Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E36 - Micul ''M'' (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/339937-e36-micul.html)

Korea 10-10-12 12:15

E36 - Micul ''M''

6 Attachment(s)
Bmw 318 is:
An fabricatie 1994,geamuri electrice,oglinzi electrice,obc 7 butoane,airbag sofer si cam astea ar fi dotarile de fabrica.
Au urmat:
Suspensie Bilstein pss9
Bare antirului Eibach fata/spate+bucse powerflex
Diferential autoblocant 3.45
Faruri lupa+xenon 8000k+angel eyes
Ceas AFR
JVC Kd-a315 Car CD / MP3 Player+subwoofer toxic+statie mac
Scaune recaro
Planuri de viitor rezolvat cateva puncte de rugina,alt interior si sa mai storc cativa cp din batranu m42:D

Korea 10-10-12 23:57

Re: Micul ''M''

In urma unor prosteli patineaza ambreaju in cazul unor accelerari mai bruste.Daca tot il schimb as putea sa pun ceva mai bun,am tot auzit ca se poate pune ambreaj de m20 modelu fara ac.Daca masina mea nu are AC ii posibil sa aiba volanta single mass?
Am gasit pe net un articol,dar mai bine sa zica cine a mai facut:)
http://www.blackforestindustries.com/m20flywheel.htm

Korea 14-04-13 15:52

Re: E36 - Micul ''M''

3 Attachment(s)
Am reusit sa fac ambreaju,volanta de 6,2 kg daca nu avea eroare cantaru,disc rulment noi...
-Termocupla cu termostat si actionata la buton
-Bateria mutata in portbagaj

Korea 14-04-13 16:24

2 Attachment(s)
Niste poze mai "low"

Ms-02-TPI 14-04-13 18:52

vad ca ai roti de seria 5 ... ce dimensiuni ai la gume? iti freaca ?

Korea 14-04-13 19:13

Fata:175 55 r15
Spate:185 55 r15
Nu prea au cum sa frece ca is numa r15 si 7 j parca...

Korea 14-04-13 20:37

3 Attachment(s)
Am cumparat un diferential de automata 4.44 in care vreau sa mut blocantu meu,sper sa iasa un 4.44 blocant...
Am gasit un program fain pe net cum sa calculezi viteza in functie de turatie diminsine roti etc...

Budy_ 14-04-13 20:53

Quote:

Originally Posted by Korea (Post 5439501)
Am cumparat un diferential de automata 4.44 in care vreau sa mut blocantu meu,sper sa iasa un 4.44 blocant...
Am gasit un program fain pe net cum sa calculezi viteza in functie de turatie diminsine roti etc...

Ce iti spune in program e aproximativ..nu iti iese garantat.Depinde de la masina la masina..cat e de omorata.
De ce ii zici "micul M" ? Nu vad nici un element M pe ea.

Korea 14-04-13 21:08

O sa vad ce iasa...Am citit un articol pe net care zicea "But at Metric
Mechanic, we look at the 4 cylinders as junior models of the M cars"" si de aici ideea de Micul "M''.

mihayruncanu 16-04-13 21:59

Buna frumosa masina sa vedem de iese , si in legatura cu modificarile care le faci mai intreaba pe la baietii care au mai facut si se ocupa cu asa ceva , Bafta:!:

quze 16-04-13 23:00

pss9 :lol:

Korea 17-04-13 18:59

Quote:

Originally Posted by quze (Post 5442422)
pss9 :lol:

O sa fac poze si la suspensie...dar daca te uiti atent se vede reglaju de la duritate la amortizor care la astea "made in china" mai rar...

Korea 17-04-13 19:02

Quote:

Originally Posted by exploitu (Post 5442675)
Scoate buza aia de sub bara pt ca nu da bine deloc, si incearca sa iti aranjezi bara sa fie la linie.
Stopurile cred ca ar da mai bine alb-rosii, de M.

Am renuntat la prelungirea aia...in legatura cu stopurile ai dreptate dar erau de alea galbene care nu imi plac...

Budy_ 17-04-13 19:50

Quote:

Originally Posted by Korea (Post 5443217)
Am renuntat la prelungirea aia...in legatura cu stopurile ai dreptate dar erau de alea galbene care nu imi plac...

Ai reusit sa o faci sa puste cand accelerezi?

