Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Machete in lucru - teo93dinu (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/333828-machete-lucru-teo93dinu.html)

teo93dinu 31-08-12 12:20

Machete in lucru - teo93dinu

Va salut dragi colegi!
De aproape un an , din dorinta de a tuna ceva(am 16 ani si tatal meu nu vrea modificari la masina :???: ) m-am apucat de modificari la machete...
Prima macheta de care m-am apucat este si ultima finalizata deoarece intre timp niste prieteni m-au rugat sa le fac si lor cate ceva la machete insa operatiuni destul de simple (clean , mici prelungiri bare , revopsire) astfel prin mainile mele au trecut 5 machete , iar cu proiectul la care lucrez acum 6...
Macheta finalizata(prima) este un mercedes cls 1/18 maisto si este cea care mi-a ramas mie.
A "beneficiat" de urmatoarele modificari : prelungire bara fata+spate , praguri , eleron , evazare aripi ,eliminat manere , jante gri+negru(din pacate alea originale),suspensie joasa(eliminat arcuri :D ) , pleoape faruri , interior vopsit ngru lucios+mochetat , vopsea alb mat , instalatie electrica...

O sa revin cu informatii + poze cu proiectul la care lucrez(si care e aproape de final) , un Scirocco Revell 1/18(model '77) :)...

2010 31-08-12 12:39

re: Machete in lucru - teo93dinu

Aici pui doar poze clare!
Clipul era foarte prost filmat..

teo93dinu 31-08-12 13:42

12 Attachment(s)
Multumesc pentru primirea calduroasa :rolleyes2 !
Sincer cred ca video-ul era acceptabil mai ales ca avea si niste imagini destul de clare...Stiu ca nu este foarte profi insa nici cum filmeaza altii sub orice critica...
Oricum...
Proiectul la care lucrez acum :
-Vw Scirocco 1977 Revell 1/18
-Bara fata+ spate facute la 0
-praguri
-portbagaj clean +prelungire peste stopuri
-capota "bad-boy" look
-manere usi eliminate
-decupare grila bara fata + decupare bara spate pt. esapament(va urma)
-interior vopsite negru lucios +(va urma) pe mijlocul scaunelor material ce imita pielea perforata(am materialul)
-instalatie electrica(va urma)
-vopsit visiniu(va urma)
-jante noi(va urma)
Cateva poze sper ca astea sunt in regula....
Ps. masina dupa care m-am inspirat este Golf-ul lui Mihai de la Ghetto ...

bmwh548 31-08-12 14:03

Niste poze cu masina reala se poate?

teo93dinu 31-08-12 14:06

Cu Scirocco? Sau masina lui Mihai?

bmwh548 31-08-12 14:20

Toata lumea stie cum arata un Scirocco stock. Ar merge niste poze cu varianta pe care o reproduci ca sa incercam sa ne dam seama ce vrei sa faci.

teo93dinu 31-08-12 14:53

2 Attachment(s)
Dupa cum am spus m-am inspirat de la un Golf nu un Scirocco :)...
Toba va fi pozitionata asa iar bara fata va avea un decupaj in genul =>
In rest-idei proprii :)

bmwh548 31-08-12 15:15

Pe Golf arata cumva, dar pe Scirocco da cam ciudat. Mai ales ca tu nu ai respectat designul real (sau poate urmeaza sa adaugi peste ce ai facut pana acum). Sa vedem cum progreseaza lucrarea.

teo93dinu 31-08-12 15:24

Barele o sa aiba forma pe care o au in momentul de fata mai am doar de finisat+decupajele...Nu o sa fac copie dupa Golf doar o sa "imprumut" cateva elemente de design :)...

micul alex 03-09-12 13:55

golful acela este un air rider,nu??misto golful

teo93dinu 04-09-12 15:11

4 Attachment(s)
Ieri am dat primul strat de grund dupa ce , in prealabil , am curatat toata vopseaua de pe exterior , sunt foarte multumit de cum am dat grundul insa au iesit la iveala destul de multe imperfectiuni in chit care trebuie corectate...
Marti(peste o saptamana) o sa ajung la Craiova sa iau ledurile pt. instalatia electrica si vopseaua(visiniu metalizat)...
Ps. interiorul caroseriei va fi vopsit cu negru....

