Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   dezavantajele unui sistem nitro (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/3507-dezavantajele-sistem-nitro.html)

pauladrian 01-02-05 02:17

dezavantajele unui sistem nitro

am u peugeot 106 gti.
as dori sa stiu mai multe despre dezavantajele unui sistem nitro.
care ar fi principalele riscuri :?:
ce daune as putea provoca motorului in afara de cazul in care as sparge motorul.
exista riscul unei uzuri premature sau rupere segmenti,batai in motor etc. :?:
as fi interesat daca poate sa spuna cineva din experienta.

zetemte 03-02-05 00:37

Unde ar putea pune un sistem nitro in Romania?

pauladrian 03-02-05 01:38

Re:

Quote:

Originally Posted by \"zetemte\"
Unde ar putea pune un sistem nitro in Romania?

eu chiar ca nu stiu nu am mai fost de doi ani pe acolo.
aici afara sunt foarte ieftine.am vazut in maxituning sistemul care il pui la motor complet cu 100 si ceva de euro.ce nu avea inclus e butelia in rest era complet.ma gandesc ca nu era cine stie ce firma.
eu nu ma arunc sa pun pe 106 meu.mie frica sa nu fac praf motorul.

zetemte 03-02-05 09:02

:D

Butelia te costa 200-300 de Euro :) Mica :)

Oricum, ai nevoie de N20 si o statie unde ai putea sa o umpli ... In Romania nu exista. Sunt persone, care au sisteme, dar nu stiu unde umplu butelie ...

Nu o sa intimpla nimic cu motorul, daca vei folosi Nitro cu cap si cu manual.

pauladrian 03-02-05 09:16

am un prieten ce si-a pus si acum mai stau pana la vara sa vad ce semne da motorul lui.
parerea mea e ca si fara abuzuri nu cred ca face bine la motor.

Hondarul 03-02-05 09:48

daca iti pui sistem uscat cu jeturi de pana la 150 de cai, nu are nimic motorul. De umplut butelia se umple si la noi.

Ce pana mea de sistem e ala la 100 de euroi ??? Sufli tu cu gura, sau cum este ?

zetemte 03-02-05 12:19

Hondare: Te rog imi zici, unde as putea sa umplu butelia :) Eu caut pe cineva/ceva/undeva for a year ... Si nu am gasit :cry:

Eram in Polonia in un TuningGrage (VTG), cu bani, ca sa cumpar sistem ... acum cateva luni ... si dupa niste discutie cu baieti de la VTG, n-am cumpart-o ... Au spus, ca am nevoie de \"refuleing station\" (cu compressor), ca sa umplu butelia. Eu am gasit N20 in Romania, am gasit unde as putea sa cumpar butelia mare, cu care as putea sa umplu singur ... dar fara compressor, care sa bage pressiuna, care trebuie in butelia, nu am ce sa fac ... de ce?

Pentru ca, daca pressiuna in butelia nu e exact, care trebuie, adica este prea mica, atunci un shoot imi da 20 CP, in stead of 50 CP. Si in stead of 30 de shoots, dupa umplare plin, am 5 shoots ... si trebuie sa umplu inca o data.

Deci, te rog, daca cunosti pe cineva, care ar putea sa imi ajuta cu refueling, dai un PM/Mail/Yahoo orice :)

Hondarul 03-02-05 12:26

Pai si eu stiu tot asa, de la o firma de produse farmaceutice. Intreaba-l pe Amadeus-And ca stie mai multe.

zetemte 03-02-05 12:36

Si eu tot eu el am vorbit ... dar el nu are \"compressor\" din ce am intelesc ...

Si asta este problema :cry:

B 68 VLD 03-02-05 12:38

Quote:

Intreaba-l pe Amadeus-And ca stie mai multe.
Vorbiti cu el ca va ajuta! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pauladrian 03-02-05 17:06

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Hondarul\"
daca iti pui sistem uscat cu jeturi de pana la 150 de cai, nu are nimic motorul. De umplut butelia se umple si la noi.

Ce pana mea de sistem e ala la 100 de euroi ??? Sufli tu cu gura, sau cum este ?

eu nu l-am vazut.am zis ca nu cred ca e de firma.mi-a oferit cineva si nu l-am vrut.lipsea doar butelia.
si daca vrei sufla tu la mine.te iei gura-n..cu un vagabond :?:

zetemte 03-02-05 18:37

Da 100 de Euro fara butelia ... si butelia te costa 2,27 kg - 250 Euro (asta este FOARTE mica) sau 4,53 kg
~330 Euro.

