Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Cele mai puternice motoare stock din fiecare categorie de cm3 (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/348494-puternice-motoare-stock-fiecare-categorie-cm3.html)

AdamRs50 02-12-12 10:16

Cele mai puternice motoare stock din fiecare categorie de cm3

Sal! Am deschis acest topic deoarece eu nu am gasit ceva date in legatura cu cele mai bune rapoarte de cm3-cp! Ex: opel calibra sfi 2000 cm3= 150 cp

Ma intereseaza deoarece as dori sa schimb motorul masinii mele si as dori sa stiu care ar fi cea mai rentabila varianta... pe mine ma intereseaza cel mult pana in 2000cm3 dar puteti posta si motoare mai mari pentru viitori interesati de asa ceva!!

Multumiri anticipate!!!

Bong 02-12-12 13:56

Re: Cele mai puternice motoare stock din fiecare categorie de cm3

Quote:

Originally Posted by AdamRs50 (Post 5270190)
Sal! Am deschis acest topic deoarece eu nu am gasit ceva date in legatura cu cele mai bune rapoarte de cm3-cp! Ex: opel calibra sfi 2000 cm3= 150 cp

Ma intereseaza deoarece as dori sa schimb motorul masinii mele si as dori sa stiu care ar fi cea mai rentabila varianta... pe mine ma intereseaza cel mult pana in 2000cm3 dar puteti posta si motoare mai mari pentru viitori interesati de asa ceva!!

Multumiri anticipate!!!

până în 2000 cmc

b16a2 de Honda 1.6 160cp
b16b 186cp
k20 2.0 200cp

Ruffy RUF 02-12-12 23:08

Mai era motorul de pe S2000, 2.0 aspirat 240 cai putere - parca era cel mai puternic motor aspirat ca raport cal putere/cmc...

Frumoasa ideea thread-ului daca s-ar centraliza puterile cele mai mari de la fiecare capacitate si ar fi interesat daca ar fi lista si pentru aspirat si turbo de ce nu chiar si pentru turbo diesel:D

Bong 03-12-12 14:07

Quote:

Originally Posted by Ruffy RUF (Post 5271271)
Mai era motorul de pe S2000, 2.0 aspirat 240 cai putere - parca era cel mai puternic motor aspirat ca raport cal putere/cmc...

Frumoasa ideea thread-ului daca s-ar centraliza puterile cele mai mari de la fiecare capacitate si ar fi interesat daca ar fi lista si pentru aspirat si turbo de ce nu chiar si pentru turbo diesel:D

cel de S2000 are într-adevăr 240 de cai, dar inițiatorul topic-ului a vrut sugestii pentru transplant pe propria mașină, de aceea am sugerat k20-ul (civic type R tracțiune față. s2000 are spate).

ar mai fi fost de adăugat la 1300 cmc motorul de Suzuki Swift GTI 1.3 101cp de la începutul anilor '90, la egalitate cu cel modern de toyota tot de 1.3 tot de 101 cp (toyota iq , etc), dar pe cilindree mai mari per total conduc Hondele. în vremurile moderne, cel mai puternic aspirat de 1.6, după cunoștiințele mele este de Suzuki Swift Sport 1.6 136cp.

Am pus numai motoare aspirate, pentru că cele Turbo sunt deja alte animale, deși...și aici 2.0 400 cp de pe Evo fq 400 cred eu că ar fi cel mai strong 2.0 turbo de serie, 1.4 180cp de pe Polo GTI, dar deja sunt niște motoare foarte scumpe și greu de găsit. ce am postat în primul meu post sunt niște motoare aproape accesibile, și în același timp puternice.

AdamRs50 03-12-12 19:19

vad ca v-ati cam prins pentru ce imi trebuie...doar ca e tractiune spate, mai exact o Opel Manta:D Eu am inteles ca daca ii pun alt motor ca sa fie mai usor la RAR cu actele si toate cele si cu prinderea e ok sa pun tot pe vertical ceva? Voi ce ziceti? si care stiti demersurile exacte pentru a schimba motorul(ma refer la acte si toate cele) ?

bluey 03-12-12 21:47

1. Nu exista motor vertical sau orizontal. Exista longitudinal sau transversal.
Manta parca era una prin bucuresti cu motor de 2.5 de bmw.

Popasan ce anume nu ai inteles din titlul topicului???

