Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Drift Section - Sideways Action (https://forum.4tuning.ro/361-drift-section-sideways-action.html)
-   -   Sideways Questions !?! Official chat thread (https://forum.4tuning.ro/361-drift-section-sideways-action/34766-sideways-questions-official-chat-thread.html)

CJ-01-WOB 03-03-07 01:04

Sideways Questions !?! Official chat thread

1 Attachment(s)
Threadul de Off-topic al sectiunii ,
de ntrebari ale voastre legate de Drift , de discutat orice si oricat in legatura cu acest subiect !
CAND, CE , UNDE ,CUM , DE CE

Poti intreba ce te nelamureste , ce ai vrea sa stii si ce nu exista deja explicat in celelalte topikuri cu si despre drift!

Avand in vedere ca deocamdata invatzam unii de la altii , stiu ca nu v-or fi printre cele mai profi raspunsuri dar .. sa incercam!!

Ps: Discutiile puerile de pe celelalte topicuri ale sectiunii v-or fi mutate aici sau sterse !

Trickz 07-03-07 20:51

Re: Sideways Questions !?!

am eu o nelamurire....nissan skyline...sistem de tractiune revolutionar bla bla....imposibil de driftat cica...dar la campionatul initial d e un skyline in 4 usi. de asemenea am vazut si impreza si alte 4wd....au ele o conversie rwd sau pur si simplu niste resoftari sau tehnici diferite? la cel cu 4 usi..il ajuta greutatea la weight shifting??:D
mersi
edit: new question...fenomenul intial d...acolo se impune ideea ca driftul e ''the fastest way to go''. chiar e?

CJ-01-WOB 07-03-07 20:58

Quote:

Originally Posted by Trickz (Post 786765)
am eu o nelamurire....nissan skyline...sistem de tractiune revolutionar bla bla....imposibil de driftat cica

Cine zice ca e imposibil de driftat ?

Tengu drifteaza cu un R33 ...

Trickz 07-03-07 21:06

Quote:

Originally Posted by CJ-01-WOB (Post 786779)
Cine zice ca e imposibil de driftat ?

Tengu drifteaza cu un R33 ...

An AWD system which can vary torque split anywhere between 100% torque to the rear wheels to 50%-50% front/rear split. The ECU monitors front/rear/lateral acceleration, yaw, car speed, throttle and brake position, and determines the torque split for maximize traction.
In the story, ATTESA-ETS does not permit drift as the system counter-acts the sliding rear by directing the torque forward. The fact that Hoshino "God Foot" Kouzou could bypass the system with just footwork was an unexplained part of his mystique.
dupa asta mam luat...dar mi'am gasit singur raspunsul:D poate fi decuplat acest sistem;)

BogdanNZ 08-03-07 00:41

Tu vorbesti de Skyline GTR care e singurul skyline cu AWD, Tengu are un GTS-T, model cu tractiune RWD, deci numai bun de drift.Nu prea vei vedea vre-un GTR pe piste de drift pt ca e pacat sa strici asa masina, s-o convertesti la RWD, e mult mai simplu sa iei un GTS-T sau GT-T care sunt din fabrica RWD, la fel cum si toate sedanurile skyline sunt RWD.Apropo de intrebarea ta, toate masinile de drift sunt RWD, FARA EXCEPTII.Daca vezi Impreza, EVO, chiar si in eventualitatea ca vezi un GTR, sau mai stiu eu ce, poti fi sigur ca au fost convertite la RWD

CJ-01-WOB 08-03-07 00:51

multumim Bogdan si te astept cu interventii pe sectiunea asta :woowoo:

Tengu 08-03-07 00:55

Quote:

Originally Posted by Trickz (Post 786765)
am eu o nelamurire....nissan skyline...sistem de tractiune revolutionar bla bla....imposibil de driftat cica...dar la campionatul initial d e un skyline in 4 usi. de asemenea am vazut si impreza si alte 4wd....au ele o conversie rwd sau pur si simplu niste resoftari sau tehnici diferite? la cel cu 4 usi..il ajuta greutatea la weight shifting??:D
mersi
edit: new question...fenomenul intial d...acolo se impune ideea ca driftul e ''the fastest way to go''. chiar e?