Deci afara de sistemul care vrei sa cumpari, trebuie sa cumpari butelia, care costa min. 2,5 times mai mult, decit sistemul :wink:

Hondarul 03-02-05 21:34

Nu este adevarat deloc. Un sistem dry, fara sticla, costa cam 500 $, iar cu sticla, cam 650 $. Asta in SUA. Depinde daca sticla are valva de presiune sau nu.

zetemte 03-02-05 21:51

Eu nu stiu care sunt preturile in SUA ... Eu locuiesc in Europa :D

Aceste preturile sunt de la siteul OFFICAL NX POLAND.

In Polonia preturile sunt cam asa: ~400 Euro pentru DRY

~630 Euro pentru WET (cel mai ieftin) si ~800 Euro pentru WET mai bun.

Dar in afara de asta ca sa merge tot bine iti trebuie cateva lucruri ... In primul rand Blanket, care costa 300 si sensori, ca sa stii ce sa intimpla. (tot cu blant costa ~550)

Deci 950 de Euro in total, system WET, cu accesorii.

DRY nu are rost sa cumpari.

Hondarul 03-02-05 22:16

Cum adica nu are rost sa cumperi ??? Dry este pt cine nu vrea sa schimbe la masina pistoane forjate, usurari, etc... Sistemul Wet este pretentios si trebuie sa schimbi multe piese.

zetemte 03-02-05 22:36

:shock:

1. Sistemul Dry nu iti da mai mult decit cateva cai ... DRY nu da putere in plus, dar folosteste putere, care nu e folosita :D E mai periculos decit WET, pentru ca schimba AFR si asta nu e bun pentru motor ....

2. Depinde despre ce sistem vorbim acum si despre ce shoot, dar in general Nu trebuie sa schimbi NIMIC.

WET are injector extra pentru benzina. Atunci AFR ar trebui sa fie bun. La mine shoot +35 CP va merge FARA nicio problema. Si +50 CP pentru curse. FARA pitstone. etc

DAR FOLOSIND CU CAP. Sunt niste reguli, care sunt foarte importante ... daca le supune, atunci vei avea probleme.

Daca vorbim la puteri +100, sau +150, atunci ... depinde la motor :) Poate sa fie asa, ca trebuie sa schimbi pistone etc poate sa fie ca nu trebuie nimic

Mi-au zis la NX Poland, ca si +75 ar merge. Dar atata nu as incerca ... Only if shoot ar fii reglat cu un PiggyBack, ca sa fie progressive.

Hondarul 04-02-05 08:58

Mah, crede-ma ca eu visez cacaturile astea de sisteme NOS si stiu ce au de zis.
Mai precis... Sistemul dry inseamna ca-ti baga numai NOS in intake, printr-un fogger, un fel de injector. Ti-am zis, puterea maxima pe care o poti lua de la un dry este de 160 de cai la motoarele mari, V8 si V12. Pentru cele mici, 4 cilindri iti da pana in 75, cam asa.
Sistemele wet, sunt la fel, numai ca este un solenoid in plus si se amesteca benzina cu NOS-ul inainte sa intre in fogger. Dar... Trebuie sa schimbi intake-ul (pt ca acum nu intra numai aer uscat, ci intra amestec de benzina cu NOS, de aia ii zice wet, si galeria de admisie nu a fost facuta pentru wet), pompa de benzina, trebuie inca un regulator de presiune. Dar wet sistem iti da mai multi cai la un sg shot, de aia este si mai complicat si mai scump. Dar, cum ziceai si tu, daca pui jeturi de pana la 75 de cai, nu cred sa schimbi decat chestiile astea de mai sus. Daca trece de 100 de cai, pistoane forjate, arucri de titan, etc...

In concluzie, daca nu vrei sa schimbi NIMIC, ia-ti dry sistem.

B 68 VLD 04-02-05 09:41

Dar luminati-ma va rog si pe mine cu o problema! Daca nos-ul folosit cu cap nu este periculos pt motor de ce EU nu am auzit de nici o masina din Bucuresi care sa foloseasca! Am vazut instalat un sistem dry pe-o masina dar avea butelia goala si a zis ca mai dureaza pana reuseste sa o umple si m-a dus cu vorba si tot n-am vazut o masina care sa mearga cu NOS!

