![]() |
Sunet pe Tico
Se poate oare un tuning audio pe tico ? Daca da...sunt curios cum ? :D
|
Re: Sunet pe Tico
vai de capu meu....am un preten ce are 2 kicker-e in tico...si ii pica oglinzile cand da drumu la muzica, se indoaie tabla pe masina...vai de capu meu..
|
ma se poate am facut nu de mult un matiz si acum mai recent un tico cu evacuare dubla vb de esapament pt el daca te intereseaza si alte genuri de tunning am ceva prieteni ce fac de astea da la cj
|
Eu unul sunt curios daca se poate, pentru ca momentan am un subwoofer in portbagajul meu, insa a trebuit sa fac o mica adaptare, ca sa incapa subwoferul. Din cate am auzit Tico are o incinta a portbagajului adaptata pentru tunuri auto. Sa schimb vechiul meu subwoofer cu unul de forma tub ?
|
|
wow....e super tare ce are ala in tico... RESPECTE :D insa...sincer nu as dori sa imi iau jos bancheta din spate...si de aia sunt curios daca as pune un tun in portbagaj(e unul m-am gandit la un JBL) oare nu ar suna bine ? ... sa nu uitam ca totusi e vorba de un tico iar un bass reflex in el e cam greu de realizat...
|
bancheta doar partea din spate ii data jos partea de jos inca-i aoclo daca mai stiu eu bine...oricum am si un filmulet cum sare pachetu de tigari de pe masina cand da drumu la muzica :P
|
eu te cred....insa tot nu mi-ai raspuns la intrebare ... merita sa-mi i-au un tun de bas in portabagaj...? sau cum sa fac sa bubuie cat de cat basu la mine in masinutza ??? k m-am saturat sa vad totzi tzaranii k desconsidera ticou...din punct de vedere al sunetului. Oare se poate face o izolare fonica in portbagaj hmmm ??? k dk e basu prea tare cred io....k se dezmembreaza :D
|
=)) atat am putut zice
|
4 Attachment(s)
Cateva poze ce am facut din masina mea
|
2 Attachment(s)
niste poze cu masina mea poate te ajuta cu ceva.presupune doar o politza modificata si geam uri fumuri pe spate.asta te`ar scuti sa`ti dai bancheta jos si se aude destul de bine cu incinta inchisa.
|
concluzia dak vrei se poate as ak spor la tunareala baetii
|
e super baieti ce aveti in masini :D acum ma tot gandesc cum sa fac o incinta din portbagajul ticoului,m-as gandi sa o inalt, si sa pun ceva folie sau nu stiu ce in portbagaj k sa izoleze fonic cat de cat. Eventual imi puteti da o schitza cu dimensiunile unei politze din spate la tico ?, k asha mi-e greu sa-mi dau seama. MERSI
|
schita ti`o faci cel mai bine dupa dimensiunile boxelor care vin in politza (sa nu loveasca magnetu in woofer in cazu in care bagi un woofer sub ) si dupa ce te gandesti cum o sa ti le asezi in portbagaj(statie boxe woofer) si daca vrei sa iti mai folosesti roata de rezerva :))
|
2 Attachment(s)
Incinta asta este de vanzare pt doua difuri de 12 toli amplif la mijloc semnul firmei mele (M.N.C)unde lucru
|
@Roby: spor la vanzare! presupun ca vrei sa avansezi dupa ce ai vazut poza cu cele 2 kickere, nu? :D
@ovis: nu te sfatuiesc sa pui tub, ala da randament doar pana la 200-250 w rms, si oricum nu suna prea bine. in afara de asta, ideea ca tubul ocupa spatiu putin e o aberatie...gandeste-te si tu logic. ca raspuns la prima ta intrebare, ma adaug pe lista precizand ca am avut in portbagaj o incinta bass-refflex cu difuzor JBL GT4-15 (38 cm, 250w rms), incinta cu volum de ~113 litri, fara sa deranjeze cu nimic bancheta si spatarul, in schimb se cam umpluse portbagajul cu ea...o sa revin cu poze cand le gasesc. de asemenea voi pune poze cu spatele masinii mele antifonat cu Dynamat Extreme si aluband. antifoneaza-ti masina folosind Dynamat sau Stinger (ma indoiesc ca vei gasi altceva pe la noi), asta va ajuta tico sa nu se "dezmembreze" :lol: sau ma rog, sa nu mai flambeze tabla pe el in halul ala...trebuiesc antifonate usile, hayonul (toate astea macar pe partea interioara de la tabla exterioara) si neaparat plafonul, care mi s-a spus ca iti da cele mai mari batai de cap. poti antifona si podeaua, multi au apelat la "aluband" pentru asta - se gaseste la magazinele praktiker, bricostore si la unii distribuitori Den Braven. nu sunt un "myth buster", dar unii stiu deja: contrar parerii generale, Tico este o masina excelenta pentru muzica, atat timp cat este pregatit corespunzator. |