Bong 03-12-12 21:58

Quote:

Originally Posted by AdamRs50 (Post 5272211)
vad ca v-ati cam prins pentru ce imi trebuie...doar ca e tractiune spate, mai exact o Opel Manta:D Eu am inteles ca daca ii pun alt motor ca sa fie mai usor la RAR cu actele si toate cele si cu prinderea e ok sa pun tot pe vertical ceva? Voi ce ziceti? si care stiti demersurile exacte pentru a schimba motorul(ma refer la acte si toate cele) ?

păi de ce mă lași să aberez atunci cu motoare de fwd?

ideea e următoarea: cu omologatul, mai greu. de putut se poate face ORICE cu destui bani (s-a convertit Dacie Sport la RWD, cu motor de 1.8 IS de BMW, ca fapt divers).

întâi interesează-te exact la RAR ce presupune omologarea unui motor care nu a fost montat de fabrică pe o mașină, după care reevaluează situația, apoi dacă tu consideri că e combinație...revino.

eMH 04-12-12 07:24

Quote:

Originally Posted by Bong (Post 5272476)
(s-a convertit Dacie Sport la RWD, cu motor de 1.8 IS de BMW, ca fapt divers).

De fapt din ce stiu eu masina aia nu a mers inca.
Da, a fost gandita frumos, montate o mare parte din piese, dar nu a circulat!

Asta doar din ce stiu eu, dar e posibil sa ma insel... :rolleyes2

Ruffy RUF 04-12-12 08:08

Quote:

Originally Posted by Bong (Post 5272476)
pi de ce m lai s aberez atunci cu motoare de fwd?

Pai cam singur ai aberat, nu a scris nicieri ca vrea ptr fwd sau rwd, ai dedus tu asta probabil, eu am îneles doar ca il intereseaz un mot.2.0 si ca ar fi interesat de puteri la motoare stock in jurul valori 2000cmc dar ar fi interesant si alte capaciti spuse.

300zxtt 04-12-12 08:21

Pai zii asa....

Nu stiu ce te complici cu rahiticul ala de 2.0L cand poti bine mersi sa folosesti cel de 3.0i 24V. si atunci problema e alta. Ai cuplu si putere. Dupa un timp cand nu-ti ajunge 204cp, poti folosii si un turbo , dar te vei chinui sa-l adaptezi.

Crisskro 04-12-12 13:55

F20C de pe japan are 250 de cai din 1997 cmc.
Presupunand ca iei motor de UE, F20C2 are 240 de cai.
Motorul il iei in 2000 de euro, dar iti mai trebuie si alte piese pe langa, cum ar fi un ecu si multe altele. Eu zic ca fara minim 3000 euro nici sa nu te gandesti.

300zxtt 04-12-12 14:03

Quote:

Originally Posted by Crisskro (Post 5273098)
F20C de pe japan are 250 de cai din 1997 cmc.
Presupunand ca iei motor de UE, F20C2 are 240 de cai.
Motorul il iei in 2000 de euro, dar iti mai trebuie si alte piese pe langa, cum ar fi un ecu si multe altele. Eu zic ca fara minim 3000 euro nici sa nu te gandesti.

Asa mai bine foloseste un 3000 24V si iese doar cu 1000euro.

Crisskro 04-12-12 14:07

Just sayin, ori ai banii, ori nu te gandesti la F20 :rolleyes2

Inca o chestie, daca vrei sa il inscrii, nu poti depasi 40% din puterea din fabrica parca.

BluBear 04-12-12 22:12

Nu mai conteaza procentajul.Am sunat zilele trecute la rar cu aceeasi intreabare.La mine ar fi fost mult mai simplu, pt ca nu as fi modificat nimic, motorul dorit fiind construit la fel (1.4-1.6).
Mi s`a spus ca nu mai corespunde criteriul euro.Iar ca acest criteriu euro este dat per ansamblu motor/caroserie.
Cand am auzit idiotenia asta nici n`am mai cerut detalii.

Daca aveti info concrete va rog luminati`ne si pe noi.

john17 05-12-12 23:30

Vezi ca nici Manta aia cu BMW de 2.5 n-a mers nici un metru si s-a vandut morman de fiare... Pe forum e simplu de transplantat, idei sunt garla, dar cei care au finalizat astfel de proiecte sunt cativa! Iar de rar nu vei trece veci cu un astfel de hibrid.

Bong 06-12-12 01:35

s-au finalizat Mazda RX-7 FC cu motor m30b28 de BMW, Tico cu punte spate de Damas și motor de GSX-R 750, Tico cu motor D16 de Honda, Trabant cu motor 1.6 de VW, Trabant cu motor de 1.6 de Opel, Trabant cu motor KR de Golf2 GTI, Dacii cu motoare de la KR la 1.7 Turbo de Volvo, la 1.7 aspirat de Renault, la motoare de r5 etc etc, o grămadă de cielo-uri și alte daewoo cu SFI-uri, nu neapărat toate aici pe forum, dar o parte din ele da, Dacia încă nu e gata, dar pe parte tehnică e aproape gata, iar Manta....proprietarul știe de ce a renunțat. Sunt multe mașini „hibride” care circulă pe stradă...numai că nu toți se laudă cu ele pe forumuri, și mai ales...nu le vezi, pentru că majoritatea trec pe lângă tine cu o evacuare silențioasă sau cu caroseria ruginită...și când apasă pedala, nu știi încotro să te uiți după ei.

mulți preferă să fie discreți.

