![]() |
Sistem de admisie
Va rog numai cine are habar despre tema asta sa scrie aici.
Intrebarea este asa: Ce sa aleg langa o injevtie multipunct, clapete pentru fiecare piston, sau una comuna, va fi un motor turbo cu presiune mare. mentin ca nu stiu de unde pot adapta clapete (poate de la motociclete, ceva peste 1000cc...) si injectorul+elecronica va fi de e30 318i sau is (eventual si clapetul central poate veni de acoolo sau de la modele mai mari 325i. Merita sa chiniesc sau sa las balta? |
Re: Sistem de admisie
No? carei problema? nu stie nimeni nimic?
Pana acuma ati venit cu multe idei, acuma nix? |
stai ma, acum se gandesc baietii un pic.......:?:
poate afla in ceva catalog de tuning unde vine clapeta de admisie??? |
Quote:
Poate le gasesc articolul... |
care este motorul de baza pe care vrei sa faci acest up-grade numit Turbo ..?:rolleyes2
|
Quote:
Acuma am posibilitatea sa fac ambele, dar nu vreau sa lucrez de 2 ori... Nici una nu e simpal, la cele cu clapete separate este greu sincronizarea, relantinul, la cel central problema este dupa, trebue sa calculezi galeria (este foarte greu!!!) dar la asta e mai usoare montarea turboilui... |
Clapetele de acceleratie individuale se folosesc in general la motoarele aspirate.Cele mai bune rezultate se obtin cand lasi palniile in aer,fara carcasa sau filtru,pe motoare cu turatii mari,raport de compresie mare si axe cu came agresive.Tu probabil ca n-o sa ai nici una din astea.De asemenea,o sa unesti la un moment dat corpurile de acceleratie inainte de intercooler,deci ar cam disparea sensul lor.Pe motoarele aspirate,se obtine un efect asemanator cu supra-alimentarea,pe care tu o ai deja.
Foloseste un singur corp de acceleratie,o sa economisesti bani si munca degeaba.Mai ales daca iti faci propria galerie de admisie. |
Exact la asta am gandit si eu, ca nu prea are sens sa ma chinuesc cu clapete individuale, mai bine cumpar una pentru BMW 1.8IS mai mare decat orig. si din start obtin mia mult aer si nu costa prea mult ~100euro+debitometri mere de 2.5i si m-am scos...
Inca nu stiu ce forma sa aiba galesia...sunt 2 variante fiindca nu pot pastra originalul. Una ar fi sa pun pe mijloc clapatul, iar cealalta ce fac japonezi, la o parte (poate ultimul e mai bin ca va trebui mai putina teava de lagatura de la intercooler pana la admisie...fiind loc am destul, la asta ma mai gandesc. Dar o alta intrebare, eu vreau fara baie de ulei sau cu una in care nu misca mult uleiul la accelerari sau curbe...in tema asta nu am gasit nimic nicaieri...:( Daca stiti ceva e bine venit |
Quote:
referitor la baia de ulei, poti confectiona un spargator de valuri, daca nu are deja, ideea e sa ai cat mai mult ulei nu cat mai putin in rest Race are dreptate ca intotdeauna :D |
Deci, sunt mai multe sopitii "simple" sau macar ieftine de realizat, una ar fi sa pun in baia de ulei spargator de valuri, ceealalte e sa pun ceva suv bilele sa nu poate sa bata uleiul=nu rezulta spuma daca bag mai mult ulei.
Asta sunt mai simple de realizat dar nu perfecte pentru un motor turbo (parerea mea) Cu baia uscate este mai complicat, incat ai un rezervor de ulei in afara motorului, un compresor si poma de ulai tot asa (ori mechanic ori electric accionat) uleiul nu ramane in baie ci direct intra in rezervor, de acolo pompa o duce peste tot un motor, prin asta asiguri sa nu ramana fara ulei nici pentru fractiuni de secunda-->creste viata motorului semnificativ. Numai ca nu stiu cum sa realizez...:( |
cred ca mai bine lasi baie de ulei asa eventual urmezi sfatul lui beck
Quote:
ce a zis race e f bine.... in rest bafta multa sa ne spui cu "mere" |
3 Attachment(s)
Quote:
Prima este cu baie lata(incape mai mult ulei) Al doilea e asa incat uleiul sa nu imprastie peste tot la accelerari sau viraje lungi (sa nu ramana fara ulei motorul) La carter uscat...o fi ceea mai bune solutie...dar si cea mai costisitoare... |
f interesant ..... dar deja discutia ma cam depaseste las pe alti mai avizati bafta multa nu vreau sa comentez tampenii
|
Quote:
Apreciez miscarea ta, numai ca nu vad pe cei care sunt pe masura sa scrie ceva la topic, ex ar fi Sebastian sau altii care au mai facut ori asa ceva ori studii de gen. Dar astept in continuare sugestii la intrebarile mele. |
Nu am inteles ceva de ce mai multe clapete pe piston si sa pui si o clapeta generala?
ori una generala ori claptea pe fiecare piston poti cauta pe net "independent throtle body" ITB si o sa gasesti o groaza de info uite aicea sa mori de ciuda http://forums.nicoclub.com/zerothread/226207 |
Quote:
Pentru aspirat evident ca indepentent, dar la turbo nu sunt sigur ca merita efortul(sa nu uitam ca este cam greu de reglat si adaugi multe chesti ce pot strice...). Asta era ideea, sa stiu daca merita sau nu (fiind greu de gasit cele independente) |
la galeria de admisie mergi pe un corp de acceleratie.
calculeaza debitul de aer ce il da compresorul turbinei pentru puterea care o ai nevoie la turatia motorului. calculeaza volumul de aer care il accepta motorul la diferite regimuri tranzitorii, aici se simte cel mai bine o galerie bine facuta. confectioneaza galeria in consecinta ;) motorul de alpine statea invers (in majoritatea cazurilor), e posibil ca punandu-l motor inainte, cutie dupa sa ai intradevar probleme de alimentare cu ulei... zic si eu, nu sunt sigur. |
Motorul va veni ezact asa cum era ea original facuta, deci dupa cutie (masina e o dacie 1100)
Despre costom oricum asa va fi, fiind pun injector ce n-a avut alpinul de la mama ei. Despre debitul am sa calculez, si pa marimea aceea va veni si teava de legatura intre intercooler si admisie, iar ceea de intre turbo si intercooler mai groasa cu 10%, cam atata e diferenta intre aerul cald (venit din compresie) siaerul mai rece dupa intercooler. Sper sa iasa bine, de atunci de cand a mfacut topicul am mai citit si este mai usor sa pun cu una mare (clapeta) fiindca la motorul turbo nu conteaza asa de mult (in jur de 1-2% la cuplu max ar veni diferenta). |
Ma intereseaza urgent piese sau chiar o masina ptr Toyota Celica 1980. 1588 cm3. 2 TB. Mersi inainte.....
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:09. |
- Copyright 2026 4Tuning