet (asta in cazu in care ti merg boxele) ar trebui sa aiba destul curent pt un led nenorocit ... vezi ca ar trebui sa skrie p led sau p cutia ledului (daca a avut asa ceva) cat ai nev ca sa luminezi ... si pe boxa ar trebui la fel sa skrie ... fa si tu un calcul matematic si ar trebui sa iasa ceva.... eu unu zic ca merge sa le conectezi la boxa... da nu prea multe...

Ghimpe200 10-04-07 15:51

da frate super,eu ma intreb cum fac ledurile sa se aprinda pe bass,are cineva vreo idee????

sprinter 10-04-07 15:56

Ma nu stiu cum se face asta... iti trebuie ceva care sa dea ledului curent doar cand se aud in boxa basi ... si ajungem la ce ziceam mai sus ... o sa va faceti boxele de la masini sa arate ca boxele alea cu leduri de la casetofoanele de pe vremea lu ceausescu ... de se aprindeau ledurile doar la basi ... sau la inalte... dasfa si tu un casetofon din ala si vezi ce sistem au ledurile alea si iei sistemul de acolo .. sau faci o copie daca ai un minimun de cunostintza...

Mihai-TDL 11-04-07 15:19

Un led are nevoie de un curent mic sa se aprinda, adica vreo 20 mA. Daca il legi direct la boxa, e foarte probabil sa se arda... In mod normal, ca sa intre un anumit curent in el, il inseriezi cu o rezistenta(ledul)... Valoarea rezistentei o stabilesti tu in functie de ce curent vrei sa obtii...

Partea cu bassu... daca vrei sa faci ceva complicat... cauta schema de orga de lumini... personal nu cred ca se merita intr-o masina asa ceva... O solutie mai simpla, ia un bec de 12V, si leaga-l in paralel cu boxa, si o sa se aprinda dupa muzica, in mare parte dupa bass ca atunci intra si o tensiune mai mare in boxa... Becul legat la boxa, s-ar putea simti, adica s-ar putea sa se auda mai incet...

Ghimpe200 11-04-07 15:22

pai dak e sa se auda mai incet ma lipsesc de ele ,oricum merci frumos baieti..

Bogdan SM 11-04-07 20:51

bun.. deci oricum le legi... ledurile pe difuzor se vor auzi mai incet???

Bogdan SM 11-04-07 21:40

din pacate.. nu reusesc nici cum .. sa aprind led direct de la boxa... dak va rog mai explicati.. inca o data cum se face..
mentionez ca.. am folosit un led.. de lanterna.. acelasi ca si cel din bricheta.. ( da acceasi lumina) ms.. si astept.. lamuriri

o si mai spun ca am incercat in casa.. la boxele din casa.. si erau date incet ..
oare trebuie date tare?? erau date cam la 9 din 32..
msms

Mihai-TDL 11-04-07 23:54

Esti sigur ca nu s-a ars ledul? Eu n-am incercat asa ceva, dar parerea mea e ca se arde instantaneu ledul... O alta mentiune, am uitat sa precizez, ca sa se aprinda, la leduri trebuie pastrata polaritatea, adica + la +, - la -... La becuri nu conta... Ca sa-ti faci o idee te sfatuiesc sa incerci cu becuri de 12v...

Bogdan SM 12-04-07 10:00

am incercat cu un bec de semnalizare si nu merge...
da inca ceva.. becul ar trebui sa se aprinda tot asha si cand e data incet muzica .. sau numai cand e tare???

Ghimpe200 12-04-07 17:37

fratioare cand ai timp,da-ne si noua reteta succesului tau,cati bani si cum ai facut legaturile,de unde ai tras curent la leduri si toate cele.Tine-o tot ashea k esti de viitor
;)

Nazgul88 12-04-07 18:23

Foarte buna ideea....tine-o tot asa. Sa mai vii cu idei....

Mihai-TDL 12-04-07 19:15

Quote:

Originally Posted by Bogdan SM (Post 847410)
am incercat cu un bec de semnalizare si nu merge...
da inca ceva.. becul ar trebui sa se aprinda tot asha si cand e data incet muzica .. sau numai cand e tare???

Becul se aprinde mai mult cu cat muzica e data mai tare... Daca nu s-a aprins, da muzica mai tare... desi trebuia sa lumineze macar foarte incet... Asigura-te ca ai facut contact bine intre bec si fire...

IeD3vil 12-04-07 19:23

Quote:

Originally Posted by Mihai-TDL (Post 846125)
Partea cu bassu... daca vrei sa faci ceva complicat... cauta schema de orga de lumini... personal nu cred ca se merita intr-o masina asa ceva... O solutie mai simpla, ia un bec de 12V, si leaga-l in paralel cu boxa, si o sa se aprinda dupa muzica, in mare parte dupa bass ca atunci intra si o tensiune mai mare in boxa... Becul legat la boxa, s-ar putea simti, adica s-ar putea sa se auda mai incet...

Nu va mai jucati cu asta, se va aprinde el pe sunet dar riscati sa va ardeti mp3/statie, ca schimbati impedanta pe iesire, si ampul nu e facut pentru asta. Se va auzi mai incet, mai prost sau deloc.

in cel mai bun caz, faceti o schema alimentata de la borna de plus si unul sau doi tranzistori, din care unul preia semnalul de la boxa si aprinde ledul cand se aude muzica (pom de craciun dupa parerea mea)... orga de lumini nu se merita, mai bine lasati voi ledurile pe pozitii... trageti fir de sub bord si scapati de orice pericol. De asemenea aveti grija la scurturi, puteti lua foc si de la un amarat de led...

Mihai-TDL 12-04-07 19:33

Quote:

Originally Posted by Ghimpe200 (Post 848211)
fratioare cand ai timp,da-ne si noua reteta succesului tau,cati bani si cum ai facut legaturile,de unde ai tras curent la leduri si toate cele.Tine-o tot ashea k esti de viitor
;)

Daca te ajuta cu ceva, o lista de preturi:

Leduri de la 2-3 mii pana pe la 20-30 de mii
Rezistente cam 1mie bucata
Cablu in jur de 5 mii metrul

Alimentarea poti sa o tragi direct de la baterie, sau de la un alt consumator de prin bord... Legi in serie rezistenta cu ledul, preferabil sa pui rezistenta inainte de cracul de + al ledului... Toata treaba asta cu ledurile e destul de ieftina, si are un aspect placut, zic eu...8)

IeD3vil, si treaba cu tranzistorii care o zici tu e complicata si nu se merita... Asa cum am mai zis, becul legat la boxa afecteaza sunetul, si intr-adevar modifica si impedanta... dar nu se strica amplificatorul dintr-o simpla proba, de obicei se simte ca se incalzeste mai mult cand nu aveti o impedanta buna... Ca o paranteza... puteti sa stricati amplificatorul si daca faceti ciorba de loboda si legati 7 boxe in paralel pe acelasi canal, impedanta scazand foarte mult...

All times are GMT +2. The time now is 11:12.

- Copyright 2026 4Tuning