Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Honda vs Toyota vs Mazda vs Nissan (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/34913-honda-vs-toyota-vs-mazda-vs-nissan.html)

criss_cars 04-03-07 18:17

Honda vs Toyota vs Mazda vs Nissan

Care japoneza credeti k domina piata europeana??

UNLORD 05-03-07 17:21

Re: Honda vs Toyota vs Mazda vs Nissan

d.p.d.v. al vanzarilor Toyota!

d.p.d.v. al fiabilitatii si costurilor de intretinere Mazda si Toyota

d.p.d.v. al designului Mazda si Honda

d.p.d.v al imaginii sportive: Mazda (3 MPS, 6 MPS, RX8), Honda (Civic Type R, S2000), Nissan (350 Z)

criss_cars 05-03-07 17:28

Din astea 4 tu ce marca si ce model ai alege?? Oricum consider k numai Honda si Mazda au ramas japoneze pure k toyota si nissan si-au indreptat productia spre Europa

pimp_lex 05-03-07 17:47

Honda fabrica in anglia de o gramada de timp

Mazda are multe piese Ford in unele din masinile sale.....

Subaru cred care e cea mai "pur japoneza" dintre ele.......

UNLORD 05-03-07 17:47

Dintre Mazda 3 MPS (260 hp) sau Honda Type R (200 hp) Am citit si bune si rele despre amandoua! Dintre rele la MPS ar fi ca nu ai feeling de hot hatch chiar daca e f. performanta si despre type R ca nu are suspensie indepententa pe spate si cam tzopaie la denivelari! Cred ca inclin totusi spre MPS ca e mai puternica si mai stabila!

UNLORD 05-03-07 17:49

Quote:

Originally Posted by pimp_lex (Post 782647)
Honda fabrica in anglia de o gramada de timp

Mazda are multe piese Ford in unele din masinile sale.....

Subaru cred care e cea mai "pur japoneza" dintre ele.......

Cred ca si Mitsubishi sunt de luat in calcul la sportivitate! insa problema la Mitsubishi dar mai ales la Subaru e ca le cam lipseste designul!

criss_cars 05-03-07 18:13

Nu stiam k Honda produce in Anglia stiam doar de Toyota. In orice caz si eu tot spre mazda parca m-as fii orientat. Iar in ceea ce priveste desingul la Mitshubishi nu sunt deloc de acord cu tine deoarece Evo arata extraordinar si Coltul CC e facu de Pinafarina dak nu ma insel si ultimele modele de jeepuri cum ar fii Outlander si Pajero arata foarte bine. La design as zice k sufera mult mai mult toyota dupa parerea mea.

Eagleee 06-03-07 01:48

Quote:

Originally Posted by pimp_lex (Post 782647)
Honda fabrica in anglia de o gramada de timp...

un lucru sa nu uitam, din anglia sa inceput tot motospoartul, acolo au resedinta cele mai bune firme de tuning.

Eu asi alege Honda s2000...cred ca ceea mai buna dintre tot ce este facut pe acolo(motor super, trac spate, mica, 2 pers...), ca si fun, sa un sti-evo(problema cu astea 2 este ca niciodata nu o sa alergi ca nebunul cu 4 la bord, daca faci asa...ingroapate singur)... si de asta nu are sens scaunele din spate=greutate mai mere, lungime mai mare, fiabilitate mai mica...sau numia show off ??? atuncea ia ceva M sau AMG...

pharaon 06-03-07 13:32

Eu as merge pe mazda 6 MPS, am vazut una in oras si arata demential! Plus ca e 4x4 si se apropie de sti/evo la performante!

criss_cars 06-03-07 13:43

Sincer nu pt spune k nu e mai bun un amg sau un M da parca nici una din ele nu se compara cu designul si modul in care se conduce o japoneza. Eu unu sunt mort dupa RX8 si 350Z nu as alege altceva (poate decat un CLS amg) da bmw in nici un caz cat de M ar fii ele. m6 arata chiar ciudat m5 e o limuzina cu prea multi cai iar m3 e model vechi (poate cel nou cand va aparea). Si oricum nu se compara la design cu rx8 si 350z

RazvanC4 14-03-07 19:22

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 783458)
un lucru sa nu uitam, din anglia sa inceput tot motospoartul, acolo au resedinta cele mai bune firme de tuning.