Sfaturi :
Colanteaza narile in negru mat,
Proiectoare,
Folie geamuri.
Si JANTE.

quze 17-04-13 20:53

Mai rar asa ceva, bv

Korea 17-04-13 21:44

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Budy_ (Post 5443286)
Ai reusit sa o faci sa puste cand accelerezi?

Sfaturi :
Colanteaza narile in negru mat,
Proiectoare,
Folie geamuri.
Si JANTE.

De puscat pusca:)),trebuie sa imi caut alte ceasuri de bord sa vad daca cu alea merge,mi tare frica ca se ard si alea...desi nu prea vad ce legatura sa aiba...cu firele nu ma prea am
La jante visez la asa cv:

BaiatBun 20-04-13 00:23

Quote:

Originally Posted by Ms-02-TPI (Post 5439342)
vad ca ai roti de seria 5 ... ce dimensiuni ai la gume? iti freaca ?

Si eu am aceleasi jante pe a mea,jantele sunt 7j et 20.Eu am pe ele 205.60.15 .Nu imi freaca mie,am si suspensie sport,dar am aripile spate roluite.arata misto masina vazuta din spate cu jantele astea

Korea 20-04-13 09:51

Cum ma invatati sa desfac suruburile de la planetare? sunt ruginite capurile...

DEVIL's Style 28-04-13 06:58

Quote:

Originally Posted by Korea (Post 5446113)
Cum ma invatati sa desfac suruburile de la planetare? sunt ruginite capurile...

Cu degripant [ wd40 ] dai pe ele si fata si spate si pe unde mai poate intra , lasi putin si incerci sa desfaci la cheie ! dar tot exista riscul sa crape in filet unul din ele din cauza vechimii , depinde cum iti e norocul !

Korea 11-05-13 09:37

Quote:

Originally Posted by DEVIL's Style (Post 5454192)
Cu degripant [ wd40 ] dai pe ele si fata si spate si pe unde mai poate intra , lasi putin si incerci sa desfaci la cheie ! dar tot exista riscul sa crape in filet unul din ele din cauza vechimii , depinde cum iti e norocul !

Am reusit pana la urma...dar am gasit numa surprize neplacute,este rupa partea cu rulmentul la blocant...sper sa o pot suda sau reface...acuma am pe masina 4.44 open...

Korea 23-09-13 13:50

5 Attachment(s)
Table dublate: -7J fata
-9.2J spatE

marius3030 23-09-13 15:27

arata f bn si interesant jantele.
cat te-a costat operatiunea?

Joltanu` 23-09-13 16:41

Foarte tari jantele insa se putea si mai bine, incearca sa le duci la echilibrat undeva unde nu-ti vor bate plumb pe exterior...
De ce nu ai optat pentru niste anvelope un pic mai trase ca sa nu trebuiasca sa strici aripile pe spate?

Korea 23-09-13 17:15

Quote:

Originally Posted by marius3030 (Post 5577544)
arata f bn si interesant jantele.
cat te-a costat operatiunea?

Nu costa atata tinand cont ca sunt table,eu am avut sculele cu ce sa le fac,am cumparat doar materialele...

Korea 23-09-13 17:18

Quote:

Originally Posted by Joltanu` (Post 5577608)
Foarte tari jantele insa se putea si mai bine, incearca sa le duci la echilibrat undeva unde nu-ti vor bate plumb pe exterior...
De ce nu ai optat pentru niste anvelope un pic mai trase ca sa nu trebuiasca sa strici aripile pe spate?

Nu stiam ca se poate face si cu plumbii in alta parte si referitor la cauciucuri alea le-am avut la indemana...
Acuma vreau sa imi fac niste distantiere de 3cm pe fata...

Joltanu` 23-09-13 17:43

Se pot seta "zonele" pe unde vrea sa echilibreze.
Daca pui distantiere pe fata, iarasi trebuie sa schimbi anvelopele sau sa strici si aripile pe fata (depinde si cat vrei sa cobori).
Bafta in continuare cu ce ti-ai propus!

Ms-02-TPI 24-09-13 09:22

frumos !!! trebuia sa faci niste table pe 17 :d

oricum imi plac si astea.

Bafta in continuare

Korea 24-09-13 09:54

Quote:

Originally Posted by Ms-02-TPI (Post 5578084)
frumos !!! trebuia sa faci niste table pe 17 :d

oricum imi plac si astea.