DanyFCS 04-09-12 19:16

Man nu stiu ce sa zic da bara fata arata ciudat rau de tot :???:

FED express 06-09-12 08:02

Nu se potriveste deloc ce vrei tu pe un Scirocco.Cel mai bine merge un tuning nemtesc.Asta e tiganie.Oricum, bafta, sa vedem ce iese !
Bafta !

teo93dinu 06-09-12 20:08

As fi vrut tuning nemtesc insa era prea... nu se prea potrivea cu masina si deaia am facut-o hard tuning desi si eu sunt adeptul tuningului discret...
Oricum decupajele din bara o sa mai sparga din spartanitatea masinii....
Am muncit prea mult la bare ca se dau jos acum... o sa ramana asa si o sa fie joasa...o scot eu cumva la capat....

CALIN 79 07-09-12 20:15

Macheta arata superb............inainte sa pui tu mana pe ea. Nu te supara, nu mi-o lua in nume de rau, dar ai facut-o praf. Eu zic sa te opresti aici si sa nu mai strici alte machete ca e pacat.

teo93dinu 09-09-12 10:50

Mda... eu zic ca praf o faceam daca imi bateam joc de ea sa arunc doua maini de chit nefinisat... dar am finisat o groaza la ea si chiar daca este mai hard tuning asa am avut inspiratie atunci ... asa ramane....
Stiu ca e usor sa colectionezi machete si sa le stergi din cand in cand de praf , nu sa stai ore intregi sa finisezi...
Gusturile nu se discuta zice o vorba...
Urmatoarea macheta(deci nu ma orpesc la asta) va fi un Peugeot 307 cc 1/18 Solido care va avea tuning nemtesc ok? Pana atunci incerc sa o termin pe asta...

teo93dinu 22-09-12 13:04

3 Attachment(s)
Cam aici am ajuns...azi sper sa o asamblez si sa termin instalatia electrica ...mai trebuie decat jantele si e gata :D

maximix 22-09-12 15:28

cate masini ai vazut cu o usa de frigider in loc de bara fata? mie asta imi inspira botul machetei tale... degeaba stai ore intregi sa finisezi chitul daca nu ii dai si o forma.. parerea mea ...

2010 22-09-12 20:13

Aduce a etui bre, nu usa de frigider...:lol:

lusian 22-09-12 21:23

pe langa usa, mi se pare mie sau partea fata nu e simetrica?E primul tau proiect de tunning?Pana la urma daca tie iti place, celalalte pareri sunt doar constructive.App, poti pune o poza cu farurile? Vrei sa faci cumva faruri ca la bmw "ochi de inger? "

teo93dinu 23-09-12 12:35

Imi asum toate criticile deaia am deschis topic nu? :D
Sa stiti ca nu ma supar vorba aia ce nu te omoara te face mai tare...
In primul rand vreau sa spun ca nu este primul proiect de tuning , este primul proiect in care a trebuit sa fac barele de la 0... Bara este simetrica(masurata cu rigla) iar farurile sunt gaurite pentru leduri si nu au sticlele puse :lol: nu vreau ochisori de inger atunci chiar era tiganie :lol: ...
Asta e cu proiectul asta sper sa va placa noul proiect peugeot-ul 307 care va fi clean :D...

2010 23-09-12 12:46

Asteptam si poze cu el gata, dar la lumina...

FED express 23-09-12 17:31

Mie-mi place enorm proiectul tau, as fi dispus sa-l cumpar !!! :lol::lol::lol:

teo93dinu 23-09-12 20:06

Apreciez sarcasmul :lol:

Miria 25-09-12 00:34

1 Attachment(s)
Frumoasa macheta,atunci cand a venit de la mama ei.Nu stiu ce vrea sa para ,dar mie imi aduce foarte bine a unui plug de zapada.Uite si un exemplu in poza numai ca este camion.Culoarea si ideea farurilor o salut si chiar imi place,insa bara e :shock::chainsaw::chainsaw:

teo93dinu 25-09-12 13:26

Deja cam dati in nesimtire... adica accept sa zica unul doi dar deja... rog pe experti sa-si tina parerile pt. ei , eu , amator le am pe ale mele...