200SX 04-02-05 10:00

Re:

Quote:

Originally Posted by \"B 68 VLD\"
Dar luminati-ma va rog si pe mine cu o problema! Daca nos-ul folosit cu cap nu este periculos pt motor de ce EU nu am auzit de nici o masina din Bucuresi care sa foloseasca! Am vazut instalat un sistem dry pe-o masina dar avea butelia goala si a zis ca mai dureaza pana reuseste sa o umple si m-a dus cu vorba si tot n-am vazut o masina care sa mearga cu NOS!

Raspunde la intrebarile astea si o sa aflii raspunsul:
Cat costa reumplere a buteliei?
se poate reumple in Romania?
cat te tine o butelie?

PS:
regulamentul LR prevede ca daca ai NOS esti incadrat in grupa la puterea motorului x2 adica unu cu un motor de 100CP si 50 CP (din NOS) se da de la egal cu unul de 200CP, sau edy V12 are vreo 300CP motorul ala, cu nos hai sa zicem inca 150CP si s-ar da de la egal cu masini de 600CP, eu ma indoiesc ca ala cu nos are vreo sansa, deci este total nepractic pentru cursele legale.

echipamentul cu totul cu o butelie umpluta... te duce pe la 500E (un calcul grosier) dai banii ca sa ce? pt 10 secunde in care ai un plus de 50CP

cate secunde pe luna iti permiti sa ai cei 50-100Cp dati de nos?
sau
in cate secunde ajungi sa cheltui banii cu care ai putea sa faci sa ai cei 50CP in plus permanent?
parca mai bine bagii banii aia in alte piese si faci sa ai permanent puterea aia

nosul dupa mine il pui pe masina cand deja ai facut tot ce se putea face la motor l-ai dus la maxim din piese si inca mai vrei

zetemte 04-02-05 10:34

Hondarul:

E adevarat ce ai zis. Dar cum am zis eu - DRY nu e bun pentru motor pentru ca iti schimba AFR ... din cauza asta (at least in Polonia) nu prea sa pune sisteme DRY, pentru ca nu sunt bune pentru motor. NX face numai un sistem DRY care se numeste Incognioto, cu butelia de 0.7 KG. Iti da cateva Cai (la mine ~15-20 CP).

Eu nu stiu cum este cu sisteme NOS, eu vorbesc tot timp despre sistem NX si de exemplu cu MAIN LINE, nu iti trebuie NIMIC!!! Daca vrei +35-+50 CP!

Daca pompa de benzina e suffcienta, ca sa baga putin mai mult benzina, atunci de ce vrei sa o schimbi?

Concluzia este, ca pana nu pui sistem, nu stii ce si daca trebuie sa schimbi ceva.

Dar in principal, poti sa pui sistem DRY, cu shoot mic, fara alte chiesti, care nu sunt in set care cumpari.

zetemte 04-02-05 10:52

http://www.mx.com.pl/Obrazki_www/Ilu...il%20kopia.jpg

Eu am discut acum cateva luni pe forum in Polonia despre masina mea si Nitro. Asa mi-au zis:

1. Sistem DRY nu e bun, din cauza AFR.
2. Sistem WET, cu +35 CP va fii OK. +50 pentru curse. Numai:

- imi trebuie DENSO
- PB98
- motor cald
- Shoot max. 15 sec.
- nu dau pana la max RPM

Oricum, pana nu o sa pun, nu vom stie cum e :)

Sper ca in sfersit o sa vina cineva in Romania ...

Hondarul 04-02-05 11:21

Ce e aia mah AFR ??? Presupun ca amestecul de aer si combustibil.

Daca asa este regulamentul, este total aiurea, pt ca nu peste mult timp vor fi si la noi destule masini cu NOS.

Eu unul, mi-as lua un dry, pt ca nu trebuie sa schimb galeria de admisie, atata tot. Mai exact, mi-as lua un Venom, care este singurul sistem computerizat, costa mai mult, dar este facut in asa fel incat sa nu pateasca nimic motorul, se opreste daca simte ceva, un amestec inegal.

La noi nu sunt refilling station, de aia nu sunt oameni cu sticle pline.

200SX 04-02-05 11:30

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Hondarul\"
Ce e aia mah AFR ??? Presupun ca amestecul de aer si combustibil.

Daca asa este regulamentul, este total aiurea, pt ca nu peste mult timp vor fi si la noi destule masini cu NOS.

Eu unul, mi-as lua un dry, pt ca nu trebuie sa schimb galeria de admisie, atata tot. Mai exact, mi-as lua un Venom, care este singurul sistem computerizat, costa mai mult, dar este facut in asa fel incat sa nu pateasca nimic motorul, se opreste daca simte ceva, un amestec inegal.