Bafta in continuare

Pe 17 am vrut initial dar nu am gasit...

melinte_gaby 24-09-13 13:11

ma bag si eu putin in seama :))) , buzele la table nu mergeau polishate,is curios ? :?: spor la treaba incontinuuare!

ktha 24-09-13 13:25

Quote:

Originally Posted by melinte_gaby (Post 5578221)
ma bag si eu putin in seama :))) , buzele la table nu mergeau polishate,is curios ? :?: spor la treaba incontinuuare!

Si intretinerea polisului va fi cu flexu...

Korea 24-09-13 19:10

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by ktha (Post 5578227)
Si intretinerea polisului va fi cu flexu...

Nimic nu este imposibil:)),pacat ca ii vopsea...

Joltanu` 24-09-13 22:57

Se pot polisa dar oricum nu ies "oglinda" plus ca la umezeala sau ploaie, o sa rugineasca. Sa previi rugina trebuie lacuit iar in felul acesta isi pierde si mai mult din luciu...

Korea 25-09-13 19:08

1 Attachment(s)
Tiganie vs OEM

Marian_nebunu 26-09-13 07:08

Quote:

Originally Posted by Korea (Post 5439501)

cu un 4.4 nu prea o sa intelegi mare lucru din masina asta , ca sa nu mai spun ca top speed o sa ai undeva la 180 de km !!!
O sa accelereze grav, si daca vrei sa fie mai grav incearca sa cauti o volanta usurata de 6.5kg :D... si sa vezi atunci cum se va tura :D
eu am avut un 1.8 is cu volanta de 6. kg si grup 3.73 :D.

2.0 24 V era pisat , Calibra 2.0 16v lua 3 masini :D !!!

Succes

Korea 26-09-13 08:37

Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 5579464)
cu un 4.4 nu prea o sa intelegi mare lucru din masina asta , ca sa nu mai spun ca top speed o sa ai undeva la 180 de km !!!
O sa accelereze grav, si daca vrei sa fie mai grav incearca sa cauti o volanta usurata de 6.5kg :D... si sa vezi atunci cum se va tura :D
eu am avut un 1.8 is cu volanta de 6. kg si grup 3.73 :D.

2.0 24 V era pisat , Calibra 2.0 16v lua 3 masini :D !!!

Succes

Am volanta de 6.2 kg masurata de mine,in legatura cu top speed sunt multumit nu am drumuri unde stau sa ii dau mai mult,poate ii pun cip si mai ridica 400rpm turatia si creste ceva si viteza...Faza tare era 4.44 autoblocant,te jucai cu ea la cerculete :D
Ce pareri aveti despre grup sudat pentru mersu de zi cu zi?

MON-u 26-09-13 09:48

grup sudat zi de zi nu este o alternativa prea grozava;)plus ca risti oricand sa il spargi..masina mea a spart 4 pana acum si am renuntat la ideea asta..merg pe stoc pana la autoblocant.spor

Budy_ 26-09-13 19:04

Quote:

Originally Posted by Korea (Post 5579197)
Tiganie vs OEM

mmama ce inalta e...zici ca e Q7.:oops:

Korea 26-09-13 22:08

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Budy_ (Post 5579900)
mmama ce inalta e...zici ca e Q7.:oops:

Este masina de zi cu zi plus ca nu imi permit cauciucurile sa o las mai mult...
Cine stie unde pot gasi aceasta piesa?
Provine de la autoblocant,am incercat sa o sudez dar nu tine...

Marian_nebunu 26-09-13 22:50

Quote:

Originally Posted by Korea (Post 5579490)
Am volanta de 6.2 kg masurata de mine,in legatura cu top speed sunt multumit nu am drumuri unde stau sa ii dau mai mult,poate ii pun cip si mai ridica 400rpm turatia si creste ceva si viteza...Faza tare era 4.44 autoblocant,te jucai cu ea la cerculete :D
Ce pareri aveti despre grup sudat pentru mersu de zi cu zi?