Eu asi alege Honda s2000...cred ca ceea mai buna dintre tot ce este facut pe acolo(motor super, trac spate, mica, 2 pers...), ca si fun, sa un sti-evo(problema cu astea 2 este ca niciodata nu o sa alergi ca nebunul cu 4 la bord, daca faci asa...ingroapate singur)... si de asta nu are sens scaunele din spate=greutate mai mere, lungime mai mare, fiabilitate mai mica...sau numia show off ??? atuncea ia ceva M sau AMG...

Cred ca 350z e mai performant decat s2000 (motor super, trac spate, mica, 2 pers...) si are si peste 300 de cai! Si designul e f. misto!

Eagleee 14-03-07 19:36

Quote:

Originally Posted by RazvanC4 (Post 798101)
Cred ca 350z e mai performant decat s2000 (motor super, trac spate, mica, 2 pers...) si are si peste 300 de cai! Si designul e f. misto!

S2000 face 0-100 in 6.2s
350Z face 0-100 in 6.0s
Cred ca nu prea poti face diferenta...inca o chestie, honda prinde viata la peste 4000rot/min si merge pana la 10000rot/min si... in schimb nissanul moare peste ~7000...si ceva subiectiv, interirul liu 350z este cam ieftin...nu imi place interiorul, si din afara cred ca este mai sporiva...ma rog, oricum astea sun cam ultimele criterii...

criss_cars 14-03-07 20:11

Mai vin si eu acum si scpun k Mazda RX8 arata cel mai bine dintre ele, de tehnologie nu mai vb din un motor rotativ de 1300cm scoate 231cp plus k e mazda :). Parerea mea nu trebuie inpartasita da consider de designul de la RX8 e mai mult decat frumos

Eagleee 14-03-07 20:19

Un no undiciu, motorul e de 2.6 litrii :Pevident ca asta difera la o tara la alte.
Din pacate nici una nu este dotat cu puteri exagerate si de asta nu pot concura cu cele europene...:(
Este jalnic ca o berlina japoneza sa fie mia rapide sacat un coupe...probabil dupa parerea

criss_cars 14-03-07 20:48

iTI SPUN EU K EXISTA SI UN MOTOR ROTATIV DE 1,3 CARE DEZVOLTA CEASI PUTERE DE 231 CP. NU INTELEG CE VREI SA SPUI CU SEDANUL SI COUPEUL?

valifocus 14-03-07 20:49

Intr-adevar, RX8 este o masina super si ca design dar mai ales ca tehnica.
Pe langa RX8, mai am la inima doua japoneze de clasa medie: Accord si Lexus IS

criss_cars 14-03-07 21:15

deja dak vb de Lexus am intrat intr-o zona interzisa deoarece Lexus divizia de lux de la Toyota arata mortal da si preturile sunt pe masura

Eagleee 14-03-07 21:18

Quote:

Originally Posted by criss_cars (Post 798295)
iTI SPUN EU K EXISTA SI UN MOTOR ROTATIV DE 1,3 CARE DEZVOLTA CEASI PUTERE DE 231 CP. NU INTELEG CE VREI SA SPUI CU SEDANUL SI COUPEUL?

Deci, la RX8 este o singura varianta de motor, ceea rotativ cu 3 cilindrii (cm3-ul difera cam la fiecare tara, fiindca nu se poate specifica normal, in unele tari e 1300 iar la altele 2600, dar la curse sunt sigur ca este clasat ca un motor de 2.6)

Despre coupe si berlina, cred ca e evident ca si EVO si STI e mai puternic decat oricare coupe din astea...jalnic si penibil, o masina de familie sa fie mai puternica si mai performana decat masinile de sport de acoolo...si asa e un mare dezavantaj...in europa sun M3, AMG si altele...acolo nix. fara modificari...(evident ca la preturi moderate, dar totusi)

AK-ZER 15-03-07 22:37

anul asta pe primul loc la JD Power e honda.. si parca pe doi toyota.. asta spune ceva despre japoneze nu?

crissti_d 18-04-07 17:23

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 798361)
Deci, la RX8 este o singura varianta de motor, ceea rotativ cu 3 cilindrii (cm3-ul difera cam la fiecare tara, fiindca nu se poate specifica normal, in unele tari e 1300 iar la altele 2600, dar la curse sunt sigur ca este clasat ca un motor de 2.6)

Despre coupe si berlina, cred ca e evident ca si EVO si STI e mai puternic decat oricare coupe din astea...jalnic si penibil, o masina de familie sa fie mai puternica si mai performana decat masinile de sport de acoolo...si asa e un mare dezavantaj...in europa sun M3, AMG si altele...acolo nix. fara modificari...(evident ca la preturi moderate, dar totusi)