La noi nu sunt refilling station, de aia nu sunt oameni cu sticle pline.

AFR = A/F = air fuel ratio

chestia cu sitemul computerizat este forte buna mai ales daca masina este dotata cu un senzor de detonatii, cand simte ca apar detonatii o lasa mai moale ca sa nu-ti crape motorul

AFR se citeste pe baza informatiilor venite de la senzorul lambda, in cazul in care masina nu dispune de acest senzor (masinile fara catalizator)
se monteaza unul (asta in caz de te intereseaza aceasta informatie)

zetemte 05-02-05 11:35

Regulament din LR despre Nitro e facut foarte GRESIT.

Daca cineva schimba Turbo (Gam, Ceky) ... Raman la grupa acelasi .. Daca cineva pune nitro, care il da +35 CP, imediat vine la grupa cu Porshe/Subaru/Evo 8 :? :? :?

Eu o sa pun sistemul, cand vien cienva aici. Daca nu gresesc, pana al vara o sa il am. Tot vreau sa fie cu sshoot progresiv, reglat cu un Piggy Back. Ce o sa iasa ... Vom vedea la vara :wink:

Hondarul 05-02-05 11:59

Cu shot progresiv sunt cele Stage 2, care dau mult mai multi cai decat 100-150, si sunt numai wet sistems alea...

Zetemte, daca iau un refill station din SUA, ne combinam la el, ca asa se poate pune pe miscare o afacere, si o sa inceapa lumea sa-si ia sisteme NOS. :wink:

zetemte 05-02-05 23:35

Daca iei, sunt primul client la tine :wink:

MasterTuner 07-02-05 20:31

detalii NO2

Domnilor, dati-mi voie sa lamuresc putin lucrurile:
-wet inseamna ca injectezi NO2 si benzina in acelasi timp si ca injectia originala merge normal.
-dry inseamna ca bagi numai NO2 si \"prostesti\" injectia originala sa livreze mai mult combustibil, de ex. maresti presinea din rampa.
-port inseamna ca injectezi NO2+fuel la fiecare cilindru in parte, ca la monopunct vs multipunct ca sa ai distributia cat mai omogena intre cilindri.
Astea nu le spun ca m-am nascut eu destept, ci in afara faptului ca sant ing. de autovehicule am si vazut cum se regleaza si instaleaza niste sisteme. Am si un catalog de la NOS in care e clar cum si in ce fel. Ideea ca NO2 practic iti mareste cantitatea de aer din camera de ardere cu care O2 poti sa arzi mai mult combustibil. Practic puterea in plus vine de la presiuni si temperaturi mai mari in camera de ardere, exact ca si cum ai monta un turbo. \"Puterea\" o da combustibilul si numai el. In afara faptului ca nu obtii putere daca introduci numai NO2, dar siiigur bubui motorul... treaba aia cu AFR-ul...Practic motorului ii trebuie un amestec foarte precis pentru fiecare regim de sarcina si turatie. In cazul NO2 amestecul trebuie si mai tare imbogatit tocmai ca sa nu apara detonatiile (in curand va fi gata situl meu unde gasiti detalii despre detonatii... www.mastertuner.ro)
DC vorbim de putere ea depinde de cat de mult NO2+benzina introduci. Beleaua e ca evident la limita ceva se va rupe. Intrebarea e ce si la cati cai. In afara AFR trebuie sa stii cat rezista fiecare motor si sa o iei usurel, ca doare. Mici artificii ajuta, cum ar fi retardarea aprinderii. Dupa cum spunea cineva pe acest forum, e simplu sa instalezi dar greu sa setezi o instalatie.
Sant in discutii cu unii legate de achizitionarea unei statii de umplere, insa trebuie luate gramezi de avize de mediu, substante periculoase, presiuni mari... si mai dureaza.[/b]

pauladrian 08-02-05 22:48

mersi zbuciumus de lamuriri.
esti singurul pana acum care ma lamurit cu optiunile de sistem.
stiam eu ca nu e asa simplu si de asta nici nu m-am aruncat pana acum.
e clar ca daca nu e reglat sau folosit corespunzator undeva ceva cedeaza in motor.

Hondarul 09-02-05 20:46

Pai vreau sa stiu si eu despre ce reglaje vorbeste Zbuciumus. Orice sistem de azot se regleaza numai in functie de jeturile pe care le pui: in kit ai jeturi de 30 de cai, pana la cele de peste 1000 cp. Asta la sistemele mai simple. Cele mai complicate (Zex, Venom) au unitati centrale computerizate la care nu trebuie sa modifici nimic.