quick 5hifter mersi mult de sfaturi :) eu momentan am difuri pe spate sony explode si din cate aud eu nu pot sa zic ca suna la nivelul dorit de mine, tinand cont k am un cass sony gt300, si acum vreau sa-mi iau difuri pe fata, oare sa-mi iau tot sony explode de ? merita sau sa ma orientez catre altceva, gen JBL, Pioneer. Oricum te rog daca poti sa pui niste poze ca sa vad mai bine ceea ce mi-ai explicat mai sus. Crede-ma nici eu nu sunt adeptul tunului de bass(insa am auzit pe unele forumuri ca portbagajul ticoului are incinta de tub),acum de ex. am un subwoofer insa nu imi incape in portbagaj si a trebuit sa ridic bancheta ca sa incapa, iar in momentul acesta mi s-a km dus incinta de la difuri. Cert e ca bine zici, o antifonare trebuie, k de ex knd merg cu ticobeloo knd ma uit in oglinda park vibreaza gemurile de nu m-ai intzeleg nimic. ce e in spate :(
|
sa nu iti cumperi cate zile ai boxe sony explode.am avut io si nu sunt bune.incearca ceva de la DTX sistem component sau de la coustic tot asa ceva pe fata.DTX recomand daca sunt amplificate
|
MTX nu DTX scuze din greseala :D
|
bissy stii cum e...eu unul am zis hai sa nu subestimez sonyu` explode...am zis k dk casu imi e sony explode sami iau si difuri..da sincre sunt km nasole...ma oricum sa nu uitam ca in portbagajul meu de tico nu pot sa zic ca vorbim de o incinta cum ar fi de ex: la dacie, unde se aud bine explodurile, insa mi-au lasat o impreise proasta si de aia pe fata ti-am zis mi-as lua ceva sa sune mai bine un pic, si poate cu 3 cai chiar, oricum mersi de sfat :) am auzit k MTX sunt bune da stii cum e...tre sa auzi si de la alti cum sta treaba inainte sa dai banii. Eu unul am avut pe spate inaintea exodurilor astea Pioneer si sincer mi-au placut cum sunau, da sonyurile atea m-au dezamagit rau :(
|
deci io pe spate am pioneer direct pe mp3 puse si sunt de aceeasi parere sunt foarte misto.cat despre boxele din usi acuma sfatul meu e ca sa iti iei sistem componen pentru ca diful sa scoata medii si putin bass si tweeterele (mi le`am pus pe suporturile interioare de oglinzi)sa iti scoata inaltele care sa fie indreptate spre tine ca se pierde daca is orientate spre picioare.eu mi`am pus de o saptamana http://www.***********/produse/Difuz..._Audio/THS652/ astea.le`am pus pe statie si sunt foarte multumit.iti va trebui un distantier ca sa poata cobori geamu si sa tai umpic din tabla da asta nu`i o problema,daca nu vrei sa le bagi pe statie incearca sistem component de la Coustic (facute tot de MTX)http://www.***********/produse/Difuz...Coustic/CS652/ spor la treaba
|
n-am stiut ca nu poti posta linkuri. linkurile le gasesti pe site`ul ******** .ro
|
da daca mi-as lua niste JBL pe fata nu ar fi o idee buna ? Oricum cred ca ar trebui sa mai decupez ceva pe acolo prin usha...k nu cred k incap asha difurile fara nici o modificare. ce zici oare sa imbrac usha in ceva gen folie de aluminiu pentru o rezonanta mai buna a sunetului ? Acum zic si io k no...nu am cum sa stiu :)
|
1 Attachment(s)
Salutare, eu sunt mai nou pe aici si am si eu o idee pentru tine, cum sa iti montezi boxele pe usa fara nici o modificare a usi, e foarte simplu. Iti faci un suport de fibra de sticla pe care o sa montezi boxele, apoi le poti vopsi in culoarea masini sau le mochetezi.