Skyline-ul dela D1 cu 4 usi este R34 GT-t care vine de fabrica cu tractiune spate si este pilotat de Ken Nomura sau monkey man cum este cunoscut in lumea driftului. Ken Nomura are firma lui de tuning in Japan numita URAS (daca citesti invers URAS iti da SARU care in japoneza inseamna maimuta...monkey...monkey man ..:) ) si care este recunoscuta pentru bodykiturile speciale de drift... fante de aer care asigura racire chiar si cand mergi sideways !

Masina are conversie de motor, motorul original RB25 fiind inlocuit cu cel de pe GTR RB26, referitor la greutate masina cantareste cu peset 200kg mai putin ca si varianta de serie, iar faptul ca are 4 usi cred ca este o preferinta a pilotului de a fi mai diferit ....

Impretza portocaliu este total modificat pt drift cu tractiune spate radiatoare de racire montate in spate etc....

Nu stiu cum este in japonia dar in UK nu se mai accepta de anu acesat la D1 numai masini cu tractiune spate.

Wheit shift-ingu are mai mult a face cu distributia greutatii decat cu greutatea in sine...

In Initial D este vorba de Togue adica curse ilegale pe drumurile de munti, probabil ca in anumite tipuri de curse cu anumite setari si in anumite curbe .... cea mai rapida metoda este sa mergi sideways.... Oricum pt un concurs de drift o sa incepi cat mai mult inainte de curba si cat mai mult dupa curba legand curbele intre ele daca poti.... in schimb la un concurs de circiut chiar daca mergi sideways o sa fie cat mai scurt doar pt a nu pierde momentul motor....

bavareze 08-03-07 18:18

Re: Drift - Picture & Media Galery

sa incercam si cu ceva mai romanesc:

https://www.youtube.com/watch?v=EIxdcvVmeI8
:D

HoricutzWSR 08-03-07 19:42

io tac :rolleyes2 :anger:

sKyNeT 08-03-07 22:35

Re: Drift - Picture & Media Galery

Quote:

Originally Posted by bavareze (Post 788318)
sa incercam si cu ceva mai romanesc:

https://www.youtube.com/watch?v=EIxdcvVmeI8
:D

acolo a fost o inconstienta totala din partea spectatorilor....daca scapa careva masina facea record la victime doborate pe secunda :rolleyes2

Bobby boss 10-03-07 02:08

Re: Introducing DRIFT - Slide with Style

o daa foarte frumos felicitari

zGb 10-03-07 08:57

alea sunt cercuri nu au nici o treaba cu drifturile.....

wlady 10-03-07 10:28

Re: Introducing DRIFT - Slide with Style

O sectiune foarte buna ! Felicitarile mele !

CJ-01-WOB 10-03-07 11:58

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 790358)
alea sunt cercuri nu au nici o treaba cu drifturile.....

Am lasat filmul sus sa vad reactiile
Trebuia sa puna cineva punctul pe i . Multumim

zGb 10-03-07 18:25

e penal frate toti ursuletarii si pisicarii bembeisti cercuitori se dau drifteri si sunt || cu driftul in sine

N3bun3L 12-03-07 02:33

la evo poti sa ii setezi ce punte sa se trimita puterea( pe fata sau pe spate.....pe stanga sau pe dreapta)....asa ca nu e nici o conversie facuta.....

BogdanNZ 12-03-07 03:34

Zici tu ceva...dar nu e chiar adevarat...nici un evo de fabrica nu cred ca poti sa-l "reglezi" ca puterea sa se transmita 100% la rotile din spate si 0% la cele din fatza...iar o masina care nu are caractersitca asta 100% spate si 0% fatza nu o poti considera RWD...cat de costisitor sau complicat e sa convertesti un AWD la RWD nu stiu dar sunt sigur ca la ce te gandesti tu intra in calcul...

