![]() |
un mic ajutor ........
Sal,am o mica problema ,vreau sa-mi achizitionez un auto pana in suma de 2700 euro (neinmatriculata),idea e ``ca`` sunt varza la masini ,nu stiu nimic ,sunt afon complet ,am permisu de 4 ani,sunt sofer pe o dubita dar cum am mai scris si mai sus sunt petarda.
Deci un golf4 in 3 usi vs opel corsa 3-5 usi vs ford focus 3-5 usi(dupa 2001 toate), kilometraju nu ma intereseaza ,as dori daca se poate sfaturi in privinta motorizari,,din start exclud motoru de 1 l de la opel,,daca se poate astept sfaturi despre auto de mai sus,,sau alte auto ms |
Re: un mic ajutor ........
nimeni nu vrea sa ma ajute :(,,peste 7-8 zile am banutii,,mi-a mai sarit in ochi opel vectra(2001), si ford fiesta,,iar bugetu l-am maarit la 3000 euro(neanmatriculata),,sper sa ma ajute cineva ,,in privinta motorizarii sa fie maxim motor de 1.6 la toate,,
astept un mic ajutor :) P.S. fiat stilo 1.6 merita ? |
eu recomand 1.8 sau 2.0 :)
|
Quote:
ms |
Salut. Acum depinde si cati kilometri faci intr-un an. Daca faci mai mult 20000 eu recomand Golf 4 1.9 TDi. Este o masina spatioasa, confortabila si fiabila ( + consum destul de mic pe diesel ) deci o masina numai buna pentru o familie mica. Daca faci mai putin de 20000 de km sau nu iti place dieselul iti recomand 1.6 FSI ( consuma ceva mai mult ). Urmatoarea masina care as alegeo din cele enumerate de tine ar fi Focusul-ul pentru fiabilitate. Sper ca te-am putut ajutat putin :)
|
Quote:
Ce-a mai buna varianta e un motor pe benzina maxim 1.6,(ford,vw,fiat),sau 1.2 de la opel,totusi trebui sa ma gandesc si pe viitor,la costurile de intretinere,consum,fiabilitate,toate astea conteaza la mine, pentru ca eu nu sunt un baiat de bani gata,:),,multumesc pt post. :) P.S. astept in continoare ``un mic ajutor`` :) |
1.6 de pe golf sau de pe focus consuma 10-11-12 in oras. eu chiar am facut un test cu cineva, el cu focus normal 1.6 eu cu st-ul si la acelasi stil de mers exact prin acelasi trafic a lui a consumat cu 0.5L mai putin. diferenta asta eu zic ca este un nimic. sa te feresti totusi de 1.4 pe caroserii de focus/golf iar pt corsa eu recomand 1.4 90 de cai
|
Astra G benzina 1.4 adus din Germania. Consum decent piese ieftine , distributie pe lant..daca faci km putini clar iti trebuie benzinar .La 3000 eur iti gasesti masina decenta.
|
Skoda Fabia 1.4 benzina sau daca mai dispui de cash 1.4tdi
|
pfuuu,dezamagit la maxim cand am vazut ce consum au motoarele 1.6 :( (scap de drac si d-au de tasu),,
deci mi-a ramas opel astra g 1.4,skoda fabia 1.4. Despre opel corsa 1.3 diesel sau ford fiesta 1.3 diesel,se pricepe cineva sa ma invete? Din cate am inteles de la prieteni 1.3 de la opel e slabut la fiabilitate,,(sau sunt prost informat),de ford nu stiu nimic,, multumesc pentru ajutor. P.S. Consumu de la fiat e adevarat 8/100? |
eu zic ca nu e, poate doar noaptea si mers normal, nu dat la ea.