|
braconieru` misto idee :) apropo...e k-lumea ticou tau :) cu sunetu cum stai in el...poti posta niste poze cu sunetu tau din tico ?
|
7 Attachment(s)
In momentul de fata sunetul e oarecum bine, dar nu sunt prea multumit(eu nu cred ca o sa fiu nici o data multumit de sunetul din masina pentru ca tot timpul imi trebuie altceva ...mai tare ...si mai tare). Acum am un mp3 sony, doua seturi de boxe de medi si inalte tot sony, doi basi sony de 10" si un amplificator MNC. Dupa ce o sa-mi refac umpic bugetul (pentru ca astapt jantele, doua seturi de componente si un amplificator Lightning audio), o sa apara si un dvd si alti basi. Poze nu prea am, dar o sa pun cat am.
|
braconieru` e misto rau tico tau :) FELICITARI ink-odata !!! Acum imi amintesc unde ti-am vazut tico...in Alba intr- benzinarie...k am si o poza cu ticou tau...:) oricum la design pan` acum m-ai impresionat iar de sunet e bunicel...insa tu nu ai difuri pe spate ? din cate vad ti-ai suspendat plafonul ala...oricum dk bagi basi multi fara o izolare fonica o sa simti scaunu vibrand :) ce zici .... ce s aleg in spate tub sau subwoofer ?
|
Am difuzoare si in spate, dar sunt tot pe usi. Eu maine pe la ora 13 cred ca o sa trec prin aiud, ( 0743842506 ) asta e nr meu, da-mi un mesaj cu nr tau de tel si eu te sun inainte sa ajung in aiud si daca ai timp ne putem intalni.
|
braconieru eu sunt plecat si maine in aiud ajung numa seara :( oricum am numaru tau si te sun eu sa mai vb sau dk ai id de mess da-mil k sa vb pe mess :)
|
Id-ul meu este: monel_2311
|
braconiere acum knd ti-am vazut si ticou si sunetul din el si mai ales knd am simtit pe propria piele ce misto suna masinutza ta...am ramas placut surprins :) e k-lumea sunetul tau...RESPECTE :) si de abia astept sa vad dk iti vinzi "animalutzele" alea 2 din spate ce o sa-ti iei...o sa fie nebunia sunetului la tine in ticobel...FELICITARI ink-o data fratzica :)
|
Pai dupa ce o sa vand basii aistia care ii am acum, o sa bag un kicker solobaric(patrat) de 12".
|
fratzica, e advart kickeru :) am vazut si io la unu, faza e ca kickeru coboara la frecvente joase si e super. tu iti faci incinta pt el ? sau il iei cu tot cu incinta ?
|
eu ii fac incinta. dar pt un kickeru care mi-l iau va trebui sa ii fac o incinta care o sa-mi ocupe tot porbagaju (ca sa sune bine).
|
omule da cum se fac incintele astea, niciodata nu mi-am putut da seama, am auzit ca exista un program pt. calc ce-ti calculeaza el incinta, da nu prea am habar unde l-as gasi si daca exista :) oricum la ala i trebuie o incinta super :) mai knd intri pe mess si ma vezi aminteste-mi sa-ti dau un film cu un kicker sa vezi acolo ce inseama bass :) e adevarat si am vazut pe ******** de 12 la 8 mil. io zic ca merita numa sa ai statie, tu pe ce statie il pui, pe aia a ta ? sau iti iei alta pt kicker ?
|
2 Attachment(s)
Bineinteles ca pt kicker imi cumpar alt amplificator, unul cam de 1000RMS, pt ca difuzorul e solo baric L7, 750RMS/1500w max.
Dar, deocamdata l-am pus intr-un 206. |
9 Attachment(s)
Se poate pune multa muzik in tico ! un exemplu tico al meu :P
Pe scurt amplificare de 6000W RMS |
Asa da! Cred ca suna si bine, insa eu unul nu mi-as dori sa car dupa mine cei 3 acumulatori...
Apropo, cat ai scos SPL la 4tuning day? |
149,3db...dar am ramas fara baterii... sare de 150db....daca am bateriile full
|
black...respecte :) pot zice ca tu cari discoteca cu tine in tico frate :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:38. |
- Copyright 2026 4Tuning