2010 25-09-12 15:13

Mane...astea sunt parerile noastre despre lucrarea ta, sunt mai mult ca sigur ca nu te asteptai doar la aplauze ;)
Eu inca astept poze cu ea la lumina!

teo93dinu 25-09-12 18:11

Da si am spus ca imi asum ciriticile nu si nesimtirea!! E suficent sa spuna unul ceva si ceilalti gasesc sa comenteze...:rolleyes2
Poze voi face cand va fi gata mai am mici retusuri si sa-i gasesc jante :???: ...

FatX 05-10-12 09:46

Noi astia mai "nesimtiti".. cum indrasnim sa spunem asa ceva?...
Uite ca asta spun si eu .. chiar e un plug de zapada! incearca sa mai face ceva prize prin bara aia ca arata super prost ...
Uita-te atent in poza pe care chiar tu ai postat.o .. si o sa vezi diferenta intre bara ta si bara de pe acel GOLF!:D

teo93dinu 20-10-12 10:31

11 Attachment(s)
La indemnul unui coleg de forum m-am hotarat sa postez pozele cu mahceta terminata...
Din pacate nici pana acum nu am gasit jante :sad: ...
Parerile sunt impartite insa cum am primit pana acum numai critici rog sa se abtina cei care ma critica doar de dragul de a face posturi!

Miria 20-10-12 22:13

Acum nu e lumea pe forum.De maine sau luni vei primi mai multe commenturi.Parerea mea ca ai dat in kitch si tiganie cu prelungirile de bara gen tractor de dezapezire si cu marker pe semnalizatoare.Cel mai mult imi place vopseaua si iluminatul aici ai nota 10,in schimb la realizare nota 3 ar fi prea mult.Sper sa nu te superi pe mine, este de apreciat munca si banii investiti dar decat sa le strici mai bine le donezi unor copii sa se joace cu ele.Mult succes in continuare si daca tot vrei tunning incearca cu ceva real,nu sf sau tiganie.
PS: Acum sincer daca nu stiu printr-o nebunie ai avea o astfel de masina, tu ai iesi cu ea pe strada? Mie sincer mi-ar fi rusine sa ma plimb cu asa ceva.
Cam atat !

DrifterGT 21-10-12 01:41

Re: Machete in lucru - teo93dinu

Quote:

Originally Posted by teo93dinu (Post 5216088)
La indemnul unui coleg de forum m-am hotarat sa postez pozele cu mahceta terminata...
Din pacate nici pana acum nu am gasit jante :sad: ...
Parerile sunt impartite insa cum am primit pana acum numai critici rog sa se abtina cei care ma critica doar de dragul de a face posturi!

Din spate īmi place, treaba cu evacuarea și numerele pe Romānia chiar dau bine. Vopseaua și farurile ți-au ieșit bine și alea, singurul lucru care se mai putea adauga ceva este bara față care este mult prea plină, oricum īți respect munca și că a ieșit bine ca realizare, nu neapărat formă.

Cum mi-au zis și mie mulți colecționari, contează prima oară să īți placă ție și după la alții, dacă tu ești mulțumit cum arată, asta e cel mai important.

:roll:

teo93dinu 21-10-12 09:19

Sincer sa fiu mie chiar imi place masina cu toate ca as mai fi umblat putin la bara fata si praguri...dar per ansamblu am iesit destul de aporape de ce imi imaginam eu....
Ce imi place cel mai mult este ca nu am nicio imperfectiune in chit :D dar din pacate nu am gasit jante...
As iesi cu o asa masina pe strada doar sa aiba alte jante :D...
Acum nu stiu care sa fie urmatorul proiect ... ori ma apuc de 307 CC ori reconditionez Mercedes-ul Cls care are niste imperfectiuni atat la body-kit cat si la vopsea... si nu stiu de ce dar imi place mult de tot macheta aia :D

timitza09 22-10-12 17:16

Salut,

Nu comentez despre modificarile aduse la caroserie, personal nu imi plac absolut deloc, sunt foarte urate (asta e parerea mea )
Cred ca daca vopseai macheta in culoarea asta fara sa aduci modificarile alea caroseriei toata lumea te aprecia.
Asta e o masina care nu merge modificata japan tuning.
Tot farmecul ala de clasic VAG se pierde.