AdamRs50 06-12-12 17:04

bong dupa cum a zis si Ruffy eu nu am cerut tractiune fata sau spate...eu voiam sa stiu asa un general. Ideea e in felul urmator, daca pui altfel de motor decat ce intra in categorie (revin cu ideea) trebuie mers la r.a.r Bucuresti si acolo il baga la artizanale unde sigur nu treci din prima...o gramada de bani... apoi daca iei testul lor "special" din 4 in 4 ani trebuie sa meri la ei sa se faca reverificari:)) cea mai mare idiotenie... caci doar bucuresteni pot face asta?
Revenind la categorie...de exemplu opel manta cu opel rekord au cam aceleasi motoare dupa cate am inteles...nu sunt 100% convins asa ca nu vreau sa va mint dar cam asta e idea daca pui un motor de mata gsi pe o manta normala e ok...cat timp suporti nu sunt modificati sau alte chesti de rezistenta.

Inca nu m-am decis ce o sa fac daca nu gasesc un motor care sa se potriveasca la manta mea si sa nu trebuiasca sa merg la Buc. at e ok dar daca nu at sigur voi merge!
Deci sa continuam cine ce motor mai are...

Apropo ideea de motor pana in 2.0 e ca eu nu il vreau numa de curse asa find zis o vreau inmatriculata... ceea ce inseamna ca platesc impozite...asigurare... etc calculati voi care e diferenta dintre un 2.0 si un 2.5 pe an si ziceti voi daca se merita....

SEBASTIAN 07-12-12 20:44

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 5272452)

Cum sa nu exista motor orizontal?
Exista boxerul este orizontal.
Clasificarile pot fi multiple.

bluey 07-12-12 22:32

Din cate stiu motoarele se clasifica dupa pozitia arborelui in raport cu sasiul/caroseria masinii nu dupa directia pistoanelor.
Wankelul in ce clasa il bagati domnule Sebastian daca boxerul este motor orizontal??

eMH 08-12-12 01:39

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 5277369)
Din cate stiu motoarele se clasifica dupa pozitia arborelui in raport cu sasiul/caroseria masinii nu dupa directia pistoanelor.
Wankelul in ce clasa il bagati domnule Sebastian daca boxerul este motor orizontal??

Motor rotativ? Nu stiu, zic si eu... :rolleyes2

turb0 08-12-12 02:30

Quote:

Motor centrifugal :lol::lol::lol:

SEBASTIAN 08-12-12 06:13

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 5272452)

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 5277243)
Cum sa nu exista motor orizontal?
Exista boxerul este orizontal.
Clasificarile pot fi multiple.

Quote:

Domnule te rog sa nu ingustezi acest subiect. Clasificarile pot sa fie multiple si este real ca in mod uzual se vorbeste de ceea ce spui tu, insa daca vrei sa faci referire doar la asta specifici undeva, altfel discutia e putin mai ampla. E ca si cum ti-as raspune daca motorul rotativ este unul cu ardere interna. Si el are unul sau mai multe rotoare care sunt pozitionate... iar asezarea lui tine de proiectant. Dar vezi ca mai sunt si motoare cu abur pana la motoare cu jet cu ardere externa...

Domnule cred ca esti un om matur si responsabil.
Ai facut o afirmatie pentru care am facut referire asa ca nu mai batea campii. Nu trebuie cinva sa se poarte cu tine ca si cu o matza bleaga pe care o bagi cu nasul in ... si o certi dupa ce a facut unde nu trebuie apoi ii arati unde sa faca,

Cele doua fraze subliniate una cu rosu si alta cu mov arata o viziune ingusta, pe care un om care se pretinde a fi si moderator pe anumite sectiuni dintr-un astfel de forum nu trebuie sa o aiba.
Puteai sa spui altfel, frumos elegant... ca nu te referi la acel tip de clasificare care vorbeste de pozitia motorului in plan vertical, orizontal, inclinat si inversat.
Hai sa scapam de ingustarea orizontului, iar daca dorim sa canalizam discutia intr-o directie clara putem defini asta exact.
Eu unul nu am chef de discutii in contradictoriu insa nu pot sa te las sa spui lucruri neadevarate pe care altii cu mai putina cultura auto le pot crede. Imi cer scuze de interventie nu e nimic personal!