Eu personal, nu sunt adeptul "improvizatiilor" , mai ales ca tu folosesti masina pe strada , grupul sudat este foarte periculos , spatele pleaca fara sa iti dai seama daca nu esti obisnuit cu masina , nu stiu daca ai mai avut masina cu blocant pana acum sau nu (nu o lua ca pe o jignire sau ca sunt eu infatuat, pur si simplu nu stiu cu cine vb ) cel mai bun grup si cel mai indicat pentru masina ta este , un 3.91
"CIP" nu iti recomand, te sfatuiesc sa incerci un soft la Wpp , admisia la 1.8 is are 2 faze !
Lung si scurt , incearca sa faci un soft pe scurt ( 4500 -6300 rpm ) nu este necesara o "delimitare a turatiei ca sa zic asa " Nu turele iti dau putere , ci cuplu .Ai mai putea sa dai admisia jos si sa o duci la un strungar sa iti frezeze pe interior pentru marirea diametrului pentru un debit de aer si benzina mai mare reglat din soft (wpp stie ce are de facut daca ii spui ca vrei sa faci aceste modificari )
Iti garantez ca un soft facut bine combinat cu un ambreiaj si un grup bun faci furori , ca sa mai luam in calcul ca ai si o volanta care isi face treaba bine !
Ai mai putea sa iti scurtezi semeringurile de la supape pentru o turatie frumoasa (daca tot ai volanta de 6kg )
Iar o evacuare, cu o intermediara lunga de 40-50 cm fara catalizator si o finala free flow este tot ce poti scoate din 1.8 is cu ceva sute de euro (asta in cazul in care vrei sa ramai cu 1.8 is !
Daca stam ca calculam toate aceste costuri te duc undeva la 400-500 de euro lejer , si la banii astia pui un 2.5 24 ! depinde doar de tine , si de ceea ce ai tu in cap !

Korea 26-09-13 23:40

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 5580125)
Eu personal, nu sunt adeptul "improvizatiilor" , mai ales ca tu folosesti masina pe strada , grupul sudat este foarte periculos , spatele pleaca fara sa iti dai seama daca nu esti obisnuit cu masina , nu stiu daca ai mai avut masina cu blocant pana acum sau nu (nu o lua ca pe o jignire sau ca sunt eu infatuat, pur si simplu nu stiu cu cine vb ) cel mai bun grup si cel mai indicat pentru masina ta este , un 3.91
"CIP" nu iti recomand, te sfatuiesc sa incerci un soft la Wpp , admisia la 1.8 is are 2 faze !
Lung si scurt , incearca sa faci un soft pe scurt ( 4500 -6300 rpm ) nu este necesara o "delimitare a turatiei ca sa zic asa " Nu turele iti dau putere , ci cuplu .Ai mai putea sa dai admisia jos si sa o duci la un strungar sa iti frezeze pe interior pentru marirea diametrului pentru un debit de aer si benzina mai mare reglat din soft (wpp stie ce are de facut daca ii spui ca vrei sa faci aceste modificari )
Iti garantez ca un soft facut bine combinat cu un ambreiaj si un grup bun faci furori , ca sa mai luam in calcul ca ai si o volanta care isi face treaba bine !
Ai mai putea sa iti scurtezi semeringurile de la supape pentru o turatie frumoasa (daca tot ai volanta de 6kg )
Iar o evacuare, cu o intermediara lunga de 40-50 cm fara catalizator si o finala free flow este tot ce poti scoate din 1.8 is cu ceva sute de euro (asta in cazul in care vrei sa ramai cu 1.8 is !
Daca stam ca calculam toate aceste costuri te duc undeva la 400-500 de euro lejer , si la banii astia pui un 2.5 24 ! depinde doar de tine , si de ceea ce ai tu in cap !

Am avut pe masina blocant de la inceput dar a cedat o piesa,am incercat sa o sudez dar nu am fost centrata corect si "batea".
Stiu ca m42 are admisie cu doua lungimi cuplu/putere max,strungul clar nu ai cum sa il bagi eventual cu un biax,ce mi se parea foarte restrictiv este zona cu injectoarele.
WPP cred ca este numa la Bucuresti...
Treaba cu "Ai mai putea sa iti scurtezi semeringurile de la supape pentru o turatie frumoasa (daca tot ai volanta de 6kg )" nu o inteleg,poti sa imi explici...
Evacuarea ii teava goala de la serpisori pana la finala free flow
Am pus un regulator de presiune si am zis ca il reglez in functie de ce imi indica AFR,dar puteam sa cresc presiune in rampa ca AFR ul tot asa indica,scoteam fum negru de la excesu de carburant si parca raspundea mai bine la acceleratie...

All times are GMT +2. The time now is 15:43.

- Copyright 2026 4Tuning