Quote:

In afara faptului ca nu obtii putere daca introduci numai NO2, dar siiigur bubui motorul...
Explica-ne atunci cum sistemele Dry dau pana la 200 cp, singurele sisteme la care nu trebuie sa schimbi nici macar pompa de benzina.

Te rugam Zbucium, da-ne mai multe detalii.

MasterTuner 10-02-05 19:07

reglaje

1 Attachment(s)
Reglajele unei instalatii clasice NOS de ex. se fac cu doua jigloare,unul pe conducta de NO2 si altul pe cea de benzina. Practic cand dai drumul la instalatie ea elibereaza un debit constant de benzina si respectiv de NO2 in admisie. Acum sant doua lucruri importante, unul sa ai amestecul corect de O2 si benzina dupa ce NO2 s-a disociat, si alta chestiune sa nu ai presiuni mai mari, deci forte mai mari decat poate supota motorul tau.
Amestecul se regleaza clasic prin schimbarea diametrelor jigloarelor masurand lambda cu un senzor special (wide-band lambda meter) care se baga in esapament. Exista si posibilitatea sa ai un computer separat de ECU (UNICHIP se numeste) care regleaza debitele cu ajutorul unor injectoare, intrucat varianta clasica are debite constante indiferent de turatie, motorului placandu-i ca debitele sa tina seama de turatie. Acest computer se poate seta doar pe dinamometru cu frana a.i. sa tina cont de lambda, de turatie si sa taie NO2 la o turatie inferioara celei maxime, pt ca motorul ar fi sigur prea solicitat. Asta s-ar chema \"progressive nitrous controll\", adica o forma profesionala de a controla ce se intampla cu motorul in cazul NO2.
A doua problema e cat de mare sa fie Shoot-ul, adica cat de mult amestec de NO2 si benzina sa ii dau. Evident ca cu cat ii dau mai mult amestec cu atat e puterea mai mare. Dar in practica un motor nu rezista la mai mult de o data si jumatate din puterea lui stock. Asta inseamna 1.4 la unul sau 1.8 la un anume motor de ex. Totul tine de tolerantele pieselor din mecanismul motor. La unele se vor sparge pistoanele, la altele se va rupe o bilela, la altele arborele...Deci avand un motor dat ipotetic, crescandu-i puterea gradual cu NO2 (in conditiile in care amestecul e corect si nu detoneaza) la un moment dat plasat intre 1.4-1.8 din puterea lui stock se va rupe ceva. Deci practic tb. sa stii la cat rezista motorul ala in speta(de la altii care au spart altele eventual) si sa nu vrei sa te duci pana acolo. Asta in cazul in care motorul e stock. Dar de ex. daca iei un motor de Dacie, ii pui arbore, biele, set si chiulasa de R5 gt turbo (adica pastrezi doar blocul, axa cu scame galeria de admisie si carburatorul original, de experiment, nu pt. ca ar fi cea mai tare combinatie), dar fara turbo, e clar ca poti sa mergi pana spre 200 de cp fara emotii. Asta pt ca el facea cu turbo 120-140 stock avand astfel toate comp proiectate se reziste la puterea asta. Deci un astfel de hibrid ar avea 50 cp fara turbo si NO2 si ar ajunge spre 200 cu NO2.
Deci nu va uitati ca instalatia e de 400 cp ca nu e relevant. La un V8 bigblock de 3-400 stock putem vorbi de shoot de 2-300, dar la motoarele de pe la noi 100 e imens deja. Inca odata, tine de \"fierul\" din motor. Asta nu inseamna ca nu poti sa futi motorul si fara sa castigi nimic ca putere, dar nu datorit :) a fortelor evident, ci datorita detonatiilor. :)