bluey 08-12-12 07:52

Pai initiatorul topicului a intrebat despre ce motor pune si el pe Manta. Am fost doar atent la topic si l-am corectat sa poata intelege oricine ce cauta omul. Ma scuzati :)

Robert Coca 08-12-12 20:11

Eu nu inteleg de ce isi bate lumea capul cu omologari si vrajeli. Motor fara serie in carte si la revedere. Merg de 2 ani cu motor neomologat si nu m-a intrebat nimeni de sanatate. Am facut si itp-ul cu alt motor. Totul este sa vrei si sa fi pregatit sa impingi ceva bani unde trebe.

Si plus de asta eu cred ca-i mai frumos sa platesti taxe de 2.0 (am vrut sa zic 1.6 dar e diferenta de cilindrii) si sa mergi cu 2.5 linistit avand motor fara serie in acte.

SEBASTIAN 08-12-12 20:55

Quote:

Originally Posted by AdamRs50 (Post 5270190)

Multumiri anticipate!!!

2.2 ECOTEC de 155ps e foarte potrivit.
Pana in 2.0 SFI sau daca vrei f mult un 2.o turbo din orice generatie.

bluey 08-12-12 23:05

Quote:

Originally Posted by Robert Coca (Post 5278316)
Eu nu inteleg de ce isi bate lumea capul cu omologari si vrajeli. Motor fara serie in carte si la revedere. Merg de 2 ani cu motor neomologat si nu m-a intrebat nimeni de sanatate. Am facut si itp-ul cu alt motor. Totul este sa vrei si sa fi pregatit sa impingi ceva bani unde trebe.

Si plus de asta eu cred ca-i mai frumos sa platesti taxe de 2.0 (am vrut sa zic 1.6 dar e diferenta de cilindrii) si sa mergi cu 2.5 linistit avand motor fara serie in acte.

Politia in general sta cu ochii pe masini vechi pentru controale ARR. Abia asteapta sa te gaseasca cu alt motor, dar nici daca nu ai franele in regula sau vreun bec ars nu te iarta. De obicei la masinile vechi merg la sigur. Mai greu le pica testele un Matiz sau un Logan comparativ cu o masina gen Ascona ca Manta nu cred ca au vazut ei de mult timp.
Tot SFI iti recomand si eu sau chiar LET. Motoare ieftine si cu putine necunoscute pentru mecanicii dedicati Opel. Cu omologatul ia-ti gandul.
Ambele sunt cu mult peste procentul admis de RAR in privinta puterii motorului nou montat pe masina.

AdamRs50 09-12-12 17:59

bun...si atunci ce motor puternic imi recomandati ce as putea baga in categoria masinii ca sa fie in regula gen cum are manta gt/e? sau? Mercy anticipat

SEBASTIAN 09-12-12 19:03

Eu as merge si pe un modest c24ne care nu are decat 125cp dar foarte putin ajustat sare de 150 cu o fiabilitate excelenta si o liniritate buna a cuplului.
Pentru placerea ta ar fi suficient insa daca vrei performanta pe caroseria ta orice tubo de 2l incepand cu c20let.
C24NE a fost si de fabrica se poate omologa foarte frumos.
Motorul a avut o dinamica buna chiar pe Frontera.

john17 10-12-12 09:57

"Ecotetz" (ecotec) - ia-ti gandul! Mult mai OK e C20XE ca si motor si potential de dezvoltare. Se poate monta pe Manta, trebuie baie de ulei + sorb (merge de 1.8 OHC de Manta dar e ff rara, mai repede o confectionezi si faci sorbul custom), varianta cu delco in capul axei cu came nu incape de aeroterma si musai o evacuare custom - delicat, intrucat trebuie strecurata pe langa axul volanului.
Daca tot veni vorba de C24NE: nu a fost niciodata ca echipare stock pe Manta! DAR are acelasi bloc cu CIH-urile de la 1.6 in sus, deci se pot pune internele in blocul din acte si nu stie nici vantul nici pamantul. Dezavantajul e ca pistoanele sunt cam bashinoase, scobite in cap pentru scaderea raportului de comprimare + ca nu rezista la turatii mari (alezajul este 95 mm de la 2.0 in sus, difera cursa, iar cursa mai lunga => viteze mai mari ale pistonului in cilindru), 2.4 asta are putera maxima pe la 5200 rpm parca.
Un compromis destul de OK pt mers pe strada ar fi 2.2 ul de pe Rekord E - am si eu unul pe Manta mea acum, am mers cu el la Sinaia si am scos timp mai bun decat in 2011 cand eram cu 2.0, dar mai preparat - acum e motor 2.2 stock, putin marit raportul de comprimare si axa cu came racing. Eu intentionez sa construiesc un 2.5 cu un arbore de 2.4 (sau 2.3 diesel) si pistoane forjate de 97 mm + biele forjate. Cu axa pe care o am si ceva prelucrari pe la supape, galerii si ce se mai poate, eventual cu un stand alone (daca or fi $$$), sper sa ma apropii de 200 cp cu el.