Te felicit pentru vopsea, nu e rea deloc !
Mai mergea o mana de lac daca nu stii sa ii dai luciu din vopsea.
Rabdare la finisajul chitului , foarte bine .

Numai bine ,

Timi.

teo93dinu 22-10-12 17:37

Mersi Timi si eu sa stii ca te apreciez foarte mult pentru ceea ce faci :D ... Ma gandesc pe viitor sa "retunez" scirocco-ul in ceva mai "light" insa va anunt de pe acum ca bad-boy-ul ramane :lol:
M-au cam "batut" prietenii la cap cu "termenul limita" si deaia nu am apucat s-o lacuiesc calumea si regret asta(are unele locuri unde a sarit la montaj :sad:)...
Insa scopul mi l-am atins si anume finisajele care sunt mai mult decat multumit de cum au iesit , fara sa ma laud :-)...
Pana una-alta vreau sa ma reapuc de CLS care pentru mine are un farmec aparte... o sa ii refac evazarile si pragurile si finisat pe ici/colo iar vopseaua va fi alb metalizat(raman tot la alb ca nu vreau sa-i schimb culoarea din talon :lol: :lol: ) si instalatia electrica va fi revizuita caci a inceput sa cam dea "rateuri"...

KingDesign 23-10-12 12:53

Salut,

Ce am să scriu este doar o părere personală și nu o critică. Nici eu nu sunt expert īn tuningul de machete, am realizat una singură și nici aceea nu e cine știe ce.

Mie personal, și repet e o părere strict personală, nu īmi place, nu arată bine acel bad boy pe mașină. Poate să rămāne dar numai extensia de pe capotă. Restul nu dau bine cu mașina.

Īn schimb culoarea īmi place, e bine aplicat.

Sper să nu te superi. Nici eu, nu sunt expert, abia am īnceput cu acest domeniu, dar sunt unele modele de mașini, machete, la care nu as băga deloc tuning și Scirocco este una din ele. Am și eu modelul acesta pe care l-ai tunat, exact asta, și īl las așa. Dar un Golf IV sau V, da.

Spor la tunat.

teo93dinu 23-10-12 13:33

Mersi si am spus ca o parere nu ma deranjeaza atat timp cand nu sunt luat "la misto"...
M-am hotarat : cand gasesc un set de jante BBS la un pret rezonabil Scirocco-ul va deveni stance :D
Intre timp vreau sa ma apuc de CLS dar e cam greu ca au casunat profesorii cu teste pe noi :???: ....

DrifterGT 23-10-12 16:50

Quote:

Originally Posted by teo93dinu (Post 5219553)
cand gasesc un set de jante BBS la un pret rezonabil Scirocco-ul va deveni stance :D
.

Caută pe eBay.de cele de la Uli Novak, te duc cam un 35 euro setul dar sunt de calitate.

Ori pe site, ulinowak.de :-)

teo93dinu 23-10-12 17:30

Ceva cam mult pentru buzunarul meu fac jantele aproape cat masina :-) caut ceva mai ieftin chiar daca nu-i asa calitativ :???: ...
https://forum.4tuning.ro/506-tuning-m...u-vladwiz.html ceva in genul astea aduc foarte bine a BBS Rs nu sunt ca cele la 30 euro(care sunt de-a dreptul :shock:) dar cu o reconditionare vor fi numai bune :D o sa iau legatura cu baiatul poate le vinde 8) ...

timitza09 23-10-12 17:40

Pana faci rost de cash decapeaza masina si elimina chitul ala jalnic !
Sper sa o modifici frumos acum !

All times are GMT +2. The time now is 05:44.

- Copyright 2026 4Tuning