RX8 are un singur tip de motor:1,3l rotativ dar cu 2 variante de putere 192 si 231 cp.
iar evo si sti au un segment numai al lor in care nici M si nici AMG nu se incumenta sa intre
cat despre coupeuri sunt multe mult mai puternice si mai performante decat evo si sti

Eagleee 18-04-07 17:53

Quote:

Originally Posted by crissti_d (Post 858467)
RX8 are un singur tip de motor:1,3l rotativ dar cu 2 variante de putere 192 si 231 cp.
iar evo si sti au un segment numai al lor in care nici M si nici AMG nu se incumenta sa intre
cat despre coupeuri sunt multe mult mai puternice si mai performante decat evo si sti

1, am zis clar ca are un singur motor...
2. Nici BMW nici Mert nu are 4x4 ca lumea (nimic ce se poate compara cu cei japoneze...) atuncea de ce sa chinue M sau AMG sa faca ce nimeni nu esteapta de la masina respectiva...
3. Zi una mia puternica...fiindca in japonia nimeni nu poate sa produca masini peste 300cai...wow...cat are un MR...286 (cand iese din firam, dupa rodaj peste 300...0-100 in 4.4s...) la fel si evo 6...

crissti_d 18-04-07 17:57

skyline gtr...

!41! 18-04-07 18:17

daca tot e sport tre sa fie nsx sau supra sau cum scrie mai sus skyine si astea s peste evo si sti

shadowro 19-04-07 12:36

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 858514)
3. Zi una mia puternica...fiindca in japonia nimeni nu poate sa produca masini peste 300cai...wow...cat are un MR...286 (cand iese din firam, dupa rodaj peste 300...0-100 in 4.4s...) la fel si evo 6...

bm3 e92 330/335 (nu stiu exact) bi-turbo .... atentie la masina asta .... o sa fie cam bomba pe 4 roti.

Eagleee 19-04-07 12:42

Quote:

Originally Posted by shadowro (Post 859991)
bm3 e92 330/335 (nu stiu exact) bi-turbo .... atentie la masina asta .... o sa fie cam bomba pe 4 roti.

e 335, dar unde e japoneza nu inteleg...astept coupe japonez....

shadowro 19-04-07 14:45

ai spus sa ti se zica o masina cu aceleasi performante... eu am mentionat una.

Eagleee 19-04-07 15:09

Skyline are 280 (acceleratia nici nu se apropie...)
Acura-Honda NSX are 293 (dar acceleratie nu se apropie, cu o secunga mia rea...)
Toyota Supra este drept ca avea 280 dar acceleratia e de 5.4(era o serie limitata...cu 330cai, dar nici aia n-ar prinde un MR), cand MR are mai putin de 4.5s...

Eu am cerut coupe japonez...wow, despre astea descutan nu???
Dumnezoo...

Larisa 19-04-07 21:49

Daca ne gandim la nr-ul de vanzari..iese fruntasa Toyota, Nissan a rupt gura targului in special cu 350z-ul si cu binecunoscutul skyline, mazda e demna de laude cu rx (vorbesc de sportive, cred ca v-ati dat seama):blahblah: Dar totusi Honda e in opinia mea fruntasa! :rolleyes2

shadowro 21-04-07 10:20

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 860229)
Eu am cerut coupe japonez...wow, despre astea descutan nu???
Dumnezoo...

nu, nu ai cerut coupe japonez.
ai spus doar sa mentionam o masina mai puternica.

Eagleee 22-04-07 00:38

Vorbim despre masini japoneze...

daniel_SFR 25-04-07 14:56

Nu cred ca exista un coupe mai tare din toate punctele de vedere ca HONDA NSX. Cand a aparut Ferrari facea spume la gura. Pe plan de vanzari e pe locul 1 (uitati-va pe statistici). O Honda normala este o masina foarte fiabila, consum reduc, frumoasa si buna la service, iar varianta TYPE-R de la orice model hinda este o bestie de masina sport pur-sange. In poinia mea Honda este cea mai buna!

UNLORD 25-04-07 19:44

Quote:

Originally Posted by daniel_SFR (Post 870257)
Nu cred ca exista un coupe mai tare din toate punctele de vedere ca HONDA NSX. Cand a aparut Ferrari facea spume la gura. Pe plan de vanzari e pe locul 1 (uitati-va pe statistici). O Honda normala este o masina foarte fiabila, consum reduc, frumoasa si buna la service, iar varianta TYPE-R de la orice model hinda este o bestie de masina sport pur-sange. In poinia mea Honda este cea mai buna!