Hondarul 10-02-05 21:26

Se vede ca le are omul asta... Dar atunci, de ce zic astia la instructiuni numai cum sa-l montezi si nimic de reglaje ??? Astia asa fac reclama la sistemele lor: \"se montaza intr-o ora, fara modificari la motor\". Eu cred ca tu vorbesti de solenoizii care baga benzina sau NOS in foggere, dar nu stiam ca astea se regleaza. Cred ca ce ai zis tu acolo se refera la motoarele cu sisteme directe dar motoare de competitii, nu cele de strada. Peste tot unde am cautat, la cei care vand sisteme NOS nu zice nimic de reglaje. Mai mult, unele zic sa nu schimbi nici pompa de benzina. Altele sunt facute sa legi o mufa, bagi un fogger si gata, ai shot-uri de pana la 200 de cai. Nu stiu ce sa mai cred. Parerea mea e ca la sistemele simple de strada, cele pe care le stie toata lumea, nu trebuie sa faci prea multe reglaje. Stiam ca solenoizii baga benzina constanta, si ca jeturile sunt cele care dau puterea si amestecul. :roll:

moldy007 24-02-05 06:29

Functonare ,Componente, preturi, Plata in rate ! Montare ,Service, daca stiti ungureste www.nitrosystem.hu
PT cine nu stie ,pretul in ungaria este de 800 euro,montarea este simpla ,
cel mai bine se preteaza masinile japoneze,care au piese *biela piston etc(
mai de calitate.nu este nevoie de reglaje , dar este bine de a efectua si
clasicul tuning> admisie, evacuare .Este interzis folosirea nos la turatii sub 2500 si la turatia la care computerul masinii limiteaza motorul, de altfel se poate cumpara o mica electronica de protectie.
Un prieten ce are firma de piese auto aduce la comanda doritorilor chit complett la 1100 euro

pauladrian 24-02-05 09:51

nu stiu daca e buna afacerea cu nitro :roll:
prefer sa iau un model cu motorizare de varf decat unul inferior si apoi sa cheltui in nitro care imi poate aduce si surprize. :wink:

zetemte 24-02-05 11:20

Re:

Quote:

Originally Posted by \"moldy007\"
Functonare ,Componente, preturi, Plata in rate ! Montare ,Service, daca stiti ungureste www.nitrosystem.hu
PT cine nu stie ,pretul in ungaria este de 800 euro,montarea este simpla ,
cel mai bine se preteaza masinile japoneze,care au piese *biela piston etc(
mai de calitate.nu este nevoie de reglaje , dar este bine de a efectua si
clasicul tuning> admisie, evacuare .Este interzis folosirea nos la turatii sub 2500 si la turatia la care computerul masinii limiteaza motorul, de altfel se poate cumpara o mica electronica de protectie.
Un prieten ce are firma de piese auto aduce la comanda doritorilor chit complett la 1100 euro

Dar unde sa umplu butelia in Romania?

pauladrian 25-02-05 15:57

poate tot in ungaria reusesti

beck 15-04-05 12:08

.

http://www.mastertuner.ro/index.php
uite cred ca e situ lu zbuciumus... scrie ca au statie de refueling..
incerc sa trec pe la ei saptamana viitoare , in principiu as avea de unde sa fac rost de un sistem dar ii lipseste un solenoid

p.s. pauladrian... orice modificare adusa motorului ii scade viatza, o instalatie nitro bine reglata este unua dintre cele mai putin nocive modificari daca folosesti butonul cu \"cap\"

practic nitro actioneaza ca o turbina doar ca o ai pe buton si trebuie sa incarci butelia

daca vrei ceva care sa nu iti afecteze viata motorului pune o instalatie de injectie apa/alcool ,probabil o sa castigi doar 5-10 cai dar iti protejeaza motorul si un kit costa undeva sub 200 euro (randamentul maxim il da la motoarele turbo insa)

MC Mate 15-04-05 13:17

Il asteptam pe ZETEMTE sa ne spuna cum e sa ai N2O pe masina si cum ia fost reglat si etc.

zetemte 25-04-05 15:43

Am scris ceva in alte topics

200SX 15-02-06 20:30

http://auto.howstuffworks.com/framed...ib/nitrous.htm

Nautilus 15-02-06 21:26

Re: .

Quote:

Originally Posted by \"beck\"
daca vrei ceva care sa nu iti afecteze viata motorului pune o instalatie de injectie apa/alcool ,probabil o sa castigi doar 5-10 cai dar iti protejeaza motorul si un kit costa undeva sub 200 euro (randamentul maxim il da la motoarele turbo insa)

Instalatiile de injectie apa/alcool se folosesc la unele motoare turbo cu compresie prea mare, pentru a impiedica aparitia detonatiilor; nu dau ele insele puterea, e un intreg sistem care ajusteaza avansul + injectia de benzina + presiunea turbo + injectia de apa/alcool, uneori si cu un ECU separat de cel al motorului

~Nautilus

All times are GMT +2. The time now is 05:08.

- Copyright 2026 4Tuning