eu tot spun ca diferenta de consum intre 1.6 si un motor putin mai mare nu este asa relevanta. gandeste-te ca si un logan 1.4 consuma 9 in oras. am un polo 1.4 tdi in familie. ca motor pana acum s-a dovedit fiabil, insa este foarte zgomotos (3 pistoane) si consumul de oras se bate pe la 6-7 in general. afara mergi si cu 3.5 dar sa nu te astepti sa defilezi. |
Quote:
|
Skoda fabia 1.4 benzina
Opel astra g 1.4 benzina opel corsa 1.2 sau 1.4 benzina ford fiesta 1.3 diesel sau 1.3 benzina Din cele de mai sus treb sa aleg,,in dimineata asta am vazut un seat ibitza ,si cate stiu seat face parte din fam vw, Astept in continoare ``un mic ajutor``, mai ales despre seat multumesc |
Quote:
In mintea mea ma gandeam ca, un motor de 1.4 pus pe un golf,ford in 3 usi are consumu mai mic,avand in vedere ca,au caroserii mai usoare in 3 usi,dar uite ca nu am avut dreptate multumesc pt post |
loganul este mai usor ca un golf/focus, iar la unele modele versiunea in 2 usi este mai grea decat cea cu 4.
daca tot vrei motor asa mic rezuma-te la fabia, ibiza, fiesta, corsa |
Quote:
P.S. Toata mecanica e vw la skoda? Pretul la piese e decent? https://img15.imageshack.us/img15/375...mapimagedo.png https://img600.imageshack.us/img600/6...apimage2kl.png asta mi-a placut ce-l mai mult :( (dar nu pot sa scot banii din banca,tara de rahat,daca vrei sa scoti mai mult de 2000 euro tre sa-ti faci programare la brd) daca o mai gasesc bine daca nu pa,,nu ma grabesc,o sa arunc si un ochii in wec asta in autovit ms pt sfaturi stefane |
mecanica la fabia este de vw polo
|
Cauta sa fie cat mai noua masina Motorul de 101cp are un consum mai ridicat de ulei,dar in rest este ok. Eu sincer ti-as recomanda 1.4tdi daca ai mai dispune de $. Eu asta am cumparat si sunt foarte multumit.
|
Mergi pe Golf 4 ( 1.6 sr,1.6 16 V) Am avut ambele motoare.si am fost super multumit nu mai spuns ce consum bun ai la drum intins.. la 1.6 16v mers 90-110 aveam 5,8-6. super bun motorul ..nu te baga la fabia ca e jale.. nai sa compari niciodata golful cu fabia.
|
golf 4 1.6,fabia 1.4,ford focus 1.6,wv polo 1.4, opel corsa 1.2,,din ce-le enumerate o sa aleg,,in dimineata asta ajung in sibiu,,sper sa-mi junga banii,,am pt auto 3050 e, o sa pun o poza maine seara cu tigaia mea :),,,
multumesc baietilor care m-au ajutat |
https://img4.imageshack.us/img4/3154/imag0119yt.jpg
https://img836.imageshack.us/img836/2764/imag0116h.jpg Sall,,acum am ajuns si am doar 2 poze mari si late :). Am dat pe ea 2950 de la 3090 e,,si are: -clima,4 air-baguri,abs,esp,scaune incalzite,4 geamuri electrice,oglinzi incalzite electr,motor 1.4 101 cp,interior in doua culori care e ``impecabil``,,singura skoda din tot tragu din sibiu care merita banii,,m-am uitat si dupa golf 4,ford focus,opel etc,,dra multe dintre ele erau varza, multumesc pentru suport,,:) |
So stapanesti sanatos.! Arata bine 'buburuza' ce consum ai?
|
Multumesc,,consumu sincer nu pot spune nimic, pe drum de la sibiu la rm valcea,m-am uitat si avea 6,5% ,,de la rm valcea in buc,a crescut la 10%,,n-am lasat-o sub 160,iar ce-l mai mult i-am dat 190,cred ``ca``,mai mergea(nu stiu viteza maxima la un 1.4 101cp) dar i-mi era frica(nu cunosteam masina,,treb sa schimb distributia,,etc),pe scurt am omorat-o la intoarcere,,deci nu pot sa scriu nimic concret de consum,,vb dup wec asta :)
|
Frumoasa jucarie, sa o conduci cu placere si fara eveninmente :D. Din ce an e si cati km avea cand ai luato ?
|
141000 (aproximativ),,,si e din 2001,,aveam ocazia sa-mi i-au si din 2002,2003 dar erau mai praff,,,ieir dimineata am fost la skoda cu ea km sunt realii,,si sunt al doilea propietar in acte,,masina nu a fost cumparata din autohause,,a fost luata direct de la om din curte
|
sa o stapanesti sanatos si fara incidente!!
|
multumesc,,azi am tradus actele la masina,,,dar nu stiu ce sa fac mai departe unde sa ma duc sa o inmatriculez,,ce treb sa platesc,,unde si cum?
|
Trebuie sa faci programare la RAR.