Honda NSX nu prea a avut succes comercial! Si exista si echivalentele Mazda RX7, Nissan Skyline si Toyota Supra care au fost cel putin la fel de tari!

adu89 25-04-07 20:02

toyota:supra si celica.nu uitati k celica a iesit campioana mondiala la raliuri ;) yo unu zic k toyota domina d ceva ani buni in materie de japoneze

daniel_SFR 26-04-07 09:31

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 870738)
Honda NSX nu prea a avut succes comercial! Si exista si echivalentele Mazda RX7, Nissan Skyline si Toyota Supra care au fost cel putin la fel de tari!

de accord cu tine dar NSX a fost ceva deosebit si nu a avut succes comercial datorita pretului, ca sa nu mai zic ca NSX face si pe 400m si pe circuit skyline, rx7 si supra 8)

Eagleee 26-04-07 12:01

NSX nu prea avut succes nicaieri...fie 400m, fie circuit, strada...pur si simplu tractiunea integrala la skyline era mai buna, motoarele nissan si toyota poate fi tunete mai usor, suspensia de skyline e ceea mai buna din era aceea.
Honda nu a avut succes la motoarele mari, pana la 2000 ccm ei sunt cei mai buni, dar de acoolo nissan si toyota e mai buna...

daniel_SFR 26-04-07 12:30

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 871849)
NSX nu prea avut succes nicaieri...fie 400m, fie circuit, strada...pur si simplu tractiunea integrala la skyline era mai buna, motoarele nissan si toyota poate fi tunete mai usor, suspensia de skyline e ceea mai buna din era aceea.
Honda nu a avut succes la motoarele mari, pana la 2000 ccm ei sunt cei mai buni, dar de acoolo nissan si toyota e mai buna...

te contrazic!!! Supra (a fost in 1993 o varianta limitata Supra RZ de 320 cai), Skyline GT-R, Mitsubishi 3000GT si mai toate japonezele au avut max 280 cai, toate turbo inafara de NSX. Uita-te la filmele Best Motoring si vezi ce zic japonezii despre msinile lor si cum le clasifica.
In privinta tuningului toate sunt la fel de greu/usor de tunat mai putin in Romania. Honda e singura care castiga mai putin la chip pt ca au o electronica buna din fabrica.
Si apropo de tractiunea integrala de la skyline, NSX are motor central si caroserie din aluminiu si facuta impreuna cu starul de formula 1 Ayrton Senna. Nu am auzit de alte masini sa fie realizate impreuna cu un star F1 si facuta practic pt circuit.

daniel_SFR 26-04-07 12:33

Quote:

uite un link aici nsx vs skyline, ambele stock
https://www.youtube.com/watch?v=bEr1RPzoBHU

Nicknamed_13 28-04-07 02:31

Quote:

Nu te supara dar nu ai dreptate. NSX-ul este pur si simplu o masina foarte scumpa si lumea nu vrea sa dea atatia bani.
Cat despre performante...Sa fim seriosi unde vezi tu ca NSX este slaba? Chiar si acel 400m il scoate sub GT-R sau Supra. Chiar si start rulat, GT-R nu este mai rapid. Si nu uitati ca este si NSX Type-R care este O MASINA DE CURSE. Mai usoara si mai bine echilibrata decat NSX sau NSX Type-S.
Si despre discutia anterioara despre EVO si Scoobie....masini de familie???? Masinile din generatia actuala sunt mai silentioase dar modelele Legacy RS care erau cot la cot cu Celica si cu Mitsubishi Galant si EVO1 in raliuri....daca pui un esapament complet pe ea se zdruncina toata masina si scoate un sunet asa grosolan si tare numai in relantiu de nici masinile din 65 toamna fara toba nu scoteau......Pleaca asa in concediu cu sotia si copilul...sa vedem cine doarme in masina. Alea sunt pur si simplu in clasa lor anume.
Fa o analiza intre STI (nu ma refer la varianta Type-R sau RA sau alte variante limited edition care au preturile prin tavan). Tot ce inseamna STI mai vechi de versiunea 2000 de abia tine pasul cu o Integra Type-R DC2 - 96' (1.8 non-turbo....FWD) pe circuit.Acceleratia 0-100 nu spune decat un sfert de poveste. Credeam ca asta inseamna lumea masinilor nu doar cai putere/greutate/0-100kmh/0-400m.

All times are GMT +2. The time now is 23:24.

- Copyright 2026 4Tuning