300zxtt 10-12-12 21:19

Motor de opel senator si punct. daca te uiti pe net o sa vezi o gramada de manta cu transplant de 3.0 24V. Pt ca nici un 4 nu se compara cu 6 cilindri in linie.

https://www.youtube.com/watch?v=2-alJbWu3KQ

AdamRs50 10-12-12 21:41

Bine 300... dar tu ai citit ce m-ar fi interesat pe mine? pana in 2000 cmc ca totusi impozitele si asigurarea e scumpa;)

300zxtt 10-12-12 22:17

Quote:

Originally Posted by AdamRs50 (Post 5281035)
Bine 300... dar tu ai citit ce m-ar fi interesat pe mine? pana in 2000 cmc ca totusi impozitele si asigurarea e scumpa;)

pai cine crezi ca mai umbla cu motoare omologate?

Robert Coca 11-12-12 06:15

Quote:

Originally Posted by AdamRs50 (Post 5281035)

De motor fara serie in carte ai auzit?

SEBASTIAN 11-12-12 07:28

Nu invatati omul la rele.
Il opreste odata si-l verifica cu comisie de la RAR ... o sa-l indoaie.

lord_wader 11-12-12 18:15

In stilul asta nu-si mai pune el nimic pe masina:D daca merge pe ideea sa fie cetatean onest, cinstit si cu simtul raspunderii.

SEBASTIAN 11-12-12 19:14

Daca si eu sunt antituning, engineering... eu recomand sa caute ceva decent usor de omologat si de care sa se bucure cu adevarat.

AdamRs50 12-12-12 07:40

s-a cam devit de subiect... dar e ok ca am mai aflat cate ceva nou, dar as dori sa vad daca stie careva ceva motoare mai tari dar mai vechi de opel pana in 2.000 cmc. cu motoare neomologate mai vedem...

Bong 13-12-12 01:34

2 variante mari și late, în principiu.

dacă vrei să mergi pe aspirat : C20XE (SFI)
dacă vrei să mergi pe turbo: C20LET

ambele sunt 2000cmc , primul are 150 de cai frumoși, al doilea 204 cai frumoși. fiind fan motoare aspirate, aș băga un SFI preparat cu atenție de Bau Bau Racing (pentru cunoscători), cutie de Omega și aia e...dacă aș avea o Manta și aș vrea să fac ceva frumos.

sau dacă vrei să faci ceva mai dubios...și dacă-ți place cuplul de Turbo... C20NE 2.0 8v 114cp...pt o omologare cât mai ușoară, făcut turbo...considerând motorul în sine piesă de schimb. Un C20NE îl găsești în jurul sumei de 400-500 de lei, nefiind vreo raritate de motor, deci să tot spargi la ele, deși umblat în el cu simț de răspundere ai toate șansele să fie fiabil.

nu-mi dați contra-argumente de ce e o prostie ce am scris cu c20ne turbo... pentru că nu e. având în vedere că pe Manta s-a pus 2.0 de 110 cp omologarea nu ar trebui să fie mare bătaie de cap, apoi exact cum am scris, sunt ieftine .

john17 13-12-12 18:33

Din cate stiu eu s-a pus doar un 1.8 ohc din fabrica, 2.0 a fost CIH pana la iesirea din fabricatie si avea intr-adevar 110 CP. Da, e buna varinta cu 2.0NE, ramane de manufacturat baia de ulei si "spaghetele" (serpii).

Low_Ridah 04-01-13 13:29

Daca esti interesat ... Am un C20NE cu tot ceea ce iti trebuie sa il montezi pe Manta . Motorul a fost pe o Ascona B , identica cu Manta . Iti mai trebuie cutie de Omega A R25 , sau se poate opta pentru R25-28 de pe Omega B ambreiaj hidraulic . Pot sa iti ofer si pistoanele forjate de pe un C20XE cu tot cu biele de la un amic (se pot verifica pe cod ca sunt forjate) , si o chiuloasa de C20XE .

All times are GMT +2. The time now is 13:22.

- Copyright 2026 4Tuning