Tengu 12-03-07 07:10

Quote:

Originally Posted by BogdanNZ (Post 793169)
Zici tu ceva...dar nu e chiar adevarat...nici un evo de fabrica nu cred ca poti sa-l "reglezi" ca puterea sa se transmita 100% la rotile din spate si 0% la cele din fatza...iar o masina care nu are caractersitca asta 100% spate si 0% fatza nu o poti considera RWD...cat de costisitor sau complicat e sa convertesti un AWD la RWD nu stiu dar sunt sigur ca la ce te gandesti tu intra in calcul...

Pt evo exista o unitate de control nush cum ii zice exact care se monteaza rapid si usor, si care poate sa iti dea 100% tractiune spate, fata sau 50/50.

BogdanNZ 12-03-07 08:30

Quote:

Originally Posted by Tengu (Post 793206)
Pt evo exista o unitate de control nush cum ii zice exact care se monteaza rapid si usor, si care poate sa iti dea 100% tractiune spate, fata sau 50/50.

Ok am inteles acuma, credeam ca el se referea la setari ale masinii stock...modulul de care spui tu banuiesc ca e aftermarket, dar chiar asteptam un raspuns de la cineva care stie mai multe despre subiect.Mersi din nou

Tengu 13-03-07 17:23

Quote:

Originally Posted by BogdanNZ (Post 793256)
Ok am inteles acuma, credeam ca el se referea la setari ale masinii stock...modulul de care spui tu banuiesc ca e aftermarket, dar chiar asteptam un raspuns de la cineva care stie mai multe despre subiect.Mersi din nou

Cu placere, si da este o unitate aftermarket de la Motec Varialble torque controler sau ceva de genu ...

Maxxymus 16-03-07 15:08

Quote:

Originally Posted by Tengu (Post 787202)
Skyline-ul dela D1 cu 4 usi este R34 GT-t care vine de fabrica cu tractiune spate si este pilotat de Ken Nomura sau monkey man cum este cunoscut in lumea driftului. Ken Nomura are firma lui de tuning in Japan numita URAS (daca citesti invers URAS iti da SARU care in japoneza inseamna maimuta...monkey...monkey man ..:) ) si care este recunoscuta pentru bodykiturile speciale de drift... fante de aer care asigura racire chiar si cand mergi sideways !

Masina are conversie de motor, motorul original RB25 fiind inlocuit cu cel de pe GTR RB26, referitor la greutate masina cantareste cu peset 200kg mai putin ca si varianta de serie, iar faptul ca are 4 usi cred ca este o preferinta a pilotului de a fi mai diferit ....

Impretza portocaliu este total modificat pt drift cu tractiune spate radiatoare de racire montate in spate etc....

Nu stiu cum este in japonia dar in UK nu se mai accepta de anu acesat la D1 numai masini cu tractiune spate.

Wheit shift-ingu are mai mult a face cu distributia greutatii decat cu greutatea in sine...

In Initial D este vorba de Togue adica curse ilegale pe drumurile de munti, probabil ca in anumite tipuri de curse cu anumite setari si in anumite curbe .... cea mai rapida metoda este sa mergi sideways.... Oricum pt un concurs de drift o sa incepi cat mai mult inainte de curba si cat mai mult dupa curba legand curbele intre ele daca poti.... in schimb la un concurs de circiut chiar daca mergi sideways o sa fie cat mai scurt doar pt a nu pierde momentul motor....

offtop: 1.Tengu,tata,zi si mie te rog ce mods, as putea face la un 350z sa il aduc mai aproape de drifting?oricum merge la un drift si in forma de uzina,dar mai trebuie ceva mods facute(zic eu)2.cum ai ajuns drifter profesionist?Mersi,Maxx

zGb 18-03-07 00:57

Quote:

Originally Posted by Maxxymus (Post 801511)
2.cum ai ajuns drifter profesionist?Mersi,Maxx

cum crezi? practice practice practice

Toyo_9J RW Drift Master 18-03-07 17:42

2 Attachment(s)
Rog pe cineva sa imi explice ce naiba are masina asta ? slabiciune tehnica , sabotaj sau ce ? ... e prea penibil . dai bani grei pe un G35 si asa te rasplateste ?? numai la Dacia am vazut asa ceva ( faza cu heliul Smurd )

BogdanNZ 19-03-07 02:02

Hehe se mai intampla si la case mai mari, si in numeroase alte motorsporturi nu numai la drift.S-ar putea ca din cauza tehnicilor de prindere a panourilor si a capotelor folosite de drifteri (banda de izolat, ace de siguranta din platic, metal etc.) ca in unele instante acestea sa cedeze din cauza socurilor primite pe pista de drift(schimbari de directie bruste, accelerari si deccelerari violente).Rezultatul: capota se basculeaza, barile sau pragurile se desprind aparent fara motiv etc.
Un al doilea motiv ascuns ar putea fi( si aici vb doar din instinct si cum interpretez eu reactia comentatorilor japonezi din primul film) ca acea masina are un sistem special care deschide capota in felul acela, sistem actionat de pilot...care prin chestia asta vrea sa spuna ceva de genul "eu pot face drift si cu ochii inchisi (capota ridicata)" :lol: Asta e doar o presupunere de-a mea :rolleyes2 , si primul motiv mi se pare mult mai plauzibil...

69WRX 22-03-07 23:35

am si eu o intrebare...chestiile alea care le fac arabi tot drifturi sunt ? ca am vazut ca sunt masini FWD...

BogdanNZ 23-03-07 02:52

Trebuie sa delimitam termenul de drift...pt mine acest termen are doua semnificatii,odata insemna alunecare sau derapaj controlat...doi la mana termenul de drift este dat unui sport.Ceea ce fac arabi aia nu se poate numi sport pt ca nu e organizat...la fel oricine poate sa faca niste cerculetze intr-o parcare dar nu face drift...
Asa cum ai zis si tu multe din masini sunt FWD deci nici vorba de drift...ca din manevrele pe care le executa rezulta mult fum si sunt spectaculoase(chiar nebunesti) asta e altceva...

EvLSant0S 19-07-07 12:29

Re: TENGU - Project Drift Romania - 200sx S14 - D1 DORIKON

uhm,am primit si eu un mass in legatura cu drifturile de la rond de la pipera la modul ca "primul drift adevarat in Romania etc etc" ... e absolut extraordinar ce face tengu, dar sa nu uitam de ... ai nostri care rupeau m5`urile in victoriei si in pipera cu multi ani inainte sa apara filmele cu tengu ...
cine stie , cunoaste..

Xerius 19-07-07 15:59

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 1005096)
uhm,am primit si eu un mass in legatura cu drifturile de la rond de la pipera la modul ca "primul drift adevarat in Romania etc etc" ... e absolut extraordinar ce face tengu, dar sa nu uitam de ... ai nostri care rupeau m5`urile in victoriei si in pipera cu multi ani inainte sa apara filmele cu tengu ...
cine stie , cunoaste..

ce inseamna pentru tine drift ???

Ali_ump 19-07-07 19:16

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 1005096)
cine stie , cunoaste..

Doar ca Tengu o face la un alt nivel ...si nu sunt deloc de uitat baietii de care pomenesti tu ...dar inca lasa de dorit fenomenul drifting in Romania...ma asteptam la Buc in aprilie sa vad ceva skills ..dar ...:rolleyes2
Mai asteptam ...

ESPinoza 19-07-07 19:28

cand eram mai mic am tras un film cu un m5 in pipera.. dea lui un moderator de pe aici da nu`mi vine acuma numele:)

EvLSant0S 20-07-07 05:02

blazey blaze, m5 e39 , stateam in victoriei cand eram mai mic si cand il vedeam p`asta venind aveam o gluma cu aia cu care stateam ...
" asta are buton de drift la masina aia sa mor io ... "
omu o dadea de`a latu` cum vroia pla lui ..
asa terminati cu intrebari de genu ce intelegi tu prin drift..