Arata bine fabia. |
Sal, am facut programare la RAR pentru 4 decembrie (nu au mai avut loc liber pana atunci),,si treb sa-mi i-au nr rosii,,,:( ,mai departe pe unde mai colind?
|
Pai nu prea ai ce face pana nu scoti cartea de Romania de la R.A.R.
Dupa ce scoti cartea de RO,te duci la finante faci o cerere sa iti dea o decizie cu vedere la valoarea taxei de poluare/inmatriculare pe care trebuie sa o achiti.O sa iti dea decizia in max 2-3 zile. Dupa ce achiti taxa de poloare,platesti taxa inmatriculare 50 ron,taxa numere 85 ron(la politie),taxa talon 35/50 ron. Iei masina in evidenta la primarie,platesti o taxa de 2-5lei. Asigurare RCA. Apoi te duci cu tot dosarul la politie ca sa iti iei numere definitive de RO. Dosarul ar trebui sa includa : -carte germania/carte romania -factura in germania intre neamt si samsar -factura intre tine si samsar -traduceri -acte eliberate de rar(certificat,itp etc) -asigurare rca -chitante taxe in original -copie carte -copie buletinul tau -copie buletinul samsarului Si numerele astea provizorii de Germania trebuie sa le predai la Politie odata cu dosarul. Sper ca nu am uitat nimic. |
Quote:
|
Inseamna ca ati facut alta factura sau cum ?
Samsarul de la care ai luat masina,trebuie sa fi facut o factura acolo. Eu zic ca asa o sa iti ceara la Politie. |
Quote:
Azi am fost la politie si am ridicat nr rosii,nu sunt probleme |
Ok,atunci dai doar factura intre tine si neamt.
Pana nu iei cartea de RO de la RAR nu prea ai ce face,asa ca multi km. |
k,ms mi-am rezolvat si RAR-ul pot sa stau linistit ,il trec 100% cu euro 4,,am calculat taxa si ma scoate undeva la 110 euro,,acum doar sa astept 4 decembrie,si sa incep sa schimb anumite piese pe la masina,,vestitu EGR mi-a dat si mie peste bot (tre sa-l schimb),pana acum am schimbat:distributia ,filtru polen,aer,ulei,,(am mai completat si uleiu la motor 1,5L)
Apropo m-am speriat groaznic cand am vazut cat ulei papa,,,bulangiu de la care am luat-o nu a bagat gram de ulei in ea,,de vre-o 2 zile urmaresc consumu si pana acum e ok daca merg linistit, UN MARE MULTUMESC PENTRU TOTI BAIETI CARE M-AU AJUTAT |
va rog frumos daca se poate sa ma ajute cineva si pe mine in scopul achizitionarii unei masini.am gasit un vw passat din 2006 11 2000tdi la pretul de 7700 negociabil.ce parere aveti pare cam ieftina nu?
|
anuntul este pe autovit.am mai gasit pe acest nr de tel si alte anunturi cu masini tot bine arata si celelalte.cred ca este samsar omul.voi ce credeti?
|
Quote:
Auto in provincie sunt mai ieftine cu 400-500 euro fata de autov...,,incearca si varianta asta cu provincia,,nu ai nimic de pierdut Daca i-ai luat nr de tell si ai vaz mai multe auto de vanz cu nr ala,,lasa-te la mana ta si nu te baga. Eu am luat-o din sibiu singura problema la a mea e EGR-ul,,atat,bafta in continoare |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:43. |
- Copyright 2026 4Tuning