Tengu 20-07-07 12:35

Sper ca la un moment dat sa putem sa ne adunam toti cei care incercam sa facem drift si sa facem o echipa adevarata !!! :D

Pana atunci spor la antrenamente si la cat mai multe gume :))

Ali_ump 20-07-07 12:52

Quote:

Originally Posted by Tengu (Post 1006654)
Sper ca la un moment dat sa putem sa ne adunam toti cei care incercam sa facem drift si sa facem o echipa adevarata !!! :D

Si io sper ...insa trebe luata initiativa Florine ...Kamikaze ...ceva? Anu asta?

CJ-01-WOB 20-07-07 13:13

Bai nu poluati topicul .. chatul in alta parte ;)

AK-ZER 11-10-07 20:40

Re: Sideways Questions !?! Official chat thread

Are cineva Drift tengoku Vol.5? acela cu "driftmasters"

danyutz 04-11-07 20:24

Salut, haideti sa va intreb, poate stiti voi ... este vreun site, sau vreun link care sa emita live, concursurile din Japonia(Formula D) sau D1 GP?

ssergynio 19-11-07 20:26

Quote:

Originally Posted by BogdanNZ (Post 813136)
Trebuie sa delimitam termenul de drift...pt mine acest termen are doua semnificatii,odata insemna alunecare sau derapaj controlat...doi la mana termenul de drift este dat unui sport.Ceea ce fac arabi aia nu se poate numi sport pt ca nu e organizat...la fel oricine poate sa faca niste cerculetze intr-o parcare dar nu face drift...
Asa cum ai zis si tu multe din masini sunt FWD deci nici vorba de drift...ca din manevrele pe care le executa rezulta mult fum si sunt spectaculoase(chiar nebunesti) asta e altceva...

te as contrazice unpik aici despre drift k fiind un termen dat doar unui sport,tradul din engleza si vezi ce spune si mai mult in initial d baietii ce faceau sport sau drifturi ,erau totusi curse ilegale ,sa i zicem sport ilegal at.?in fine deci sa nu mi o iei in nume de rau doar vreau sa ne lamurim mai bine,dup cum scria WOB,e loc de invatat aici ,nu?asta vreau si eu sa mai invat ,k har domnului sunt o gramada,acum revin caci am dat doar o varianta mai sus ,ma intreb Tengu ce facea el cand inca nu era pilot de drift ,in practicele lui ,oare nu tot drift facea?in fine ,ma intreb si eu ,...acum vreau sa va intreb ce parere aveti voi ,dak cu fwd,iti poate iesi sa faci un drift ?saaauuu hai sa nu i zicem drift k poate e prea mult,sa i zicem a lua curba dea latul ? stiu k niciodata nu va iesi k la cu un rwd,dar cineva care a incercat sa spuna .....thanks!!:-)

Trickz 19-11-07 20:53

fwd= powerslide. asa imi amintesc ca se numeste. rwd= drift.

ssergynio 19-11-07 20:59

Quote:

Originally Posted by Tengu (Post 1006654)

ar fi prea frumos sa se intample dar sper sa se intample odata si sa ne anuntati pe toti cei kre se inscriu ,sa incepem cu asta,.....sunt nebunit dupa drift sau go on sideways, incercam asa ceva dinainte sa stiu k exista asa ceva si chiar inainte sa am permisul:-P adik vreau sa spun k imi placea sa intorc masina sa merg cu latul simteam k asta e cel mai bestial sa faci cu o masina ,in fine va cam plicti ,ma scuzati voi,....:-P si bafta multa Tengu !!!

69WRX 19-11-07 22:19

daca, cautati pe youtube "drift" o sa vedeti numai tarani cu dacii care le tureaza de le gaseste dracii...orice prost daca patineaza putin cu masina sau se intoarce cu frana de mana cu dacia zice ca a facut drift...deci pana la urma nu stie nmeni ce e ala drift...

All times are GMT +2. The time now is 01:54.

- Copyright 2026 4Tuning